![]() |
Bu kadar, övgü ve sevgi dolu güzel sözlerden sonra kim, kime kırılabilir ki? Hoş zaten benimde, seninde, hatta birçoğumuzun keşfedemediğimiz ne güzel insanlar vardır daha sitemizde. Zaman içinde belki bir gün onlarında bir bölümünü tanırız! Hepsini diyemiyorum, zira sitemize üye kaydının hızına erişmek mümkün değil. O nedenle farkedemediğimiz güzel insanlar arasından, sadece tanıyabildiklerimizle yazışmak son derece doğal.
Neyse! Sevgili asumandilek, seni tanımak benim için şans oldu. Cemo ve Furkan' dan sonra bir stres topumuz daha oldu. Gülen yüzün hiç solmasın.:) |
Furkan' cığım;
Ben zaten kaktüslere dokunamıyorum. Hemen elime batıyor dikenleri.;)( Öyle deyip pas geçiyorum işte.:p) Bu kaktüslerin dikenleri onların ellerine batmıyor mu? Sakın sende elleme.. Sonra elin ''uf'' olur.;) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Umarım güzel olacaklar.Sizden sonra bizim bahçedeki altuni taflan da bir budama operasyonundan geçti.Sağolsun Shapsough hoş bir form kazandırdı.Burada ki konuları okudukça bahçe rsimlerini gördükçe yerimde duramıyorum inanın ki.Umarım tasarladığım gibi bir bahçe olur benimki de:) birde bonsailere heveslendim ki:) |
Alıntı:
Shapsough bu işi iyi biliyor.:) Bonsai konusu beni aşar. Ona zamanım yok. |
Orhan bey çok şanslısınız size yardım elini uzatan arkadaşlar var. Biz bu konuda şanssız biriyiz. Yakınımızda bir ipin ucunu tutacak kimse yok sadece bahçeye gelip ay çok güzel olmuş bizede çiçek fidesi verin deyip geçiyorlar. Neyse ben çok dertliyim sizinde caninizi sıkmasam iyi olur. Keşke burdaki arkadaşardan biri bana yakın olsaysı . Allahtan bu siteye girince kendimi yalnız hissetmiyorum. Sevgiyle dostca kalın.
|
Orhan hocam nerelerdesiniz sesiniz çıkmıyor iyisinizdir inşallah...
|
Alıntı:
Ben bu sözü çok tuttum, başka neresi olabilirdi ki ;) |
Sevgili fatma sunay;
Uzun zamandanberi internet' e giremiyordum. Birkaç gündür tekrar girmeye başladım. Bugünden sonra daha sık girebileceğim. Mesajınızı yanıtlamakta geciktim. Özür dilerim. Evet köyde her an yardım alabileceğim, üyemiz genç kardeşlerim var. Sağolsunlar benim onları sevdiğim gibi, onlarda beni severler. O nedenle şanslı olduğumu kabul ediyorum.;) Sevgi ve selamlar. |
Sevgili burak alkan;
Bir süre bilgisayarım tamirde idi. Sonrasında, yaşlı bir yakınımızın vefatı nedeniyle apar topar Samsun' a gelmek durumunda kaldık. Şimdi Samsun' dayım. Bahçemde yaz hazırlıkları ile uğraşıyorum. Sevgiyle kal. |
Sevgili Adalet Hanım;
Yüreğinizin ve aklınızın bir bölümünün bahçenizde olduğunu biliyorum. Ama dert etmeyin. Bu yıl ülke genelinde havalar soğuk. Ben birkaç gün önce bahçeme kavuştum. Ama inanın hiç tadı yok! Buralarda, şu günlerde açmış olması gereken İspirya (Keçi Sakalı) bile çiçeklenmedi. Bahçemde sadece, portakal nergisleri, grevilya çalısı ve birde çayırlar arasında papatyalar çiçekli. Hava da hem soğuk, hemde güneşlenme hiç yok. Anlayacağınız tatsız tuzsuz. Yani, hiçbir bitki, henüz ''dellenecek'' kadar değil.:p Esenlikler diliyorum. |
Çok haklısınız Orhan bey, hiç bir zorunluluğum olmadığı halde Mayıs ortalarına doğru Mersin'e dönüp bahçemde açan clematislerimi ve diğer çiçeklerimi görmek istiyorum.
