agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Kiraz 28-04-2011 08:33

Orhab Bey, çan çiçeğim çabuk çimlendi, ilki dün başını kaldırdı, taze tohumun hali başka :)

sevim4 28-04-2011 11:58

Gözün aydın sevgili kiraz ben bu yıl dikemedim salık sorunlarım nedeniyle.

Orhan Özbilgiç 29-04-2011 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 793796)
Orhab Bey, çan çiçeğim çabuk çimlendi, ilki dün başını kaldırdı, taze tohumun hali başka :)

Buna çok sevindim. Ama bir ay kadar önce, Güler Hanım ve Limon' unkiler çimlenmemişlerdi. İnşallah onlarınkilerde bu günlerde çimlenirler.

Eser İlhan 30-04-2011 05:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 783740)
Furkan' cığım;
Ben zaten kaktüslere dokunamıyorum. Hemen elime batıyor dikenleri.;)( Öyle deyip pas geçiyorum işte.:p)
Bu kaktüslerin dikenleri onların ellerine batmıyor mu?
Sakın sende elleme.. Sonra elin ''uf'' olur.;)

Merhaba Orhan Bey,çok sık yazmasam da yazdığımdan daha sık uğruyorum bahçenize;) ;) Bugün kaktüs dikenlerinden şikayetinizi duydum. Ben de bir dönem oldukça yoğun uğraşmıştım kaktüslerle. O muhteşem dünyayı pas geçmenizin tek nedeni elllerinize batan dikenlerse eğer, bol (ama çok bol) kremleme sonucu hemencecik terkederler ellerinizi. Bir deneyeyin, memnun kalacağınıza eminim. ;)

Orhan Özbilgiç 01-05-2011 21:37

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 794898)
Merhaba Orhan Bey,çok sık yazmasam da yazdığımdan daha sık uğruyorum bahçenize;) ;) Bugün kaktüs dikenlerinden şikayetinizi duydum. Ben de bir dönem oldukça yoğun uğraşmıştım kaktüslerle. O muhteşem dünyayı pas geçmenizin tek nedeni elllerinize batan dikenlerse eğer, bol (ama çok bol) kremleme sonucu hemencecik terkederler ellerinizi. Bir deneyeyin, memnun kalacağınıza eminim. ;)

Eser Hanım;
İnanın bende sayfama çok az uğrayabiliyorum. Kaktüsleri sevebileceğim demekki.:p Tam takvim yaprağı arkası ''püf noktası'' başlıklarına yaraşır bir bilgi. Sağolun.

Hazır mesaj yazmışken bahçemde çiçeklenen Nachi armudunun ve kırmızı çiçekleri ile frezyanın fotoğraflarını yükleyeyim. Ben çok beğendim.;)

Eklenti 207883

Eklenti 207884

Eklenti 207885

Eklenti 207886

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 07:54

Yaz bize hala çok uzak!

5 Eklenti(ler)
Bırakalım yapraklanmayı, hala tomurcuklanmayan bitkilerim var.

Gülibrişim, Oya Ağaçları, Ekşi Karadut gibi..

Eklenti 210669

Eklenti 210670

Eklenti 210671

Eklenti 210672

Eklenti 210673

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 08:04

5 Eklenti(ler)
Paşa Bıyığı' da uyanamayanlardan..

Eklenti 210674

Birde uyanmaya çalışanlar var!

Frezyalar.

Eklenti 210675

Sukulentler.

Eklenti 210676

Eklenti 210677

Ve Keçisakalı (spirea)

Eklenti 210678

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 08:14

3 Eklenti(ler)
Haseki küpesi' ni tohumdan bir türlü yetiştiremedim. Saksıda satın aldım.

Eklenti 210679

Houttonia baharı yaşatanlardan..

Eklenti 210680

Solanum Rantonetti' nin dalları kışın kurumuştu. Daha yeni canlanıyor.

