agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 05-07-2010 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 668163)
Orhan Bey bahçeniz çok güzel zamanla daha da güzelleşecek güle güle oturun ellerinize sağlık.

Yücel Bey;
Aslında sizin oluşturduğunuz botanik bahçesi tarzında bir bahçe hayalimi süslüyordu. Sadece, sucul olan bitki ve havuz(gölet)lar hariç. Çünkü; bu bölgede sürekli tazelenmeyen su birikintileri, çok kısa zamanda, deyim yerindeyse kurbağa cennetine dönüşür. Bu da hoş bir görüntü oluşturmazdı. Üstelik kokuşma cabası.:dilli:

Ekonomik nedenlerle alamadığım birkaç bitki dışında( Aşılı mavi ladin, Nootkatensis Pendula ve Lawson Yalancı Selvisi gibi.) bitki portföyüm tamam sayılır. Belki ileride onlarıda alabilirim.:p

Tüm eksikliklerine rağmen, bahçemin geleceğine ilişkin moral aşılayan sözlerinizle, bana gerçekten güven verdiniz. Çok teşekkürederim. Saygılarımla.:)

Orhan Özbilgiç 05-07-2010 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetasule (Mesaj 668244)
Sayın Orhan Bey
Bahçenizin güzel görüntülerini paylaştığınız için teşekkürler.
Günleriniz o bahçede mutlulukla geçsin inşanlah.
selamlar

Sevgili cetasule;
Aslında sizde fotoğraflarla, merakla beklediğim ''Yeşil Rize'' görüntülerini paylaşmışsınız.;) Şöyle bir gözucuyla bakmış ama düşüncelerimi yazmak için zaman ayıramamıştım.
En kısa zamanda, bahçenizi görme kararlılığı ile selamlarımı sunuyorum.

Orhan Özbilgiç 06-07-2010 19:22

2 Eklenti(ler)
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;668364]Yücel Bey;

......Ekonomik nedenlerle alamadığım birkaç bitki dışında( Aşılı mavi ladin, Nootkatensis Pendula ve Lawson Yalancı Selvisi gibi.) bitki portföyüm tamam sayılır. Belki ileride onlarıda alabilirim.:p...
-------------------------------------------------------------------------

Bahçemde olmasını en çok arzu ettiğim ağacı, bugün Aksa Botanic Center' den aldım. Çok mutluyum.:) Birkaç gün içinde dikerim artık!

İşte benim gözdem.;)
Nootkatensis Pendula(Nam-ı diğer,Hayalet Ağacı)

Eklenti 158226

Eklenti 158227

Orhan Özbilgiç 07-07-2010 13:40

4 Eklenti(ler)
Nutka yerini buldu!
Bahçemin kuruluş aşamasından bugüne, sağ kolum gibi çalışan Sevgili Turgut Özarslan, bugün de dikimde en büyük yardımcımdı.;)

Eklenti 158436

Eklenti 158437

Eklenti 158438

Eklenti 158439

Yücel Canpolat 07-07-2010 14:21

Orhan Bey güle güle büyütün 15 günde bir böcek kontrölü yapın aksi takdirde üzülürsünüz,lütfen dikkat edin.selamlar hemde yürekten.

günebakan 07-07-2010 14:40

Güle güle büyütün Orhan bey hayalet ağaç eski türk filmlerinde köşklerdeki ağaçlara benziyor:)

ayazkentli 07-07-2010 15:51

Orhan bey, inşallah gece birisi sizden habersiz bahçe'ye girip, ay ışığın'da bu hayalet ağaç ile karşılaşmaz!!! (özellikle'de büyüdüğü zaman).

Çok karizmatik duruşu var. Sanki, yüzüklerin efendisi filmini izlermiş gibi, oldum birden.

Orhan Özbilgiç 07-07-2010 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 669063)
Orhan Bey güle güle büyütün 15 günde bir böcek kontrölü yapın aksi takdirde üzülürsünüz,lütfen dikkat edin.selamlar hemde yürekten.

Yücel Bey;
Selamınızın yürektenliğe inancım sonsuz. Sizin Botanik bahçenize, hemde ön yargılı olarak sadece bir kez uğrayan bana, hiç gönül koymadınız. Kısa bir aradan sonra ikinci kez bahçemi ziyaret ettiniz. Hemde tecrübelerinizi paylaşarak.;)
Bu yürektenliğinize saygı duyuyorum.
Böcek konusundaki uyarınızı kesinlikle önemsiyeceğimden emin olabilirsiniz.
Teşekküreder, tekrar saygılarımı sunarım.:)

Orhan Özbilgiç 07-07-2010 18:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 669076)
Güle güle büyütün Orhan bey hayalet ağaç eski türk filmlerinde köşklerdeki ağaçlara benziyor:)

