agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 16-05-2011 22:36

5 Eklenti(ler)
Bahçemi oluşturduğumdan bu yana, çayırları hep misinalı tırpanla biçiyordum. Kullanmanın yoruculuğu, burun deliklerine kadar yarattığı kirlilik, çayırların kökünü bile kazıması, kuşun gibi fırlattığı minik taş parçalarının bitkilere verdiği zarar, biçimden sonra biçilen otların tırmıklanması zahmeti ve bu artıkları hayvanların bile yememesi aklıma gelen eksileri idi.

Bu nedenle çim biçme makinası almaya karar verdim. Kablo taşıma zorluğu nedeniyle, son anda benzinli almaya karar verdim. İlk biçmeden sonra, bugüne kadar almamakta çok büyük hata ettiğimi anladım.

Hala baharı yaşamaya çalışan Ficaria ve papatyalarla dolu çayırı biçmek hem kolay, hemde temiz ve zevkliydi. Komşum Hacı abi' de heveslendi.;) O da bahçesi için alayı düşünüyor.

Eklenti 213079

Eklenti 213080

Eklenti 213081

Eklenti 213082

Eklenti 213083

Sevgi Durul 16-05-2011 22:41

Çim biçme makinanızı iyi günlerde kullanın Öğretmenim. Misinalı tırpan hem yorucu hem de pratik değil. Yarattığı kirlilikte çabası. Eşimin gözlükleri bile yemyeşil oluyor.

Yanılmıyorsam ispiryaydı, çok güzelmiş. Gündüz çekimlerini de görebilir miyiz? Saygılar...

Orhan Özbilgiç 16-05-2011 23:00

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 805074)
Çim biçme makinanızı iyi günlerde kullanın Öğretmenim. Misinalı tırpan hem yorucu hem de pratik değil. Yarattığı kirlilikte çabası. Eşimin gözlükleri bile yemyeşil oluyor.

Yanılmıyorsam ispiryaydı, çok güzelmiş. Gündüz çekimlerini de görebilir miyiz? Saygılar...

Teşekkür ederim. İnanın koruyucu kask kullanmama rağmen gözlerime giren zerreler iki günde zor çıkıyordu.

İspirya (Keçi Sakalı)nın gündüz çekilmiş fotoğraflarıda çok hoş. Mor Salkımla beraber, bu mevsimin en güzel çiçekli bitkilerinden bence.;)
Selam ve sevgiyle..

Eklenti 213091

Eklenti 213092

Eklenti 213093

zenfree 17-05-2011 00:38

İspiryanız çok çok güzel. Rüya gibi.:)

ciceksever70 17-05-2011 06:31

Keci sakali gercekten bu baharin kralicesi idi. Makineniz hayirli olsun otlari toplayan makineler cok rahat oluyor gercekten de. Dik olan yerleri esim mecburen halâ tirpanla biciyor kacacak yer ariyoruz. Her seferinde bitkilerin dibini yeniden temizlemek zorunda kaliyorum.

sevim.K 17-05-2011 06:47

Öğretmenim çim biçme makinanızı güle güle kullanın:) İspirya gözalıcı. Çok güzel bir görüntüsü var çiçek dolu dallarıyla.

Zemin biçilince güzel olmuş çiçekleriniz daha bir ortaya çıkmış ama sanki doğanın doğal örtüsü gidince biraz çıplakmı kalmış:confused: İkinci fotoğrafla beşinci fotoğraf arasındaki fark öyle düşündürdü beni:)

Yücel Canpolat 17-05-2011 08:02

Sayın Orhan hocam makinanızı güle güle kullanın çok rahat edeceksiniz beş altı biçimeden sonra bıçağını keskinleştirin daha güzel ve rahat kullanırsınız,acil olarak benim de almam gerekecek.
Sevgili hocam bahçelerimizin zemininin yeşil olması inanın daha bir keyifle ve heyecanla çalışma enerjisi veriyor yeşili korumak adına ara ara gece sulama yapmakta fayda var,Hacı abi çim biçmenin keyfini almış görünüyor yani Hacı abiyi yakında ağaçlar nette görürsem hiç şaşmam zira sizin yaptığınız aşı tutmuşa benziyor:)ellerinize sağlık Hocam'a saygılarımı sunuyor bahçenizin keyfini sürmenizi temenni ediyorum selamlar:

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 10:46

Sevgili zenfree;
Valla birkaç Frezya ve o var zaten açan.:p O da gerçekten keyif veriyor. Gelin gibi..Sevgi ve selamlar.

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 10:53

Evet Sevgili ciceksever70;
İlk çiçeklerinin görülmesinden itibaren, 15-20 günden fazla çiçekli kalıyor. O da yetiyor.
Makine konusunda haklısınız. İnanın balkonları dolduruyor pislikle. Çok rahat ettik doğrusu.

Minarislim 17-05-2011 11:23

Orhan abi hayırlı olsun. Kolay gelsin.kartopu yumağı ispirya harika görünüyor.

