![]() |
Geleliden beri bahçede temizlik ve yeni düzenleme (Yer değişikliği ve yeni dikim)
çalışmaları yaptım. Onları da ayrıca fotoğraflıyacağım. :) |
1 Eklenti(ler)
Tüplerdeki Kelebek çalılarının biri, Sedef Hanım' ın, biri Sevgili sevim4' ün, bir diğeri de buradaki bir dostuma..:)
Eklenti 178928 |
Orhan abi çan sarmaşığı muhteşem görünüyor gerçekten:)
|
Orhan bey, maşallah çiçekleriniz sizin yokluğunuzda da çoşkuyla açmış, hele çan sarmaşıkları muhteşem olmuşlar, ellerinize sağlık.
|
Orhan Hocam ellerinize sağlık siz işleri azalttınız darısı bizlerin başına.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne olduğunu Sevgili limon' a sormayı düşünüyorum.:confused: Eklenti 178929 |
Alıntı:
Nurcan hanım; haklısınız. Birde havalar böyle güzel olunca, ayağımız hiç o tarafa gitmez gibi.;) |
Alıntı:
Sizin gönderdiğiniz Polygala' yı diktim. Grevilya çalısı' nı bir süre daha tüpte tutacağım. Onu getirmedim. Çan sarmaşığı çok hoş bir sarmaşık. İnşaallah tohum gerekmeden, bir sonraki yıla kalır.:confused: |
Alıntı:
İnsan yaşamı boyunca bazı konularda ''İyiki olmuş'' der. Benim ''İyiki'' lerimden biride, ''İyiki sizi tanımışım.'' Sizinle yüz yüze görüşen herkes sanırım bu duyguyu yaşar. İşlere gelince; sizin bahçeniz de doğal olarak daha çok iş vardır. Amaaaa, sizinde gençliğiniz var be kardeşim. Beynine, yüreğine ve bedenine kuvvet.. |
Sevgili Orhan ağabeyciğim , kasım ayında bu ne güzellik. Vallahi gözümüz gönlümüz açıldı. Kelebek çalısı hala çiçek açıyor. Suzanlar daturalar hele hele çan sarmaşığı nasılda balkona konuk gelmiş. Çok beğendim.
Ellerinize yüreğinize sağlık. Eşinize ve size kucak dolusu selamlar .. |
Alıntı:
Burada Türkiye' genelinde 8-9 gündür tam bir pastırma yazı yaşanıyor. O nedenle, özellikle Samsun da bir çok bitki hala yazdaki gibi. Ancak bu güzel havalardan yararlanarak, tüm otları ve bunlarla birlikte çiçek açan daturaları söktüm. Temizlik yapmasam, yeni getirdiğim çalı ve çeliklerin yerlerini hazırlayamazdım. Siz, çok güzel havalarda burada olacaksınız. Şu işlerimi biraz kolaylıyayım, birçok arkadaşımın balkon ve bahçesi gibi, sizinkini de ziyaret edeceğim. Zaten siz Türkiye' de olacağınız için pek gecikmiş sayılmayacağım. Sevgili finduk; Bizdende sizlere, sevgi ve selamlar.:) |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl tüm soğanlı bitkileri (Frezyaları, liliumları, sümbül ve Nectarescordumları) 63 cm çapında kocaman bir saksıya diktim. Sanırım 80 litrelik.:confused: Yarıya kadar geçen yazdan kalan ot çürüntülerini, kalanını toprakla doldurdum. Bakalım sonuç nasıl olacak?;)
Eklenti 179107 Melisalarımdan büyük olanı çok az da olsa çiçekli, gerisi tamamen tohum dolu dallarla kaplı. Eklenti 179108 Bu yıl ilk kez ortancalar getirdim. gölge-yarı gölge bir kenara diktim. Eklenti 179109 Bu Porsuk, büyüyecek!!! Eklenti 179110 Osmanthus da bu gelişimde getirdiğim çalılardan. Eklenti 179111 |
3 Eklenti(ler)
Hint Yağı bitkisini haziranda diktiğimde, 15 cm. kadardı. O kadar hızlı büyüdü ki!!!
Eklenti 179113 Eklenti 179114 Eklenti 179115 |
4 Eklenti(ler)
Sayın Fatoş' un gönderdiği Polygala çeliklerini diktim. İnşaallah tutar.:)
Eklenti 179116 Geçen yıl bir türlü çiçeklenmeyen Escalonia' yı diğerinin yanına taşıdım. bakalım yer değişikliği sonuç getirecek mi? Eklenti 179117 Orman Gülü' de yeni getirdiklerimden.. Eklenti 179118 Bahçedeki diğer Sinameki de çiçeklenmede diğerinden aşağı kalmıyor.;) Eklenti 179119 |
2 Eklenti(ler)
Önümüzdeki günlerde, birine toz pembe, diğerine vişne renği çiçekli Oya Ağacı dikilecek..
