![]() |
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan ağabeyim bu kapsamlı güzel bilgiler için. Benim ön bahçe bütün gün güneş alıyor , güneşi sevmesine sevindim. Sanırım bende çalı formunda tutacağım. Ağaç formunda büyürse salon camını kapatır karanlık olur. Biber tohumu için ayrıca sevindim zira daha önce Türkiye de pazardan alıp getirdiğim fideler hiç de istediğim çeşitler çıkmamıştı. Ben kendim Türkiye de değilim fakat annemler İzmit te oturuyorlar . Oraya gönderebilirseniz zamanı geldiğinde çok mutlu olurum. Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
Düşüncelerinize katılıyorum. Düz arazi bahçe düzenleme ve işlemede büyük avantaj. Ancak, engebeli arazilerde; benden daha şiirsel düşünebilen sizin gibi dostların ellerinde, gerçekten bir rüya bahçesine dönüşebiliyor. Ve bu tür arazilerde, çok daha güzel fotoğraf kareleri yakalanabiliyor. Sizin bahçenizde, 4-5 yıl sonra yaklanacak kareleri düşünebiliyor musunuz:confused: ''Elbette!'' dediğinizi duyar gibiyim. Tüm güzel dileklerinize, sizin hoşlandığınız üslupla, ''Bilmukabele'' diyorum. Esenlikler diliyorum. |
Alıntı:
Bahçem konusundaki düşüncelrinize çok teşekkürederim. Bende hep o iki sene sonrasının hayali ile bekliyorum zaten.;) Kızılot Çınarı için bir yaş tahmini yapmak güç. Şu ana kadar anıt ağaç statüsüne alınmadığı için, bir tetkik yapılmamış. Ama 500 yıldan fazla olması gerekir. Diye düşünüyorum. Kökü konusunda bir fikrim yok! Ama son varsayımlara göre, Bursa-İnkaya Çınarı' nın, bu çınarın oraya kadar uzayan kök sürgünlerinden ürediği iddia ediliyormuş!:):D Sağlık ve mutlulukar dilerim.:) |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Önümüzdeki yıl, Kelebek çalısının hiç olmazsa birini ağaç formuna sokmak istiyorum. Bir yerde gördüm, top akasya gibi. o da hoşuma gitti. Alttan 1.5 metrelik bir gövde. Üzerinde yine o yükseklikte bir taç. Size fikir olsun diye, benimkilerin biraz önce çektiğim fotoğraflarını sunuyorum. Selamlar. Eklenti 159531 Eklenti 159532 Eklenti 159533 Eklenti 159534 |
5 Eklenti(ler)
|
Aslında bu şekilde de baktığımızda bayağı büyük bir çalı. Dediğiniz şekilde 1 buçuk metrelik ağaç şeklinde olanlarıda merak ettim şimdi.Google da bir arama yapayım . Çok teşekkür ederim yeni resimler için sevgili Orhan ağabeyim. Çok güzeller , ellerinize sağlık. Sevgiler ..
|
Zinnialar ne güzel açmışlar benimkiler de daha tomurcuk bile yok .
|
5 Eklenti(ler)
|
Zinniaları sevmeyen ben bile zinniaları sevdim :) Ne kadar güzel renkleri var böyle...
