agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 16-10-2010 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 705461)
Çiçekleriniz kameryede beklediğine göre Samsun'da sezon kapandı demektir. Dilerim baharda bahçeniz alabildiğine canlı, alabildiğine yeşil karşılar sizi, zararsız, ziyansız:)

Öğretmenim;
Çok haklısınız.Kasımda gideceğim ama,amaç, gelecek sezona hazırlık.

İyi dilekleriniz için teşekkürederim. Zaten bu senede, o iklime uyumlu olup olmadığı ortada olan bitkilerim zarar görürse, doğa ile inatlaşmayıp, iklime uyumlu, farklı bitkilere yöneleceğim. Sizde biliyorsunuz, o iklime uyum sağlayabilecek o kadar bitki var ki! Benim bahçem onlara yetmez.

Zafer İnandıklı 16-10-2010 17:59

Sevgili Orhan bey, pamuklu bit fittoniaları çok seviyor sık sık kontrol edin. Ben koca saksıdan iki küçük dalı zor kurtardım.
Sevgiler.

Orhan Özbilgiç 16-10-2010 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 705700)
Sevgili Orhan bey, pamuklu bit fittoniaları çok seviyor sık sık kontrol edin. Ben koca saksıdan iki küçük dalı zor kurtardım.
Sevgiler.

Zafer Bey;
İyiki hatırlattınız! Ben ve eşim salon bitkilerinin dilinden pek anlamıyoruz. Artı sık sık kontrol ederiz. Sağolun.:)

nazlı06 16-10-2010 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 705447)
Nazlı Hanım;
İlk yılında bile meyvesini yiyebilirsiniz. Olmadı ikinci sene garanti. Genellikle, 3-yaşındaki bir fidan meyve veriyor. Size gelecek olan en az 2 yaşında olacağına göre. Değil mi?;)

haklısınız hünnap özellikle şeker hastaları için bulunmaz nimetmiş

Orhan Özbilgiç 16-10-2010 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 705723)
haklısınız hünnap özellikle şeker hastaları için bulunmaz nimetmiş

Evet. Tecrübe ile sabit.;)
Geçen akşam neredeyse yarım kg. yedim. Sabahı, açlık şekerim normaldi.;) Şimdi korkmadan yiyorum.

meliha ünlüer 17-10-2010 22:15

Orhancığım, afiyet olsun.Bizimde sahilde küçük bir bahçemiz var ama biz pek beceremiyoruz .Diktiklerimizde denizden gelen rüzgarla yanmış gibi oluyor. Görüştüğümüzde bize yardımcı olursun değil mi? Selam ve sevgiler.

Cumhur Tonba 17-10-2010 22:35

Günaydın...

Yemyeşil bir dünya,
masmavi gökyüzü,
gökyüzünün mavisini yansıtan okyanuslar
ve hayvanlar
ve bitkiler
ve ağaçlar
ve geceleri gökyüzüne asılan yıldızlar
ve gözlerini kapattığında gitmek istediğin her yer,
güneş ve güneşin sıcaklığı,
ay ve ayın parlayan yüzü
ve diğerleri
al eline fırçanı
kapat gözlerini ve çizmeye başla günü
unutma
nasıl başlarsan
öyle gider dakikalar,
saatler ve günler...
Neşeni ve gülüşünü kat anlara...
Gülümse...: -)
gülüşünün resmidir çizilen....
: -)))

Murat Tali

finduk52 17-10-2010 23:56

Sevgili Orhan ağabeyciğim hünnapı şimdiye kadar ne yedim ne de gördüm. Ben hünnapı ilk defa ağaçlar.net ten öğrendim desem yalan olmaz. Ama merakta ettim şimdi. Bu şekilde meyve olarakmı yeniyor yoksa reçel gibi pişiriliyormu? Ayrıca Türkiye de pazarlarda falanda hiç rastlamamıştım. Pazarlarda satılırmı hünnap ?

Afiyetle ağız tadı ile yemek nasip olsun. Kucak dolusu sevgiler ..

