agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 01-04-2010 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 608387)
sayın özbilgiç ;
her halde bu japon manolyasından sizde yok. istemen halinde sonbahar ayında hediye edebilirim yılda 2 defa çiçek açıyor.

Evet yok, sevgili gurbik67.
Sonbaharda hediyenizi memnuniyetle kabul ederim. Çok naziksiniz. Teşekkürler.

Hhatice 01-04-2010 22:14

Sevgili orhan bey ne kadar istediğim çiçek ağaç varsa hepsi sizin tohumluklarda :)
kelebek çalısı,alev ağacı,zinnia ,mimoza düğün çiçeği güneş şapkası bunlar en bayıldıklarım maşallah dilerim hepsi de kocaman olurlar :))

Orhan Özbilgiç 01-04-2010 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 608417)
Sevgili orhan bey ne kadar istediğim çiçek ağaç varsa hepsi sizin tohumluklarda :)
kelebek çalısı,alev ağacı,zinnia ,mimoza düğün çiçeği güneş şapkası bunlar en bayıldıklarım maşallah dilerim hepsi de kocaman olurlar :))

Hoşgeldin arkadaşım.
Sağolsun arkadaşlarımız, çoğunu onlardan edindim. Bir kısmınıda kendim satın aldım.
İnşaallah hepside tutarlarda, bende çelik ve tohumlarını isteyen arkadaşlarımıza gönderirim.

Orhan Özbilgiç 02-04-2010 07:41

3 Eklenti(ler)
Aralık ayında 30cm den budadığım Kelebek Çalısı, bu sene çok daha fazla dallandı. Tabii bu da çok daha fazla çiçek demek.:p

Eklenti 133472

Bu yıl yeni oluşturduğum bir tarhın kenarlarına,Gümüş kenar(Koru Çiçeği), ortasına da Hezeran tohumları ektim. Bu arada arka planda yarım yamalak çıkmış cici kızda komşu kızı.:) Gönlü olsun diye onuda bir ara fotoğraf karelerimden birine alırım.

Eklenti 133473

Eklenti 133474

Orhan Özbilgiç 02-04-2010 07:55

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki doğal çimenler arasında her sene bu mevsimde güzelliklerini sergileyen güzel kokulu papatyalar yine açmaya başladı.

Eklenti 133479

Asterler, bu yılda bahçemin vazgeçilmezlerinden olsun istiyorum. Bu sene karışık renklilerini de başka bir küme halinde ektim. Şaşırtılacak büyüklüğe eriştiklerinde, bir kısmını ekildikleri yerlerde bırakıp, büyük bölümünü yol kenarına fideliyeceğim.;)

gurbik67 02-04-2010 21:26

sayın özbilgiç ;
japon manolyası 30 kg lık bir saksıda son baharı dememin sebebi ise ben çıplak kök olarak gönderirim düşüncesi ile yazmıştım.

bir kısım toprağı özenle alıp 3-5 kg a düşürdükten sonra da gönderebilirim.
direk samsuna da olur. nasıl istersen, istediğin bir ayda olabilir. ona göre bildirirsin. aylar geçerse ben unutabilirim siz hatırlatırsınız.

sevim.K 02-04-2010 21:40

Sevgili gurbik yetiştiriyor musunuz japon manolyası. Yani sizde çokça var mı:confused:

Orhan Özbilgiç 03-04-2010 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 609156)
sayın özbilgiç ;
japon manolyası 30 kg lık bir saksıda son baharı dememin sebebi ise ben çıplak kök olarak gönderirim düşüncesi ile yazmıştım.

bir kısım toprağı özenle alıp 3-5 kg a düşürdükten sonra da gönderebilirim.
direk samsuna da olur. nasıl istersen, istediğin bir ayda olabilir. ona göre bildirirsin. aylar geçerse ben unutabilirim siz hatırlatırsınız.