Elinize emeklerinize sağlık Orhan Bey... Sevgiler ;) |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Zinniaları ortası pembe Asterler diktiğimiz bir tarhın kenarlarına da dikmiştik. Tamamı açınca sanırım çok güzel bir görüntü oluşturacak.;)
Eklenti 159562 Hint Yağı bitkisi de çiçekleniyor.:) Eklenti 159563 Eklenti 159564 |
Alıntı:
Gözünüzde canlandırabilirsiniz! Bir ağaç düşünün! gövdesi 1.5 metre. Üzerine benim yüklediğim fotolardaki küçük çalıyı dalları olarak düşünün. Toplam 3 metre kadar boy. Bunu elde etmek için kış budamasında, bir tek dalı budamayıp, diğerlerini budamanız gerekir. Gelecek yıllardan itibaren, o tek dalı hep 1,5 metre yüksekten budamanız yeterli olacaktır. Tabii bu arada, dibinden fışkıracak diğer sürgünleri sık sık koparmanız gerekir.;) selamlar. |
Orhan Bey,
Zinnialarınız renkleriyle bahçenizi şenlendirmiş, çok hoşlar. Sizin bahçenizi izlemekten çok keyif alıyorum,zira detay veriyorsunuz. Hangi ağaç nerede, çiçek dizaynları, saksılar v.s, bunları görünce bahçeyi gezdiğimi hissediyorum. Devamlı çiçek fotoğrafına bakınca kataloktan izleniyormuş gibi geliyor bana. Elinize sağlık,mesela detaylı görünce bir kelebek çalısı dikmek geldi içimden. Selamlar.. |
Alıntı:
Sık sık belirtiyorum. Aslında mevsimlik çiçek dikmek gibi bir düşünce ile oluşturmadım bahçeyi. Ama eşimin, bahçeye renk kazandıracağı fikri, banada mantıklı geldi ve aralara serpiştirmeye başladık. Mevsimliklerin bakımı, ağaç ve çalıllara göre daha zor ama, sağolsun eşim bu yükü bana bırakmıyor. Zinnialar, mevsimlikler arasında, hem uzun süre çiçekli kalmaları, hemde çalımsı görünümleri ile, yabani otların üstünde kalmaları, yani boğulup gitmemeleri, en güzelide; Harika renkleri ile benimde gönlümü fethettiler.Artık her sene belli yerlerde bordürler oluşturuyorum. Dilerim en kısa zamanda, bol bol Zinnia dikebileceğin bir büyük bahçe sahibi olursun!:) Sevgi ve selamlarımla. |
Orhan bey bahçeniz capcanlı olmuş:) Zinnialar çok güzel, hint yağı bitkisi ilginçmiş. Kelebek çalısının çiçekleri kelebekler gibi salınmışlar. Gülleriniz harika. Sarmaşık gülünüze bayıldım:) Sevgiler, selamlar
|
Alıntı:
Sizler böyle olumlu eleştiriler yöneltince, doğru şeyler yapmış olmanın hazzını duyuyorum. Aslında o çiçekleri, kolaj yöntemiyle daha bir toplu fotoğraflamak istedim. Ama henüz o teknik olgunluğa erişemediğimden, beceremedim.:p Neyseki bu haliyle de beğenmiş olmanız beni rahatlattı. Aslında sizin bahçe tercihiniz netleştiğinde, alıp dikilebilecek, kanaatkar bir bitki. İstanbul da Bahçelievler belediyesi' nin düzenlediği büyükçe bir tepe biçimindeki bir kaya bahçesinde bile iki tane var. Bu da fazla su ihtiyacı olmadığı anlamına geliyor. Saygılarımla. |
Alıntı:
Her temmuz ayı geldiğinde bahçeler renkleniyor. Bahçemi oluştururken, sadece yazın burada kalacağımız düşüncesiyle, ilkbahar çiçeklenmesinden çok, yaz aylarında çiçeklenen bitkiler tercihimiz oldu. Sonradan farklı çiçeklerde diktim. Ancak, çoğunluk yinede temmuzdan sonra çiçeklenen bitkilerde. Bu nedenle bahçemin havası yeni yeni geliyor.:p (İşte beni şımarttınız.:)) Herşey gönlünüzce olsun. |
Sn. Orhan Özbilgiç, bahçeniz çok güzel olmuş, zinnialarınız da. Benim bu sene hiç çıkmayacak galiba, çimlenenleri salyangoza kaptırdım.
