![]() |
Alıntı:
Maalesef, o çalılar şimdi 124 numaralı mesajda görüldüğü gibi..:( Yıllardır görülmedik ölçüde düşen sıcaklık nedeniyle bu kışı atlatamadılar. |
Fırça çalısı çeliği dikmiştim. Sevgili gurbik yollamıştı. Çeliklerim öylece duruyor ufacık bir filizlenme yok. Kurumadılar da. Çeliklerin yanına az bişey tohum ektim. Tohumlar çimlenmiş. Onları öldürmeden bir kaç tanesini büyütebilirsem fırça çalım olacak:) Tabi o büyüklüğe gelmeleri yıllar alır. Bu arada bodur bir tane alsam mı kendimi avutmak için;)
|
Alıntı:
Anne sığırdan yeni doğan bir buzağının tüyleri kadar parlak.. Vişne renkli bir kadayıf dolması sanki. Sonrası malum.Yine enfes bir fırça.;) |
Anlaşıldı. Böyle merak uyandırıcı açıklamadan sonra kesin almak lazım:)
|
Minik ''Çin Yelpaze Palmiyesi'' (- 9)' direndi!
1 Eklenti(ler)
Çin Yelpaze Palmiyesi beni şaşırttı! Onun sağ kurtulacağına hiç inanamazdım. Hem palmiye, hemde bıcırık bir şey.:o
Tabii sevindim. Eklenti 128703 |
Orhan Abi çok üzüldüm :( ama inanıyorum çabalarınla bahçeni eskisinden daha iyi haline getireceksin bizlerde burdan fotoğraflarına bakacağız
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sağol sevgili ankara. |
Alıntı:
Ben, gelecek yıl, herşeyin daha güzel olacağını ümidediyorum. |
Alıntı:
|
Baştan, sona büyük emek verilmiş, ter dökülmüş. Bazıları kış mevsiminin zalimliğine kurban gitsede, sizin sevgi ve gayretinizle baştaki güzellikler yeniden canlanacaktır eminim.
Kolay gelsin, sevgi ve sağlıkla kalın |
Alıntı:
Sagolun. Sizin bahçeniz, biraz daha korunaklı bir konumda. Ayrıca İstanbul' da biraz daha hafif oldu don. Bu nedenle sizin bahçenizde, hasar yoktur umarım. Sizinde vurguladığınız gibi, ''yine, yeniden'' diyeceğiz bir gayretle.. |
Alıntı:
Minik yelpazeniz de çok şirin gerçekten. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu arada kesin olarak, (kökü de dahil) donan Fırça Çalısı'nı söktüm. Yerine, yine benim gibi burada bahçesi olan ve kışı İzmir' de geçiren bir dostumun armağan olarak getirdiği, Paoneia arborea(Ağaç Şakayığı) fidanını diktim. Araştırdım. Eksi 20 derecelere kadar dayanan bir bitki. Yani kışları aklım onda kalmayacak.;) Pembe ve katmerli çiçek açtığını söyledi. Hadi bakalım hayırlısı.:eek: Eklenti 128813 Eklenti 128812 |
2 Eklenti(ler)
Fırça çalılarımdan birinin dipten ilk dalı donmaktan kurtulmuş! Tabii bu benim için kötünün iyisi.:)
Eklenti 130341 Eklenti 130342 |
1 Eklenti(ler)
Katmerli Frezyalarımı, özellikle aralık ayında diktim ki, erken çiçeklenmesin diye!
İyi de olmuş. Daha henüz yaprak halindeler. Eklenti 130345 |
Bu da bana ders olsun;) Bundan sonra frezyaları ben de kasım sonu dikeceğim. Koca bahçe saksısının içinde ancak beş altı tane soğan bulabildim. Çiçeğinden vazgeçtim soğanlar bile gitmiş:mad:
|
Alıntı:
Üzüldüm.:( Eşim ve ben buraya ancak yaz başında gelebileceğimizi varsayarak genelde, tüm bitki tercihlerimizi yaz mevsiminde çiçeklenenler olarak yapmak zorunda kalıyoruz. Frezya gibi bahar çiçeklerini de bu nedenle, dikim sınırlarını zorluyoruz. Üstelik bu benim ilk frezya denemem. Benim soğanlarımda çürüyebilirdi. Birazda şanslıymışım.:) |
1 Eklenti(ler)
Abutilonumu oldukça sert bir biçimde budamak zorunda kaldım.:( !5-25 santimden..Çünkü kestiğim noktalara kadar donup kurumuşlardı. Hatta birçok dalı köke kadar kuruduğu için temizledim.
