agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 25-09-2010 14:48

merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 698739)
Orhan Hocam gaura çalısını hiç vakit geçirmeden toprağa nakledebilirsiniz.Ayrıca orman gülü orman altı bitkisi olduğundan gölge alanı bulup hemen onu da toprağa dikebilirsiniz.Gaura suyu çok sever.;)

Yücel beyciğim;
Acem borusu ile ilgili uyarınızı iyi ki yaptınız. Hani. hala alayım mı, almayayım mı? idim.;)

Gaura ve tüm yeni aldığım bitkilerimi, sanırım en az, ekim sonuna kadar, saksılarında tutmak zorundayım. Ancak o günlerde Samsun'a gidebileceğim kanısındayım. Şimdilik diplerine birer avuç içi, koyun gübresi koyacağım.

Orman Gülü için yarı gölge yerlerim var. Önerinizi dikkate alacağım.
Sağolun. İyiki varsınız.:)

Orhan Özbilgiç 25-09-2010 15:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 698759)
Gaura hakkın da fazla bilgi edinememiştim ,çalı türü herhalde çok su dan hoşlanmaz derken yazınızı okudum ,teşekkürler :)

Orhan bey ;
bahçeniz kışın da mis gibi kokacak ,çalı türlerini sizin bahçeniz den takip ediyorum.
Sağlıkla büyütün.

Nurcan Hanım;
Sağolun. Beni şımartıyorsunuz. Aslında bahçemde olmasını istediğim üç çalı kaldı. Ama onlar olmazsa-olmaz' larımdan değil.
Biri; Peruk Çalısı(boyacı sumağı-Duman Ağacı),
diğeri;Havlu Püskülü,
bir diğeride; Kış Tatlısı.

Ama dediğim gibi. Olmazsa- olmaz değiller.
Saygılarımla.:)

Yücel Canpolat 25-09-2010 15:04

Sayın Orhan Hocam gravilla çalısını bulabilirseniz beğeneceğinizi umuyorum zira çiçek açan tek ibreli türdür.;)

Orhan Özbilgiç 25-09-2010 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 698789)
Sayın Orhan Hocam gravilla çalısını bulabilirseniz beğeneceğinizi umuyorum zira çiçek açan tek ibreli türdür.;)

Eveeeet! :eek:
''Bu bitkinin adı nedir?'' Başlığında ve de arkadaşlardan birinin bahçesinde gördüğümü hatırlıyorum.:confused:
Bundan böyle onuda soruştururum.
Sağol. Yücel Bey.:)

Cumhur Tonba 25-09-2010 16:36

1 Eklenti(ler)
Cravilea Juniperina, Teşekkürler. Sayenizde ben de tanımış oldum. Yakışır Orhan Bey bahçenize.

Eklenti 172769

Cumhur Tonba 25-09-2010 16:47

2 Eklenti(ler)
Eklenti 172771

Kış tatlısı çiçeği
Eklenti 172772

Orhan Özbilgiç 25-09-2010 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 698809)
Eklenti 172771

Cravilea Juniperina, Teşekkürler. Sayenizde ben de tanımış oldum. Yakışır Orhan Bey bahçenize.

Kış tatlısı çiçeği
Eklenti 172772

Sevgili Cumhur;
Adını son mesaj olarak gördüğümde,''Bu seferde, şu son aldığım bitkilere ilişkin bir şiir buldu, yine!'':p Diye düşündüm.
Ama gördüm ki, yanılmışım. Yalnız şair ruhlu ve filozofi biri değil, aynı zamanda çok ta entelektüel birisin.:)
Hep böyle kal.;)

acemifüsun 25-09-2010 19:09

Sevgili Orhan bey

Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün:) Grevilea'ı çok seveceksiniz, açınca adeta bezeniyor , suyu ve güneşi seviyor. Bendekini biraz budamam gerekecek, bazı dallar balkonda yerlere değiyor. Bilen arkadaşlar nasıl çelik almam ve köklendirmem gerektiğinde yardımcı olurlarsa; çok hora geçecek:)

Orhan Özbilgiç 25-09-2010 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 698833)
Sevgili Orhan bey

Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün:) Grevilea'ı çok seveceksiniz, açınca adeta bezeniyor , suyu ve güneşi seviyor. Bendekini biraz budamam gerekecek, bazı dallar balkonda yerlere değiyor. Bilen arkadaşlar nasıl çelik almam ve köklendirmem gerektiğinde yardımcı olurlarsa; çok hora geçecek:)

Grevilla' nızı görmek bahanesiyle balkonunuza uğradım. Müthiş güzel bir balkonunuz ve çiçeklerinizide bahaneyle gördüm.
Grevilla gerçekten enteresan bir ibreli imiş.;) Araştırdım. Üç farklı çeşidi ile karşılaştım. Ama sizdeki ve arkadaşlardaki hepsi aynı. Kısmetse bende bir tane bulurum. Önümüzdeki haftadan itibaren araştırmalarıma başlarım.
Çelik alma ve köklendirme konusunda elinde Grevilla olan arkadaşlar bilgi sahibi olabilir.:confused:
Esenlikler diliyorum.

Cumhur Tonba 26-09-2010 23:50

Orhan Beyciğim,
Bizim mer'a larımızda ki çalılar hep dikenli. Sizin gönül verdiğiniz çalılar ise harika. Ben de sayeyinizde çalıları daha çok sevmeye başlıyacağım.

Bu gönüldür sever kimi kırmızı gülü
Kimisi de sever menekşe sümbülü
Karanfildir bazı aşıklarında sembolü
Bazı gönüllerde gönül verir çalıya
(Halil Çolak)

Orhan Özbilgiç 27-09-2010 03:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 699264)
Orhan Beyciğim,
Bizim mer'a larımızda ki çalılar hep dikenli. Sizin gönül verdiğiniz çalılar ise harika. Ben de sayeyinizde çalıları daha çok sevmeye başlıyacağım.

Bu gönüldür sever kimi kırmızı gülü
Kimisi de sever menekşe sümbülü
Karanfildir bazı aşıklarında sembolü
Bazı gönüllerde gönül verir çalıya
(Halil Çolak)

Fazla söze ne hacet?
İşte: ''Cumhur Tonba''
Yüreğine, bedenine ve beynine sağlık.:)

Yücel Canpolat 27-09-2010 11:28

Biz gönül verenlerdeniz çalıya.:)

Orhan Özbilgiç 27-09-2010 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 699341)
Biz gönül verenlerdeniz çalıya.:)

Siz bir yerde; ''Yerini beğenmedin mi? Sök başka yere dik!'' Anlamında bir mesaj yazmıştınız.;)
Çalıları o günden bu yana daha çok seviyorum.
Dilinize sağlık.:p

Orhan Özbilgiç 27-09-2010 17:10

5 Eklenti(ler)
Sevgili adalet Yağcı heveslendirdi!
Bende aldım. Artık Benimde bir Solanum Rantonettii' m var. Samsun' a gidecekler arasında yer kalmayınca, apartmanımızın kameriyesine koydum.

Eklenti 173041

Eklenti 173042

Eklenti 173043

Ayrıca orada rahatça kökleyip götürebileceğim, yaprakları salyangozlar tarafından talan edilmiş bir kök de ''Solanum Dulcamara''(Kök Sürgünü) bulmak beni sevindirdi. Önceleri adını bilmediğim bu sarılıcı, 7-8 yıl önce, bir komşumuz tarafından dikilmişti. Herkes ona ''maviş'' derdi. Demekki ''Onlar yanlış biliyormuş!''

Eklenti 173044

Eklenti 173045

Hhatice 27-09-2010 17:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 699458)
Sevgili adalet Yağcı heveslendirdi!
Bende aldım. Artık Benimde bir Solanum Rantonettii' m var. Samsun' a gidecekler arasında yer kalmayınca, apartmanımızın kameriyesine koydum.

Eklenti 173041

Eklenti 173042

Eklenti 173043

Ayrıca orada rahatça kökleyip götürebileceğim, yaprakları salyangozlar tarafından talan edilmiş bir kök de ''Solanum Dulcamara''(Kök Sürgünü) bulmak beni sevindirdi. Önceleri adını bilmediğim bu sarılıcı, 7-8 yıl önce, bir komşumuz tarafından dikilmişti. Herkes ona ''maviş'' derdi. Demekki ''Onlar yanlış biliyormuş!''