Orhan Özbilgiç 18-10-2010 05:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meliha ünlüer (Mesaj 706031)
Orhancığım, afiyet olsun.Bizimde sahilde küçük bir bahçemiz var ama biz pek beceremiyoruz .Diktiklerimizde denizden gelen rüzgarla yanmış gibi oluyor. Görüştüğümüzde bize yardımcı olursun değil mi? Selam ve sevgiler.

Sevgili Meliha;
Deniz kıyısında birçok bitki, başta sözünü ettiğin rüzgarla taşınan tuzlu su(Az miktarda da olsa!) nedeniyle olumsuz etkileniyor. Yani; sizin yapabileceğiniz pek birşey yok.:( Yüz yüze görüştüğümüzde, daha ayrıntılı konuşur, birlikte farklı çözümler üretmeye çalışırız. Görüşmek dileğiyle..

Orhan Özbilgiç 18-10-2010 05:57

Sevgili Cumhur;
İnsanlara yaşamayı sevdiriyorsun. Bir an içinde olsa, kelebekler gibi uçurmayı başarıyorsun.;)
Teşekkürler...

Orhan Özbilgiç 18-10-2010 06:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 (Mesaj 706055)
Sevgili Orhan ağabeyciğim hünnapı şimdiye kadar ne yedim ne de gördüm. Ben hünnapı ilk defa ağaçlar.net ten öğrendim desem yalan olmaz. Ama merakta ettim şimdi. Bu şekilde meyve olarakmı yeniyor yoksa reçel gibi pişiriliyormu? Ayrıca Türkiye de pazarlarda falanda hiç rastlamamıştım. Pazarlarda satılırmı hünnap ?

Afiyetle ağız tadı ile yemek nasip olsun. Kucak dolusu sevgiler ..

Sevgili finduk;
Ben, 9-10 senedir tanıyorum. İlk kez bir meslektaşım, Edirne' deki bahçelerinden toplayıp getirdiği hünnapları bizlerede de sunmuştu.Tadı, elma ve yeşil erik gibi, yolda yürürken bile kolayca ısırılıp yenilebilmesi çok hoşuma gitmişti. Son yıllarda, bizim semt pazarında da, boy göstermeye başladı. Kilosu, 5 ile 10 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor bu günlerde. Alıp alıp yedik. Yedikçe de çok sevdik. Sonra birde ne göreyim? Galiba arkadaşımın verdiği Hünnapların çekirdeklerinden birkaçını, eşimin balkondaki çiçek saksılarından birine sokuşturuvermişim ki, birkaç sene sonra, hiç tanımadığım, dikenli bir bitki çıkmazmı? İnternetten araştırdığımda onun bir Hünnap fidanı olduğunu öğrendim.

İkinci fidanımı, yine internet vasıtasıyla Yalova' dan satın aldım. Son olarak ta, üçüncü birini Malkara' dan bir fidanlıktan aldım. Şimdi, bahçemde üç fidanım var. Bunlardan saksıda çekirdekten çıkanı, geçen kış dalları karda yarılmıştı. Ayrıca iki kezde yerini değiştirdiğimden dolayı, meyve vermedi. Diğer ikisi geçen yıl sayılabilecek kadar, bu yıl toplam 3 kg kadar verdiler. Gelecek yıl birkaç katı fazla alacağımı sanıyorum.

Çok zahmetsiz bir bitki. Bilinen hiçbir zararlısı ve hastalığı yok. Kanaatkar. Özel bir bakım gerektirmiyor. Tam bir orman ağacı anlayacağınız.;)

Trakya, İç Ege, Göller Yöresi ve Orta Anadolu da nem olmadığı için, kurutularak ta yenildiğini okudum. Biz taze yiyoruz.

Cumhur Tonba 19-10-2010 01:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 706071)
Sevgili Cumhur;
İnsanlara yaşamayı sevdiriyorsun. Bir an içinde olsa, kelebekler gibi uçurmayı başarıyorsun.;)
Teşekkürler...