Sayın gurbik67;
En uygunu kasım sonu, aralık başı. Hem yük olarak hafifler, hemde tutmama riski minimize olur.
Tekrar teşekkürederim. Sonbaharda sizi ararım.
Saygılar.

günebakan 03-04-2010 22:17

Bugün bir sera da gördüm çiçeklerinin hafif bir kokusu var gerçekten öylemi yoksa ben güzelliğine vurulduğum için hayali kokumu aldım:)

Hhatice 03-04-2010 22:19

Aralık ayında 30cm den budadığım Kelebek Çalısı, bu sene çok daha fazla dallandı. Tabii bu da çok daha fazla çiçek demek.

Budadıklarınızı ne yaptınız sevgili Orhan bey
ben kelebek çalısını çok beğeniyorum kaç kez oldu bauhause ta soruyorum ama gelmiyor
çelikten yetiştireceğim sonunda

Orhan Özbilgiç 04-04-2010 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 609832)

Budadıklarınızı ne yaptınız sevgili Orhan bey
ben kelebek çalısını çok beğeniyorum kaç kez oldu bauhause ta soruyorum ama gelmiyor
çelikten yetiştireceğim sonunda

İnanın attım! Bende iki tane var. İkiside aynı. İstanbul' dan götürüp diktim. Çok sayıda dal olduğu için yaktım.
Ama, Ağaç A.Ş' nin Büyükdere Cad. İETT garajı yanındaki, Fidan Botanic Garden' de varmış. Size yazmadan birkaç dakika önce telefonla görüştüm. İki boy. Her ikiside budanmış ve saksıda. Biri 7.5, diğeri 15 lira imiş.
Size yakın diye orayı aradım. Yoksa Çatalca yolu-Tepekent Kavşağındaki fidanlıklarda da vardı. Ben birini oradan, birini de Merter deki fidanlıktan almıştım.
Keşke size ben armağan edebilseydim.:(
Selamlar. Sevgili eşinize hürmetler.

Orhan Özbilgiç 04-04-2010 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 609831)
Bugün bir sera da gördüm çiçeklerinin hafif bir kokusu var gerçekten öylemi yoksa ben güzelliğine vurulduğum için hayali kokumu aldım:)

Sevgili günebakan;
Yaprak döken manolyaların bir bölümünün kokulu olduğunu okumuştum.(http://bahcevan.com/kelebek-misali-y...yon-dekorasyon)
Ama sayın gurbik67' nin manolyasının kokup kokmadığını bilmiyorum.
selamlar.

günebakan 04-04-2010 21:31

Biz dün bir sera gördüğümüz yaprak döken manolyayı koklayınca hafif koş bir kokusunun olduğunu farkettik :) Beyaz olanın yoğun bir kokusu var zaten.

tturt 05-04-2010 11:52

Yaprak döken manolya bizde beş senedir var. Çok yakınına gelirseniz ve koklarsanız belli belirsiz bir kokusu var. Şöyle de bir özelliği var kokladıktan sonra nefesinizi çiçeğe doğru verirseniz kokladığınız çiçek hafif renk değiştrip daha erken çiçeğini döküyor.

Orhan Özbilgiç 07-04-2010 17:08

5 Eklenti(ler)
Bugün, eşimle beraber Beylikdüzü Bauhaus'a gidip, mayısta bahçemize dikilmek üzere, iki Clematis ve birde Hanımeli' ye benzettiğimiz bir sarmaşık aldık. Eşim ayrıca birkaç kaktüs aldı.
Çok çeşitli bitkiler vardı. Büyük bölümünün fiyat etiketi ile birlikte fotoğraflarını çekip aşağıdaki adrese yükledim. Oradan bakabilirsiniz.;)

http://www.agaclar.net/forum/showthr...410#post612410

Gelelim benimkilere:

:pEklenti 134633

Eklenti 134634

Eklenti 134635

Eklenti 134636

Eklenti 134637

gilan 07-04-2010 17:39

Mor clematisinize bayıldım. :)
Hatta araştırırken bulduğum resimleri de forum ekledim. :)

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=727

Adalet Yağcı 07-04-2010 17:53

Sayın Orhan Özbilgiç, clematisleriniz ve diğerleri çok güzel, güle güle büyütün.
Dikkatimi çekti, clematisler oldukça gelişmiş, sanırım en az 3 yaşındadırlar, bu yaz bakmaya doyamayacaksınız bu çiçeklere.