Eklenti 130959 |
sayın özbilgiç çok geçmiş olsun .
üzüntünüzü en iyi anlayanlardanım o muhteşem bahçenize verdiğiniz emekten ne kadar üzüldüğünüzü anlaya biliyorum. bendede durum farklı değil,bundan sonra ılıman iklime göre yetişen meyve ve çiçeklerden yana tercihimi kullanacağım. |
sayın özbilgiç çok geçmiş
|
Alıntı:
Teşekkürederim. Bazı bitkilerin çok daha ılıman koşullar aradığı muhakkak. Aslında benim bitkilerim çokta nazlı bitkiler değiller. Örneğin yıllardanberi bu çevrede Zakkum hep vardı. Kolay kolay birşey olmazdı. Mandalina desen öyle.. Bu sene kocaman mandalina ağaçları ya kurudular ya da tüm yapraklarını kaybettiler. Anlıyacağınız bu ''kırk yılda bir'' değilsede on yıllarda bir görülen bir soğuk. Yılmak yok!;) Ancak, anlaşılan o ki; kışa girerken, beklenenden daha şiddetli soğuklarla karşılaşılabileceğini unutmadan, bitkilerimizi daha sıkı bir korumaya alacağız. Selamlar. |
sayın özbilgiç fikirlerinize elbette katılıyorum. ancak kapatılamayacak kadar bitkiye maalesef yapacak şey yok . 6 mt boyunda avakadom bile kurudu .
üstü kapalı ama içine azda olsa dıştan giren havadan dolayı kamkatım 4 adet mayer limonum 3 adet bunun yanında çeşitli tropik bitkilerim tamamen dondu dondan etkileneceğini bilsem gerçi biliyorum ama soğuğun o derece kapalı yeride etkileyeceğini kestiremedim. tesellim canımız sağ olsun diyorum. aslında emeğime bile acımıyorum,acıdığım üç beş yıl yeniden yetiştirmek için insanın azmi kalmıyor. |
Alıntı:
Galiba siz, içimizde kış koşullarından en çok zarar gören arkadaşlarımızdansınız. Son cümlenizdeki duygularınıza aynen katılıyorum. Geriye söylenecek bir şey kalmıyor. ''Sağlık olsun!'' demekte insanı teslli etmiyor.:( |
1 Eklenti(ler)
Kayısının ilk açan çiçekleri sıcaklık sıfırın altına düşünce dondu! Neyseki açmayan tomurcuklar var daha..
Eklenti 133252 |
5 Eklenti(ler)
Bu yaz, zemini renklendirecek, bir bölümünü satın aldığım, önemli bir bölümünü arkadaşlarımızın gönderdiği bir sürü tohumum oldu. Onların direkt bahçeye ekilebileceklerini ektim. Diğerlerini de saksı ve viyollere ektim.
Ayrıca birkaç değişik bitki çeliğini köklendirdim. Onların hepsini ilkel bir limonluğa bıraktım. Bir dostum arada sulayıverecek. Mayısta gidip kalıcı yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tabii, sonuç başarılı olursa.:dilli: Eklenti 133262 Eklenti 133263 Eklenti 133264 Eklenti 133265 Eklenti 133266 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Meyvelerden çiçek açmaya başlayan henüz erik ve kayısı dışında ağaç yok!
Sarmısaklarım, bezelyelerim ve baklalarım iyi durumdalar. Eklenti 133293 Eklenti 133294 Eklenti 133295 Eklenti 133296 Eklenti 133297 |
1 Eklenti(ler)
sayın özbilgiç ;
her halde bu japon manolyasından sizde yok. istemen halinde sonbahar ayında hediye edebilirim yılda 2 defa çiçek açıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025