Sonra Haziranın ilk haftasında yine İstanbul'a döneceğim inşallah, aklım gerçekten de bahçemde yani. Bahar biraz gecikse de sonunda gelecektir, sıcaklar birden bastırmazsa bir süre keyfini süreriz bahar çiçeklerinin, papatyalar bile etrafı şenlendirmeye yeter. |
Sevgili Orhan bey, başınız sağolsun, Allah geride kalanlar için selamet versin.
Bu yıl kış uzun sürdüğünden fazlasıyla evlerimize kapandık. Sizin oralar kadar olmasada inanın Datça bile hala serin, kazakları atamadık. Bugün eşime ''galiba bu yıl kış hiç bitmeyecek'' dedim. Size kolay gelsin. Selamlar. |
Sayın Orhan hocam havaların soğuk gitmesi dolayısı ile şu an'a kadar hiç iş yapamadık desem yeridir,dün çim biçme yabani ot temizliği ve biraz da tırmıkla düzeltme yaptım,bugün hava güneşli fakat rüzgar çok ancak devam edeceğim,bahsettiğiniz gibi çiçeklenme henüz yok çalı manolya çiçek açmaya çalışıyor fakat açan çiçekleri de fıtınaya kurban gidiyor,Sayın hocam tüm olumsuzluklara rağmen umudumuzda zerre kadar kayıp yok, biliyoruz ki her şey güzel olacak :)
|
Mayıs ortalarında büyük olasılıkla çok güzel görüntüler karşılayacaktır sizi. Bende hep mayısın ikinci haftasında gelirdim. Bu sefer erken oldu.
Baharın en güzel günlerinde orada olacaksınız. Ne güzel... Sizin adınıza sevindim Adalet hanım. |
Sevgili ozbey;
Teşekkürederim. Siz kazakları çıkarıp, bizde paltoları çıkarıp denize gireceğiz ellalem.:D |
Yücel Beyciğim;
Ben çimde biçemedim ya! Bizim buralarda yılın neredeyse her günü gece çiy düşer. Yazları bile sabah 09.00 a kadar yerdeki çim (bizimkisi çayır!) hep ıslaktır. Güneşlenme veya rüzgar yoksa gün boyu kalkmaz. Tabi bu durumda biçemeyiz. Birkaç gün güneşlenme olsa hemen ilk işim o olacak. Bu yıl yeni bir yabani ot türedi. Bu otu Ege ve Marmara' da sık görürdüm. Buralarda pek olmazdı. Köyde birçok bahçeyi sarmış. Tabii benimkinide. Pek sevimli bir ot değil. Yani çiçekleri gösterişli değil. Bak istersen, beğenirsen sana tohum için birkaç kök ayırayım. Çimin arasına ekersin..:D Manzarası fena değil.:p Sevgi ve selamlar. Eklenti 205544 Eklenti 205545 Eklenti 205546 |
Orhan bey merhaba, bahçenize kavuşmuşsunuz:)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu yıl zorunlu olarak biraz erken oldu. Birde havalar soğuk. O nedenle hayalimdeki güzelliği yakalayamamanın şaşkınlığını henüz atamadım üstümden. Sadece, kayısı, nektarin ve erik çiçeği gördüm. Onlarda açtıklarına pişman gibiydiler havalardan.:rolleyes: |
Başınız saolsun Orhan abi
Bu sene bahar bir türlü gelemedi.Bizim bahçede de yaprağını dökern manolyanın üzeri açmaya çalışan tomurcuklarla dolu ama garibim neşelenemedi soğuklardan .Mayıs geldi sayılır bahçeniz neşelenecek ,bahar bahçelerin en güzel olduğu ay .Bitkilerin telaş içinde hızla yeşillenmesi ,çiçeklenmesini izlemek çok keyifli . |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet bazı bitkiler açmak için acele ediyorlar. Sadece Orman gülü biraz gecikecek gibi.;) İspirya, Ağaç şakayık sıradalar gibi. Sevgi ve selamlar. Eklenti 205554 Eklenti 205555 Eklenti 205556 Eklenti 205557 Eklenti 205558 |
Başınız sağ olsun orhan abim,ağaclar ne güzel açmış şakayıkkı budadınmı?