Eklenti 173044

Eklenti 173045

Sevgili Adalet hanım hepimizi çalıcı yapacak bu gidişle ,Bu da çok güzelmiş güle güle büyütün .

sevim4 27-09-2010 18:57

Çok güzel güle güle büyütün sevgili orhan abi.

Orhan Özbilgiç 28-09-2010 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 699463)
Sevgili Adalet hanım hepimizi çalıcı yapacak bu gidişle ,Bu da çok güzelmiş güle güle büyütün .

Sağolun.
Çalıları, özellikle çiçekli olanlarını, hele birde kokulu olanlarını çok seviyorum. Dilediğiniz gibi budayıp şekillendirebildiğim için bahçede çok yer kaplamayacaklar. Böylelikle daha dar bir alanda, daha çok bitki doğacaktır.

Orhan Özbilgiç 28-09-2010 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 699481)
Çok güzel güle güle büyütün sevgili orhan abi.

Sevim hanım, çok teşekkürederim.:)

ciceksever70 29-09-2010 06:37

Güle güle büyütün Orhan bey. Calilar gercekten de cok pratik oluyor özellikle de kücük bahcelerde. Hem minik agac görünümünde oluyorlar hem de rahatca budaniyorlar.

Orhan Özbilgiç 29-09-2010 06:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 700014)
Güle güle büyütün Orhan bey. Calilar gercekten de cok pratik oluyor özellikle de kücük bahcelerde. Hem minik agac görünümünde oluyorlar hem de rahatca budaniyorlar.

Teşekkürederim. Ayrıca, bulunduğu yeri kanıksadınızsa, alıp, bahçede bir başka köşeye dikebiliyor olmak ta çok hoş. Değil mi ama?

ciceksever70 29-09-2010 06:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 700016)
Teşekkürederim. Ayrıca, bulunduğu yeri kanıksadınızsa, alıp, bahçede bir başka köşeye dikebiliyor olmak ta çok hoş. Değil mi ama?

Bu yaz ben o isi bol bol yaptim. Ilkbaharda yeri degisenler yeniden canlanacak mi cok merak ediyorum. Özellikle simdi kupkuru görünen güzelim berberisimin üzerinde görecegim ilk tomurcuklanmalar icin gün sayiyorum.

Orhan Özbilgiç 29-09-2010 07:18

5 Eklenti(ler)
Dün, eşimle birlikte, Sevgili Yücel Canpolat' ın botanik bahçesine gittik. Anlatarak ifade edebilmenin zor olduğu güzelliklerle beraberdik. Gerek Yücel bey' in konukseverliği, gerekse gördüklerimiz bize doyumsuz anlar yaşattı. Sağolasın Yücel Bey!

Gezimize ilişkin, bol bol fotoğraflar çektik. Bunların bir kısmını Sevgili Yücel Canpolat' ın bahçesinde sergiledim. Birazınıda burada görüntüleyim dedim. Ama bu görüntüler bile, o güzelliği tanıtmaya yetmez. Gidip görmek ve de Yücel Bey'i tanımak gerek.;)

Nilüferlerden çiçeklenmeye devam edenler var.

Eklenti 173212

Önde gölet, arkada gülibrişim.

Eklenti 173213

Yücel Bey' in kendi elleriyle yaptığı taş örgü ev.

Eklenti 173214

Ev sahiplerinden biri daha, Çomar. Yağız bir safkan Kangal.;)

Eklenti 173215

Evin diğer bir bireyi de özellikle telefon sesi taklitleri ile bizi şaşırtan, acıkınca mama isteyen biri. Yakub.(Nüfusta ''Yakup'' ta olabilir.:D)

Eklenti 173216

Orhan Özbilgiç 29-09-2010 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 700017)
Bu yaz ben o isi bol bol yaptim. Ilkbaharda yeri degisenler yeniden canlanacak mi cok merak ediyorum. Özellikle simdi kupkuru görünen güzelim berberisimin üzerinde görecegim ilk tomurcuklanmalar icin gün sayiyorum.