Eklenti 210681

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 08:22

5 Eklenti(ler)
Hiç Küpe çiçeğimiz yoktu. Anneler Günü bahanesiyle eşimin çok sevdiği bu bitkiden ve de varolan birkaç kaktüs için bir saksı aldım.;)

Eklenti 210682

Eklenti 210683

Eklenti 210684

Eklenti 210685

Eklenti 210686

Dudi 10-05-2011 08:48

Çok güzeller hocam ellerinize sağlık, kaktüsler yeni evlerini sevmişler :D

Sevgi Durul 10-05-2011 08:58

Bu sene havalar ısınmadı, ısınmayacak da galiba. Tohumlar bile çimlenmekte nazlanıyorlar. Sabırla bekleyeceğiz Öğretmenim.

Kaktüslerinizi güle güle büyütün. Saygılar...

Periş 10-05-2011 09:29

Sevgili Orhan hocam frezyalar çok güzel görünüyor küpeli çiçegide harika elinize saglık.

sevim4 10-05-2011 09:41

Sevgili orhan abim bu yıl yaz zor geliyor frezyalar güzel açmış.
Kalanhor coşmuş küpe çok güzel sonunda sende dayanamadın kaktüse.
Clematisler acmadımı?

cemo 10-05-2011 10:00

Hocam, bahcenizde bir kahve içmeye geldim. Cok yoruldum, az soluklanayım.
Bahara az kaldı, komşum takvim yaprağına bakmış:)
Bir aydır az kaldı diyoruz, bir hafta daaha sıkacağız dişimizi. Biz hala kalorifer yakıyoruz. Akşamlar buz, yağmur rüzgar eksik değil hiç.
Can sarmaşığım cıkmadı benim. Koctaş tan tohum aldım ektim. Bir haftadır tık yok. Tohumdan elimi cekeceğim, tövbe edip artık.

Kaktüs saksınıza bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim.
Neyse, cok oturdum. Bahceme ot yolmaya gideyim ben:)

Güzel baharlar diliyoruz size ve eşinize.

günebakan 10-05-2011 14:28

Orhan abiciğim keçi sakalı tüm ihtişamını sergilemiş diğerleri de birbirinden güzel Cemo'nun dediği gibi ben de kaktüs saksılarına bayıldım :)

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 801227)
Çok güzeller hocam ellerinize sağlık, kaktüsler yeni evlerini sevmişler :D

Sağol Sevgili kardeşim. Ama senin armağanın olan Safran' ı ve Sevgili Zafer İnandıklı' nın armağanı olan Bir Gecelik Gelin' i getiremediğim için üzgünüm.:(
Bir ara gelip onları getirmezsem içime dert olacak..

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 801237)
Bu sene havalar ısınmadı, ısınmayacak da galiba. Tohumlar bile çimlenmekte nazlanıyorlar. Sabırla bekleyeceğiz Öğretmenim.

Kaktüslerinizi güle güle büyütün. Saygılar...

Evet valla! uzun yıllardır bu seneki gibi soğuk bir bahar yaşamamıştık.
Kaktüsler, ''Yok!'' dememek için işte. Sağolun.

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 801258)
Sevgili Orhan hocam frezyalar çok güzel görünüyor küpeli çiçegide harika elinize saglık.

Burakcığım;
İnşallah birgün seninde bir bahçen olur, o zaman daha müthiş zevk alacaksın. Sevgiler.:)

Dudi 10-05-2011 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 801537)
Sağol Sevgili kardeşim. Ama senin armağanın olan Safran' ı ve Sevgili Zafer İnandıklı' nın armağanı olan Bir Gecelik Gelin' i getiremediğim için üzgünüm.:(
Bir ara gelip onları getirmezsem içime dert olacak..

Olsun sevgili hocam canın sağolsun, bişey olmaz onlara saksıdalardı. Müsait zamanda alır götürürsünüz.

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 801264)
Sevgili orhan abim bu yıl yaz zor geliyor frezyalar güzel açmış.
Kalanhor coşmuş küpe çok güzel sonunda sende dayanamadın kaktüse.
Clematisler acmadımı?