Çok saygıdeğer Orhan Bey,
Bilmiyorum doğru mu yazacağım. Teşbihte hata olmazmış. ''At, sahibine göre kişner'' derler. Sizler de okadar iyisiniz ki, isimlerininiz görünce aklıma çayırlar, bahçeler, şiirler geliyor. Yazılarınızı, mesajlarınızı okuyunca umutsuzluğu bir kenara atıyorum.
Sayın eşinize de selam ve sevgilerimi iletin lütfen.
Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç 19-10-2010 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 706510)
Çok saygıdeğer Orhan Bey,
Bilmiyorum doğru mu yazacağım. Teşbihte hata olmazmış. ''At, sahibine göre kişner'' derler. Sizler de okadar iyisiniz ki, isimlerininiz görünce aklıma çayırlar, bahçeler, şiirler geliyor. Yazılarınızı, mesajlarınızı okuyunca umutsuzluğu bir kenara atıyorum.
Sayın eşinize de selam ve sevgilerimi iletin lütfen.
Saygılarımla.

Cumhur Bey,
İster şiir yaz, ister düz yazı. Gönüllere, su gibi akmayı çok iyi biliyorsun. Sanırım, seninle birlikte olan herkes bu birliktelikten müthiş keyif alır.:)
Sağ ve sağlıklı kal..

tturt 21-10-2010 06:33

Orhan Abi,

Uzun zamandır ne kendi bahçemle ne de sevgili dostların bahçeleri ile ilgilenememiştim. Bahçenizi uzun zaman sonra gezebildim ellerinize sağlık.

Hhatice 21-10-2010 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 705579)
Öğretmenim;
Çok haklısınız.Kasımda gideceğim ama,amaç, gelecek sezona hazırlık.

İyi dilekleriniz için teşekkürederim. Zaten bu senede, o iklime uyumlu olup olmadığı ortada olan bitkilerim zarar görürse, doğa ile inatlaşmayıp, iklime uyumlu, farklı bitkilere yöneleceğim. Sizde biliyorsunuz, o iklime uyum sağlayabilecek o kadar bitki var ki! Benim bahçem onlara yetmez.

Aynen sizin gibi düşünüyorum .Bu sene diktiğim fidanlar dondan zarar görürse doğa ile inatlaşmayacağım .Uygun olanları tercih edeceğim .Bende çok özenip manolya hem yapraklı hem yapraksız diktim ama aklım onlarda kaldı :(Kasım ortalarında keçi gübresi koyup saracağım .Aslında canlı kalmaları mucize ama çok güzeller bahçemde olsun istedim .Bile bile lades buna denir :)

Orhan Özbilgiç 21-10-2010 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 707382)
Aynen sizin gibi düşünüyorum .Bu sene diktiğim fidanlar dondan zarar görürse doğa ile inatlaşmayacağım .Uygun olanları tercih edeceğim .Bende çok özenip manolya hem yapraklı hem yapraksız diktim ama aklım onlarda kaldı :(Kasım ortalarında keçi gübresi koyup saracağım .Aslında canlı kalmaları mucize ama çok güzeller bahçemde olsun istedim .Bile bile lades buna denir :)

Sevgili Hhatice;
Manolya için kaygılanmanıza gerek yok! Hele yaprak dökenler için. Onlar çok daha düşük ısılarda yaşayabiliyorlar.
Bakın!;)

MAGNOLIA (MANOLYA)
Herdemyeşil Manolyalar

■Magnolia grandiflora
- ABD’den gelmiştir.
- Tabandan başlayan dolgun dalları ve budamaya dayanıklılığı sayesinde hiç boşluksuz düzgün piramit yapı alır.
- Yaklaşık 2 m boyunda, çıplak gövdeli, geniş taçlı ağaç olarak da yetiştirilir.
- Yol ağaçlandırmasıve bahçeler için çok dekoratiftir.
- Büyük, sert, parlak yeşil yapraklı.
- Krem-beyaz, çapı 25 cm’yi aşan çiçekleri mayıs-hazirandan ağustosa dek tüm dallarını donatır.
- Toparlak meyveleri de ilginçtir, açılınca kırmızı tohumları ortaya çıkar.
- Yumuşak, kireçsiz, derin toprak ister.
- Normal iklim ve tarım koşulları altında erişebilecekleri en büyük yükseklik 25-30 m’dir.
- (-20º/-15º)