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 11:39

Sevim hanım;
Teşekkür ederim.
Biçilince mevsimsel güzelliği kayboldu ama zaten önümüzdeki günlerde o çiçekli bitkiler kaybolacaktı. Ayrıca misinalı ile biçince çok daha çıplak ve kuru bir zemin görünümü oluşuyordu.
Bu nedenlerle, ehven-i şer gözüyle bakıyorum.
Selam ve sevgilerimle öğretmenim.

seyyah53 17-05-2011 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 805071)
Bahçemi oluşturduğumdan bu yana, çayırları hep misinalı tırpanla biçiyordum. Kullanmanın yoruculuğu, burun deliklerine kadar yarattığı kirlilik, çayırların kökünü bile kazıması, kuşun gibi fırlattığı minik taş parçalarının bitkilere verdiği zarar, biçimden sonra biçilen otların tırmıklanması zahmeti ve bu artıkları hayvanların bile yememesi aklıma gelen eksileri idi.

Bu nedenle çim biçme makinası almaya karar verdim. Kablo taşıma zorluğu nedeniyle, son anda benzinli almaya karar verdim. İlk biçmeden sonra, bugüne kadar almamakta çok büyük hata ettiğimi anladım.

Bu parağraf bence amerikanın defalarca keşfetmeye gerek olmadığını açık bir şekilde gösteriyor...

Sn.Özbilgiç...Ben sizin bahçenizi ilk defa gözlemliyorum...İstanbulda bir şaheser yaratmıssınız ve devam ediyorsunuz...

Denenmiş fikirlerin burada paylaşılmaya devam edilmesiyle en değerli varlığımız olan zamanı daha randımanlı kullanacağız...teşekkürler...saygılarımla

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 20:56

Yücel Kardeşim;
Günüm oldukça yoğundu. Bu nedenle mesajları yanıtlamayı yarım bırakmak zorunda kaldım. Özür dilerim.
Makina benimde çok hoşuma gitti. Bıçağıda uyarınız ölçeğinde bileyeceğim. Sağol. Hacı Abi'min bahçeside var ama küçük. Onun bahçesi cami. Caminin müezzini. Onu öyle kabul ettik artık.
Sulama şimdilik gerekmiyor. Her gece yağmur yağarcasına çiy düşüyor. buralarda sulama ancak 21 haziran (Gün dönümü) dan sonra gerekli oluyor.
Güzel dileklerine teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı iletirim.

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 21:00

Sevgili Minarislim;
Teşekkür ederim. İyiki İspirya dikmişim. Bu günlerde bahçemi kurtarıyor.
Haa..Bu arada senin kavunların tohumları viyollerde çimlendi. Fideler on güne kadar dikilebilecek boya ulaşırlar sanırım. Tekrar teşekkür eder, selam ve sevgilerimi sunarım.

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 21:07

Sevgil seyyah53;
Bahçeme hoşgeldiniz. Sefalar getirdiniz.
Ne yazıkki bahçem İstanbul' da değil. Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' nde. Burada olmasından her yönüyle memnunum. Ama birde şu yol olmasa. Senede birkaç kez nerdeyse 900 km. yi git gel biraz zor oluyor. Birde bitkilerimin çoğunluğunu İstanbul' dan taşımak beni epeyce yordu. Neyse şimdi sefasını sürme dönemi başladı sayılır.
Sevgi ve saygıyla..

cemo 17-05-2011 21:19

Orhan hocam, makinanız hayırlı olsun. Rahatınız daim olsun.
Bizde küçük misinalı çim biçme var. Kenarları onunla alıyoruz, heryere sıcrıyor.:( Kenar böglelere büyük makina girmiyor çünkü.
Tırpan makinası komşumda var, aman tanrım. Heryere savuruyor biçtiğini. Ama bazı yerlerde de gerekli. Her alet yerine göre lazım anladığım.

İspiryaya laf etmeden gecemiyeceğim. Gercekten gelin gibi. Sefanız olsun, mutlulukla yazın tadını cıkarın yengemiz ile. Sevgiler efendim.

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 21:41

Sevgili cemo;
İşte o komşunuzdaki tırpanla biçiyordum bugüne kadar. Her seferinde illallah dedirtiyordu. Ancak onuda arkadaki fındık aralarına kullanıyorum. Orada ancak o çalışır çünkü. İleride, kenar köşe için bende küçük bir misinalı alırım herhalde.

Bahçemin bugünlerde tek cazibe merkezi var! O da ispiryam. Zevahiri kurtarıyor valla. Neyse, beş on gün içinde açmak için sıra bekleyen birçok bitkim var artık. O zaman biraz rahatlayacağım.:D

Güzel dileklerini eşim ile paylaştım. O da, bilmukabele diyor. Selam ve sevgiyle..

cemo 17-05-2011 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 805653)
. Neyse, beş on gün içinde açmak için sıra bekleyen birçok bitkim var artık.