Sevim Hanım;
Frezyalar teker teker açmayı sürdürüyorlar.
Kalanşolar güneşlenme olmadığından daha tam açamadılar.Eeee, kaktüsü de sevdirdiniz ya bana.:p
Clematisler habire uzuyorlar. Açarlar herhalde. Zeki Yağlı kardeşimin verdiği tohumlar bir buçuk aydır viyollerde. Hala çimlenmediler. Onlarda çimlenirse, çeşit çoğalacak.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 801272)
Hocam, bahcenizde bir kahve içmeye geldim. Cok yoruldum, az soluklanayım.
Bahara az kaldı, komşum takvim yaprağına bakmış:)
Bir aydır az kaldı diyoruz, bir hafta daaha sıkacağız dişimizi. Biz hala kalorifer yakıyoruz. Akşamlar buz, yağmur rüzgar eksik değil hiç.
Can sarmaşığım cıkmadı benim. Koctaş tan tohum aldım ektim. Bir haftadır tık yok. Tohumdan elimi cekeceğim, tövbe edip artık.

Kaktüs saksınıza bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim.
Neyse, cok oturdum. Bahceme ot yolmaya gideyim ben:)

Güzel baharlar diliyoruz size ve eşinize.

Sevgili cemo;
Çok çalışıyorsun ama karşılığını görüyoruz. Bahçeni cennete çevirdin. Sağlık içi,nde sefasını sür.
Tohum işine gelince;
Bendede onlarca tohum türü çimlenmeyi bekliyor. Bir bölümü çimlendi. Gerçek yerlerine şaşırttım. Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım. Seneye bende direkt toprağa ekilen birkaç çeşit dışında tohum ekmemeye karar verdim. Bakımı çok zor oluyor.
Herşey gönlünce olsun, kardeşim.

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 801445)
Orhan abiciğim keçi sakalı tüm ihtişamını sergilemiş diğerleri de birbirinden güzel Cemo'nun dediği gibi ben de kaktüs saksılarına bayıldım :)

Sevgili arkadaşım;
Keçi sakalı geç bile kaldı. Birkaç gün sonra daha bir güzelleşeceğini sanıyorum. O zamanda fotoğraflarım.
Kaktüs saksısını Samsun' da Baumax diye bir yapı markette tesadüüfen gördüm. Bende sevdim.
Selamlar.

Orhan Özbilgiç 10-05-2011 17:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 801543)
Olsun sevgili hocam canın sağolsun, bişey olmaz onlara saksıdalardı. Müsait zamanda alır götürürsünüz.

Dudi! Sen ne iyi bir insansın. Allah gönlüne göre versin.

Dudi 10-05-2011 17:59

Herşey karşılıklı sevgili hocam :D Sevgiler...

Yücel Canpolat 12-05-2011 07:57

Sayın Orhan hocam ne kadar yorulduğunuzu biliyorum hava şartlarının elverişsizliği,yabani otların çıdırmışçasına isyanları,baharla beraber böceklenme,sebze dikimleri için yerlerin kazma kürek bel ile hazırlanması,kısmen yazlık ve tohumların şaşırtılması,çalı ve ağaçların diplerinin bellenmesi bu örnekleri çoğaltabilirim ancak,şurası unutulmamalı ki,forum ve site Sen siz çok renksiz(arkadaşlar gönül komasınlar nolur, bana)Sizin anlatımlarınız ve bizleri motivasyonunuz la biz bahçelerimizde ki sürdürülebilirliği devam ettiriyoruz bizi izlemezseniz bahçelerimiz geriye döner,bunu bizlere yapmayınız hocam:)

Orhan Özbilgiç 12-05-2011 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 802528)
Sayın Orhan hocam ne kadar yorulduğunuzu biliyorum hava şartlarının elverişsizliği,yabani otların çıdırmışçasına isyanları,baharla beraber böceklenme,sebze dikimleri için yerlerin kazma kürek bel ile hazırlanması,kısmen yazlık ve tohumların şaşırtılması,çalı ve ağaçların diplerinin bellenmesi bu örnekleri çoğaltabilirim ancak,şurası unutulmamalı ki,forum ve site Sen siz çok renksiz(arkadaşlar gönül komasınlar nolur, bana)Sizin anlatımlarınız ve bizleri motivasyonunuz la biz bahçelerimizde ki sürdürülebilirliği devam ettiriyoruz bizi izlemezseniz bahçelerimiz geriye döner,bunu bizlere yapmayınız hocam:)