■Magnolia grandiflora ‘Gallisoniensis’
- Magnolia grandiflora’nın aşıyla çoğaltılmış halidir.
- Magnolia grandiflora’nın tüm iyi özelliklerine sahiptir.
- Daha çok boyuna gelişir, soğuğa dayanıklı, yaprakları daha koyu yeşil, tersleri pas rengi keçe ile kaplıdır.
- (-20º/-15º)

Yaprak Döken Manolyalar

- Çalılarla ilgili bölümde açıklanan tüm yaprak döken manolyalar, ağaç olarak da yetiştirilebilir.
- Bu yapıda orta-küçük (Boy; 3-6 m)boyutlardadır.
- Düzensiz tacı çekiciliğini azaltmaz.

Orhan Özbilgiç 21-10-2010 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 707376)
Orhan Abi,

Uzun zamandır ne kendi bahçemle ne de sevgili dostların bahçeleri ile ilgilenememiştim. Bahçenizi uzun zaman sonra gezebildim ellerinize sağlık.

Teşekkürler. Sevgili tturt.:)

Hhatice 21-10-2010 08:40

Bu habere nasıl sevindim bilemezsin Orhan abicim .Çok saol nasıl rahatladım anlatamam .Siz natal eriği ektiniz mi ? Benimki saksıda toprağa aktarmaya korkuyorum .

Orhan Özbilgiç 21-10-2010 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 707401)
Bu habere nasıl sevindim bilemezsin Orhan abicim .Çok saol nasıl rahatladım anlatamam .Siz natal eriği ektiniz mi ? Benimki saksıda toprağa aktarmaya korkuyorum .

Hayır! Bende yok.
Ancak onun soğuklara dayanamayacağını sanıyorum. Zira tropik ve subtropik bölge bitkisi. Üstelik yaprak dökmeyen bir çalı. Yaprak dökmeyen bitkiler dona karşı daha dayanıksız oluyorlar.
Bir yerde Zakkumun akrabası olduğunu okumuştum. Bu durumda zakkum yetişen yerlerdede belki olabilir.

tturt 21-10-2010 12:48

Sayın Hhatice,

Yaprak döken manolya bende 5 senedir var. Hiç merak etmeyin kışdan dondan etkilenmiyor en azından -13 ü geçen sene gördü. Nisan ayında tüm güzelliklerini sundu.

Natal eriğini geçen sene toprağa dikmiştim sert geçen kıştan kısmen etkilendi biraz budadım sonrasında hızla gelişmeye devam etti. Sanırım önümüzdeki sene hem çieğini hem de meyvesini görürüm.

Yücel Canpolat 04-11-2010 10:37

Sayın Hocam işiniz çok biliyoruz ama bu bizleri ihmal etmeniz için sebep olamaz ki?;)

Orhan Özbilgiç 04-11-2010 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 712338)
Sayın Hocam işiniz çok biliyoruz ama bu bizleri ihmal etmeniz için sebep olamaz ki?;)

nurcanaybay; Ben de merak ettim ,nerelerdesiniz ?

Canım arkadaşlarım;
Pazartesi gününden beri, Samsun' dayım. Geldiğim gün ile birlikte kendimi son derece tempolu bir çalışma içinde buldum. Havaların güzelliğini fırsat bilerek, hızla işlerimi bitirmek istiyorum. Yağışlı havalarda yapılamayacak işleri öncelikle yapıyorum. 5 yaşına giren fındıklık ta sık olan öbeklerin sökülmesi, söküm sonrası ortaya çıkan çukurların doldurulup tesviyesi öncelikli idi. Her ne kadar, bu işleri, mekanize bir ekip yapıyorsada, benimde bizzat işin başında olmam gerkiyordu.

O iş bugün bitti. Hatta, İstanbul' dan getirdiğim yaklaşık 10-15 yeni çalıyı da bugün toprakla buluşturdum. Yarın ve ertesi gün, bahçenin çayırlarının biçeceğim.

