![]() |
Alıntı:
Evet, dışarıda geçiriyor. Ancak sadece iki kış gördü. İlk kış burada en düşük sıcaklık -5 derece olmuştu. Kışı hasarsız atlattı. Geçtiğimiz kışın ise sıcaklık -10 dereceye kadar düştü. Üç fırça çalımdan, biri dondu ve kurudu. Diğer ikisi ise yerden 10-15 cm ye kadar donup kurudular. Onları martta, yaklaşık 15 er santimden budadım. Bir önceki mesajdaki fotoğrafta yer alan (Kıştan önce boyu 2 metreden büyüktü!) daha iyi gelişti. Fotoğrafı olmayan biraz bıcırık kaldı. Sonbaharda her ikiside çiçeklenebilirler. Gelecek kışa Allah Kerim!:confused: Bence siz riske girmeyip saksısında tutun yinede. Güneş şapkalarının bazıları çok yıllık. Benimki öyleydi! Öyleydi' Diyorum, çünkü geçen kışta o da kayboldu. Yeni tohumlarımıda viyollerde çimlendiremedim. Sizinkilerin cinsini aşağıdaki linke bakarak öğrenebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17721 En kısa zamanda bahçenizde görüşmek üzere..Selam ve saygılar.:) |
Orhan Bey, "Çan Sarmaşığı" çok keyifli büyümüş. Evet o fotoğrafladığınız çiçek oluşumu. Eylül ayından kar yağana kadar daha da keyiflenecek, bol çiçek açacak. Çiçeklerini görünce çok beğeneceğinizden eminim. Geçen kış burada bir gece şiddetli don olunca donmuştu ama donu görene kadar olan sert havalarda bile gayet keyifli yeni sürgünler vermeye devam ediyordu. İnşallah sizin oralarda don olmaz da seneye kalır.
|
Alıntı:
Sahi bu sarmaşığı bana sevdiren sizdinizzz!.:eek: Bu bitkiyi adım adım fotoğraflamıştınız.. Sevgili limon; Sanırım nisanda direkt toprağa ekmiştim. Üç ayrı öbek halinde. Ama öbeklerden ikisini, köpek tarumar etti. Bir öbekten çıkan iki kök 3.5 m yüksekteki balkon duvarına tırmandı. Çiçekleiyor olması sevindirici. Ancak burada don birkaç kez oluyor. Yani gelecek yıla kalma şansı yok gibi.:( İnşaallah tohumlarını alabilirimde, gelecek yıla yine yetiştiririm. Bu arada sizlerede dağıtırım. Çünkü sonbaharda çiçeklenmesi bir ayrıcalık. Yaz için bir çok sarmaşık var zaten. sağlıcakla kalın.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet, Hatta polemik konusu olmuştu. Hatırladım. Uyardığınız için sağolun. Toplamak zorunda kalabilirim. Öyle ya! Selam ve sevgilerimle..:) |
4 Eklenti(ler)
Bahçenin sağ tarafındaki Cennet Kuşu Çalısı(Paşabıyığı) hergün daha yoğun çiçekleniyor.
Eklenti 166652 Eklenti 166653 İlex(çoban Püskülü) toprağa alıştı. Yeni meyveler oluşturuyor. Eklenti 166654 Eklenti 166655 |
Paşabıyığını sahile bolca dikmişti belediye, pekte güzel görünmezdi bana. Şimdi sizin fotolara bakıyorum hoşş.
Nedense, bana bu sitede gördüğüm bitkiler güzel görünüyor ve hemen alıp dikesim geliyor, anlayamdım neden:))) Ama abatulıon harika. Ben de 2 tane diktim, biri gelişti diğeri cılız kaldı. Hem sizinki kadar canlı değil:( |
4 Eklenti(ler)
Sinameki gittikçe tomurcuklanıyor.
Eklenti 166658 Eklenti 166659 Armut şaşırdı. Yeni meyve bağladı. Bakalım büyütebilecek mi? Eklenti 166660 Eklenti 166661 |
Alıntı:
Ben Paşabıyığını, Gürkan Ceylan' ın ''Dış Mekan Süs Bitkileri ve Peyzajda Kullanımları'' kitabında görmüş ve sevmiştim. 40 yıllık olduğu belirtilen çalı o kadar bol çiçekliydi ki! Boyu 2 metre gibiydi. Bende ona özeniyorum. Gerek Abutilon, gerekse Paşabıyığı tam güneş alıyor. Büyük olasılıkla ondandır be cemo.:confused: |
Benim abotulion da tam güneşte:)) Ama sizinki gibi değillll:(((
Unuttum tabii, erkekler çalı sever ondandır:))) |
4 Eklenti(ler)
Chamaecyparis Lawsoniana Nootkatensis Pendula, toprağa alıştı ki; yeni uç sürgünleri oluşturdu.:eek:
Eklenti 166662 Eklenti 166663 Eklenti 166664 Eklenti 166665 |
Alıntı:
Eveeeeeet. Galiba asıl nedeni o olsa gerek':D Ömürsün Valla. cemo kardeş.:D Sen çok yaşa e mi! |
4 Eklenti(ler)
Kocayemiş, geçen kışın çok hırpalanmıştı. hala kendine gelemedi.