Acaba nedir, nedir:D:D:D

Orhan Özbilgiç 17-05-2011 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 805668)
Acaba nedir, nedir:D:D:D

Malum bitkiler. Şakayık, Haseki küpesi, Abutilon, Wegelia, Poligala ve güller..;)

cemo 17-05-2011 22:28

poligala mı..o zaten hep çiçekli:))

uzman16 17-05-2011 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 805672)
Malum bitkiler. Şakayık, Haseki küpesi, Abutilon, Wegelia, Poligala ve güller..;)

Wegelia bitkisini aratınca karşıma burada "Gelin Tacı" denilen bitki çıktı. Seracım öyle diyor.:p Beyazı, pembesi ve bordosu var, dün seraları gezerken gördüm. Çok güzel.

İspirya harika açmış. Gerçekten bu dönemin en güzellerinden. (Kartopu da öyle, yoksa bir tane edinin.)

Solanum rantonetti aradım bulamadım. Yalova'ya sipariş verdim.

Çim biçme makinanız hayırlı olsun. Aman taşlara dikkat edin, bıçağını hemen köreltiyor, çimler yoluk yoluk oluyor. Tecrübeyle sabittir. :rolleyes:

Orhan Özbilgiç 18-05-2011 05:15

Sevgili uzman16;
Wegelia, çiçekçilerde Gelin Tacı. Ben yabancı dildeki isimleride aklımda tutmak için alıştırma yapıyorum, kendi kendime.:D Kartopum yok. Çok çeşidi var. Hangisini alacağıma karar veremedim. Birde hangisini bulabileceğim sorusu var. Ben buruşuk yapraklısını bulursam alacağım herhalde..
Gelin tacınıda, Solanum Rantonetti' yide mart ayında İstanbul' dan getirmiştim. Solanum toprak seviyesine kadar kurumuştu. Şu günlerde minik sürgünler veriyor.

Bahçemde eski yıkıntı ev, ahır ve garaj benzeri yapılar vardı. O nedenle hala kiremit, tuğla ve taşlar olabiliyor. Ama son günlerde epeyce azalttım. Sanırım yüzeyde, makinaya zarar verebilecek büyüklükte pek kalmadı. Ama uyarınız hep kulağımda küpe olacak.
Selam ve sevgiler.

Periş 18-05-2011 16:55

Sevgili Orhan hocam çim biçme makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın ispiryanın görüntüsüne bayıldım ellerinize saglık

furkan yıldız 19-05-2011 08:10

Orhan abi listemi hazırladın mı ? Gelirken ispiryayı da kökünden sök zahmet olmazsa :D Çim biçme makinesi yeniymiş hevesini al hele ona da bir bakarız :p

tturt 19-05-2011 08:32

Sevgili Orhan Abi,

Çim biçme makinan hayırlı olsun.

Haseki küpesini saksıda gördüm istersen bahçeye al abi, bir sonraki yıl çok daha kuvvetli geliyor.

Orhan Özbilgiç 19-05-2011 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 806052)
Sevgili Orhan hocam çim biçme makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın ispiryanın görüntüsüne bayıldım ellerinize saglık

Sevgili Periş;
Çok teşekkür ederim. İspiryamı beğenmenize sevindim. Sağlıkla kalın.

Orhan Özbilgiç 19-05-2011 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 806414)
Orhan abi listemi hazırladın mı ? Gelirken ispiryayı da kökünden sök zahmet olmazsa :D Çim biçme makinesi yeniymiş hevesini al hele ona da bir bakarız :p

Hazır olmaz mı Furkan'ım. Birazdan getireceğim bitkileri fotoğraflayacağım. Makinayı satın almadım. 90 yaşına kadar kullanabilecek gücüm olduğunu varsayarak, 27 yıllığına kiraladım.:D

Orhan Özbilgiç 19-05-2011 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 806428)
Sevgili Orhan Abi,

Çim biçme makinan hayırlı olsun.

Haseki küpesini saksıda gördüm istersen bahçeye al abi, bir sonraki yıl çok daha kuvvetli geliyor.

Sevgili tturt;
Bahçeye bir sürü tohum ekmiştim. Henüz görünürlerde yoklar. Eğer onlar çıkmaz ise düşünürüm.
Sağol canım kardeşim. Selamlar.

Orhan Özbilgiç 19-05-2011 10:06

5 Eklenti(ler)
Batman' dan sevgili üyemiz alıcan onlarca değişik tohum göndermişti. Adlarını bilmediği için bende yazamıyorum. Bunlardan şimdiye kadar bir kısmı çimlendi ve bahçeye aktardım. Bir kısmıda hala viyollerde çimlendi ve çimlenecekler.

Şimdi onlardan çimlenenleri fotoğraflıyorum. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum.

Eklenti 213864

Eklenti 213865

Eklenti 213866

Eklenti 213867

Eklenti 213868

Orhan Özbilgiç 19-05-2011 10:12

5 Eklenti(ler)
alıcan 2.

Eklenti 213874

Eklenti 213875

Eklenti 213876

Eklenti 213877

Eklenti 213878

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025