![]() |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Ahmeter'in verdiği Selluka' nın dibinden, Hedere sandığım bir bitki çıkınca sevindim. Hemen ayırdım.
Demin Sevgili Kiraz' ın bahçesini gezerken, aynı bitkinin çiçeklenmiş halini gördüm. Adı ''Houttunnia cordata'' imiş. Ama çok ta dikilesi bir bitki değilmiş! Hızla yayılıyor ve bu kezde, ondan kurtulmak zorlaşıyormuş. Neyse benim bahçede, onun kapatmasını isteyeceğim yerler bulunabilir:confused: Eklenti 153892 Eklenti 153893 |
3 Eklenti(ler)
Aralık ayında, burada kaldığımız sürece yiyebileceğimiz kadar Sarımsak dikmiştim. Çok özel bir ilgi gösterdiğimi söyleyemem. Ama yinede, hasat sonu ortaya çıkan ürün oldukça yüz güldürücü.:D
Eklenti 153894 Eklenti 153895 Sarımsaktan boşalan yere Roka, yanına birazda Dereotu dikeceğim. dikeceğim.;) Eklenti 153896 |
Ellerinize sağlık maşallah çook güzel bahçeniz var Orhan Bey..
|
Alıntı:
Sağolun, beğeni içeren sözleriniz gururumu okşuyor. Dilerim bir gün banada, sizin bahçenize dair hoş şeyler yazma fırsatı oluşur.;))) |
5 Eklenti(ler)
Balkondaki çiçekli bitkilerden bir bölümü, sakızlar, petunyalar, cam güzeli...Gübre ve su için sıradalar.
Eklenti 154569 Eklenti 154570 Eklenti 154571 Eklenti 154572 Eklenti 154573 |
5 Eklenti(ler)
|
Teras cok hos. Bahceli bir evin yanisira keyifli bir teras da insana yagmurlu havada bile oturabilme imkani sagliyor. Cicekleriniz de rengarenk, saglikli. Doya doya tadini cikarmanizi dilerim.
|
Sevgili Orhan ağabeyciğim , sarı karagözlü suzan sardunyalar petunyalar ne güzel coşmuşlar . Adalet ablamın göndermiş olduğu suzanlar henüz açmadılar daha çok minikler bende sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum.
Kucak dolusu sevgi ve saygılar.. |
Bence de bahçeden sonra terasın tadı bir başka olur hele de rengarenk çiçekler varsa daha bir güzel olur. Tadını bol bol çıkarın Orhan bey:)
|
Orhan Bey,
Yine renk orkestranızdan, çok güzel parçalar dinlettiniz bize, teşekkür ederim. 1247 Nolu fotoğrafınızdaki "ferforje" saksı altlığını, hazır mı aldınız? Yaptırdınız mı? Çok beğendim yerine çok yakışmış. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Geçen yıl iki ayrı sarmaşık biçimide diktiğimiz, Kara Gözlü Suzanlardan yerlere dökülen tohumlardan çıkan fideleri ağaç altlarına diktik. Bu sene 6-7 ayrı yerde olacaklar. Saksıdakiler genellikle eşimin meşgalesi. Tabii vakit buldukça, birbirimize yardım ediyoruz.:) |
Alıntı:
Evimizin en sevdiğimiz bölümü. Özellikle geniş tuttuk. Merdiven boşluğu ile birlikte 36 metrekare. Arazimiz düz olduğu için, yüksekten bakmak daha keyifli oluyor diye, bahçede kameriye tarzı bir şeye ihtiyaç duymadık. Sağolun. Tadını çıkarmaya çalışıyoruz.:) |
Alıntı:
O saksı altlığı eşimin adaptasyonu.;) Yıllar önce alınmış ve sonradan kırılmış bir cam vazonun kaidesi. Eşim, şimdi onu, saksı kaidesi gibi kullanıyor.:) Saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
Bahçemdeki tek üzüm İzabella( Çilek kokulu) koruk olmaya başladı. Yaprakları arasında gizlediği sürpriz çok hoşuma gitti.;)
Eklenti 154847 Eklenti 154848 Eklenti 154849 Eklenti 154850 Eklenti 154851 |
2 Eklenti(ler)
Balkonumun kuzey cephesini sarması için diktiğim yasemin (Jasminium Polyanthum) sanırım türleri içinde en sıradanlarından. Gerçi çiçekleri kokulu ama, çok yoğun bir çiçeklenmesi olmuyor.