Yücel Bey'ciğim;
Örneklediğin çalışmalar aynıyla vaki. Bir sürü tohum ekili viyol. Hepsi dışarda. Malum havalar buz gibi. İçlerinde çimlenip, şaşırtılabilecek boya gelenler çok az. Büyüseler, yerlerine dikeceğim. Doğal olarak çiçeklenmiş hiç bir bitki yok. Daha öncede fotoğrafladığım gibi, bir İspirya birde Frezyalar açmaya başladılar. O kadar.
Haa..Yarın bir çim biçme makinası satın alıp getirececeğim. Elektirikli almaktan vazgeçtim. Zira oldukça çok sayıda, henüz küçük çalılarım ve mevsimlik bitkilerim var. Kablonun onlara dolanmasına engel olamayacağım korkusu ile benzinlide karar kıldım. Efco LR 48 4.6 Beygir. Yarı profesyonel. Benim işimi görür sanırım.

Sevgili kardeşim;
Senin ve arkadaşlarımızın o güzel sözlerinize layık olabilmek için daha çok zaman ayırmam gerektiğini anlıyorum. Bunun için çabalıyacağım. Sevgiyle kal.

selenn 12-05-2011 23:39

Sayın Orhan Bey, kaktüs fısıltılarını duydum geç de olsa bahçenizi bu gece dolaşmak için geldim. Fısıltıları doğru duymuşum o şık saksıdaki güzel kaktüslerinizin sizin elinizde çok güzel gelişip çiçekleneceğini biliyorum. Ama bahçenizdeki diğer güzellikleri görünce bu başlığı geç ziyaret ettiğim için de pişman oldum. Sondan başlayıp başa doğru giderken gördüğüm birçok güzelliğe takılıp kaldım. Ellerinize sağlık. Havaların ısınmasıyla inanıyorum ki tekrar tüm güzelliklerinizi bizi sergileyeceksiniz.

Orhan Özbilgiç 13-05-2011 06:02

Sevgili selenn;
Son birkaç yılın moda deyimi, ''Mahalle baskısı'' vardı ya! İşte ondan olsa gerek.:p Bende baskıya dayanamadım. Kaktüsleri sevmeye başlamadım desem yalan olur...

Bahçemi güzelleştirmek için çabalıyorum. Ama malum hemen olmuyor. Teyzenizin bahçesinin bugünkü muhteşem güzelliğine kavuşabilmesi yıllar almış. Halada çabalıyor. Benimkisi henüz bebek. Ömrüm ve gücümün yettiği ölçüde güzelleştirmeye çabalıyacağım.
Siz değerli dostlarımın verdiği moralle daha güzel olacağı ümidini taşıyorum.
Sağol, sevgi ve selamlar.

Zafer İnandıklı 16-05-2011 21:21

[QUOTE=Orhan Özbilgiç;801208]Haseki küpesi' ni tohumdan bir türlü yetiştiremedim. Saksıda satın aldım.

Sevgili Orhan ağabeyim, çok miktarda Haseki küpesi ektim, çıkarsa Haseki küpeleriniz benden.
Size sarı çiçekli Burgmansia ayırdım, gönder derseniz hemen göndereyim.
İstanbul'a geldiğimde uğrar alırım derseniz, buna çok mutlu olurum.
Kolaylıklar diliyorum. Selâmlar, saygılar...

Orhan Özbilgiç 16-05-2011 22:01

3 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer;
Haseki Küpesi bir saksı var. Artık ondan çoğalır gider.Çok teşekkür ederim.
Burgmansia için İstanbul' a geldiğimde, eşimle birlikte bir kahvenizi içmek için gelme sözümü gerçekleştirmek istiyorum.
İnsanları mutlu etmeyi çok seviyorsun. Dilerim sende tüm sevdiklerinle birlikte, bir ömür boyu mutlu olursun.
Selam ve sevgilerimle birlikte bahçemde tam anlamıyla çiçeklenmiş tek bitki olan Spirea' nın, gece fotoğraflarını armağan ediyorum.:)

Eklenti 213053

Eklenti 213054

Eklenti 213055

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025