![]() |
Sayın Hocam acer de şu an yaşadığınız sorun zannedersem yaprak uclarından başlayarak yaprak kuruması renginin soluklaşması bu durum normal merak etmeyiniz seneye güçlenip yapraklar istediğiniz rengi size verecek.
|
Alıntı:
Adalet Hanım! Şaka bir tarafa, hakikaten bu ikram sanal olmayıp, gerçek olsaydı keşke.:( |
Alıntı:
Bende öyle sanıyorum. Dediğim gibi, yarı gölgeden birden tam güneşe çıkınca, üstüne üstlük birde o sıcaklarda, kavrulmasında garibim ne yapsın? Seneye gene kızıl saçlı kızımızı fotoğraflarız degil mi?:) Esenlikler diliyorum. |
İkrammı dediniz hemde yemiş ( incir ) ve böğürtlen haaaa, tabakta kaldımı hiç.:D
|
Alıntı:
Kalmadı. Ama sizler için, hemen bahçeden tazelerini toplar getiririm. Gece bile olsa...:) Malum günümüz ledli el fenerleri geceyi gündüz gibi yapıyor. |
5 Eklenti(ler)
Mavi Çan çiçeği sarmaşığında ilk çiçek ve gerçek anlamda ilk tomurcuk.:eek:
Eklenti 167847 Eklenti 167848 Eklenti 167849 Latin Çiçekleri tek tük te olsa açmaya devam ediyor. Ben bu rengini çok sevdim.;) Eklenti 167850 Eklenti 167851 |
3 Eklenti(ler)
Adalet Hanım sayesinde ilk kez tanıştığım Datura' nın tohum kesesi, bana çok enteresan geldi.:p
Eklenti 167854 Eklenti 167855 Sinamekiler giderek daha yoğun çiçeklenmeye başladı. Eklenti 167856 |
http://www.facebook.com/photo.php?pi...&id=1593903354
Çaldığım ve yayınladığım size ait fotoğraf. |
Sevgili Orhan ağabeyim, mavi çan çiçeğide çok güzelmiş. Tek senelikmiydi acaba?
Latin çiçeğinin bu rengini bende sevdim. Bendeki annemin gönderdiği tohumdan çıkan turuncu açıyor. Oda çok canlı bir renk ama bu sarının içinde turuncu pala bıyıklıda çok güzelmiş. Daturanın tohum kesesini fotoğraflamana ayrıca sevindim ağabeyciğim, sanki göreceğim bir filmi önceden izler gibi oldum :D Daha geçen gün solmuş çiçeklerine bakarken acaba tohum kesesi nasıl oluşacak diye içimden geçirmiştim ;) Kucak dolusu sevgi ve saygılar sunuyorum size ve çok kıymetli eşinize.:) |
Hımmm incirler böğürtlenler ne kadar da iştah açıcı ,afiyetle yiyin ellerinize sağlık ,
Bahçeniz çok güzel olmuş emeklerinize değmiş . |
Alıntı:
Sağolasın ama, facebook' a üye olmadığım için göremiyorum.:( |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili finduk; Çan sarmaşığı aslında çok yıllıkmış. Tabii anavatanı Meksika gibi sıcak yerlerde.;) Bizim buralarda tek yıllıkmış. Ben bu yıl ilk kez tanıştım. Bu sarmaşığı en iyi tanıyanların başında sevgili limon geliyor. Zaten ilgili konu başlığınıda açan o. Bugün dün ilk açan çiçeğin renginin dahada koyulaştığını ve tomurcuk olanınında açtığını görüp fotoğrafladım. Eklenti 167950 Latinin bu renginin tohum kesesini farkedebilirsem, senin için alırım kardeşim. Ben bu yıl tohum ekmedim. Geçen yıldan dökülen tohumlardan çıktılar hep.. Selam ve sevgilerimle.:) |
Alıntı:
Hoşgeldiniz. Teşekkürederim. Sizin bahçeyi görüntülemiyecek misiniz? Tahmin ettiğim kadarıyla oldukça geniş bir bitki portföyünüz var. yoksa yanılıyor muyum.:confused: Selamlar. |
Sevgili Orhan Özbilgiç, Datura' nın tohum kesesi gerçekten de çok ilginç. Çan sarmaşığının görünümü çok güzel. Yalnız geç çiçekleniyor galiba.
