agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

finduk52 10-07-2010 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 670684)
Sevgili finduk52;
Kelebek Çalılarınız hayırlı olsun. bu çalı güneşli, en az yarı gölgeli yerleri seviyor. İster ağaç formunda, isterse çalı formunda büyütebiliyorsunuz. Ben iki senedir çalı formunda büyütüyorum. Bunun için, budama mevsiminde (Kasım sonu-Şubat sonuna kadar) tüm dallarını 30-40 cm. den kabaklama kesiyorum. Yaz başına kadar, 1.5-2 metre uzunluğunda dallar oluşuyor. Daha çok dal ve daha çok çiçek oluştuğu için sanırım Sayın Mine Pakkaner önermişti. Çiçekleri kuruyunca kesin. Kesilen yerden en kısa zamanda daha çok çiçek veriyor. Kasım ayına kadar çiçekli kalan bir çalı.
Aldığınız çalı saksıda veya tüptedir. O nedenle her zaman dikebilirsiniz. Yeterki ilk bir hafta her akşam sulayın. Sonrasında haftada bir sulasanız olur.

Biber konusuna gelince.;) O biberlerden tohum, size alıp gönderirim. Benim almama gerek yok. Çünkü burada, yetişmiş fidesi, dikim mevsiminde pazarlarda bulunuyor. Bendeki banko tatlı.

Bizde ,size sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

Çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan ağabeyim bu kapsamlı güzel bilgiler için. Benim ön bahçe bütün gün güneş alıyor , güneşi sevmesine sevindim. Sanırım bende çalı formunda tutacağım. Ağaç formunda büyürse salon camını kapatır karanlık olur.

Biber tohumu için ayrıca sevindim zira daha önce Türkiye de pazardan alıp getirdiğim fideler hiç de istediğim çeşitler çıkmamıştı. Ben kendim Türkiye de değilim fakat annemler İzmit te oturuyorlar . Oraya gönderebilirseniz zamanı geldiğinde çok mutlu olurum.

Sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selim-i Ahir (Mesaj 670703)
Orhan Bey;
Her arazi yapısının kendine has avantaj ve dezavantajları var. Düz alanlar belki diğerlerine göre nispeten daha az insan gücü istiyor; daha çabuk işlenebiliyor. Onun için daha avantajlı. Belki de ben hep engebeli, "taşlı", "çakıllı" arazilerde büydüğüm için bana öyle görünüyordur.

Kırık düşlerden lirik düşlere geçmek mü ümkün mü göreceğiz. Atıfta bulunduğunuz gençliğimden pek fazla bir şey kalmadı. Tamamen geçip gitmeden ne yapsam kârdır.

Arazinizin sağladığı avantaja atıfta buluurken estetik hassasiyetinize haksızlık ettim galiba. Bahçenize görebildiğim kadarıyla mekânın poetik dilini bilen bir el değmiş.

Ömrünüz de bahçeniz gibi güzelliklerle dolu olsun. Hayalleriniz ümitleriniz hiç solmasın.

Bu aradabir aksilik olmazsa gelecek hafta İstanbul'dayım oradaki gönüldaşların bahçelerini dolaşmak isterim.

Trabzon'dan taflan çiçeğ kokan selamlarla...

Sevgili Selim-i Ahir;
Düşüncelerinize katılıyorum. Düz arazi bahçe düzenleme ve işlemede büyük avantaj. Ancak, engebeli arazilerde; benden daha şiirsel düşünebilen sizin gibi dostların ellerinde, gerçekten bir rüya bahçesine dönüşebiliyor. Ve bu tür arazilerde, çok daha güzel fotoğraf kareleri yakalanabiliyor. Sizin bahçenizde, 4-5 yıl sonra yaklanacak kareleri düşünebiliyor musunuz:confused: ''Elbette!'' dediğinizi duyar gibiyim.
Tüm güzel dileklerinize, sizin hoşlandığınız üslupla, ''Bilmukabele'' diyorum.
Esenlikler diliyorum.