Orhan Özbilgiç 07-04-2010 18:01

2 Eklenti(ler)
Bahçeme bir arkadaşımın hediye getirdiği çalının Ağaç şakayığı sanıyordum. Meğer, Hibiscus imiş. Ağaç Şakayığı olan arkadaşlar fotoğraftan tanıdılar. Şimdi artık gördüğüm Hbiscusların fotoğraflarını çekmeye başladım.
Bu gün Bauhaus' ta gördüğüm top formlu Hibiscus' u ve eşimin aldığı ve Samsun'a gidecek kaktüslerinde fotoğraflarını ekliyorum.
Bu arada yukarıda fotoğrafını yüklediğim Hanımeli sandığım sarmaşık, gerçekten çiçekleride kokulu türden bir Hanımeli imiş.:)

Eklenti 134645

Eklenti 134646

cemo 07-04-2010 18:16

Orhan bey çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Toplantı sonrası anadolu yakasındaki bauhause a gittik . Clematisin bu boyda olanları yoktu, ama gövde epey gelişmişti, 3 adet aldım ben de. Fiyat cok uygundu 9.90. Keşke her rengi olsaydı. Sizin aldığınız tür bende var, çok güzel ve iri acıyor.
Bu arada aynı hanımeliyi almışız, güzel büyür inşallah.:))

Orhan Özbilgiç 07-04-2010 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 612457)
Mor clematisinize bayıldım. :)
Hatta araştırırken bulduğum resimleri de forum ekledim. :)

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=727

Sayın gilan;
Eşim ve ben,Mor Clematis' e biz senelerdir aşığız. Daha adını bilmediğimiz yıllardan beri, şimdi hayatta olmayan, zemin kat komşumuz bir yaşlı teyzemiz Üsküp' ten getirip, apartmanımızın bahçesine, penceresinin önüne dikmiş. Senelerdir, her baharda ortaya çıkıp, yazları Mor çiçeklerini sergiliyor. Her sene çelik alırız, deyip unutuyorduk. Kısmet bugün sahip olmakmış.
Forumdaki bu sayfaya da sık sık uğrarım artık.:p
Sağolun.

Orhan Özbilgiç 07-04-2010 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 612470)
Sayın Orhan Özbilgiç, clematisleriniz ve diğerleri çok güzel, güle güle büyütün.
Dikkatimi çekti, clematisler oldukça gelişmiş, sanırım en az 3 yaşındadırlar, bu yaz bakmaya doyamayacaksınız bu çiçeklere.

Adalet Hanım;
Birkaç gündür çiçekten yana şansım çok açıldı. Sizin gibi sevgili dostlarım sayesinde, bu yaz bahçem dahada renklenecek. Örneğin sizin tohumlarını gönderdiğiniz Datura' ları viyollere ektim. Eğer bir olumsuzluk olmazsa mayısta toprakla buluşacaklar. Açtıığı zaman fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım.
Hepiniz sağolun. Bana moral veriyorsunuz.:)

Orhan Özbilgiç 07-04-2010 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 612490)
Orhan bey çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Toplantı sonrası anadolu yakasındaki bauhause a gittik . Clematisin bu boyda olanları yoktu, ama gövde epey gelişmişti, 3 adet aldım ben de. Fiyat cok uygundu 9.90. Keşke her rengi olsaydı. Sizin aldığınız tür bende var, çok güzel ve iri acıyor.
Bu arada aynı hanımeliyi almışız, güzel büyür inşallah.:))

