agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 18-07-2010 21:18

4 Eklenti(ler)
Son olarakta, Kıymalısı..;)

Eklenti 161467

Samsun' un tarihi Feneri' nden gece ve gündüz manzaraları.

Eklenti 161468
Eklenti 161469

Ve dostlarımızla birlikte..Arkamızda deniz, önümüzde fener.:)

Eklenti 161470

Orhan Özbilgiç 18-07-2010 21:42

5 Eklenti(ler)
Yine dün, Yakın köylerden birine(Elifli),dostum Mustafa Cömert' in bahçesine ziyarete gittik.
yediklerimiz bize kalsın! İşte gördüklerimizden bazıları.

Mustafa Bey' in son derece düzenli sebze bahçesinden bir bölüm.

Eklenti 161474

Kivileri bu sene çok verimli.

Eklenti 161475

Yaşamım boyu bu kadar büyük bir dut ağacı görmedim. Diyebilirim!!

Eklenti 161476

Armut dalları kırmasın diye, destekler koymuş.

Eklenti 161477

Türbe eriklerininde tam zamanı.;)

Eklenti 161478

Orhan Özbilgiç 18-07-2010 22:12

5 Eklenti(ler)
Hoşça vakit geçirdiğimiz birkaç günün sonunda bahçeme tekrar kavuştum. Ama birde ne göreyim?
İki gün önce fırtınalı yağan yağmur bir Gülibrişimimin tam ortasından koparmış!:(
Allahtan bir diğeri sağlam. O nedenle üzüntüm derin değil..

Eklenti 161480
Bu arada cevizlerimden birine sardırdığım Kudret Narı da ağırlık yapınca, o da fırtına ve yağmurla birlikte yan yatmış. Allahtan kırılmamış. Zaten günlerdir yağan yağmurlarla, toprak iyiden iyiye yumuşamıştı.
Eklenti 161481

Eklenti 161482

Eklenti 161483

Bu arada hoş bir sürpriz.:) Sinamekilerimden biri çiçeklenmeye başlamış.

Eklenti 161484

günebakan 18-07-2010 22:35

Gül ibrişim için çok üzüldüm Orhan bey ama inanaın İzmirde şu anda yağmur yağsa biraz serinlese ne kadar iyi olur. siz fırtınadan yağmurdan. Bende sıcaktan şikayetciyim çiçeklere bir gün su vermesem anında yaprakları büzülüyor. Sinamekiler çok hoşmuş:)

Ayrıca samsundan güzel fotoğraflar içinde teşekkür görüntüler çok güzel :)

Orhan Özbilgiç 19-07-2010 02:02

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 673958)
Gül ibrişim için çok üzüldüm Orhan bey ama inanaın İzmirde şu anda yağmur yağsa biraz serinlese ne kadar iyi olur. siz fırtınadan yağmurdan. Bende sıcaktan şikayetciyim çiçeklere bir gün su vermesem anında yaprakları büzülüyor. Sinamekiler çok hoşmuş:)

Ayrıca samsundan güzel fotoğraflar içinde teşekkür görüntüler çok güzel :)

Eeee.İşte böyle!
Tersine dünya.. Görüştüğüm tüm sebze üreticileri, ''Üç-dört gün daha hava kapalı gitseydi, tüm sebzeler çürürdü!'' Diyorlar.
Sürekli fungusit kullanmak durumundayız.
Sinamekiler, bir ay sonra daha yoğun çiçeklendiklerinde, daha güzel görünecekler.
Dedim ya! Gülibrişimim Allahtan iki tane idi. Yoksa gerçekten moralim çok bozulurdu.
Birkaç mesaj öncesi fotoğrafladığım, dut ağacının gerçek ihtişamını gösteren karelerini şimdi yüklüyorum.
Gerçekten birçok ulu Çınardan daha yaşlı ve heybetli!
Selamlar.

Eklenti 161537

Eklenti 161538

sevim4 19-07-2010 09:58

Yine resimler görünmüyor.

limon 19-07-2010 11:44

Orhan Bey, Samsun ve pide fotoğraflarına bayıldık eşimle. Bu sıra hava çok nemli ve sıcak gidince, Ege'ye yerleşme hayallerimizden vazgeçip, Karadeniz'e karar kıldık. Sizin Samsun fotoğraflarınız da bu kararımızı destekledi. :)

Ağacınız için üzüldüm ama doğa bu olumlu olumsuz her sürprize açığız değil mi? Sağlık olsun.

