![]() |
Alıntı:
İyiki hatırlattınız! Susaklarınızı, ne kadar erken dikerseniz, o denli erken oluşuyor. Böylelikle olgunlaşmadan koparmak zorunda kalınmıyor. Bence; ister balkonda, ister bahçede yetiştirecek olun, mart ortasında evde bir saksıya dikin. Bahçe veya balkona nisan sonunda aktarın. Böylelikle bayağı bir zaman kazanırsınız. Gerçi mayıs ta dikilenler görünürde, erken dikilenlere yetişiyor gibi görünsede, erken dikilenler, yinede 5-10 gün de olsa erken olgunlaşıyor. Takunya çiçeği'nize sevindim. Saygılarımla. |
Hasar tesbit çalışmaları...
2 Eklenti(ler)
Nihayet bugün bahçemdeyim. Kıştan etkileneceğini tahmin ettiklerim beni fazla üzmedi.
Evet. Etkilenmişler ama ölmemişler. Fakat hiç aklıma bile getirmediğim, Calistemon' lar(Fırça çalıları) çok kötü durumdalar.:( Kurtulsalar bile, en az iki yıl geriye giderler sanıyorum. Eklenti 128306 Eklenti 128307 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
İnşallah hasar fazla değildir:(
|
2 Eklenti(ler)
Lantana' lar(Ağaç Mineler) ın durumu..:(
Onlarda kökten sürebilir yine! Eklenti 128321 Eklenti 128322 |
Alıntı:
Baştanda belirttiğim gibi, bir çok arkadaşımızın bahçelerinin durumunu görmek beni psikolojik olarak hazırlamıştı zaten.. O nedenle beni Calistemonlar dışındakiler pek etkilemedi inanın. Paylaştığınız için sağolun. |
2 Eklenti(ler)
Melisa Çalılarım iyi durumda diyebilirim. En azından birkaç dal sağlam.
Eklenti 128323 Eklenti 128324 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Arbutus Unedo(Kocayemiş) nun çiçekleri yanmış! Sonbaharda meyve vermiyecek!:(
Eklenti 128329 Eklenti 128330 |
1 Eklenti(ler)
birde tamamen ölen İri Sarı çiçekli Portulaca(Semizotugillerden) ölmüş!:(
Eklenti 128333 Durum bundan ibaret. Bu kadarınada şükür.. Ne diyelim. Dışarıda olduğu için, lahana gibi sarıp sarmaladığım su saati bile patlamış ki:mad: Daha da kötü olabilirdi.. |
Geçmiş olsun Orhan bey yine de kötü durumdakiler belki düzelir biraz bekleyin bakalım ne olacak.
|
Çok geçmiş olsun sayın orhan bey,bana gönderdiyiniz çeliklerden sadece inci çalısı ayakta.
İkitane si tuttu isterseniz birini göndereyim diyerleri malesef dona kurban gitti. |
Sevgili orhan özbilgiç
Öncelikle gecmiş olsun, herkes gibi sizdede olası hasarlar var. Sizin tekrar başında olmanız onlara tekrar hayat verecektir diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın. |
Geçmiş olsun orhan bey içim acıdı ama bahar geliyor allah sağlık sıhhat verirse bahçenizi yemyeşil kimbilir hangi güzelliklere ev sahipliği yapacak üzülmeyin herkezle gelen düğün bayram kolay gelsin.
|
Tekrar geçmiş olsun Orhan Bey:( Balkonundaki neredeyse bütün bitkilerini ve sarıp sarmalamasına rağmen kaybeden biri olarak ancak "tabi üzüleceğiz ama kaldığımız yerden başlayıp yola devam edeceğiz" diyebilirim. Kolay gelsin. Eşinize ve size selamlar, sevgiler:)
|
çok guzel bir bahceniz varmıs ama son msjlar beni üzdü gecmiş olsun bizimde bu ara şimşirler kuruyor ve ladinin biri gitti insan çok üzülüyor sizi anlıyorum.
|
Benden de geçmiş olsun Orhan bey, bu delilik bizimle oldukça hiç yılmayız, yerine yenilerini çabucak koyarız.
Hepimiz bir şeyler kaybettik bu kış, ne yapalım, ölen ölür, kalan sağlar bizimdir. Yine de fazla zayiat yok gibi görünüyor, havanın ısınmasıyla kesin olarak anlarız kim ölmüş kim kalmış. Kolay gelsin. |
Çok geçmiş olsun Orhan bey, inşallah havaların ısınmasıyla sürerlerr.Canınız sağ olsun siz nicelerini yetiştirirsiniz.