Abim tekrar budama yaparsan budama zamanında çeliğinden almak isterim mümkün olursa. Sevgiler. |
Alıntı:
Şakayık' ı budamadım. O zaten budanmıyor. Doğal olarak çelikle üretilmiyor. Kök yumruları ile üretiliyor. Benimkisi henüz tek yumru. Bu nedenle tet tomurcuk var. Ancak birkaç yıl sonra yumru sayısı artınca ayrılabiliyor. Birkaç yıl sonra neden olmasın?:) Esen kalın. |
Orhan Bey, yeni şakayığınızın açmasını heyecanla bekliyorsunuz, yaprakları da çok güzelmiş. Çiçek sayısı, yumru sayısı kadar mı oluyormuş?
İspiryanız da sahneye çıkmadan önce hazırlanıyor, çok güzel olacak. |
Orhan hocam başınız sagolsun bu ara bahçenizdeki güzellikler harika elinize emeginize saglık
|
Alıntı:
Sakayık' la ilgili görüşüm, sadece bir varsayım. Ancak yumrular çoğaldıkça çiçeklenme artıyor. Bu bir gerçek tabii.;) Bende, İspirya' nın çiçeklendiğinde oldukça güzel bir görüntüye kavuşacağını düşünüyorum. Fotoğraflamak için sabırsızlanıyorum. |
Burak' cığım, teşekkür ederim. Dilerim en kısa zamanda seninde bir bahçen olur.
|
Sayın Orhan Özbilgiç,Samsun Çarşamba çok uzak ama,bendeniz ışık hızıyla bahçenizin ortasına düştüm. Önce başınız sağolsun. Tanrı başka keder vermesin.Meyve ağaçlarınız baharı getirmiş, ama havalardan pek bir şey yapılamıyor.Şakayığın budanmayacağını da sizden öğrenmiş oldum,daha öğreneceğimiz çok şey var demekki.Benim iki şakayığımı ben sonbaharlarda hep budardım, iyiki birşey olmadılar.Bir tanesinde bu sene 5 tomurcuk var,bu altta 5 patates olduğunu mu gösterir.Ayırıp başka yerlere dikmem için hangi ayı beklemeliyim,bilginiz varsa beni aydınlatırmısınız ,Size hep zahmet veriyorum ben .Benim de size bir süprizim olacak,size sonbaharda eski Osmanlı Çiçeği olupda şu anda pek bulunmayan Sümbül'i Teber soğanlarını yolluyacağım.İki saksıda muhafaza ediyorum.Hollanda dan getirtmiştim,belki Türkiyede vardır ama ben bulamadım. Nefis kokulu ,60 cm boyunda beyaz renkli,bir çiçektir.Belkide biliyorsunuzdur. Size ve eşinize sevgi ve selamlar efendim.
|
Alıntı:
Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Genellikle bahçemdeki tüm işlri kendim yapıyorum. Bugünlerde o kadar yoğunumki, sadece bahçeme gelen mesajlara bile zor zaman ayırıyorum. Birde bazı başlıklara göz atabildim. Hiç bir arkadaşımın bahçe ve balkonuna uğrayamadım. Artık bir boşlukta üçer-beşer gezeceğim. Dün, Ağaç Şakayığı başlığında Sevgili Kiraz, bir kaynak yazı alıntılamış. Orada şakayık ile ilgili bilinmesi gereken neredeyse her şey var. Budama konusuna da açıklık getiriyor. Bir gözatın isterseniz.;) http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=16491&page=4 Sümbül-i Teber önerinize memnuniyetle ''evet'' derim. Sağolun. Bunun özel bir sebebide var! Forumda, çeşitli soğanlı bitkiler satışı yapan bir üyemize, bir bayram arifesinde kendime aldığım Nectares Cordum adlı bitki soğanlarını fotoğraflayınca; ''N'olur banada alıp gönderir misiniz?'' Demişti. Bende üşenmeyip Bahçelievler' deki evimden, Bayrampaşa Bauhaus'a tekrar gidip, istediği miktarda soğanı aldım. Aynı gün, bulduğum bir koli kutusuna fiyat fişinide koyup, kargo şubesi kapanmadan teslim ettim. Telefonla da gönderdiğimi bildirdim. Çok mutlu oldu. Bayram sonrası aldığınıda bildirdi. Bana ilgimin karşılığı olarak Sümbül-i Teber soğanları göndereceğini söyledi. Tabii bende çok sevindim. Ama ne soğanlar geldi, nede bir kez daha aradı. :( Bunu ilk kez gündeme taşıyorum. Bu yüzden içimde bir ukde oldu Sümbül-i Teber sahibi olmak. Vede bü yüzden teklifiniz beni çok ama çok sevindirdi. Herşey gönlünüzce olsun.:) İşte bu nedenle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025