agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

sevim4 25-11-2009 21:19

Gerçekten harıka ellerinize salık.

Samsunlu55 26-11-2009 00:08

Samsun'un bereketi:D

Orhan Özbilgiç 26-11-2009 14:35

Teşekkürler Sevim Hanım.
Evet! Samsunlu55, gerçekten iklim ve toprak gelişmedeki en önemli faktörlerin başında geliyor .

bahtiyar02 05-12-2009 07:10

Sevgili orijin ellerinize emeğinize sağlık.Çok güzel bir bahçe olmuş.Allah herkese nasip etsin.Ağız tadıyla zevkini çıkarmanız dileğiyle.Bahçeniz İstanbul'damı yoksa Samsun'damı?
Saygılar

Orhan Özbilgiç 05-12-2009 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 541088)
Sevgili orijin ellerinize emeğinize sağlık.Çok güzel bir bahçe olmuş.Allah herkese nasip etsin.Ağız tadıyla zevkini çıkarmanız dileğiyle.Bahçeniz İstanbul'damı yoksa Samsun'damı?
Saygılar

Sevgili dostum;
İyi dilekleriniz için teşekkürederim.
Bahçem, Samsun-Çarşamba- Kızılot Köyü' nde. İstanbul' dan çok uzakta olması benim için tek dezavantajı. Ancak İstanbul' da olması halinde bitkilerim, bu kadar hızlı ve sağlıklı gelişemezlerdi. Zira burada İstanbul' dan farklı olarak, nem, bol yağış, 7-8 metreden çıkarılabilen sulama suyu ve yine bol humuslu çok derin bir bitki toprağı var. Sizin bahçenizde yaşadığınız su sorununun boyutlarını düşününce, biz burada çok daha kolay koşullarda bahçe yapıyoruz. Allah kolaylık versin.
Sevgilerimle.

Samsunlu55 09-01-2010 22:01

Sn. orijin, daha birkaç mesaj önce "Samsun'un bereketi" yazmıştım. Alttaki linke bir göz atın.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=3194&page=2

Orhan Özbilgiç 10-01-2010 14:05

[QUOTE=Samsunlu55;560952]Sn. orijin, daha birkaç mesaj önce "Samsun'un bereketi" yazmıştım. Alttaki linke bir göz atın.

Sayın Samsunlu55;
Gerçektende öyle!
Kızılcığınız çok güzel gelişmiş.:eek:

ankara 16-01-2010 14:05

Sn.orijin bahçenizi gezdim her biri ayrı ayrı güzel,çok emek vermişsiniz belliki emeklerinizin karşılığınıda kat kat alırsınız inşallah :)

imgelem 16-01-2010 23:01

Sn.orijin;
Eşim Samsun Terme Bazlamaç köyü sağlık ocağında mecburi hizmetini yapmıştı.Fotoğrafları görünce tanıdık geldi :)
Sağlık ve mutlulukla keyfini sürün eşinizle birlikte ....

Orhan Özbilgiç 18-01-2010 14:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankara (Mesaj 564970)
Sn.orijin bahçenizi gezdim her biri ayrı ayrı güzel,çok emek vermişsiniz belliki emeklerinizin karşılığınıda kat kat alırsınız inşallah :)

Sevgili ankara,
Bahçeme ilk fidanları dikeli nisanda 2 yıl olacak. Gerçekten her geçen yıl çok daha dolu dolu bir bahçe olacağına bende inanıyorum. Zira bu bahar ve yazda, yeni aldığım ve de arkadaşlardan gelen farklı birçok bitki, ekilip dikilecek ve de boy gösterecek.
O nedenle baharı ve yazı özlemle bekliyorum.
dilerim sizin bahçenizi de bir süre sonra burada görürüz. ;)

Orhan Özbilgiç 18-01-2010 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi imgelem (Mesaj 565186)
Sn.orijin;
Eşim Samsun Terme Bazlamaç köyü sağlık ocağında mecburi hizmetini yapmıştı.Fotoğrafları görünce tanıdık geldi :)
Sağlık ve mutlulukla keyfini sürün eşinizle birlikte ....