Meyveler ne kadar verimli, maşallah. 5 yıl oldu kivilerimi dikeli ama henüz bir çiçek bile açtığını görmedim. Kivileri olunca pazarda satan bir üreti arkadaştan aşıyı öğrenip, uygulayacağım. Güzel fotoğraflar için teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç 19-07-2010 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 674076)
Orhan Bey, Samsun ve pide fotoğraflarına bayıldık eşimle. Bu sıra hava çok nemli ve sıcak gidince, Ege'ye yerleşme hayallerimizden vazgeçip, Karadeniz'e karar kıldık. Sizin Samsun fotoğraflarınız da bu kararımızı destekledi. :)

Ağacınız için üzüldüm ama doğa bu olumlu olumsuz her sürprize açığız değil mi? Sağlık olsun.

Meyveler ne kadar verimli, maşallah. 5 yıl oldu kivilerimi dikeli ama henüz bir çiçek bile açtığını görmedim. Kivileri olunca pazarda satan bir üreti arkadaştan aşıyı öğrenip, uygulayacağım. Güzel fotoğraflar için teşekkür ederim.

Sevgili limon;
Mesaj hedefine ulaşmış!:p Amacım, Samsun' un en can alıcı olta yemi olan pidelerle, Karadeniz'e sempati yaratmaktı.:D
Şaka bir tarafa, son yıllarda birkaç kentimiz gibi Samsun' da şehir planlamacılığında uzman ellere düştü. Denize kıyısı olup, denize küs bir kent olmaktan çıktı.
Doğa, sunduğu olanaklarla tüm Karadeniz' e ayrı bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle, tercihlerde üst sıralara tırmanması da doğal sanırım.
Gülibrişim için söylediklerinize aynen katılıyorum. Gülü seven dikenine katlanacak.
Meyveler, bu sene olağanüstü verimli. Ama bu yörenin bir artısıda, iklim ve toprak koşullarının, bitkileri çok iyi besliyebiliyor olması. Amiyane tabirle, adeta azdırması.
Aşı ve Kivi konusunda, maalesef bende başkalarına muhtaç biriyim. O nedenle, yararı olur mu? Verimli çeşitleri var mı? Bilemiyorum. Ancak; Aksa Tarım (İnternet adresi var!) sertifikalı Kivi fidanları üretip satıyor. Kargo hizmetlerininde olduğunu biliyorum.
Size ve sevgili eşinize saygı ve selamlar...Her şey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç 19-07-2010 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 674274)
Ben, Limon'nun ''pide fotoğraflarına bayıldık '' sözlerine katılamıyacağım.
Akşamın o saatin de kaç kere yutkundum biliyormusunuz.

Belki birazcık ütopik ama, birgün, ola ki; siz arkadaşlarımın yolu buralara düşsün!( Tabii yaz sonuna kadar, yani biz buralardayken..)
Hep birlikte, sadece o pideler masamıza servis edilene kadar yutkunalım.:eek:)))
Sadece birkaç saat..
Ya da biz, nurcanaybay' ın bahçesinde çayların yanında ''İzmir kumruları''.:eek:)))
İstiyorum...
Belli mi olur?
Neyse, şimdilik hayali bile güzel.:)

gurbik67 19-07-2010 21:21

ben bitkilere bakarken pideleri bile görmedim.?
batısı da karadeniz ama doğusu daha harika, güneşe daha yakın olduğundan her halde

Orhan Özbilgiç 19-07-2010 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 674313)
ben bitkilere bakarken pideleri bile görmedim.?
batısı da karadeniz ama doğusu daha harika, güneşe daha yakın olduğundan her halde

Sevgili gurbik;
Batı Karadeniz' de şimdilik sadece ulaşım sorunu var! Oysa nüfus yoğunluğunun azlığı nedeniyle olsa gerek, sizin oraları daha bakir. Yani doğa, daha bi doğal.
Ben bir kez, Karasu' dan sahile inip, Samsun' a kadar hiç sahilden ayrılmadan, geze geze gittim. Oralarda da, doğal güzellikler harika. Tek sorun; yolların kalitesi. O da, doğayı bozmamak adına katlanılabilir bir durum.
Selamlar.:)

cemo 19-07-2010 22:15

Karadeniz in bu yancığında ben, bir avuç meyve alırken, sizin meyveleri kıskandım doğrusu:))

Bu arada, bizim pidelerde meşhurdur:)
Foğroflar süperrrr.. İşte karadeniz.

