agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 12:23

5 Eklenti(ler)
Tohumlarını sevgili ciceksever70' in gönderdiği ve mart sonunda ektiğim, Acı Baklalar(Lupin) gelecek baharı beklemeden açarak şaşırtmayı sürdürüyor.:p

Eklenti 232306

Eklenti 232307

Eklenti 232308

Solanum Dulcamara

Eklenti 232309

Bu yıl ilk kez yetiştirdiğim ortancalardan biri çok güzel çiçeklendi.

Eklenti 232310

gülsu 08-07-2011 12:34

Sn hocam bütün sevdiğim çiçekler sizin bahçenizde mevcut. zinnianın bende olanı boyu 1m.buluyor. bu kadar rengi yok. kağıt çiçeği, peygamber çiçeği, hazeran, acı bakla hepsi çok güzeller. Hocam tohum dağıtırsanız hepsine talibim. Bu arada duvarınız gittikçe kapanıyor. Bence zamanla muhteşem olacak. Güzel resimleri bekliyoruz. Harika bir bahçe ellerinize sağlık. güle güle oturun

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 12:39

5 Eklenti(ler)
Alıcan' nın gönderdiği Acem Lalesi (Kaliforniya Gelinciği)nin çiçekleri giderek çoğalıyor.

Eklenti 232311

Eklenti 232312

Eklenti 232313

Eklenti 232314

Bu yıl ekmediğim Karagözlü Suzan (Thunbergia alata) nın dökülen tohumları, her yerde bir suzan ortaya çıkarıyor.:p

Eklenti 232315

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 833293)
Sn hocam bütün sevdiğim çiçekler sizin bahçenizde mevcut. zinnianın bende olanı boyu 1m.buluyor. bu kadar rengi yok. kağıt çiçeği, peygamber çiçeği, hazeran, acı bakla hepsi çok güzeller. Hocam tohum dağıtırsanız hepsine talibim. Bu arada duvarınız gittikçe kapanıyor. Bence zamanla muhteşem olacak. Güzel resimleri bekliyoruz. Harika bir bahçe ellerinize sağlık. güle güle oturun

Sevgili gülsu;
Kış aylarında alabildiğim tüm tohumlardan dağıtırım. Bu arada sizede tabii. Selam ve sevgiler.

Periş 08-07-2011 12:44

Sevgili Orhan Hocam bahçeniz rengarenk cıvıl cıvıl maşallah kağıt çiçeklerinize bayıldım balkon duvarının görünüşü harika bir bahçe anca bu kadar düzenli ve güzel olur balkondaki askılı saksılardaki çiçekler sardunyamı uzaktan çok enfes görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 833299)
Sevgili Orhan Hocam bahçeniz rengarenk cıvıl cıvıl maşallah kağıt çiçeklerinize bayıldım balkon duvarının görünüşü harika bir bahçe anca bu kadar düzenli ve güzel olur balkondaki askılı saksılardaki çiçekler sardunyamı uzaktan çok enfes görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

Teşekkürler Periş;
Saksılarda çeşitli renklerde sakız sardunya, buz çiçeği, Kurdela çiçeği, Sarıkız çiçeği var.

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 13:25

5 Eklenti(ler)
Ekşi Karadutun ilk meyveleri buruşarak dökülmüştü. Şu anda verdiği meyveler sağlıklı.

Eklenti 232331

Eklenti 232332

Yine alıcan' nın gönderdiği tohumlardan çıkan bu sarmaşık bir çiçek açtı. Bu kırmızı çiçekli sarmaşığın adını bilmiyorum.:confused:

Eklenti 232333

Eklenti 232334

Eklenti 232335

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 13:35

5 Eklenti(ler)
Sophora Japonica Pendula giderek şekilleniyor.

Eklenti 232341

Eklenti 232342

Sinameki bu yıl galiba biraz erken çiçekleniyor.:confused:

Eklenti 232343

Eklenti 232344

Solanum Rantonetti' yi tijli gibi yetiştiriyorum.;)

Eklenti 232345

ciceksever70 08-07-2011 13:40

Bahceniz artik tamamen canlanmis Orhan bey. Cicekler bahcenizi gecen yilkinden daha neseli göstermis. Lupinler actikca inanin bendekiler acmis gibi seviniyorum. Kalici olmalari da ayri bir özellik katiyor. Sevgiler.