Bugün açmaya başlamış.:) Eklenti 154853 Eklenti 154852 |
yasemininizi kokladım haberiniz olsun,
herşey çok güzel ellerinze emeklerinize sağlık. |
Alıntı:
Teşekkürederim ama, birkaç sene sonra sanrım daha güzel olacak.:) |
Alıntı:
Gündüz ara ara, birkaç kez baktığımda kuş yuvada yoktu.:confused: Demin el feneri ile inip baktım. Yerinde.;) Sadece geceleri mi, kuluçkaya oturuyor bunlar? Diye düşündüm bir an. Ama onu yuvada görmek, içimde hoş bir duyguya neden oldu... Birgün sizin bahçeyide yazlık olarak görürler, inşaallah! |
Sevgili Orhan bey, yine güzellikleri sergilemişsiniz maaşallah. Melisa göndereyimmi? Tohum dan yetiştirdim hızla büyüyorlar.
Sevgiler, saygılar. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu senede gecelerimiz, parfümlü olacak. Demekki.:p Saygılarımla. Eklenti 155250 |
2 Eklenti(ler)
Abelya Grandflora, bu sene açmakta biraz gecikti. Sanırım yarı gölgede olmasından..
Eklenti 155397 Eklenti 155398 |
5 Eklenti(ler)
Kara Leke nedeniyle ana dalları kuruyan Sarı Gül, verdiği yeni sürgünlerden ilk çiçeğini verdi.:)
Beyaz gül de yeni açanlardan. Diğerleri, tekraren açanlar.;) Eklenti 155400 Eklenti 155401 Eklenti 155402 Eklenti 155403 Eklenti 155404 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bu sene tohumdan yana şansım pek yaver gitmedi.:(
Bu kezde dolmalık sakız kabağı tohumu paketindeki resimlerdekinden daha farklı bir sakız cinsi çıktı. Üstelik iki ayrı renk ve uzayan cinsi ile karışık. Şöyle şekli düzgün, birinden iki, hatta üç dolma çıkan bir cins değil:confused: Eklenti 157539 Eklenti 157540 Eklenti 157541 Eklenti 157542 |
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl şu andaki Campsis Grandflora' nı yerinde, Campsis Radicans vardı. Onu buradan alıp, Mavi Selvi ağacına sardırdım. Henüz çiçeklenmedi ama 5-10 gün içinde çiçeklenir sanırım. Çiçeklenince fotoğraflarım.
Radicanslar çok arsız! Hala yaklaşık 7-8 metre çapında bir alandan , zıpçıktı gibi çıkıveriyorlar. Oysa bu geçen yıldan bu yana çok fazla uzamadan hemen çiçeklendi. Hemen yanına da zor bela tutturduğum bir dal Sarı Çiçeklisin diktim. Bakalım, o ne zaman açacak::confused: Eklenti 157543 Eklenti 157544 Eklenti 157545 |
Sevgili Orhan agabeycigim ,
Kabaklarinin istedigin gibi cikmamasina uzuldum. Bir senesinde Turkiye den getirdigim tohumdan dolmalik kabak ekmistim . Ne guzelde kabak vermisti o sene . Cok bereketliydi . Insaallah seneye istedigin gibi kabak ekersin. Bu sene benimde bizim oralarda tursuluk kara kabak dedikleri bir cins var. Tohumu memleketten. Bahcede suan 6 kok ondan 4 kokde tatli kabagi var. Bu aralar cosmaya basladilar. Kabaklari cikinca bende resimlerini eklerim. Campsis grandflora ne kadar guzel acmis masallah diyelim. Turkiyedeki borazan ciceklerine oldum olasi gipta ile bakiyordum. Gecen yaz sonu madam galen cinsini aldim bende . Ama cicekleri boyle irimi acacak yoksa kucukmu bilemiyorum. Ben Turkiyedeki o iri ciceklileri cok begeniyorum, insaallah oyle iri acar bendekide . Gurbet diyarindan kucak dolusu sevgi ve selamlar gonderiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili finduk52; İnsan belli bir yaştan sonra, öyle olur olmaz şeyleri dert etmiyor. Sadece ''üzüldüm!'' demek adetten olduğu için söyleniyor. Çünkü sağlığın herşeyden daha önemli olduğu bilincine varıyorsunuz.;) O nedenle, kabak konusu sevimli bir anekdot. O kadar.:) Zaten, komşularımızda, fazlasıyla var. Sağolsunlar, bizede veriyorlar. Hazır kabaktan konu açılmışken, su kabağımın ilk ürününü gördüğümü yazmadan geçmiyeyim. Bu arada, Sevgili Sakagün' ün gönderdiği ''Uzun Kabak'' bitki olarak uzadı gitti. Ama hala üzerinde meyve görünmüyor. Bol bol çiçek açıyor.:confused: Eklenti 157645 Eklenti 157646 Sevgili finduk; Madam Galen cinsini ilk kez duyuyorum. İnşaallah çiçeklenirde bizde görürüz. Büyük çiçekli olması dileğiyle.:D Hepinize sevgi ve selamlar. |
Bahçemiz canlanmış ne güzel. Her taraftan hayat fışkırmış, yuvamız yumurtamız bile var;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025