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erd@l (Mesaj 670763)
Merhaba Orhan Bey bende yeni üyeyim. Bahçenizi gezdim hani derler ya bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sanki sizin bahçeniz için söylenmiş epeyce uğraşmışsınız ama sonunda güzelleştirmişsiniz. 2 sene sonra çok daha harika olacaktır. Şu çınar ağacı çok ilgimi çekti kaç senelik olduğunu biliyor musunuz? Kökü herhalde bizim oralara kadar gelmiştir :)

Sevgili erd@l;
Bahçem konusundaki düşüncelrinize çok teşekkürederim. Bende hep o iki sene sonrasının hayali ile bekliyorum zaten.;)

Kızılot Çınarı için bir yaş tahmini yapmak güç. Şu ana kadar anıt ağaç statüsüne alınmadığı için, bir tetkik yapılmamış. Ama 500 yıldan fazla olması gerekir. Diye düşünüyorum.
Kökü konusunda bir fikrim yok! Ama son varsayımlara göre, Bursa-İnkaya Çınarı' nın, bu çınarın oraya kadar uzayan kök sürgünlerinden ürediği iddia ediliyormuş!:):D
Sağlık ve mutlulukar dilerim.:)

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 09:41

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 670816)
Çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan ağabeyim bu kapsamlı güzel bilgiler için. Benim ön bahçe bütün gün güneş alıyor , güneşi sevmesine sevindim. Sanırım bende çalı formunda tutacağım. Ağaç formunda büyürse salon camını kapatır karanlık olur.

Biber tohumu için ayrıca sevindim zira daha önce Türkiye de pazardan alıp getirdiğim fideler hiç de istediğim çeşitler çıkmamıştı. Ben kendim Türkiye de değilim fakat annemler İzmit te oturuyorlar . Oraya gönderebilirseniz zamanı geldiğinde çok mutlu olurum.

Sevgiyle kalın.

Tohum konusunu zamanı gelince hallederiz.
Önümüzdeki yıl, Kelebek çalısının hiç olmazsa birini ağaç formuna sokmak istiyorum. Bir yerde gördüm, top akasya gibi. o da hoşuma gitti. Alttan 1.5 metrelik bir gövde. Üzerinde yine o yükseklikte bir taç.
Size fikir olsun diye, benimkilerin biraz önce çektiğim fotoğraflarını sunuyorum. Selamlar.

Eklenti 159531

Eklenti 159532

Eklenti 159533

Eklenti 159534

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 10:22

5 Eklenti(ler)
Renk renk Zinnialar!

Eklenti 159542
Eklenti 159543
Eklenti 159544
Eklenti 159545
Eklenti 159546

finduk52 11-07-2010 10:27

Aslında bu şekilde de baktığımızda bayağı büyük bir çalı. Dediğiniz şekilde 1 buçuk metrelik ağaç şeklinde olanlarıda merak ettim şimdi.Google da bir arama yapayım . Çok teşekkür ederim yeni resimler için sevgili Orhan ağabeyim. Çok güzeller , ellerinize sağlık. Sevgiler ..

finduk52 11-07-2010 10:28

Zinnialar ne güzel açmışlar benimkiler de daha tomurcuk bile yok .

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 10:31

5 Eklenti(ler)
Devam..

Eklenti 159547
Eklenti 159548
Eklenti 159549
Eklenti 159550
Eklenti 159551

Sebahattin Sargın 11-07-2010 10:32

Zinniaları sevmeyen ben bile zinniaları sevdim :) Ne kadar güzel renkleri var böyle...

Elinize emeklerinize sağlık Orhan Bey...