Yazınızı eşime okudum. O da; ''Evet, hakikaten öyle!'' Diyerek sizi onayladı. Eeee! Ne de olsa siz bayanlar, özellikle Türk Filmi konusunda bizlerden daha donanımlısınız. Degil mi ya?;)
Şaka bir tarafa, farklı bir şeyleri yakalamış olmak, bana çok hoş bir duygu yaşatıyor.
Sevgili günebakan;
Yine yürekten, Allah' ın sizede, hayal ettiğinizdende büyük bahçeli, bir ev vermesini dilyorum.
Sevdiklerinizle sağlık ve mutluluk içinde yaşayın.:)

Orhan Özbilgiç 07-07-2010 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 669130)
Orhan bey, inşallah gece birisi sizden habersiz bahçe'ye girip, ay ışığın'da bu hayalet ağaç ile karşılaşmaz!!! (özellikle'de büyüdüğü zaman).

Çok karizmatik duruşu var. Sanki, yüzüklerin efendisi filmini izlermiş gibi, oldum birden.

Sevgili ayazkentli;
İnanın bu ağacı, Gürkan Ceylan' ın, ''Dış Mekan Süs Bitkileri Ve Peyzajda Kullanımları'' adlı kitabında gördüğümde, benzer duyguları yaşamıştım. O günden bu güne bu ağaca aşık oldum.
Neyse ki, buldum ve alabildim.
Erişmek çok güzel bir duygu. Sizler daha gençsiniz. Dilerim arzuladığınız herşeye, bizlerden daha erken yaşlarda kavuşursunuz.:)
Selam ve sevgiler.

nazlı hilal 07-07-2010 19:16

Orhan bey,bu ne güzel bir bahçedir böyle görüpte gıpta etmemek elde değil,güle güle keyfini çıkarın;)

günebakan 07-07-2010 20:08

Sevgili Orhan bey siz böyle dua ettikçe kesin benimde bahçem olacaktır .Çok teşekkürler:)

Orhan Özbilgiç 07-07-2010 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı hilal (Mesaj 669229)
Orhan bey,bu ne güzel bir bahçedir böyle görüpte gıpta etmemek elde değil,güle güle keyfini çıkarın;)

Sağolun nazlı hilal!
Eşim ve ben bahçemizde olduğumuz yaz aylarında , gerçekten keyfini çıkarmaya çalışıyoruz.
Dilerim, sizlerde bizim yaşadığımız keyfi, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık içinde, bir ömür boyu yaşarsınız.:)

Orhan Özbilgiç 07-07-2010 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 669260)
Sevgili Orhan bey siz böyle dua ettikçe kesin benimde bahçem olacaktır .Çok teşekkürler:)

Ama inanın, çok içten dua ediveriyorum.
İnşaalah.:)

günebakan 07-07-2010 21:09

Eminim Orhan bey ağzınıza sağlık:)

Yücel Canpolat 07-07-2010 23:08

Sayın Hocam size gönül koymak ne haddimize espriniz çok güzeldi.Siz bizleri bu günlere getirdiniz ellerinizden öpüyorum o saygı bizden.

cemo 07-07-2010 23:16

Hayalet ağacınıza bayıldım Orhan bey.

Gölgesinde, sağlıklı bir ömür geçirirsiniz inşllahh.

Çabuk büyüyen bir türmüdür. Bahcedeki limoni servileri kesmek zorundayız. Yerine 2 hayalet diksem mi acaba:))

Yücel Canpolat 07-07-2010 23:41

gece korkmazsanız dikebilirsiniz.(Sayın Hocam espri olsun diye sayfanızı kullandım çok özür diliyorum)

sındırgılı 08-07-2010 00:28

Hayalet agacmi?
Gercekten, benziyor. Sevgili Kardesim, nereden temin ettin?

Bakarsin, Buyukada da bir hayalet agac olabilir. (belkide vardir da benim haberim yok)

Selim-i Ahir 08-07-2010 01:14

Orhan Bey;

En büyük avantajlarınızdan biri bahçenizde yeterince düz alana sahip olmanız. Dikilen fidanlara bakılırsa mekanın ruhuna nüfuz edebilen estetik bir hassasiyetiniz de var. Geriye fidanların büyümesini görmek kalıyor. İnşallah kısa sürede o da nasip olur.