Eklenti 179120 Eklenti 179121 |
3 Eklenti(ler)
Yeni getirdiğim Gaura'ları, balkondan görebileceğim yerlere diktim. Yaz boyu pembe çiçekleriyle hoş bir görüntü oluşturacaklar.;)
Eklenti 179122 Eklenti 179123 Vangelya ( Veigelia )-Gelin Tacı' da , bahçemizin yeni bitkilerinden. Eklenti 179124 |
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;713799]Bu yıl tüm soğanlı bitkileri (Frezyaları, liliumları, sümbül ve Nectarescordumları) 63 cm çapında kocaman bir saksıya diktim. Sanırım 80 litrelik.:confused: Yarıya kadar geçen yazdan kalan ot çürüntülerini, kalanını toprakla doldurdum. Bakalım sonuç nasıl olacak?;)
Bu yıl, ben de aynı yöntemle dikim yaptım ,nasıl bir kargaşa yaşayacaklar merak ediyorum :) Dikim yapmadan önce ,yabancı siteler de ki videoları seyrettim.Soğanlar arasın da çok az mesafe bırakıyorlar ve derinlik isteklerine göre kat kat dikiyorlar. Umarım sonuçtan soğanlar da biz de memnun kalırız .Böylece saksı enflasyonun dan da kurtulmuş oluruz :) Ben yazana kadar yeni bitkilerinizi eklemişsiniz ,çoğunu sayeniz de tanıyacağım ...gelecek yazı şimdi den merak ediyorum.Bu ara da nectarescordum hakkın da bilgim yoktu ,hemen araştırdım.1 mt. kadar uzayan büyük bir soğanlı ,umarım diğerlerini sıkıştırmaz. |
Sayın Orhan Özbilgiç, yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Bu demek oluyor ki, önümüzdeki yaz güzel görüntüler paylaşacaksınız. |
[QUOTE=nurcanaybay;713814]
Alıntı:
Şimdi içim rahatladı. Ben hiç araştırmadan, sırf onca saksıya dikmek için harcayacağım emek ve zamanı düşünerek dikmiştim. Siz araştırmışsınız. Demekki olabilecek..Sağolun.:eek: |
Alıntı:
Teşekkürederim. İşte böyle her yeni bitki ile ilgili beklentiler, beni hayata bağlıyor. Doğrusu çok güzel görüntülerle karşılaşacağımı hayal ediyorum. Tabii, sizlerle paylaşmak ayrı bir keyif verecek. Saygılar. |
maşallah gerçekten bak bak bitmiyor...sizin ve eşinizin ellerine sağlık sevgilerimle....
|
Alıntı:
Bahçeme hoşgeldiniz. Beğeni içeren sözlerinizle, bizi mutlu ediyorsunuz. Çok teşekkürler.:) |
3 Eklenti(ler)
Nootkatensis Pendula' nın çevresindeki gülleri, diğer bölümdeki güllerin yanına taşıdım. Böylelikle tüm güller bir araya geldi. Hayalet Selvim de soliter bir görüntüye kavuştu.:p
Eklenti 179142 Eklenti 179143 Eklenti 179144 |
2 Eklenti(ler)
Bahçemin yenilerinden Solanum' lar..
Solanum rantonetti. Eklenti 179145 Solanum Dulcamara. Eklenti 179146 |
3 Eklenti(ler)
Hanım Parmağı (kış hanımelisi) Aralık-Mart döneminde çok güzel kokulu çiçekler açan bir çalı. Bu da yeni getirdiklerimden.;)
Eklenti 179147 Eklenti 179148 Kadeh Çiçeği ( Kızılçanak )-baharat çalısı, yaz döneminde çok güzel kokulu çiçekler açan yeni çalılarımdan. Eklenti 179149 |
Sevili orhan abi hayırlı olsun yenı bitkilerin güle güle büyüt.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ağaca sardırdığım Radican cinsi Acem borusu' nu söküp attım. Çok abartılı biçimde her yere kök salmaya başlamıştı. Onun yerine, biraz daha selim huylu olan, Grandflora' yı diktim.
Kapı girişindeki diğer ağaca da, zaten Sarı çiçekli Acem borusu dikmiştim. Sanrım her ikiside bu yaz çiçeklenecekler. Eklenti 179185 Eklenti 179186 Bir tutam lavanta diktim. Kolay köklendiğini söylenir. Bakalım köklenecek mi? Eklenti 179187 |
3 Eklenti(ler)
Bu günlerde, Alacalı Libocedrus' ların renkleri çok canlı. gerçekten çiçekli gibiler.;)
Eklenti 179193 Eklenti 179194 Eklenti 179195 |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025