|
Sevgili orhan abi, çan ne güzel açmış bu yılmı ektin tohumunu.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 167970 |
Orhan bey, gözünüz aydın. :) Çan sarmaşığının çiçek ömrü kısa ama her gün yeni tomurcuklar geldiği için çiçekleri hiç eksik olmuyor. Bitki sonbaharda çok keyifleniyor ama sanırım o zaman da siz İstanbul'a dönüyorsunuz. Şiddetli don olmadıkça kışı atlatır gibi geliyor bana.
|
Alıntı:
Merhaba. Buralarda ''Şeytan Elması'' denilen yabanisi çok var. Ama onun tohum kesesi aynı pamuğunki gibi. Bu biraz daha mandalinamsı.:p Çan çiçeği sonbaharda çiçekleniyormuş. Sevgili limon' un üstteki mesajından kopya çektim.:o Selamlar. |
Alıntı:
Evet. Tohumunu mart sonunda ekmiştim. Selamlar. |
Alıntı:
Konu başlığında yazılanların tamamını okuyunca bu çiçeğe ne kadar emek verdiğinizi farkettim. Sizlerin deneyimleriniz benim gibilerin işini kolaylaştırıyor. Yani, hazıra konuyoruz. Tabii işin doğası da bu zaten. Birileri cefasını çekerken, sonuçta birileri sefasını sürecek.:p Kışı atlatamayacağını varsayarak ben yinede tohum almaya çalışacağım. Bayram sonrası, ekim ayına kadar İstanbul' da olmamız gerekiyor. Ekimde tekrar buraya gelip, aralık ayına kadar kalacağım. Sanırım bu arada tohum almam mümkün olabilir. Herşey gönlünüzce olsun.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok ilginç bir tohum kesesi:) Orhan bey nasılsınız, bayramı bahçenizde karşılarsınız artık en güzel zamanlardır ekim sonuna kadar. Eşinize ve size selamlar, sevgiler.
|
Alıntı:
Balkonuma gelince Tekirdağ'da 2 balkonum var ikisi de tam da bitki deliliğine yakışacak cinsten :)İstanbul'da çok uzun ama dar bir balkonum var orası da sımsıkı dolu ama aç gözlümüyüm neyim hala alıyorum .Bu gün benim doğum günüm ve çok heyecanlıyım bana bu gün en az 10 çiçek gelir .Bundan büyük mutluluk olur mu?:Keşke 3-4 kez doğum günüm olsaydı :)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Eylül ortasından, ekimin ilk haftasına kadar mutlaka İstanbul' da olmamız gerekiyor. Ama engeç ekimin ikinci haftasında tekrar gelip, aralığa kadar bu güzellikleri yaşamak istiyoruz. Tabii kış hazırlıklarını yapmak içinde burada olmak gerek. Sizlerede sevgi ve selamlarımızı iletiyorum.:) |
Alıntı:
Balkonlarınızı ilk fırsatta ziyaret edeceğim. Galiba ''Açgözlülük'' burada ortak takıntımız.:p Doğum gününüzü iyiki hatırlattınız. Buradada kutlarım ama, ilgili başlıkta kutlamam daha anlamlı olur sanırım. Benden istediğiniz çelik varsa, doğum gününüz niyetine, ekim-kasım aylarında göndereyim. İyiki varsınız. Eşinize hürmetler.:) |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bence Sinameki, sonbaharın en favori çalılarından.;) Bahçemde iki tane var. Her ikiside bu günlerde yoğun çiçeklenmeye başladılar.
Eklenti 168692 Eklenti 168693 Eklenti 168694 Eklenti 168695 |
3 Eklenti(ler)
Thunbergia Alata( Karagözlü Suzan) aslında bir sarılıcı. Ancak, ilk sürgününün dala tutunmasına yardım etmediğim için sarılamadı!
Şimdi, o bir yayılıcı.:p Eklenti 168700 Eklenti 168702 Eklenti 168701 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025