|
Değerli dostlar;
Sevgili günebakan, sevim4, Birol, kılıç, sevim.K, begonya26, Adalet Yağcı, dağ çiği. Son derece yürekten olduğuna inandığım sözleriniz beni kamçılıyor. Galiba hepimizin sadece bu tür dayanışma örneklerine ihtiyacımız var. İnanın yazdıklarınızla daha da gayretleniyorum. Sabahtan bu yana, bahçedeki dondan etkilenmiş bitkilerimde, üstten dibe budama yaparak, hangi noktaya kadar kurumuşlar, onlara baktım. Sonuç dünkü tesbitlerimden farklı değil! Abutilon; 2 metreyi geçen boyda bir ağaçcık olmuştu. Şimdi canlı olan, 30-40cm. boyunda ama güçlü bir kök yapısına sahip olduğu için bu sene sonunda da ayni duruma gelir görüşündeyim. Melisalar; zaten budanıp, budamada elde edilen dallar çeliklenecekti. Şimdi dalların üst bölümleri kuruduğu için, 20-30 cm. den sert bir budama yaptım. Onlardan çelik alamadım o kadar. Boulevard' larım da normalden fazla ibre kuruması olmuş. Biraz kelleşecekler. O kadar.:) Kocayemiş(Arbutus Unedo); ölmemiş ama bu sene meyve vermiyeceği gibi, gelişimi biraz sekteye uğrayacak. Kaymak Ağaçlarımın birisi iyi! Diğerinin de dalları yaş. Sadece yapraklar dökülmüş. Zeytin Ağacının bir gibi. Onlar için zaten özdeş bitkiler deniliyor. Birbirlerinin yetişme koşulları aynı imiş! Özellikle iklim istekleri. Yeni dünya(Malta Eriği)nin; varolan birkaç meyvesi yanmış, yeni sürgün yaprakların bir bölümü de. Asıl hasar Calistemon(Fırça çalısı)' larda. Üç tane, boyum kadar idiler. Sadece biri, yerden 25-30 cm. olan bölümündeki tek dalı ile yaşamını sürdürecek. Diğer ikisi köküne kadar donmuş gibi. Ama ben yinede onlarıda 20cm. boyda bıraktım. Belki!, diye.;) Enteresan olan bir şey, yaz sonunuda bir arkadaşımın hediyesi olarak diktiğim, minik ''Çin Yelpaze Palmiyesi'' ne hiç bir şey olmaması! Demekki donlara karşı çok dayanıklı bir cins imiş! Sevgili sevim4; Teşekkürederim. Benimde inci Çalım a hiç bir şey olmamış. Hatta dün gelirken İstanbul' dan birde ''Beyaz İnci'' getirdim. Hemen yanıbaşına dikiverdim. Değerli arkadaşlarım. Hepimiz birbirimizden aldığımız güç ve heves ile aynen devam edeceğiz. Ta ki, gücümüz tükeninceye dek. Yani azimle devam.:D |
Sevgili Orhan Özbilgiç, çok geçmiş olsun çok üzüldüm.
|
Orhan Bey, beden ve akıl sağlığı yerinde olsun yeter ki gerisini halletmek kolay. :) İstanbul'da bu kış sadece 1 gecede dondu bitkiler. Melisa zaten buralarda çok yıllık olamıyor, sizinki yine de sağlam bir kaç yaprak bırakmış, benim donda en zarar gören bitkim o olmuştu. Budadım ama yeniden sürer mi belirsiz.
Fırça çalısı, dallardan sürmese de dipten yeniden sürer gibi geliyor bana, meyve ağaçları varsın bu sene vermeyip dinlensinler. :) Sağlık olsun, hepsi düzelir. |
Sevgili Satı Uğurtan,
Çok teşekkürederim. Birkaç gündür kendi bahçemin telaşındayım. Bu nedenle internete fazla zaman ayıramadım. Sizlerin bahçelerinizde durum nedir, bakamadım. Şimdiden sonra bakacağım. Dilerim kışı önemsiz hasarlarla atlatmıssınızdır. Sevgili limon; Çok doğru bir tesbit yapmışsınız. Beden ve akıl sağlığı öncelikli olmalı! Bu tarz olumsuzluklar son derece doğal şeyler. Onları savuşturmak adına, gelecek yıllar için çözüm üretmeye çalışmak bile insanı hayata sıkı sıkıya bağlıyor. Zaten yaşamın tadı da öyle güzel. Yoksa tekdüze bir yaşam o denli keyifli olmazdı sanırım. Sorunları çözümlemenin keyfide bir başka güzel olsa gerek.:) İzmir' den gelen bir arkadaşım, hediye olarak Ağaç Şakayığı getirdi. Fırça çalısının birinin hemen yanına onu dikeceğim. Fırça çalısı ölse bile, ''Fırça Çalısı öldü! Yaşasın Ağaç Şakayığı!'' diyebilmek için.:p Sağlıcakla kalın. |
Bahçemdeki doğal güzellik!
1 Eklenti(ler)
Bahçemde kendiliğinden yetişen mis kokulu ''Kır Menekşesi'' insana yaşama sevinci veriyor.:)
Eklenti 128621 |
Harika ne kadar güzel:) Orhan bey çoğalsın o menekşeler:). Yağmurdan gözümüzü açıp kırlara gidemedik ki hiç kır menekşeleri en sevdiğim çiçeklerden biri. Onları doğal yetiştirkleri yerde görmek, sevmek ne güzel olurdu.:)
|
Alıntı:
Uyarınız dikkate alıp, yetiştiği bölümü koruma altına alacağım. Zira misinalı tırpan ile kesip yok etme olasılığı var! Çok teşekkürederim. İyiki hatırlattınız. |
Bir küme daha buldum!
3 Eklenti(ler)
Biraz önce, bahçemde tekrar bir köşe bucak geziye çıktım. Bir küme daha menekşe ve Hodan olduğunu sandığım bir grup bitkiye rastladım. Tabii çok sevindim.:)
Eklenti 128635 Eklenti 128636 Eklenti 128637 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025