Sevgili imgelem,
İyi ya işte! Nostalji bahanesi ile bir kaçamak yapıp, önce Kızılot'a uğrar bizim konuğumuz olursunuz. Buradan da, Bazlamaç' a birlikte gideriz. Ünlü Terme Pidesi' ni sevgili eşinize ısmarlatırız. :D
Sevgiyle kalın.

ankara 18-01-2010 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 565941)
Sevgili ankara,
Bahçeme ilk fidanları dikeli nisanda 2 yıl olacak. Gerçekten her geçen yıl çok daha dolu dolu bir bahçe olacağına bende inanıyorum. Zira bu bahar ve yazda, yeni aldığım ve de arkadaşlardan gelen farklı birçok bitki, ekilip dikilecek ve de boy gösterecek.
O nedenle baharı ve yazı özlemle bekliyorum.
dilerim sizin bahçenizi de bir süre sonra burada görürüz. ;)

Sevgili orijin inşallah ama bizimki sizin bahçeniz kadar hızlı gelişmeyecek bu şimdiden belli :) oranın havası suyu bir başka :)

imgelem 22-01-2010 11:35

Ahhh demeyin sevgili orijin.Terme de yediğim pastırmalı kaşarlı o güzel pidenin tadı hala damağımda.Belli mi olur.Ansızın bir sürpriz yaparız belki :)))

sevim.K 02-02-2010 21:27

Sayın Orjin bir kez daha dolaştım bahçenizde. Karadeniz seyahatlerimiz sırasında geçtiğimiz Samsun geçmiş zamanları düşündürdü ama bahçenizdeki tulumbaya bayıldım. Gülegüle oturun evinizde, bahçenizde, sevgiyle. Eşinize selamlar:)

dağ çiği 02-02-2010 22:15

Sayın Orjin meyfe fidanlarınız ne kadar güzel. İnşallah bü gün benimde öyle meyve bahçem olur.Sağlıklı huzurlu gice yıllar yersiniz meyvelerinden inşallah.

bahtiyar02 02-02-2010 22:16

Sevgili Orjin;
Bahçenizin son durumu hakında resim ve bilgi alabilirmiyiz? Saygılar

jineop 02-02-2010 22:39

Sevgili orijin,
Manolyanızın açışını kaçırmışım çok güzelmiş.Benim ki hala açmadı, umutlar bu seneye kaldı. Susaklarınız alkışı haketmişler. Lamba, çanak, saksı (sarkıt tarzı) yapmayı denediniz mi? Abutilon çok keyifli görünüyor. Taşfırından çıkan ekmeğin kokusu buraya kadar geldi. Enfes...
Keyifle, sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiyle...

Orhan Özbilgiç 02-02-2010 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 572961)
Sevgili Orjin;
Bahçenizin son durumu hakında resim ve bilgi alabilirmiyiz? Saygılar

Sevgili bahtiyar02;
Bahçemin bulunduğu Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' nden 10 aralık' ta İstanbul' a döndüm. Bahçemi kışa hazırlamanın ötesinde bir çalışmam olmadı. Mart ayının ikinci haftasında, yaz hazırlıklarını yapmak üzere 10-15 günlüğüne gideceğim. Ancak o zaman resimleyebileceğim.
Sağlıkla kal.

Orhan Özbilgiç 02-02-2010 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 572972)
Sevgili orijin,
Manolyanızın açışını kaçırmışım çok güzelmiş.Benim ki hala açmadı, umutlar bu seneye kaldı. Susaklarınız alkışı haketmişler. Lamba, çanak, saksı (sarkıt tarzı) yapmayı denediniz mi? Abutilon çok keyifli görünüyor. Taşfırından çıkan ekmeğin kokusu buraya kadar geldi. Enfes...
Keyifle, sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiyle...