Eklenti 166666 Dikensiz böğürtlen habire uzuyor. Ama meyve yok! Eklenti 166667 Melissalardan, balkonumun dibinde olan neredeyse ağaç olacak. Sağ tarafındaki dallardaki çiçekler, gecemizi kokutmaya yetiyor. Eklenti 166668 Eklenti 166669 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Üç Hünnap fidanımdan, kayısı büyüklüğünde meyve vereni ve zeytin büyüklüğünde meyve vereni bol meyve tuttular.
Eklenti 166670 Eklenti 166671 Eklenti 166672 Eklenti 166673 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Süs biberleri bordo idiler, kırmızılaşarak olgunlaştılar!
Eklenti 166674 Houttunia, çok azgın bir bitki. Saksının dibindeki delikten, fırladı.:p Ama renklerine diyecek yok.:p Ona uygun bir yer bulamadım hala.. Eklenti 166676 Eklenti 166675 Eklenti 166677 Eklenti 166678 |
4 Eklenti(ler)
Karagözlü Suzan ile Vişne kardeşçe..
Eklenti 166679 Eklenti 166680 Ihlamur artık bıcırık değil. Eklenti 166681 Eklenti 166682 |
5 Eklenti(ler)
Bahçemin belkide en çiçekli dönemini fotoğraflamamak olmaz.;)
Eklenti 166683 Eklenti 166684 Eklenti 166685 Eklenti 166686 Eklenti 166687 |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Orhan bey, bahçe tam formunda her şey yerli yerinde, çiçekler ağaçlar coşmuş bence çok güzeller. |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili Orhan bey, maaşallah hepsi çok güzel, sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık, kolaylıklar diliyorum. Sevgiler.
|
Orhan bey, bu bitkiniz aster mi?
Ağaçların altındaki bu görüntüleri çok seviyorum. Her şey bakımlı ve güzel görünüyor, ellerinize sağlık. |
Orhan Bey, bahçeniz çok güzel sıcaklardan etkilenmemişsiniz anlaşılan.
|
Alıntı:
Sanırım yarı gölgedede çiçeklenecek. ama biraz geç olacak anlaşılan.:) sağlık olsun. Bahçemi beğendiğinizden ötürü teşekkürediyorum. Sevgi ve selamlar. |
Alıntı:
Gerçekten bu günler, bahçemdeki bitkilerin bir çoğunun en çiçekli dönemi. O nedenle çok canlı. İyi dileklerinize teşekkürediyorum.:) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet! Aster. Sevgili eşim, üyemiz değil ama sitemizin müdavimlerinden. Çok iyi bir gözlemcidir. Ağaç diplerini; Aster, Zinnia, Kına ve Karagözlü Suzan ile kapatmak onun fikri ve emeği. Demekki bayanların büyük bölümü, bu tarz kamuflajlarla bir güzellik objesi yaratmakta çok mahirler.;) Doğrusu bende sevdim. Böylelikle, bahçenin her noktasında canlı renkleri görmek mümkün olabiliyor. Asterleri birde, böyle etrafı Zinnia olan bir yuvarlağa dikti. O da çok hoş oldu.;) Esenlik ve mutluluk dileklerimle. Saygılar. Eklenti 166851 Eklenti 166852 |
Alıntı:
Karadeniz' in en önemli özelliklerinden biriside, havasının nemli oluşu ve bu nedenle en sıcak günlerde bile bu nemin, geceleri yüzeyde yoğunlaşmasıdır. Buralarda ''çise'' diye adlandırılan, bazı yerlerde ''Çiy'' denilen bu olay ve birde daha çok sulama ile durumu kurtardık sanıyorum. Sevgi ve selamlar.:) |
3 Eklenti(ler)
Bahçemdeki son karpuzları bugün topladım. :) Ramazanın sonuna kadar bize yeter sanırım.:p
Eklenti 166855 Eklenti 166856 Eklenti 166857 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025