Sevgiler ;)

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 10:42

5 Eklenti(ler)
Devam...

Eklenti 159552
Eklenti 159553
Eklenti 159554
Eklenti 159555
Eklenti 159556

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 10:49

5 Eklenti(ler)
Devam....

Eklenti 159557
Eklenti 159558
Eklenti 159559

Eklenti 159560
Eklenti 159561

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 10:57

3 Eklenti(ler)
Zinniaları ortası pembe Asterler diktiğimiz bir tarhın kenarlarına da dikmiştik. Tamamı açınca sanırım çok güzel bir görüntü oluşturacak.;)

Eklenti 159562

Hint Yağı bitkisi de çiçekleniyor.:)

Eklenti 159563
Eklenti 159564

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 670913)
Aslında bu şekilde de baktığımızda bayağı büyük bir çalı. Dediğiniz şekilde 1 buçuk metrelik ağaç şeklinde olanlarıda merak ettim şimdi.Google da bir arama yapayım . Çok teşekkür ederim yeni resimler için sevgili Orhan ağabeyim. Çok güzeller , ellerinize sağlık. Sevgiler ..

Sevgili finduk52;
Gözünüzde canlandırabilirsiniz! Bir ağaç düşünün! gövdesi 1.5 metre. Üzerine benim yüklediğim fotolardaki küçük çalıyı dalları olarak düşünün. Toplam 3 metre kadar boy. Bunu elde etmek için kış budamasında, bir tek dalı budamayıp, diğerlerini budamanız gerekir. Gelecek yıllardan itibaren, o tek dalı hep 1,5 metre yüksekten budamanız yeterli olacaktır.
Tabii bu arada, dibinden fışkıracak diğer sürgünleri sık sık koparmanız gerekir.;)
selamlar.

hozat 11-07-2010 11:19

Orhan Bey,

Zinnialarınız renkleriyle bahçenizi şenlendirmiş, çok hoşlar.

Sizin bahçenizi izlemekten çok keyif alıyorum,zira detay veriyorsunuz.

Hangi ağaç nerede, çiçek dizaynları, saksılar v.s, bunları görünce bahçeyi gezdiğimi hissediyorum.

Devamlı çiçek fotoğrafına bakınca kataloktan izleniyormuş gibi geliyor bana.

Elinize sağlık,mesela detaylı görünce bir kelebek çalısı dikmek geldi içimden.
Selamlar..

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 670917)
Zinniaları sevmeyen ben bile zinniaları sevdim :) Ne kadar güzel renkleri var böyle...

Elinize emeklerinize sağlık Orhan Bey...

Sevgiler ;)

Sebahatticiğim;
Sık sık belirtiyorum. Aslında mevsimlik çiçek dikmek gibi bir düşünce ile oluşturmadım bahçeyi. Ama eşimin, bahçeye renk kazandıracağı fikri, banada mantıklı geldi ve aralara serpiştirmeye başladık. Mevsimliklerin bakımı, ağaç ve çalıllara göre daha zor ama, sağolsun eşim bu yükü bana bırakmıyor.

Zinnialar, mevsimlikler arasında, hem uzun süre çiçekli kalmaları, hemde çalımsı görünümleri ile, yabani otların üstünde kalmaları, yani boğulup gitmemeleri, en güzelide;
Harika renkleri ile benimde gönlümü fethettiler.Artık her sene belli yerlerde bordürler oluşturuyorum.
Dilerim en kısa zamanda, bol bol Zinnia dikebileceğin bir büyük bahçe sahibi olursun!:)
Sevgi ve selamlarımla.

sevim.K 11-07-2010 11:37

Orhan bey bahçeniz capcanlı olmuş:) Zinnialar çok güzel, hint yağı bitkisi ilginçmiş. Kelebek çalısının çiçekleri kelebekler gibi salınmışlar. Gülleriniz harika. Sarmaşık gülünüze bayıldım:) Sevgiler, selamlar

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 670938)
Orhan Bey,

Zinnialarınız renkleriyle bahçenizi şenlendirmiş, çok hoşlar.

Sizin bahçenizi izlemekten çok keyif alıyorum,zira detay veriyorsunuz.

Hangi ağaç nerede, çiçek dizaynları, saksılar v.s, bunları görünce bahçeyi gezdiğimi hissediyorum.

