![]() |
Orhab Bey, çan çiçeğim çabuk çimlendi, ilki dün başını kaldırdı, taze tohumun hali başka :)
|
Gözün aydın sevgili kiraz ben bu yıl dikemedim salık sorunlarım nedeniyle.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
İnanın bende sayfama çok az uğrayabiliyorum. Kaktüsleri sevebileceğim demekki.:p Tam takvim yaprağı arkası ''püf noktası'' başlıklarına yaraşır bir bilgi. Sağolun. Hazır mesaj yazmışken bahçemde çiçeklenen Nachi armudunun ve kırmızı çiçekleri ile frezyanın fotoğraflarını yükleyeyim. Ben çok beğendim.;) Eklenti 207883 Eklenti 207884 Eklenti 207885 Eklenti 207886 |
Yaz bize hala çok uzak!
5 Eklenti(ler)
Bırakalım yapraklanmayı, hala tomurcuklanmayan bitkilerim var.
Gülibrişim, Oya Ağaçları, Ekşi Karadut gibi.. Eklenti 210669 Eklenti 210670 Eklenti 210671 Eklenti 210672 Eklenti 210673 |
5 Eklenti(ler)
Paşa Bıyığı' da uyanamayanlardan..
Eklenti 210674 Birde uyanmaya çalışanlar var! Frezyalar. Eklenti 210675 Sukulentler. Eklenti 210676 Eklenti 210677 Ve Keçisakalı (spirea) Eklenti 210678 |
3 Eklenti(ler)
Haseki küpesi' ni tohumdan bir türlü yetiştiremedim. Saksıda satın aldım.
Eklenti 210679 Houttonia baharı yaşatanlardan.. Eklenti 210680 Solanum Rantonetti' nin dalları kışın kurumuştu. Daha yeni canlanıyor. Eklenti 210681 |
5 Eklenti(ler)
Hiç Küpe çiçeğimiz yoktu. Anneler Günü bahanesiyle eşimin çok sevdiği bu bitkiden ve de varolan birkaç kaktüs için bir saksı aldım.;)
Eklenti 210682 Eklenti 210683 Eklenti 210684 Eklenti 210685 Eklenti 210686 |
Çok güzeller hocam ellerinize sağlık, kaktüsler yeni evlerini sevmişler :D
|
Bu sene havalar ısınmadı, ısınmayacak da galiba. Tohumlar bile çimlenmekte nazlanıyorlar. Sabırla bekleyeceğiz Öğretmenim.
Kaktüslerinizi güle güle büyütün. Saygılar... |
Sevgili Orhan hocam frezyalar çok güzel görünüyor küpeli çiçegide harika elinize saglık.
|
Sevgili orhan abim bu yıl yaz zor geliyor frezyalar güzel açmış.
Kalanhor coşmuş küpe çok güzel sonunda sende dayanamadın kaktüse. Clematisler acmadımı? |
Hocam, bahcenizde bir kahve içmeye geldim. Cok yoruldum, az soluklanayım.
Bahara az kaldı, komşum takvim yaprağına bakmış:) Bir aydır az kaldı diyoruz, bir hafta daaha sıkacağız dişimizi. Biz hala kalorifer yakıyoruz. Akşamlar buz, yağmur rüzgar eksik değil hiç. Can sarmaşığım cıkmadı benim. Koctaş tan tohum aldım ektim. Bir haftadır tık yok. Tohumdan elimi cekeceğim, tövbe edip artık. Kaktüs saksınıza bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim. Neyse, cok oturdum. Bahceme ot yolmaya gideyim ben:) Güzel baharlar diliyoruz size ve eşinize. |
Orhan abiciğim keçi sakalı tüm ihtişamını sergilemiş diğerleri de birbirinden güzel Cemo'nun dediği gibi ben de kaktüs saksılarına bayıldım :)
|
Alıntı:
Bir ara gelip onları getirmezsem içime dert olacak.. |
Alıntı:
Kaktüsler, ''Yok!'' dememek için işte. Sağolun. |
Alıntı:
İnşallah birgün seninde bir bahçen olur, o zaman daha müthiş zevk alacaksın. Sevgiler.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Frezyalar teker teker açmayı sürdürüyorlar. Kalanşolar güneşlenme olmadığından daha tam açamadılar.Eeee, kaktüsü de sevdirdiniz ya bana.:p Clematisler habire uzuyorlar. Açarlar herhalde. Zeki Yağlı kardeşimin verdiği tohumlar bir buçuk aydır viyollerde. Hala çimlenmediler. Onlarda çimlenirse, çeşit çoğalacak. Selam ve sevgilerimle. |
Alıntı:
Çok çalışıyorsun ama karşılığını görüyoruz. Bahçeni cennete çevirdin. Sağlık içi,nde sefasını sür. Tohum işine gelince; Bendede onlarca tohum türü çimlenmeyi bekliyor. Bir bölümü çimlendi. Gerçek yerlerine şaşırttım. Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım. Seneye bende direkt toprağa ekilen birkaç çeşit dışında tohum ekmemeye karar verdim. Bakımı çok zor oluyor. Herşey gönlünce olsun, kardeşim. |
Alıntı:
Keçi sakalı geç bile kaldı. Birkaç gün sonra daha bir güzelleşeceğini sanıyorum. O zamanda fotoğraflarım. Kaktüs saksısını Samsun' da Baumax diye bir yapı markette tesadüüfen gördüm. Bende sevdim. Selamlar. |
Alıntı:
|
Herşey karşılıklı sevgili hocam :D Sevgiler...