Sevgiler orhan bey, tadını çıkartın efendimm::)

Orhan Özbilgiç 19-07-2010 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 674345)
Karadeniz in bu yancığında ben, bir avuç meyve alırken, sizin meyveleri kıskandım doğrusu:))

Bu arada, bizim pidelerde meşhurdur:)
Foğroflar süperrrr.. İşte karadeniz.

Sevgiler orhan bey, tadını çıkartın efendimm::)

Meyvenin bu yıl bol olması, her yıl böyle olduğu anlamına gelmesin! Bazı yıllar da da olmayabiliyor. Dilerim, gelecek yıl sizinkiler için ''Var yılı'' olur.

Galiba Karadeniz' in genelinde pide; Orta Anadolu' nun mantısı gibi, ortak bir damak tadı. Örneğin; Benim fotoğrafladığım pidelerden ''Kavurmalı'' olanı, ''Görele Pidesi'' diye biliniyor.

Sağlık ve mutluluk içinde hepimiz, yaşadığımız her anın tadını çıkartalım be! Sevgili cemo.:)

cemo 19-07-2010 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 674350)
.

Sağlık ve mutluluk içinde hepimiz, yaşadığımız her anın tadını çıkartalım be! Sevgili cemo.:)

Bitkileri eşelemekten, deşelemekten bir keyf yapamadmı ki:)
Bundan sonra inşallah, sanırım akıllanmaya başladım:p

gurbik67 19-07-2010 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 674343)
Sevgili gurbik;
Batı Karadeniz' de şimdilik sadece ulaşım sorunu var! Oysa nüfus yoğunluğunun azlığı nedeniyle olsa gerek, sizin oraları daha bakir. Yani doğa, daha bi doğal.
Ben bir kez, Karasu' dan sahile inip, Samsun' a kadar hiç sahilden ayrılmadan, geze geze gittim. Oralarda da, doğal güzellikler harika. Tek sorun; yolların kalitesi. O da, doğayı bozmamak adına katlanılabilir bir durum.

orhan bey bende tamamen doğallıktan yanayım ,ancak perşembe ordu arasında hiç sollama yapamadan tırların arkasında yarım saat 1.vites gittiğim çok oldu.

yollarımız da artık yapılıyor, yaşasın bizimde doğallığımız kalmayacak.??
Türkiyenin en büyük mağaralarından birisi zonguldak'ta ancak oraya girenlerin kafasına değiyor olsa gerek, sarkıt kalmadı.katlanamadığımız durum;?

doğu karadenizde de gecekondu turizmi başladı ya (baraka turizmi) yaylalar
oldu Ankara'nın gece kondu semti gibi nerdeee artık doğallık.

bu arada maşallah meyvelerinizde harika, sağlıklı iyi günlerde yiyin.

Adalet Yağcı 20-07-2010 09:37

Orhan bey, keyfinizi kıskandım doğrusu, arkadaşlarım gibi ben de pidelere bayıldım.
Yurdumuzun her yöresinde değişik pide çeşitleri var, tatile çıkıldığında lüks otellerin yemeklerini değil böyle yöresel yemekleri bulmak lazım.

Ne zaman Konya'ya yakın bir yerden geçsek(bir seferinde Ankara'dan gelirken Kulu makasından döndük)meşhur Mevlana pideleri için mola veririz.
Yanında kuru soğanla sunulan Konya fırın kebabına kim hayır diyebilir ki?

Yağmurun verdiği zararları hepimiz yaşıyoruz, yine de yağsın, susuz kalmaktan iyidir, Türkiye'miz çöl olmasın.

Fotoğraflar çok güzel ve iç açıcı, keyfini çıkarın.

Orhan Özbilgiç 20-07-2010 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 674360)
orhan bey bende tamamen doğallıktan yanayım ,ancak perşembe ordu arasında hiç sollama yapamadan tırların arkasında yarım saat 1.vites gittiğim çok oldu.

yollarımız da artık yapılıyor, yaşasın bizimde doğallığımız kalmayacak.??
Türkiyenin en büyük mağaralarından birisi zonguldak'ta ancak oraya girenlerin kafasına değiyor olsa gerek, sarkıt kalmadı.katlanamadığımız durum;?

doğu karadenizde de gecekondu turizmi başladı ya (baraka turizmi) yaylalar
oldu Ankara'nın gece kondu semti gibi nerdeee artık doğallık.

bu arada maşallah meyvelerinizde harika, sağlıklı iyi günlerde yiyin.