Sevgili cemo,
Hep Bayrampaşa' ya giderdik. Uzun zamandır, Beylikdüzü' ne gitmemiştik. İyiki Beylikdüzü' ne gitmişiz. Çok ama çok çeşit vardı. Mavisi dışınde diğer Yasemin çeşitleri, birkaç renk Kalancho, lale, meyve fidanları vb.
Clematis' lerin fiyatları aynı.
Aparrmanımızın bahçesinde krem çiçeklisi var.Acem borusu ile birlikte kameriyemizi sarmış durumda. Çiçek açtığı dönemlerde bahçemin olduğu Samsun-Çarşamba- Kızılot Köyü'nde olamayacağımızı varsayarak, oraya dikmemiştim. Ama artık en geç mayıs sonu gidiyoruz. Aslında bunun Hanımeli olduğunu bilmeden, sadece çiçeklerinin rengine bayıldığım için aldım. Ama hanımeli imiş. İyi oldu bir bakıma..
İnşallah güzel büyür.;)

cemo 07-04-2010 18:58

Hanımelinin farklı bir rengi daha vardı. sevgili Habibe de diğer rengini aldı. Güzel açarlarsa takas yapacağız. Malum cok yüklendik, evden atılma durumu anlayacağınız:)) Kendimi kaybetmişim bitkileri görünce, kasaya yaklaşırken aklım başıma geldi:)) Umduğumdan az tutunca, bi koşu 2 orkide daha ilave ediverdim:)
Delilik diz boyu...

oppss! 09-04-2010 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 612524)
Malum cok yüklendik, evden atılma durumu anlayacağınız:)) Kendimi kaybetmişim bitkileri görünce, kasaya yaklaşırken aklım başıma geldi:)) Umduğumdan az tutunca, bi koşu 2 orkide daha ilave ediverdim:)
Delilik diz boyu...

Yarım saattir gülüyorum, ne diyeyim:)

oppss! 09-04-2010 13:48

Bence araziniz düz ve düzenlemeye çok uygun, umarım yaza daha da yeşillenecek...
Mor clematis gerçekten harika...

Orhan Özbilgiç 09-04-2010 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oppss! (Mesaj 613896)
Bence araziniz düz ve düzenlemeye çok uygun, umarım yaza daha da yeşillenecek...
Mor clematis gerçekten harika...

Sevgili oppss!,
Haklısınız, bahçem ancak birkaç yıl sonra daha bir düzenli hale gelecek. Bu yaz geçen yaza göre daha renkli olacağı kesin.
Bu arada, inşaallah, size istediğiniz bitkileri alıp ulaştırabilecek bir arkadaş bulmuşsunuzdur.
size yardımcı olamadığım için üzgünüm.:(

oppss! 09-04-2010 15:49

Yardımcı olabilecek bir arkadaş buldum:)
Üzülmenize gerek yok :)

ozbey 09-04-2010 22:54

Sayın Orhan Özbilgiç,
karınca misali çalışkan ve hevesli haliniz, hala kış modundan çıkmayanları harekete geçircek gibi görünüyor. Umarım tüm ektiğiniz tohumlar çimlenir. Ellerinize sağlık.

Orhan Özbilgiç 14-04-2010 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 614316)
Sayın Orhan Özbilgiç,
karınca misali çalışkan ve hevesli haliniz, hala kış modundan çıkmayanları harekete geçircek gibi görünüyor. Umarım tüm ektiğiniz tohumlar çimlenir. Ellerinize sağlık.

Sevgili ozbey;
Güzel sözlerinizle gönlümü okşadınız. Bahçeme tekrar, mayıs ayında kavuşacağım. Öncesinde bana dinamizm aşıladınız. Sağolun.
Herşey gönlünüzce olsun.

Satı Uğurtan 14-04-2010 22:36

Sevgili Orhan bey,benimde sizin çoban püskülü büyüklüğünde, fırça çalım var:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025