Uzaylı 08-07-2011 13:41

Orhan öğretmenim; Selamlar. 1987 nolu mesajda adını bilmediğiniz çiçek, Gündüz sefasına ait ( Cardinal Climber ). Bendekiler artık tohum yapmaya başladı.

Yaşasın artık ben de birşeyler biliyorum.:D
Bahçenizden yaşam fışkırıyor. Her yer capcanlı. Fotoğraflar pek serin geldi. Zira burası oldukça sıcak.;)

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 833337)
Bahceniz artik tamamen canlanmis Orhan bey. Cicekler bahcenizi gecen yilkinden daha neseli göstermis. Lupinler actikca inanin bendekiler acmis gibi seviniyorum. Kalici olmalari da ayri bir özellik katiyor. Sevgiler.

Çok sevineceğinizi biliyorum. Tekrar teşekkürler.

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 833339)
Orhan öğretmenim; Selamlar. 1987 nolu mesajda adını bilmediğiniz çiçek, Gündüz sefasına ait ( Cardinal Climber ). Bendekiler artık tohum yapmaya başladı.

Yaşasın artık ben de birşeyler biliyorum.:D

Bahçenizden yaşam fışkırıyor. Her yer capcanlı. Fotoğraflar pek serin geldi. Zira burası oldukça sıcak.;)

Yaşa be Uzaylı!
Doğru söylüyorsun. Zira aynı tohumlarla birlikte gündüz sefasıda çıktı. Çiçek rengi klasik mor idi. Birde bunları boğarcasına azmanlaşmaya başlayınca sökmüştüm.

Eee..Senin kadar zeki ve azimli bir arkadaşımız bilmeyecekte kim bilecek?;)
Sevgi ve selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 14:07

5 Eklenti(ler)
Polygala yeniden çiçekleniyor.

Eklenti 232382

Eklenti 232383

Pembe çiçekli Kelebek çalısı

Eklenti 232384

Büyütmeyi başarabilirsem, benimde bir Mercan Ağacı'm var!:)

Eklenti 232385

Yaz başındaki yoğun çiçeklenmeden sonra, Abutilon artık dinlenmeye çekildi gibi.

Eklenti 232386

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 14:17

5 Eklenti(ler)
Çirkinlikleri örtmesi için diktiğim, alacalı Hedere çok yavaş büyüyor!

Eklenti 232404

Sevgili Zeki Yağlı' nın armağanı olan Rudbekya' lar açmaya başladı. Tohumdan yetiştirdiklerim henüz tomurcuklanmadı ama onlarda yakın.

Eklenti 232405

Eklenti 232406

Abelya (Güzellil Çalısı) da güzelliğini seğilemeye başladı.

Eklenti 232407

Eklenti 232408

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 14:23

5 Eklenti(ler)
Yine tohumları, Sevgili Zeki Yağlı' dan..
Çin karanfilleri.

Eklenti 232422

Eklenti 232423

Eklenti 232424

Eklenti 232425

Eklenti 232426

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 14:49

5 Eklenti(ler)
Sayın Mutlu Kutlu' dan, mayıs ortasında aldığım iki Sihirbaz Gül, hala sihirbazlıklarını sergileyemediler. :confused: Birkaç kez açtılar ama hep tek renk olarak!:(

Eklenti 232449

Eklenti 232450

İnci çalısını budayıp form vermiştim. Şimdi daha derli toplu oldu.

Eklenti 232451

Amerikan Güzeli Hanımelisi tekrar tekrar açıyor.