Sevgili Adaşım;
Doğal zenginliklerimize karşı olan duyarlılık, epeyce geç kalınmış olmasına karşın, yinede giderek artıyor. Bu sevindirici bir gelişme.
Nitekim, sözünü ettiğiniz yol kurtuldu!
Çünkü Karadeniz Sahil yolunu kısaltmak için yapılan Ordu Tünelleri' nin güzergahı farklı.
Sağlık ve mutluluklar dilerim.:)

Orhan Özbilgiç 20-07-2010 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 674438)
Orhan bey, keyfinizi kıskandım doğrusu, arkadaşlarım gibi ben de pidelere bayıldım.
Yurdumuzun her yöresinde değişik pide çeşitleri var, tatile çıkıldığında lüks otellerin yemeklerini değil böyle yöresel yemekleri bulmak lazım.

Ne zaman Konya'ya yakın bir yerden geçsek(bir seferinde Ankara'dan gelirken Kulu makasından döndük)meşhur Mevlana pideleri için mola veririz.
Yanında kuru soğanla sunulan Konya fırın kebabına kim hayır diyebilir ki?

Yağmurun verdiği zararları hepimiz yaşıyoruz, yine de yağsın, susuz kalmaktan iyidir, Türkiye'miz çöl olmasın.

Fotoğraflar çok güzel ve iç açıcı, keyfini çıkarın.

Sevgili Adalet Hanım;
Bakmayın, biz işin birazcık gülümsetem tarafından çekiştiriyoruz. Aslında sözünü ettiğiniz gibi, ülkemizin dört bir yanında ağzımızı sulandıracak, çok sayıda mutfak kültürü örnekleri var. Değil mi ya:confused:

Doğa ile zıtlaşmak gibi bir hırs olmamalı insanda. Ancak, yaşamak ve yaşatmak için gayret göstermek te gerekiyor. Yaşamdan zevk alabilmek için.
İki yıldır yağan yağmur ve kar ortalamaların üstünde. Tabii bu da sevindirici. Bilinçli kullanım sayesinde, İnşaallah, Türkiye'miz çöl olmayacak.

Her türlü beğeniniz için, çok teşekkürederim. Sağlıcakla kalın!:)

Orhan Özbilgiç 20-07-2010 20:47

4 Eklenti(ler)
İstemeye istemeye de olsa, çok büyüdüğü için dün çayırları biçtim. (Fotoğrafları, bu sevgili dostum ve üyemiz Shabsough, bilgisayarımla ilgili bir sorunu çözümleyivermek için geldiğinde, masa üstündeki makinamı alıp çekmiş. Ben demin bilgisayara fotoğraf yüklerken gördüm ve kullandım.:))

Eklenti 161804

Eklenti 161805

Bu akşamki hali böyle.;) Neyse birkaç gün sonra yeniden yeşerir. Ne de olsa burası Karadeniz. Yağmur olmasa, gece çisesi(Çiğ) yeter.:)

Eklenti 161806

Eklenti 161807

Orhan Özbilgiç 23-07-2010 22:00

5 Eklenti(ler)
Nihayet, Paşa(mın) Bıyığı çıktı!:rolleyes:

Eklenti 162431

Eklenti 162432

Sevgili Sakagun' ün gönderdiği Uzun Kabak' lar hızla uzamaya başladılar.
Susak, bu sene bolca dallandı. Sadece bir tane görebildim.:confused:

Eklenti 162433

Eklenti 162434

Eklenti 162435

Orhan Özbilgiç 23-07-2010 22:10

3 Eklenti(ler)
Pembe clematis' im ancak açıyor!
Oysa Mor giderek çiçek sayısını arttırıyor.:)
Aslında, ayrı sezonlarda açmaya başlamaları benim için daha güzel.