Cumhur Tonba 08-07-2010 02:34

http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=34276&c=196

Merhaba Orhan Bey,
Ben de bir hayalet gibi destursuz bahçenize daldım. Turgut kardeşimle siz, harika bir bahçe meydana getireceksiniz. Buna inanıyorum. Ve ben de nasip olursa bir çay içmeye geleceğim sarkık dallı nutka nın altına. (Hayalet Ağacınızın)

Orhan Özbilgiç 08-07-2010 04:36

Yücel Bey;
Sağolun. Çok alçakgönüllüsünüz.:)

Sevgili cemo;
Güzel dilekleriniz için teşekkürederim. Ne kadar hızlı büyüdüğü konusunda bir bilgiye rastlamadım. Ancak; bu bir yalancı selvi olduğu için, çokta yavaş büyüyen bir ağaç olmadığını sanıyorum.:confused:
Fakat; bazı kaynaklarda Nootkatensis' in, Lawsoniana Yalancı Selvisi olduğu bilgisine rastladım. Lawson selvileri çok ta hızlı büyümüyorlar. Ama yinede Ladinden hızlı büyüdüğü kanısındayım.;)

Yücel Bey;
Sayfamı kullanmanız bence bir içtenlik örneği. Onur duyarım.

Sevgili Sındırgılı;
''Hayalet Ağacı'' benzetmesine, bende bir kaynakta rastlamıştım. Gerçekten dallanma şekli çok enteresan.
Ağacı ilk kez Gürkan Ceylan' ın ''Dış Mekan Süs Bitkileri'' kitabında gördüm ve ilgimi çekti.Ağacın canlısını ilk kez, İstanbul-Bahçeşehir Gölette, bir ticari işletmenin bahçesinde, hemde 5-6 tane birden gördüm. O günden sonra aramaya koyuldum. Aksa Tarım' ın Samsun şubesinde tesadüfen rastladım. Geçen yıl, benim keseme göre, pahalı geldiği için alamamıştım. Geçen gün aşk üstün geldi.;) Fiyatına bakmayıp aldım.
Sanırım burada da var.;)
http://www.fidanbotanic.com/eng/urun_detay.asp?id=7

Sevgili Selim-i Ahir;
Gerçekten bahçe arazimin düzlüğünün sağladığı kolaylıkları, her konuda hissediyorum. Ama ben sizinde, gençliğinizin verdiği dinamizm ile ''Lirik Düşler Bahçesi'' ni, yaşanası bir mekana dönüştüreceğinizden eminim.;)

Cumhur Bey;
Olaylara bakışınızdaki sevimliliğe hayranım.:p Hep böyle kalın, emi!..

Birol 08-07-2010 20:37

Sevgili Orhan Özbilgiç
Başta hayalet ağacı olmak üzere bütün çiçekleriniz çok güzel, samimi ve sıcacık. Bahcenizde sağlık sıhhat ve neşe içinde mutluluklar yaşamanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın.

dağ çiği 08-07-2010 21:40

Orhan bey bahçenizi şöyle bir gezdimde yokluğumda başka bir boyuta geçmiş.Çok canlanmış her yer yeşermiş adeta tohumdan yetiştirdiğiniz çiçekleriniz çok güzel (karışmam tohum toplucaksınız artık bize).yeni aldığınız ağacınızı da inşallah istediğiniz gibi büyütürsünüz.Hayırlı kandiller.

Orhan Özbilgiç 09-07-2010 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 669818)
Sevgili Orhan Özbilgiç
Başta hayalet ağacı olmak üzere bütün çiçekleriniz çok güzel, samimi ve sıcacık. Bahcenizde sağlık sıhhat ve neşe içinde mutluluklar yaşamanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın.

Teşekkürler Birol Bey. Aynı güzel duygularla bende sizi selamlıyorum.:)

Orhan Özbilgiç 09-07-2010 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 669874)
Orhan bey bahçenizi şöyle bir gezdimde yokluğumda başka bir boyuta geçmiş.Çok canlanmış her yer yeşermiş adeta tohumdan yetiştirdiğiniz çiçekleriniz çok güzel (karışmam tohum toplucaksınız artık bize).yeni aldığınız ağacınızı da inşallah istediğiniz gibi büyütürsünüz.Hayırlı kandiller.

Evet! Birkaç gün öncesine kadar bahçenizde de yoktunuz. Tekrar hoşgeldiniz. Toplayabildiğim tohumları paylaşmaktan büyük bir keyif alacağımdan emin olabilirsiniz.
Güzel dileklerinize ayrıca teşekkürederim.

finduk52 10-07-2010 00:47

Sevgili Orhan ağabeyim, kelebek çalısını sizden görüp önceki gün gidip iki tane aldım. Umarım sizinki gibi güzel yetiştirebilirim.
Ama biraz daha araştırmam gerekecek budama konusunu, bakımı , güneşmi yoksa gölgemi. Şuan saksıda bekliyorlar . Birkaç gündür buralar feci sıcak yanıyor. Bu sıcakta çiçek dikmek pek akıllıca gelmedi bana .