Özetle; bu güzel havalarda işlerimi bitirebilmek için gün boyu çalışınca, geceyi buradaki dostlarıma ayırmak zorunda kaldım. Eşim üyemiz değil! Ama sitemize benden fazla giriyor. O söyledi. ''Yücel Bey ve Nurcan Hanım seni arıyorlar.'' Diye. Bende hemen klavyenin başına geçtim.

Dostlarım;
Birkaç gün içinde işlerimi hafifletebileceğimi sanıyorum. O zaman, foruma daha sık girebileceğimi düşünüyorum.
Aradığınız için çok teşekkürederim.
Saygılarımla..:)

Hhatice 04-11-2010 20:41

Nihayet Orhan bey ,Valla merak ettik .Neyse iyi olunda önemli olan o ,İşleriniz kolay gelsin .Çalılarınızı güle güle büyütün .

Orhan Özbilgiç 04-11-2010 20:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 712601)
Nihayet Orhan bey ,Valla merak ettik .Neyse iyi olunda önemli olan o ,İşleriniz kolay gelsin .Çalılarınızı güle güle büyütün .

Sağolun Sevgili Hhatice;
Haa! Bu arada sizin için tüplediğim Kelebek çalısı sanrım tutmuş ve köklenmiş.;)
Bir ara fotoğrafını çekip yayınlarım. Uygun bir zamanda Çarşamba' ya gittiğimde kargoya veririm. Tabii sizinle iletişim kurduktan sonra. Hatta bir tanede Sevgili Sevim4' e göndermek için tutturdum. Onun haberi yok! Sürpriz olacak. Belki onda vardır. Önce bir sorayım.;)

Selamlar.

Hhatice 04-11-2010 22:44

Akşam akşam sevindim şimdi :)Çok teşekkürler Orhan Abicim .
Sen bu köklendirme işini başaracaksın sana yeni görevler vermek lazım ,yeni çalılar filan almışsın ya anladın sen onu :)Yengeme çok selamlar .

Orhan Özbilgiç 06-11-2010 16:52

5 Eklenti(ler)
Bahçemde hala çiçekli olan bitkileri görünce sevindim.
Çan Sarmaşığı bunların en coşkulusu.
Eklenti 178892
Karagözlü Suzan onunla yarışıyor..
Eklenti 178893
Ateş çiçekleri de açmaya devam edenlerden.
Eklenti 178894
Sinameki' lerde öylesine.
Eklenti 178895
Abelya' da da azda olsa çiçek var.
Eklenti 178896

Orhan Özbilgiç 06-11-2010 16:59

5 Eklenti(ler)
Mor ve beyaz Datura, Çalı mine ve Abutilon çiçeklenmeyi sürdürenlerden.Eklenti 178900

Eklenti 178901

Eklenti 178902

Eklenti 178903

Eklenti 178904

Orhan Özbilgiç 06-11-2010 17:08

5 Eklenti(ler)
Kelebek çalısı ve Kına çiçeği de unutulmamalı.
Eklenti 178905

Eklenti 178906

Eklenti 178907

Bir buçuk ay biçilmeyince, yabani datura' lar büyümüş, çiçek açmış ve tohum yapmış.:eek: Bu ne hızlı büyüme:confused:

Eklenti 178908

Eklenti 178909

Orhan Özbilgiç 06-11-2010 17:22

5 Eklenti(ler)
50' den fazla üyemize dağıtma sözü verdiğim Selluka tohumları sayısal olarak beni mahcup etmeyecek gibi.;)
Eklenti 178919

Bu arada Kirli hanımlarda da hala çiçeklenenler var.

Eklenti 178920

Eklenti 178921

Genel olarak, bahçede çayırlar dahil herşey çok büyümüş.

Eklenti 178922

Eklenti 178923

Orhan Özbilgiç 06-11-2010 17:26

3 Eklenti(ler)
Çan Sarmaşığı balkonda, ''Devamım var!'' diyor.:p

Eklenti 178924

Eklenti 178925

Eklenti 178926

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025