Devamlı çiçek fotoğrafına bakınca kataloktan izleniyormuş gibi geliyor bana.

Elinize sağlık,mesele detaylı görünce bir kelebek çalısı dikmek geldi içimden.
Selamlar..

Öğretmenim;
Sizler böyle olumlu eleştiriler yöneltince, doğru şeyler yapmış olmanın hazzını duyuyorum.
Aslında o çiçekleri, kolaj yöntemiyle daha bir toplu fotoğraflamak istedim. Ama henüz o teknik olgunluğa erişemediğimden, beceremedim.:p Neyseki bu haliyle de beğenmiş olmanız beni rahatlattı.
Aslında sizin bahçe tercihiniz netleştiğinde, alıp dikilebilecek, kanaatkar bir bitki. İstanbul da Bahçelievler belediyesi' nin düzenlediği büyükçe bir tepe biçimindeki bir kaya bahçesinde bile iki tane var. Bu da fazla su ihtiyacı olmadığı anlamına geliyor.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 670953)
Orhan bey bahçeniz capcanlı olmuş:) Zinnialar çok güzel, hint yağı bitkisi ilginçmiş. Kelebek çalısının çiçekleri kelebekler gibi salınmışlar. Gülleriniz harika. Sarmaşık gülünüze bayıldım:) Sevgiler, selamlar

Sevim Hanım;
Her temmuz ayı geldiğinde bahçeler renkleniyor. Bahçemi oluştururken, sadece yazın burada kalacağımız düşüncesiyle, ilkbahar çiçeklenmesinden çok, yaz aylarında çiçeklenen bitkiler tercihimiz oldu. Sonradan farklı çiçeklerde diktim. Ancak, çoğunluk yinede temmuzdan sonra çiçeklenen bitkilerde.
Bu nedenle bahçemin havası yeni yeni geliyor.:p (İşte beni şımarttınız.:))

Herşey gönlünüzce olsun.

Kiraz 11-07-2010 21:40

Sn. Orhan Özbilgiç, bahçeniz çok güzel olmuş, zinnialarınız da. Benim bu sene hiç çıkmayacak galiba, çimlenenleri salyangoza kaptırdım.

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 671143)
Sn. Orhan Özbilgiç, bahçeniz çok güzel olmuş, zinnialarınız da. Benim bu sene hiç çıkmayacak galiba, çimlenenleri salyangoza kaptırdım.

Sevgili Kiraz;
Sizin gibi, salyangozdan çektiği kadar, hiçbirşeyden çekmeyen birine sorulacak bir soru değil ama, yinede soracağım.
Salyagoz için kepek benzeri bir toz var. Nemlendirilip, ceviz büyüklüğünde köfteler halinde bitkinin dibine bırakılıyor. Ben denedim . Oldukça başarılı bir sonuç elde ettim.
Dilerim kurtulursunuz.

Kiraz 11-07-2010 22:00

Kullanmamaya çalıştım ama başka şeylerle başa çıkamayınca bir ay önce kullandım, azaldılar ama hâlâ çok:) Bahçeye sayarak koydum, iki gün sonra topladım, bolca da yağmur yağdı ama arada bebek köpeği aldığımız için bir süre tedirgin oldum. Yarın köpek temelli geliyor, artık kullanmam çok zor. Bu ilaçtan bir arkadaşım köpeğini kaybetti, geçen gün de beş köpeğini birden kaybedeni duydum.

Zinnialardan sebze adalarında bolca çimlendirdim ama nereye taşıdıysam ertesi gün yok oldular. Çıksa çıksa sebze adasında çıkacak.

Orhan Özbilgiç 11-07-2010 22:11

[QUOTE=Kiraz;671163]Kullanmamaya çalıştım ama başka şeylerle başa çıkamayınca bir ay önce kullandım, azaldılar ama hâlâ çok:) Bahçeye sayarak koydum, iki gün sonra topladım, bolca da yağmur yağdı ama arada bebek köpeği aldığımız için bir süre tedirgin oldum. Yarın köpek temelli geliyor, artık kullanmam çok zor. Bu ilaçtan bir arkadaşım köpeğini kaybetti, geçen gün de beş köpeğini birden kaybedeni duydum.