Sevgili jineop;
İnşaallah sizin manolyanızda açsın bu yaz! Susaklardan sarkıt tarzı saksı yapacağım. Çok hoş duracagından eminim. İçine sarkıcı mevsimlikler dikeriz degil mi?
Son soğuklarda ve karda(60 cm kar yağmışve eksi 7 derece ölçülmüş.) Yapraklar ve çiçekleri solmuş, bir dalı kırılmış. O kadar.:) Gerçi ben gidip görmüş değilim ama, oradaki dostlarım öyle diyor.
Nisan ayında yeniden canlanacağını sanıyorum.
Sağolun,varolun..

Orhan Özbilgiç 02-02-2010 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 572941)
Sayın Orjin bir kez daha dolaştım bahçenizde. Karadeniz seyahatlerimiz sırasında geçtiğimiz Samsun geçmiş zamanları düşündürdü ama bahçenizdeki tuluma bayıldım. Gülegüle oturun evinizde, bahçenizde, sevgiyle. Eşinize selamlar:)

Sevim Hanım;
İnşaallah birgün yine yolunuz düşerde, konuğumuz olursunuz. Sevgilerimizle..

Orhan Özbilgiç 03-02-2010 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağ çiği (Mesaj 572960)
Sayın Orjin meyfe fidanlarınız ne kadar güzel. İnşallah bü gün benimde öyle meyve bahçem olur.Sağlıklı huzurlu gice yıllar yersiniz meyvelerinden inşallah.

Dağ çiği;
2008 yılında ilk fidanlarımızı diktiğimizde, ''Bunlar ne zaman büyüyecek?'' diyorduk. geçen yıl birkaç çeşit meyve yedik. Bu yıl çok büyük bir bölümünden yiyebileceğimizi sanıyorum.
Yalova' daki bahçenizde sizi mutlu edecektir. Birkaç sene içinde sizde aynı hazzı tadacaksınız. Eminim. Yeterki sağlık olsun.
Herşey gönlünüzce olsun.

smaragd 04-02-2010 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 496942)
Eklenti 102651

Bozkır zeminde bile fırça çalım çok güzel!

Bu bitki çok interesan ve güzeldir! sanki saatlerce ona bakabilirmişim gibi...:p

Orhan Özbilgiç 06-02-2010 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smaragd (Mesaj 573888)
Bu bitki çok interesan ve güzeldir! sanki saatlerce ona bakabilirmişim gibi...:p

Sevgili smargard;
Haklısınız...
Birçok bitkinin çiçekleri birbirlerine benziyor. Bu durum isimlendirmelerede yansıyor. Ağaç Minesi, ağaç küpesi, japon gülü, ağaç yasemini vb. isimlerle birbirlerinden ayrı bitkiler oldukları vurgulanmaya çalışılıyor.
Ama bu öyle değil. Benzeri yok! Yani şişe fırçasına benzeyen başka bir çiçekli bitki yok.
O yüzden, bende sizin gibi düşünüyorum.:)
Sevgiler.

skull25 20-02-2010 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 496953)
Eklenti 102673
Artık benimle yüzyüze gelmenizin zamanı..;)
Gül ibrişimlerimi iki genç arkadaşım tohumdan yetiştirip hediye ettiler. Bir buçuk yıl önce diktiğimde 60-70cm idiler. Bol su koyun gübresi. Sonuç ortada.

Bu ağaç çok hızlı büyüyordiye biliyorum bizim kapının önüne diktik bi senede 2 metre boy attı sıcağa bağlı olabilir yanında yaz kış termal kalorifer boruları geçiyor.

sevim4 20-02-2010 13:37

Sayın orjin ban göndermiş olduğunuz çeliklerden birtanesi hariç diyerlerine don atı ben sökmedim biter ümidi ile.
Sağ olan inci çalısı diyerlerine çok üzüldüm salık olsun.

sevim.K 20-02-2010 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 573004)
Sevgili jineop;
İnşaallah sizin manolyanızda açsın bu yaz! Susaklardan sarkıt tarzı saksı yapacağım. Çok hoş duracagından eminim. İçine sarkıcı mevsimlikler dikeriz degil mi?