|
Sayın Orhan hocam ne kadar yorulduğunuzu biliyorum hava şartlarının elverişsizliği,yabani otların çıdırmışçasına isyanları,baharla beraber böceklenme,sebze dikimleri için yerlerin kazma kürek bel ile hazırlanması,kısmen yazlık ve tohumların şaşırtılması,çalı ve ağaçların diplerinin bellenmesi bu örnekleri çoğaltabilirim ancak,şurası unutulmamalı ki,forum ve site Sen siz çok renksiz(arkadaşlar gönül komasınlar nolur, bana)Sizin anlatımlarınız ve bizleri motivasyonunuz la biz bahçelerimizde ki sürdürülebilirliği devam ettiriyoruz bizi izlemezseniz bahçelerimiz geriye döner,bunu bizlere yapmayınız hocam:)
|
Alıntı:
Örneklediğin çalışmalar aynıyla vaki. Bir sürü tohum ekili viyol. Hepsi dışarda. Malum havalar buz gibi. İçlerinde çimlenip, şaşırtılabilecek boya gelenler çok az. Büyüseler, yerlerine dikeceğim. Doğal olarak çiçeklenmiş hiç bir bitki yok. Daha öncede fotoğrafladığım gibi, bir İspirya birde Frezyalar açmaya başladılar. O kadar. Haa..Yarın bir çim biçme makinası satın alıp getirececeğim. Elektirikli almaktan vazgeçtim. Zira oldukça çok sayıda, henüz küçük çalılarım ve mevsimlik bitkilerim var. Kablonun onlara dolanmasına engel olamayacağım korkusu ile benzinlide karar kıldım. Efco LR 48 4.6 Beygir. Yarı profesyonel. Benim işimi görür sanırım. Sevgili kardeşim; Senin ve arkadaşlarımızın o güzel sözlerinize layık olabilmek için daha çok zaman ayırmam gerektiğini anlıyorum. Bunun için çabalıyacağım. Sevgiyle kal. |
Sayın Orhan Bey, kaktüs fısıltılarını duydum geç de olsa bahçenizi bu gece dolaşmak için geldim. Fısıltıları doğru duymuşum o şık saksıdaki güzel kaktüslerinizin sizin elinizde çok güzel gelişip çiçekleneceğini biliyorum. Ama bahçenizdeki diğer güzellikleri görünce bu başlığı geç ziyaret ettiğim için de pişman oldum. Sondan başlayıp başa doğru giderken gördüğüm birçok güzelliğe takılıp kaldım. Ellerinize sağlık. Havaların ısınmasıyla inanıyorum ki tekrar tüm güzelliklerinizi bizi sergileyeceksiniz.
|
Sevgili selenn;
Son birkaç yılın moda deyimi, ''Mahalle baskısı'' vardı ya! İşte ondan olsa gerek.:p Bende baskıya dayanamadım. Kaktüsleri sevmeye başlamadım desem yalan olur... Bahçemi güzelleştirmek için çabalıyorum. Ama malum hemen olmuyor. Teyzenizin bahçesinin bugünkü muhteşem güzelliğine kavuşabilmesi yıllar almış. Halada çabalıyor. Benimkisi henüz bebek. Ömrüm ve gücümün yettiği ölçüde güzelleştirmeye çabalıyacağım. Siz değerli dostlarımın verdiği moralle daha güzel olacağı ümidini taşıyorum. Sağol, sevgi ve selamlar. |
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;801208]Haseki küpesi' ni tohumdan bir türlü yetiştiremedim. Saksıda satın aldım.
Sevgili Orhan ağabeyim, çok miktarda Haseki küpesi ektim, çıkarsa Haseki küpeleriniz benden. Size sarı çiçekli Burgmansia ayırdım, gönder derseniz hemen göndereyim. İstanbul'a geldiğimde uğrar alırım derseniz, buna çok mutlu olurum. Kolaylıklar diliyorum. Selâmlar, saygılar... |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer;
Haseki Küpesi bir saksı var. Artık ondan çoğalır gider.Çok teşekkür ederim. Burgmansia için İstanbul' a geldiğimde, eşimle birlikte bir kahvenizi içmek için gelme sözümü gerçekleştirmek istiyorum. İnsanları mutlu etmeyi çok seviyorsun. Dilerim sende tüm sevdiklerinle birlikte, bir ömür boyu mutlu olursun. Selam ve sevgilerimle birlikte bahçemde tam anlamıyla çiçeklenmiş tek bitki olan Spirea' nın, gece fotoğraflarını armağan ediyorum.:) Eklenti 213053 Eklenti 213054 Eklenti 213055 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025