Biberler ne güzel büyümüşler . Eşim bayılır kahvaltılık biberlere ama burada pek bulamıyoruz . Bulsakta Türk marketlerinde buruşmuş oluyor genelde. Tohumunu getirmek lazım artık Türkiye den . Ama onada güven olmuyor . Bazen tatli biber dendiği halde acı çıkıyor , sivri biber yerine dolmalık biber çıkıyor .

Eşinize ve size kucak kucak sevgi ve selamlar ..

Orhan Özbilgiç 10-07-2010 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 670405)
Sevgili Orhan ağabeyim, kelebek çalısını sizden görüp önceki gün gidip iki tane aldım. Umarım sizinki gibi güzel yetiştirebilirim.
Ama biraz daha araştırmam gerekecek budama konusunu, bakımı , güneşmi yoksa gölgemi. Şuan saksıda bekliyorlar . Birkaç gündür buralar feci sıcak yanıyor. Bu sıcakta çiçek dikmek pek akıllıca gelmedi bana .

Biberler ne güzel büyümüşler . Eşim bayılır kahvaltılık biberlere ama burada pek bulamıyoruz . Bulsakta Türk marketlerinde buruşmuş oluyor genelde. Tohumunu getirmek lazım artık Türkiye den . Ama onada güven olmuyor . Bazen tatli biber dendiği halde acı çıkıyor , sivri biber yerine dolmalık biber çıkıyor .

Eşinize ve size kucak kucak sevgi ve selamlar ..

Sevgili finduk52;
Kelebek Çalılarınız hayırlı olsun. bu çalı güneşli, en az yarı gölgeli yerleri seviyor. İster ağaç formunda, isterse çalı formunda büyütebiliyorsunuz. Ben iki senedir çalı formunda büyütüyorum. Bunun için, budama mevsiminde (Kasım sonu-Şubat sonuna kadar) tüm dallarını 30-40 cm. den kabaklama kesiyorum. Yaz başına kadar, 1.5-2 metre uzunluğunda dallar oluşuyor. Daha çok dal ve daha çok çiçek oluştuğu için sanırım Sayın Mine Pakkaner önermişti. Çiçekleri kuruyunca kesin. Kesilen yerden en kısa zamanda daha çok çiçek veriyor. Kasım ayına kadar çiçekli kalan bir çalı.
Aldığınız çalı saksıda veya tüptedir. O nedenle her zaman dikebilirsiniz. Yeterki ilk bir hafta her akşam sulayın. Sonrasında haftada bir sulasanız olur.

Biber konusuna gelince.;) O biberlerden tohum, size alıp gönderirim. Benim almama gerek yok. Çünkü burada, yetişmiş fidesi, dikim mevsiminde pazarlarda bulunuyor. Bendeki banko tatlı.

Bizde ,size sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

Selim-i Ahir 10-07-2010 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 669420)
Sevgili Selim-i Ahir;
Gerçekten bahçe arazimin düzlüğünün sağladığı kolaylıkları, her konuda hissediyorum. Ama ben sizin de, gençliğinizin verdiği dinamizm ile ''Lirik Düşler Bahçesi''ni, yaşanası bir mekâna dönüştüreceğinizden eminim.

Orhan Bey;
Her arazi yapısının kendine has avantaj ve dezavantajları var. Düz alanlar belki diğerlerine göre nispeten daha az insan gücü istiyor; daha çabuk işlenebiliyor. Onun için daha avantajlı. Belki de ben hep engebeli, "taşlı", "çakıllı" arazilerde büydüğüm için bana öyle görünüyordur.

Kırık düşlerden lirik düşlere geçmek mümkün mü göreceğiz. Atıfta bulunduğunuz gençliğimden pek fazla bir şey kalmadı. Tamamen geçip gitmeden ne yapsam kârdır.

Arazinizin sağladığı avantaja atıfta bulunurken estetik hassasiyetinize haksızlık ettim galiba. Bahçenize görebildiğim kadarıyla mekânın poetik dilini bilen bir el değmiş.

Ömrünüz de bahçeniz gibi güzelliklerle dolu olsun. Hayalleriniz ümitleriniz hiç solmasın.

Bu arada bir aksilik olmazsa gelecek hafta İstanbul'dayım oradaki gönüldaşların bahçelerini dolaşmak isterim.

Trabzon'dan taflan çiçeğ kokan selamlarla...

erd@l 10-07-2010 21:44

Merhaba Orhan Bey bende yeni üyeyim. Bahçenizi gezdim hani derler ya bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sanki sizin bahçeniz için söylenmiş epeyce uğraşmışsınız ama sonunda güzelleştirmişsiniz. 2 sene sonra çok daha harika olacaktır. Şu çınar ağacı çok ilgimi çekti kaç senelik olduğunu biliyor musunuz? Kökü herhalde bizim oralara kadar gelmiştir :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025