Eklenti 162437
Eklenti 162438
Eklenti 162439

günebakan 23-07-2010 22:12

Clematisler harika Orhan bey duvarı tamamen kapladığını hayal ediyorum da süper olacak:)

sevim4 24-07-2010 08:36

Clematisler harika olmuş orhan abi,eh artık şu garibe bir dal daldırırsınız.:D

ciceksever70 24-07-2010 08:46

Resimler cok güzel, clematislerin yanina hanimeli de ekmeyi düsünmez misiniz? Ikisi bir arada cok hos duruyor. Hem de kalici sarmasiklar.

fikreteren 24-07-2010 09:43

Sayın Orhan bey.Ben de diyorum ki burası Samsun ' a benziyor ama.. yazıları okuyunca Samsun a geldinizi öğrendim.Çok teşekkür daha resimlenecek çok yerler var.resimler harika bahçe ve çicekler çok güzelller.Bu Clemantis hastalığına ben de yakalandım üç adet aldım.Bakalım nasıl olacaklar.Samsun nun iklimi yarayacak mı ? Dün de bu gün de yağmur yağdı.Artık korkuyorum.Çicek kayıplarım artıyor.fazla sudan çürüme oluyor.hayırlısı

Orhan Özbilgiç 24-07-2010 10:19

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 676122)
Resimler cok güzel, clematislerin yanina hanimeli de ekmeyi düsünmez misiniz? Ikisi bir arada cok hos duruyor. Hem de kalici sarmasiklar.

Sevgili ciceksever70;
Baharda gelirken, Bauhaus' tan renkli çiçek açan(Hectoretti) bir hanımeli aldım.O da dün açmaya başladı. Onu evin yan duvarında, yağmur borusuna sardırıyorum. Çünkü ön cephede, Gül dışında sarılıcı olarak Mavi Çan sarmaşığı da var. Onlar, sanırım yeterli olacak.
Bu yıl durumu gözlemliyeceğim. Gerekirse onuda alırım. Gerçi Hanımeli'nin çok döküntüsü oluyor ama, sonuçta kameriye de olmadığı için pek sorun yaratmaz. yani; önerinizi dikkate alacağım.
Selam ve sevgilerimle.

Eklenti 162468
Eklenti 162469
Eklenti 162470

Orhan Özbilgiç 24-07-2010 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 676050)
Clematisler harika Orhan bey duvarı tamamen kapladığını hayal ediyorum da süper olacak:)

Sevgili günebakan;
Dilerim hayalinizdeki gibi güzel bir görüntü ortaya çıkar. Teşekkürederim.

Orhan Özbilgiç 24-07-2010 10:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 676117)
Clematisler harika olmuş orhan abi,eh artık şu garibe bir dal daldırırsınız.:D

Sevim hanım;
Clematisleri pek tanımıyorum.Ekim ayında daldırsam olur herhalde değil mi?:confused:

ciceksever70 24-07-2010 10:56

Renkli de cok güzelmis Orhan bey. Ben beyazli sarili klasik hanimelinin arasina mor clematis dikmistim gecen yil bu bahar cok güzel bir uyumla actilar. Hanimelinin buranin kisina dayanabilecegini beklemiyordum ama beni sasirtti.

Orhan Özbilgiç 24-07-2010 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 676135)
Sayın Orhan bey.Ben de diyorum ki burası Samsun ' a benziyor ama.. yazıları okuyunca Samsun a geldinizi öğrendim.Çok teşekkür daha resimlenecek çok yerler var.resimler harika bahçe ve çicekler çok güzelller.Bu Clemantis hastalığına ben de yakalandım üç adet aldım.Bakalım nasıl olacaklar.Samsun nun iklimi yarayacak mı ? Dün de bu gün de yağmur yağdı.Artık korkuyorum.Çicek kayıplarım artıyor.fazla sudan çürüme oluyor.hayırlısı

Fikret Bey;
Evet! Clematis için bende aynı şeyleri düşünüyorum. Eğer gelecek yıla ulaşabilirse, Samsun' u sevdi demektir.:confused:
Çürüme konusunda benimde sıkıntılarım var. Tohumdan yetiştirdiğim Sedef Çiçeği ve Petunyanın fazla sudan kökleri çürüdü. Leylandi, Pittosporum, Kaymak ağacı, Abutilon ve Escalonya gibi çalı ve ağaçlarda demir eksikliği oluştu. Çünkü toprak sürekli yıkandı. Her seferinde yaprak gübresi uyguladım ama peşinden yağmur yağdı.
İnşaallah, bu yağışlı günleri sorunsuz atlatırız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025