Çocukluğumun susakları:) Susak tohumum var birkaç tane. Bu bahar onları ekeceğim büyütebilirim dilerim. Kim bilir ben de sarkıcı çiçekler yetiştirebilirim içlerinde:)

tabi bu arada takunya çiçeğim büyümeye devam ediyor:)

limon 20-02-2010 17:48

Orhan Bey, benim Süs Kabakları çürüdü, bozuluyor galiba diyordum fakat önce küfe benzer oluşum olup sonra bölgenin tahta gibi kuruduğunu gördüm. Halen kurumaya devam ediyorlar, sanıyorum yaz başında ancak tam kuruma olacak.

Bunu görünce, acaba siz içlerini çıkarmakta aceleci mi davrandınız diye düşündüm. Sanıyorum üzerlerinde işleme yapmak için tahta gibi dokuya kavuşması gerek, bunun için de kışı içini çıkarmadan asılı geçirmesi gerek. Tabi kesin kararı benim 2 kabağın akıbetine göre vereceğim. :) Yanlış yönlendirmek istemem.

Orhan Özbilgiç 25-02-2010 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skull25 (Mesaj 582381)
Bu ağaç çok hızlı büyüyordiye biliyorum bizim kapının önüne diktik bi senede 2 metre boy attı sıcağa bağlı olabilir yanında yaz kış termal kalorifer boruları geçiyor.

Sayın skull;
Evet, gerçekten hızlı büyüyen bir ağaç. Hele suyunu eksik etmediyseniz! Sıcak su borularının yakınında olmasının bir katkısı olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok.
Sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç 25-02-2010 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 582454)
Sayın orjin ban göndermiş olduğunuz çeliklerden birtanesi hariç diyerlerine don atı ben sökmedim biter ümidi ile.
Sağ olan inci çalısı diyerlerine çok üzüldüm salık olsun.

Sayın sevim4;
Onlar yeni köklenmekte olan birer bitki idi. Bu nedenle, şiddetli soğuklarda üzerlerine birer boş saksı bile geçirseniz, korunurdu. Sağlık olsun. ne diyelim?

Orhan Özbilgiç 25-02-2010 11:16

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 582540)
Orhan Bey, benim Süs Kabakları çürüdü, bozuluyor galiba diyordum fakat önce küfe benzer oluşum olup sonra bölgenin tahta gibi kuruduğunu gördüm. Halen kurumaya devam ediyorlar, sanıyorum yaz başında ancak tam kuruma olacak.

Bunu görünce, acaba siz içlerini çıkarmakta aceleci mi davrandınız diye düşündüm. Sanıyorum üzerlerinde işleme yapmak için tahta gibi dokuya kavuşması gerek, bunun için de kışı içini çıkarmadan asılı geçirmesi gerek. Tabi kesin kararı benim 2 kabağın akıbetine göre vereceğim. :) Yanlış yönlendirmek istemem.

Sevgili limon;
Valla, şimdi ne desem boş! Durumları hakkında hiç bilgim yok. Ancak, gerek kuş yuvası olarak şekillendirdiklerimi, gerekse hiç dokunmadığım birkaç taneyi, odunlukta, güneş görmeyen ama havadar bir yere asmıştım.

Eklenti 127046

Önümüzdeki hafta yaz hazırlıkları için gittiğimde, karşılaşacağım manzarayı merak ediyorum. Fotoğraflarını çekeceğim. İnternet bağlantısı konusunda sıkıntı yaşamazsam oradan, yok olmadı, İstanbul'a dönünce yüklerim.
Sağlık ve esenlik dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025