Eklenti 232453

Eklenti 232452

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 14:59

5 Eklenti(ler)
Güller sürekli açmaya devam ediyor..

Eklenti 232471

Leylandileri yüksek bir duvar olarak kullanacağım için, 3.00 metreden tepe budaması yaptım.

Eklenti 232472

Eklenti 232473

Tıbbi Melisa (Oğul Otu) çöpleri yaktığım kulübe duvarını kapatıyor.

Eklenti 232474

Bahar başından bu yana ikinci kez roka yetişiyor.

Eklenti 232475

Uzaylı 08-07-2011 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 833350)
Yaşa be Uzaylı!
Eee..Senin kadar zeki ve azimli bir arkadaşımız bilmeyecekte kim bilecek?;)
Sevgi ve selamlarımla.

Orhan öğretmenim; Çok teşekkür ederim. Beni o kadar şımartmayın...;)

Öğretmenlerimin en sevdiği ve en iyi anlaştığı öğrencilerdendim. Çok çabuk gaza geliyorum da...:D:cool:

Allahım! Bugün bu bahçeden hiç çıkasım gelmiyor...

Sayfayı yeniledikçe helâk oluyorum. İki gün bahçe işlerine ara verdik. Çok yorulduk sebzeleri kurtarmanın şerefine dinleniyorum. Evde yapılacak işler de var. Mola verip sizin bahçede çay keyfi yapıyorum. Şaka değil! monitörün yanında çaydanlık hem çay içiyorum. Hem de bu güzellikleri gördükçe hayal kuruyorum. İnşallah birgün bizim bahçeyi de böyle rengarenk görmek nasip olur.

Nasıl olsa umut bedava...:p

Gerçi benim nazarım değmez ama, Maaşallah, Maaşallah...

Bizden de Selamlar, hürmetle...

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 15:10

Sevgili Uzaylı;
Sizin için düşündüklerim, bugüne kadar okuduğum yazılarınızdan çıkardığım bir türlü ana fikir. Ve iddia ediyorum siz ve eşiniz, birçoğumuzun hayal bile edemeyeceği bir hızla, oluşturmak için büyük emek ve para harcadığınız hayal bahçenize kavuşacaksınız.
Sizlerin bir artısı da gençliğiniz. Buna birde sağlık eklenince, sizi kimse tutamaz.
Dilerim herşey gönlünüze göre gelişir.
Ben ve eşim yürekten sevgilerimizi sunuyoruz.

Uzaylı 08-07-2011 15:18

Orhan öğretmenim; Hazır fotoğrafını görmüşken sorayım dedim. Bizim bahçenin yarısı meyve bahçesi olacak ya! Rüzgar kesmek için çit kenarına leylandiden duvar düşünüyoruz. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı? keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz...

Bir de eşim bahçenin bir kenarında illa ki fındık denemek istiyor. Bu çok istediği şeylerden biri. Sizce bu mümkün olabilir mi?

Biz ailecek acayipiz herhalde. Ben de serada muz ağacı düşünüyorum ileride. Agora alışveriş merkezinde görünce umudum daha da arttı. Hem de açıktaydı ve üzerinde meyveleri vardı. Acayiplikte sınır tanımıyorum. Şu denediklerimi öğrendikçe aşama aşama sıradışı şeyler planlıyorum. Şimdi emekliyoruz. Sonra koşarız...:D

Selamınızı aldık. Çok teşekkür ediyorum. Biz de bu sıcaklığı hissediyoruz ve sizi çok seviyoruz. Sağ olun var olun...

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 15:37

5 Eklenti(ler)
Hazeranların renkleri çok güzel..

Eklenti 232487

Gauralar artık formunu buldu.

Eklenti 232488

Eklenti 232490

Alıcan' ın gönderdiği tohumlardan biride bu. Henüz çiçeklenmedi. Ne olduğunu

bilmiyorum. Çiçeklenmediği için soramıyorum.

Eklenti 232490

Sellukalar sarılıyor..

