![]() |
Alıntı:
Aynı sorunu bende yaşadım, Sevgili Dudi. Yaklaşık 2 ay boyunca, 15 gün arayla yapraklarına ''Aliyette '' verdim. ''Ateş yanıklığı'' dediler. Kurtuldu. Aliyette bulamazsanız ''Antracol'' verebilirsiniz demşlerdi. Dilerim, sorunu aşarsınız. Ölçü: 2 litre suya bir çay kaşığı toz. |
Tamam hocam fotoğraflayayım yarın bakalım :) Olmazsa sizin yönteminizi uygularım. Teşekkürler...
|
Öğretmenim, arbutus unedonuz geç de olsa çiçeklenmiş. Sanırım meyvesini siz de göremeyeceksiniz. Uzakta olduğunuz için. Ben, bizimkini merak edip duruyorum, en son gittiğimde meyveye dönmeye başlamıştı. Kuşlar falan yemediyse, pazar günü gidebilirsek, görürüz inşallah.
Abutilon, lantana, menekşeler, hepsi çok hoş görünüyorlar. Sağlıkla seyrini sürmeniz dileğiyle...Saygılar... |
Sayın SDurul;
Hatırlıyorum, sizinki çok erken çiçeklenmişti. Sanırım pazar günü minicikte olsa meyvelerini görürsünüz. Eğer kış çok sert geçmez, sıcaklıklar -8 derecelerin altına düşmezse, sonbaharda meyvelerinide yersiniz. İnşallah. Pazar günü giderseniz, fotoğraf çekmeyi unutmazsınız değil mi? Selam ve sevgiler. |
Öğretmenim anlayamadım, hangi sonbahar? 2011 sonbaharı mı? Meyveler çok geç olgunlaşıyor o zaman.
Pazar günü hava yağışsız olursa, muhakkak gitmeyi planlıyoruz. Fotoğraf çekilecek bir görüntü varsa, elbette görüntüleriz. Saygılar... |
Alıntı:
Evet..! Çoğu kez meyveleri üzerinde iken çiçekleniyor. Örneğin Büyükada' da ekim ayında olgunlaşıyor. |
[QUOTE=SDurul;741554]Öğretmenim, arbutus unedonuz geç de olsa çiçeklenmiş. Sanırım meyvesini siz de göremeyeceksiniz. Uzakta olduğunuz için.
Madem meyveleri geç olgunlaşıyor, o zaman siz de meyveleri göreceksiniz demektir. |
4 Eklenti(ler)
İnşallah SDurul öğretmenim..
Dün Bayrampaşa Bauhaus' ta çiçek tohumlarına bakarken görevlilerden biri, ''İspanyol Fasulye Çiçeği'' diye yeni bir ürün geldiğini söyledi. Çiçekleri kokulu imiş.:confused: Bir paket aldım. Foruma baktım. Böyle bir başlık yok! Ama arkadaşlar daha önce başka kaynaklardan edinip, ekmiş olabilirler.;) Bakalım bu yaz, ipomea yerine, duvar kapamak için bunu kullanabilirim.. Eklenti 188851 Eklenti 188852 Eklenti 188853 Eklenti 188854 |
Güzel görünüyor. İnşallah sizin bahçedeki fotoğraflarınıda görürüz :)
|
Alıntı:
Bu arada Arbutus Unedo başlığında, Kocayemiş' inin öldüğünü okudum. Üzüldüm. Ama elden ne gelir?:( |
Evet, malesef ölmüş Orhan hocam, yapacak birşey yok :( Tekrar almayacağım demekki balkonda saksıda olmuyor. Tekrar bir fıdana daha yazık etmemek gerek.
|
Alıntı:
|
İyi fikir aslında ama düşüneyim bakayım :D
|
Orhan abicim bu ruj çiçeği ne zaman açıyor ? Çiçekleri çok güzelmiş baktım da. Adı güzelmiş. Ruj :p
|
Furkancığım ben pek anlamam onlardan. Adı üstünde, bayanlara yönelik.:D Anlayacağın balkon ve pencere bitkisi.
Sağolsun, Hhatice gönderdi. Tabii yengene.;) Ama yaz boyunca açtığını sanıyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Orhan Bey, Furkan'da Ada için hazırlık yapıyor. |
Çiçeklerinizi güle güle büyütün. Sizlerin sayesinde neler neler görüyorum. Hakikatten dünyalı değilmişim. Bunca yaşıma rağmen keşfetmemiş olmama hayret ediyorum. Babam çeşitli salon çiçekleri satardı ek iş olarak. Hobisi o kadar ilerledi ki mesleğe döndü. Bildiğim 8-10 çeşit çiçek vardı, o yaşlarda pek ilgilenmediğimden. Oysa şimdi her baktığım yerde bilmediğim yeni çiçekler,bitkiler neler neler. Hepinize hepinize, çok teşekkür ediyorum. Beni de aranıza dahil ettiğiniz için. Hepiniz muhteşemsiniz.