|
Alıntı:
Sizin gibi, salyangozdan çektiği kadar, hiçbirşeyden çekmeyen birine sorulacak bir soru değil ama, yinede soracağım. Salyagoz için kepek benzeri bir toz var. Nemlendirilip, ceviz büyüklüğünde köfteler halinde bitkinin dibine bırakılıyor. Ben denedim . Oldukça başarılı bir sonuç elde ettim. Dilerim kurtulursunuz. |
Kullanmamaya çalıştım ama başka şeylerle başa çıkamayınca bir ay önce kullandım, azaldılar ama hâlâ çok:) Bahçeye sayarak koydum, iki gün sonra topladım, bolca da yağmur yağdı ama arada bebek köpeği aldığımız için bir süre tedirgin oldum. Yarın köpek temelli geliyor, artık kullanmam çok zor. Bu ilaçtan bir arkadaşım köpeğini kaybetti, geçen gün de beş köpeğini birden kaybedeni duydum.
Zinnialardan sebze adalarında bolca çimlendirdim ama nereye taşıdıysam ertesi gün yok oldular. Çıksa çıksa sebze adasında çıkacak. |
[QUOTE=Kiraz;671163]Kullanmamaya çalıştım ama başka şeylerle başa çıkamayınca bir ay önce kullandım, azaldılar ama hâlâ çok:) Bahçeye sayarak koydum, iki gün sonra topladım, bolca da yağmur yağdı ama arada bebek köpeği aldığımız için bir süre tedirgin oldum. Yarın köpek temelli geliyor, artık kullanmam çok zor. Bu ilaçtan bir arkadaşım köpeğini kaybetti, geçen gün de beş köpeğini birden kaybedeni duydum.
İlginç, ilginç olduğu kadar trajik bir durum.:( Köyde, zirai ilaç satışı yapan ziraat mühendisi bir dostum var. Yarın fırsat bulursam onun yanına uğrayıp, konu ile ilgili düşüncelerini alacağım. Ayrıca o ilacın prospektüsünü okuyacağım. ilginç bir tesbitim olursa sizi bilgilendirim. |
Sevgili Orhan bey, asıl güzellikler sizde. Muhteşem kareleri sıralamışsınız, kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler, saygılar. |
Alıntı:
|
Orhan bey
Bende ,yarın sizden gelen bilgiler doğrultusunda ilacı izliyeceğim. Zira köpeğimiz olduğundan dolayı ilaç kullanamıyoruz. Bira tuzağı hazırladım ama baş edemedim kabuksuzlarla:( Zinnialarınız süper. Ben sebze bahcesine diktim topluca.Keşke ön bahceye de dikseydim. |
cemo Orhan bey
Bende ,yarın sizden gelen bilgiler doğrultusunda ilacı izliyeceğim. Zira köpeğimiz olduğundan dolayı ilaç kullanamıyoruz. Bira tuzağı hazırladım ama baş edemedim kabuksuzlarla Alıntı:
Sevgili cemo. Kepek biçiminde satışı yapılan ilaç gerçektende köpekler için ölüme sebeb olabilecek ölçüde zehirli imiş. Zaten üzerinde arılar ve balıklar için uyarı var! Ancak yine zehirli olmasına karşın, toz halinde ve suya karıştırılarak, bitkilere püskürtülen AGRİNATE 90 SP adlı ilacın, hayvanların yaprak veya bitkiyi yemiyeceği varsayımına dayanarak köpeğe zararının olamayacağını söyledi. İlaç; 90 Sp. olarak istenirse bulunabiliyormuş. Selam ve sevgilerimle.:) Not: Bu bilgiyi, her ikinizin bahçesine de yapıştıracağım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Orhan Bey, bahçemdeki yazınızı da okudum, araştırma için teşekkürler.
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç gündür Samsun' dayız. Samsun'a gidipte Sevgi Cafe' ye uğrayıp meşhur Samsun Pide çeşitlerinden yememek olmaz tabii.:dilli:
Eklenti 161457 Eklenti 161458 Eklenti 161459 Pastırmalı-yumurtalı Eklenti 161460 Kavurmalı Eklenti 161461 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025