Eklenti 232491

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 15:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 833397)
Orhan öğretmenim; Hazır fotoğrafını görmüşken sorayım dedim. Bizim bahçenin yarısı meyve bahçesi olacak ya! Rüzgar kesmek için çit kenarına leylandiden duvar düşünüyoruz. Sizin bu konuda bir öneriniz var mı? keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz...

Bir de eşim bahçenin bir kenarında illa ki fındık denemek istiyor. Bu çok istediği şeylerden biri. Sizce bu mümkün olabilir mi?

Biz ailecek acayipiz herhalde. Ben de serada muz ağacı düşünüyorum ileride. Agora alışveriş merkezinde görünce umudum daha da arttı. Hem de açıktaydı ve üzerinde meyveleri vardı. Acayiplikte sınır tanımıyorum. Şu denediklerimi öğrendikçe aşama aşama sıradışı şeyler planlıyorum. Şimdi emekliyoruz. Sonra koşarız...:D

Selamınızı aldık. Çok teşekkür ediyorum. Biz de bu sıcaklığı hissediyoruz ve sizi çok seviyoruz. Sağ olun var olun...

Leylandi doğru bir tercih. Ama yeşil leylandi olursa daha gür dallanması açısından artınız olur.

Fındık tabii ki olur. Sadece bol bol sulamanız gerekir. Buldan' daki evimizin bahçesine dikmiştim. Yalnız verimi az oluyor, o kadar.

Burada muz yetişiyor. Meyvede tutuyor. Ama büyütemeden don vuruyor. İzmirde niçin denenmesin ki?

Denemeye değer!

Kiraz 08-07-2011 15:55

Orhan Bey, her şey çok güzel. Ben de bir gaura aldım, umarım toparlanır, sizinki kadar güzel olur. Hazeranları hasretle bekliyorum ama henüz göremedim, bir bir çörekotu çıkıyorlar. Çörekotlarını salyangozlar kesinlikle yemiyor, acaba hazeranları yediler mi? (Yazarken şimdi aklıma geldi, çörekotu yapraklarından salyangoz ilacı mı yapsam???). Lupinler de çok isteyip yetiştiremediğim çiçeklerden, artık bahçenizden göreceğim.

Leylandi duvarınız gayet güzel gözüküyor, her şey için emeğinize sağlık.

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 15:56

5 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki üç adet Alacalı Libocedrus' tan en iyi gelişeni..

Eklenti 232495

Bu sene ilk kez çiçeğini görecek olduğum, çelikten yetiştirdiğim sarı acum Borusu ağaca iyice sarıldı.

Eklenti 232496

Eklenti 232497

Turuncu çiçeklisini köpeğimiz ''Şanslı'' kopardı. O artık bira gecikecek.;)

Eklenti 232499

Sevgili Zafer İnandıklı' nın sürpriz armağanı Elvudi.

Eklenti 232498

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 16:09

Sevgili Kiraz;
Beğeniniz benim için çok değerli. Sağolun.
Gaura çok hızlı büyüyor. Ayrıca kırılan dalları, toprağa batırıp bol sularsanız bu mevsimde bile kökleniyor. Ben öyle yaptım. Şimdi üç gauram var.
Hazeranları çıkmaması şaşırtıcı?
Salyangozları hazeranlardada pek görmedim. Aslında bizde ciddiye alınacak kadar çok değiller. Çünküüü: Bizim Kirpilerimiz var!:D
İlaç konusuna gelince;
Ben sizi Endüstri Mühendisi biliyorum. Yoksa Kimya veya Farmakoloji de mi okudunuz?:)
Leylandi duvarım, yaz sonunda daha güzel olacak sanıyorum.
Sevgi ve selamlar, sevgili kardeşim.

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 16:24

5 Eklenti(ler)
Gülibrişim' in bu yıl çiçeklenmesini bekliyorum.

Eklenti 232506

Çörekotları hep mavi ve beyaz. Pembe çiçeklisi çıkmadı.