Yaa fazla mı duygulandım nee... Sayın Orhan hocam; bak çiçeklerini izleyince ne hale geldim. Baharı bekliyorum.... |
Alıntı:
|
Sevgili uzaylı;
Öncelikle övgülerinize teşekkür ederim. Bahçemi 2008 yılı mart ayında oluşturmaya başladım. İlk diktiğim bitkilerin çeşit sayısı ( Meyveler hariç. ) 10-15' i geçmezdi. İnanın bunların içinde bile, adını bilmediğim bir kaç tane bitki vardı. O zamandan beri, %80' ini İstanbul' dan taşıyarak götürüp diktiğim bitkilerimi, ya internette gördüm, ya fidanlıklarda, ya da kitaplardan görüp seçtim. Doğal olarak isimlerinide o zaman öğrendim. Yani; öğrenmenin yaşı gerçekten yok! Siz bana göre daha şanlısınız. Çünkü daha genç yaşta bitkileri tanımaya başladınız. Göreceksiniz sizde, birkaç yıl sonra daha çok sayıda bitkiyi tanıyor olacak ve tanıtacaksınız. Bundan emin olun..! Baharla birlikte, sizinde bahçenizin renklendiğini görmeyi, bende arzuluyor ve ümidediyorum. Kolay gele..:) |
Don yapmayınca...
3 Eklenti(ler)
İstanbul' da bu kış pek don olmadı.:confused:
Bu nedenle komşu bahçedeki dut ağacı, ve bizim apartmanın bahçesindeki, ortancalar, nar ve erguvan henüz tam anlam ıyla yapraklarını dökemediler.;) Eklenti 189343 Eklenti 189344 Eklenti 189346 |
Bizim narlarda yapraklarını dökemediler Orhan abicim. Merak ediyorum acaba çiçeklenmesini etkileyecek mi diye
|
5 Eklenti(ler)
İstanbul' a her gelişimde, ''Samsun'a dönerken yanımda hiç birşey götürmeyeceğim. Özellikle yeni bir bitki..'' Diyorum ama ne gezerrr.:rolleyes:
Yine hiç aklımın köşesinden geçirmediğim şeyler aldım. Neler mi? İşte.. 50 metrelik şerit metre, bir kg.lık kutuda Demir sülfat (Bitkilerde demir eksikliği için.), sineklikler. Eklenti 189347 Duvarlara sarrmaşıkların kolayca sarılabilmesi için 2*6 m boyutunda iki plastik ağ. Eklenti 189348 Eklenti 189349 Mersin' den internetten adresini bulup, kargo ile getirttiğim 4 mm. kalınlığında 3 kg plastik fidan bağlama ipi. Eklenti 189350 Eklenti 189351 Bakalım daha neler çıkacak..?:D |
Alıntı:
|
Sayın Orhan Özbilgiç; Az önce eşime sesleniyorum. "Abidin bak Orhan bey neler almış. Bize de bu metreden lazım." Hemen gelip bir inceledi aldıklarınızı. Yani sizi yakından tanıyor gibi olduk. Bakın nasıl takip ediyoruz. Dün bahçede ufak metrelerle uğraştık ta hiç aklıma gelmemişti böyle bir şey. Bir ara bütçeyi ayarlayıp yapı markete gidip bayaa bir ihtiyacı almamız lazım. Yazıyorum alınacaklar listesine..
Sağlıcakla kalın... |
Sayın Hocam malzemeler tamam kollarınıza kuvvet az kaldı bahara:)
|
Sevgili uzaylı;
Şerit metrenin, sizinde çok işinize yarıyacağını düşünüyorum. Sınırlarda kazık (direk) aralıklarının belirlenmesinde, her türlü tohum ve sebze fidesinin dikimleri esnasında sıra aralıklarını ayarlamada, çok büyük kolaylık sağlıyacağından eminim. Zira bahçeniz oldukça büyük. Aslında fidan bağlama ipi benim çok kullandığım, sizinde ileride mutlaka kullanmanız gerekecek olan bi şey. Örneğin bir domates fidanını bile yanına diktiğim hereğe bağlarken plastik ip kullanıyorum. Martta üç yaşına basacak fidanlarımı ise, sonbahardan yaza kadar hep herekliyorum ki, kar ve rüzgardan kırılmasınlar. Bodur ve yarı bodur elma, şeftali ve diğer meyveli ağaçlarında yazın bile desteklenmesi gerekiyor. Çalılarımı da ha keza... Yani,aldıklarım aslında ''olmazsa olmaz'' değil ama yinede gerekli şeyler.;) Selamlar... |
Ne demezsin Yücel Beyciğim?
Bir yerde daha yazmıştım. İnan bana..! Bahçeyi oluşturuncaya kadar, en sevdiğim mevsim kış idi. Yıl boyunca hep kar yağsa isterdim.:rolleyes: Ama şimdi.. Bahar bir gelsee...Ama geçmiyor günler, geçmiyor..:( |
Bizim bahçedeki ağaçlarda yapraklarını dökmediler bu hafta sonu budama yapılacakmış böylece yapraklardan kurtulmuş olacağız sonrasında rutin kış bakımları yapılacakmış (Bu bilgiler evden )
|
Sevgili Furkan, bizimkilerde dökmedi dediğine göre, demekki Tire'dede, Çatalca' dada henüz fazla soğuk günler yaşanmadı...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025