İlginç, ilginç olduğu kadar trajik bir durum.:(
Köyde, zirai ilaç satışı yapan ziraat mühendisi bir dostum var. Yarın fırsat bulursam onun yanına uğrayıp, konu ile ilgili düşüncelerini alacağım. Ayrıca o ilacın prospektüsünü okuyacağım.
ilginç bir tesbitim olursa sizi bilgilendirim.

Zafer İnandıklı 11-07-2010 22:48

Sevgili Orhan bey, asıl güzellikler sizde. Muhteşem kareleri sıralamışsınız, kolaylıklar diliyorum.

Sevgiler, saygılar.

Satı Uğurtan 11-07-2010 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 670920)

Sevgili Orhan bey, resmen gelin tacı gibi çok güzeller sevgiler.

cemo 11-07-2010 23:52

Orhan bey

Bende ,yarın sizden gelen bilgiler doğrultusunda ilacı izliyeceğim. Zira köpeğimiz olduğundan dolayı ilaç kullanamıyoruz.

Bira tuzağı hazırladım ama baş edemedim kabuksuzlarla:(

Zinnialarınız süper. Ben sebze bahcesine diktim topluca.Keşke ön bahceye de dikseydim.

Orhan Özbilgiç 12-07-2010 17:31

cemo Orhan bey

Bende ,yarın sizden gelen bilgiler doğrultusunda ilacı izliyeceğim. Zira köpeğimiz olduğundan dolayı ilaç kullanamıyoruz.

Bira tuzağı hazırladım ama baş edemedim kabuksuzlarla

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 671180)
Köyde, zirai ilaç satışı yapan ziraat mühendisi bir dostum var. Yarın fırsat bulursam onun yanına uğrayıp, konu ile ilgili düşüncelerini alacağım. Ayrıca o ilacın prospektüsünü okuyacağım.
ilginç bir tesbitim olursa sizi bilgilendirim.

Sevgili Kiraz,
Sevgili cemo.
Kepek biçiminde satışı yapılan ilaç gerçektende köpekler için ölüme sebeb olabilecek ölçüde zehirli imiş. Zaten üzerinde arılar ve balıklar için uyarı var!

Ancak yine zehirli olmasına karşın, toz halinde ve suya karıştırılarak, bitkilere püskürtülen AGRİNATE 90 SP adlı ilacın, hayvanların yaprak veya bitkiyi yemiyeceği varsayımına dayanarak köpeğe zararının olamayacağını söyledi.
İlaç; 90 Sp. olarak istenirse bulunabiliyormuş.
Selam ve sevgilerimle.:)
Not: Bu bilgiyi, her ikinizin bahçesine de yapıştıracağım.

Orhan Özbilgiç 12-07-2010 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 671220)
Sevgili Orhan bey, asıl güzellikler sizde. Muhteşem kareleri sıralamışsınız, kolaylıklar diliyorum.

Sevgiler, saygılar.

Teşekkürederim, Zafer Bey. Bil mukabele.:)

Orhan Özbilgiç 12-07-2010 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 671228)
Sevgili Orhan bey, resmen gelin tacı gibi çok güzeller sevgiler.

Sağolun, Satı Hanım. :)

Kiraz 13-07-2010 08:27

Orhan Bey, bahçemdeki yazınızı da okudum, araştırma için teşekkürler.

Orhan Özbilgiç 18-07-2010 20:48

5 Eklenti(ler)
Birkaç gündür Samsun' dayız. Samsun'a gidipte Sevgi Cafe' ye uğrayıp meşhur Samsun Pide çeşitlerinden yememek olmaz tabii.:dilli:

Eklenti 161457
Eklenti 161458
Eklenti 161459
Pastırmalı-yumurtalı
Eklenti 161460
Kavurmalı
Eklenti 161461

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025