Eklenti 232507

Zafer Bey' den Sarı çiçekli Burgsmansia ve cliva. Yarı gölge ve rüazgardan korunaklıca.

Eklenti 232508

Bahçemizin çayırı çok güzelleşti. Çim bir sahayı aratmıyor.

Eklenti 232509

Eklenti 232510

Uzaylı 08-07-2011 16:30

Orhan öğretmenim çok teşekkür ederim. Eşim fındık konusuna da ayrıca sevinecek. Şu anda eski şirket arkadaşlarına bolca domates götürmenin gururunu yaşıyordur. 5 kasa domates topladık.

Sayın Kirazın bahsettiği çörek otu konusuna bir şey ben de eklemek istiyorum. Tadsız bir konu ama önemli bir ipucu da içerdiğini düşünüyorum. Görümcem vefat ettiğinde, kızının yanında teselli edebilmek için yenge olarak yanında olmak zorundaydım. Hayatımda ilk kez cenaze yıkamasında bulunmak zorunda kaldım. Sadece yeğenimizin yanında yeğenimiz kolumda öylece durdum. Hoca hanım naaşı sararken bol miktarda çörekotu serpti. Bu ne için dediğimizde böcekler çörekotuna gelmez. Naaştan uzak dursunlar diye serpilir demişti. Hayat bazen acı ama, bir çok ipucu da veriyor. Hiç düşünmemiştim, aklıma şimdi geldi. Her şey hayatın bir parçası olduğuna göre bahsetmeden geçemedim. Diyorum ki acaba çörekotundan organik bir böceksavar mı geliştirsek. Acaba çörekotunu havanda dövüp te toprağa mı serpsek... Ortaya atılan bir fikir... Ben deneyeceğim...

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 16:31

5 Eklenti(ler)
Kalancho' lar bu mevsimde daha güzel çiçekliler. Hele kırmızı çiçeklisi.

Eklenti 232523

Eklenti 232524

Eklenti 232526

Eklenti 232526

Hint yağı bitkisini bu sene birkaç yere diktim. Zira görsel olarak ilgi çekici bir bitki!

Eklenti 232527

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 833423)
Orhan öğretmenim çok teşekkür ederim. Eşim fındık konusuna da ayrıca sevinecek. Şu anda eski şirket arkadaşlarına bolca domates götürmenin gururunu yaşıyordur. 5 kasa domates topladık.

Sayın Kirazın bahsettiği çörek otu konusuna bir şey ben de eklemek istiyorum. Tadsız bir konu ama önemli bir ipucu da içerdiğini düşünüyorum. Görümcem vefat ettiğinde, kızının yanında teselli edebilmek için yenge olarak yanında olmak zorundaydım. Hayatımda ilk kez cenaze yıkamasında bulunmak zorunda kaldım. Sadece yeğenimizin yanında yeğenimiz kolumda öylece durdum. Hoca hanım naaşı sararken bol miktarda çörekotu serpti. Bu ne için dediğimizde böcekler çörekotuna gelmez. Naaştan uzak dursunlar diye serpilir demişti. Hayat bazen acı ama, bir çok ipucu da veriyor. Hiç düşünmemiştim, aklıma şimdi geldi. Her şey hayatın bir parçası olduğuna göre bahsetmeden geçemedim. Diyorum ki acaba çörekotundan organik bir böceksavar mı geliştirsek. Acaba çörekotunu havanda dövüp te toprağa mı serpsek... Ortaya atılan bir fikir... Ben deneyeceğim...

Fazla söze ne hacet! Acı ama, işte tecrübe bu..

Orhan Özbilgiç 08-07-2011 16:50

5 Eklenti(ler)
Fasulyeler ve sakız kabakları dışında yaz sebzeleri henüz çıkmadı. Malum kış biraz uzun sürdü. Ama bir çıkarsa, mahaleyi doyuracak..:D

Eklenti 232543

Eklenti 232544

Eklenti 232545

Eklenti 232546

Eklenti 232547

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025