Sevgili ciceksever;
Toprağı ile birlikte aldıysanız sorun olmaz. Ama, bir dahaki sefere, kasım ayı ve sonrası bir tarihte, bu işlemi yapmaya özen gösterin.:)

Yücel Canpolat 29-09-2010 07:36

Sayın Orhan Hocam övgülerinize layık olabilmem için, söz daha çok çalışacağım teşekkürler Hocam.

Orhan Özbilgiç 29-09-2010 07:37

5 Eklenti(ler)
Yücel Bey bu bahçeyi oluşturabilmek için, bitkiler dışındaki aksesuarları bile, çeşitli bölgelerden toplamış. Örneğin örgülü kasası olan arabayı Rize'den getirtmiş..

Eklenti 173217

Eklenti 173218

Eklenti 173219

İbreliler içinde ilgimi çekenlerden biri de, Altuni renkli Limon Selvi. Onu bir grup ibreli ile birlikte fotoğrafladım.

Eklenti 173220

Ve Yücel Bey' e, ''Dünyada böyle bir koku yok!!'' dedirten Osmanthus ve ikimiz. Solumuzda da, Katalpa.;)

Orhan Özbilgiç 29-09-2010 07:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 700024)
Sayın Orhan Hocam övgülerinize layık olabilmem için, söz daha çok çalışacağım teşekkürler Hocam.

Yücel Bey' ciğim.
İnanın yaşadıklarımız ve gördüklerimizi burada paylaşırken, hala, okuyan dostlarımıza tam yansıtama kuşkusu içindeyim. Bu nedenle; sizin bahçenizde dillendirdiğim çağrımı buradada yineleme gereği duyuyorum.
''Arkadaşlar,
İstanbul' da veya yakın çevresinde yaşıyorsanız. Hatta, yolunuz bir şekilde İstanbul' a düştüyse, bir kaç saatinizi, Silivri-Büyük Sinekli Köyü'ndeki bu güzelliğe ayırın. Güzel bir gün geçireceğinizden eminim.''

ciceksever70 29-09-2010 08:41

Cok güzel resimler, özellikle ibrelilere hayran kaldim. Son zamanlarda bahcede kalici bir güzellik yaratmasi yüzünden ibrelilere takmis durumdayim zaten. Ne yazik ki bu kadar büyümüslerini alip ekmek maddi bakimdan mümkün olmuyor.

Orhan Özbilgiç 29-09-2010 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 700044)
Cok güzel resimler, özellikle ibrelilere hayran kaldim. Son zamanlarda bahcede kalici bir güzellik yaratmasi yüzünden ibrelilere takmis durumdayim zaten. Ne yazik ki bu kadar büyümüslerini alip ekmek maddi bakimdan mümkün olmuyor.

Haklısınız. Limon Selvi ve leylandi dışında hızlı büyüyeni yok.

Zeytinci 29-09-2010 19:59

[QUOTE=Orhan Özbilgiç;698644]
Gaura lindihimeri' de bahçemde olmasını istediğim, yaz boyunca çiçekli bir çalı. Bu iki çalının çiçekleri kokmuyor!

Eklenti 172720

İsmini sizden öğrendiğim Gaura benim de favorilerimden. Rüzgar alan bir yere çalılardan önce bodur veya yer örtücülerden sonra konumlandırmak güzel olur.

Bu yaz sarı papatya ile beraber ikili oluşturup neredeyse tüm yazı çiçekli geçiriyor. Rüzgarda sallanınca çok güzel görüntü oluşturuyor.

Orhan Özbilgiç 30-09-2010 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci (Mesaj 700271)

İsmini sizden öğrendiğim Gaura benim de favorilerimden. Rüzgar alan bir yere çalılardan önce bodur veya yer örtücülerden sonra konumlandırmak güzel olur.

Bu yaz sarı papatya ile beraber ikili oluşturup neredeyse tüm yazı çiçekli geçiriyor. Rüzgarda sallanınca çok güzel görüntü oluşturuyor.

Önerilerinizi dikkate alacağım, Sevgili Zeytinci. Aldığım yerde bir tane kalmıştı. Ama bol miktarda kök sürgünü verdiğini, Yücel Bey' in bahçesinde gördüm. Kökten ayırma ile çoğaltırım artık.
Selamlar.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025