![]() |
merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize.
Alıntı:
Acem borusu ile ilgili uyarınızı iyi ki yaptınız. Hani. hala alayım mı, almayayım mı? idim.;) Gaura ve tüm yeni aldığım bitkilerimi, sanırım en az, ekim sonuna kadar, saksılarında tutmak zorundayım. Ancak o günlerde Samsun'a gidebileceğim kanısındayım. Şimdilik diplerine birer avuç içi, koyun gübresi koyacağım. Orman Gülü için yarı gölge yerlerim var. Önerinizi dikkate alacağım. Sağolun. İyiki varsınız.:) |
Alıntı:
Sağolun. Beni şımartıyorsunuz. Aslında bahçemde olmasını istediğim üç çalı kaldı. Ama onlar olmazsa-olmaz' larımdan değil. Biri; Peruk Çalısı(boyacı sumağı-Duman Ağacı), diğeri;Havlu Püskülü, bir diğeride; Kış Tatlısı. Ama dediğim gibi. Olmazsa- olmaz değiller. Saygılarımla.:) |
Sayın Orhan Hocam gravilla çalısını bulabilirseniz beğeneceğinizi umuyorum zira çiçek açan tek ibreli türdür.;)
|
Alıntı:
''Bu bitkinin adı nedir?'' Başlığında ve de arkadaşlardan birinin bahçesinde gördüğümü hatırlıyorum.:confused: Bundan böyle onuda soruştururum. Sağol. Yücel Bey.:) |
1 Eklenti(ler)
Cravilea Juniperina, Teşekkürler. Sayenizde ben de tanımış oldum. Yakışır Orhan Bey bahçenize.
Eklenti 172769 |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Adını son mesaj olarak gördüğümde,''Bu seferde, şu son aldığım bitkilere ilişkin bir şiir buldu, yine!'':p Diye düşündüm. Ama gördüm ki, yanılmışım. Yalnız şair ruhlu ve filozofi biri değil, aynı zamanda çok ta entelektüel birisin.:) Hep böyle kal.;) |
Sevgili Orhan bey
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün:) Grevilea'ı çok seveceksiniz, açınca adeta bezeniyor , suyu ve güneşi seviyor. Bendekini biraz budamam gerekecek, bazı dallar balkonda yerlere değiyor. Bilen arkadaşlar nasıl çelik almam ve köklendirmem gerektiğinde yardımcı olurlarsa; çok hora geçecek:) |
Alıntı:
Grevilla gerçekten enteresan bir ibreli imiş.;) Araştırdım. Üç farklı çeşidi ile karşılaştım. Ama sizdeki ve arkadaşlardaki hepsi aynı. Kısmetse bende bir tane bulurum. Önümüzdeki haftadan itibaren araştırmalarıma başlarım. Çelik alma ve köklendirme konusunda elinde Grevilla olan arkadaşlar bilgi sahibi olabilir.:confused: Esenlikler diliyorum. |
Orhan Beyciğim,
Bizim mer'a larımızda ki çalılar hep dikenli. Sizin gönül verdiğiniz çalılar ise harika. Ben de sayeyinizde çalıları daha çok sevmeye başlıyacağım. Bu gönüldür sever kimi kırmızı gülü Kimisi de sever menekşe sümbülü Karanfildir bazı aşıklarında sembolü Bazı gönüllerde gönül verir çalıya (Halil Çolak) |
Alıntı:
Fazla söze ne hacet? İşte: ''Cumhur Tonba'' Yüreğine, bedenine ve beynine sağlık.:) |
Biz gönül verenlerdeniz çalıya.:)
|
Alıntı:
Çalıları o günden bu yana daha çok seviyorum. Dilinize sağlık.:p |
5 Eklenti(ler)
Sevgili adalet Yağcı heveslendirdi!
Bende aldım. Artık Benimde bir Solanum Rantonettii' m var. Samsun' a gidecekler arasında yer kalmayınca, apartmanımızın kameriyesine koydum. Eklenti 173041 Eklenti 173042 Eklenti 173043 Ayrıca orada rahatça kökleyip götürebileceğim, yaprakları salyangozlar tarafından talan edilmiş bir kök de ''Solanum Dulcamara''(Kök Sürgünü) bulmak beni sevindirdi. Önceleri adını bilmediğim bu sarılıcı, 7-8 yıl önce, bir komşumuz tarafından dikilmişti. Herkes ona ''maviş'' derdi. Demekki ''Onlar yanlış biliyormuş!'' Eklenti 173044 Eklenti 173045 |
Alıntı:
|
Çok güzel güle güle büyütün sevgili orhan abi.
|
Alıntı:
Çalıları, özellikle çiçekli olanlarını, hele birde kokulu olanlarını çok seviyorum. Dilediğiniz gibi budayıp şekillendirebildiğim için bahçede çok yer kaplamayacaklar. Böylelikle daha dar bir alanda, daha çok bitki doğacaktır. |
Alıntı:
|
Güle güle büyütün Orhan bey. Calilar gercekten de cok pratik oluyor özellikle de kücük bahcelerde. Hem minik agac görünümünde oluyorlar hem de rahatca budaniyorlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Dün, eşimle birlikte, Sevgili Yücel Canpolat' ın botanik bahçesine gittik. Anlatarak ifade edebilmenin zor olduğu güzelliklerle beraberdik. Gerek Yücel bey' in konukseverliği, gerekse gördüklerimiz bize doyumsuz anlar yaşattı. Sağolasın Yücel Bey!
Gezimize ilişkin, bol bol fotoğraflar çektik. Bunların bir kısmını Sevgili Yücel Canpolat' ın bahçesinde sergiledim. Birazınıda burada görüntüleyim dedim. Ama bu görüntüler bile, o güzelliği tanıtmaya yetmez. Gidip görmek ve de Yücel Bey'i tanımak gerek.;) Nilüferlerden çiçeklenmeye devam edenler var. Eklenti 173212 Önde gölet, arkada gülibrişim. Eklenti 173213 Yücel Bey' in kendi elleriyle yaptığı taş örgü ev. Eklenti 173214 Ev sahiplerinden biri daha, Çomar. Yağız bir safkan Kangal.;) Eklenti 173215 Evin diğer bir bireyi de özellikle telefon sesi taklitleri ile bizi şaşırtan, acıkınca mama isteyen biri. Yakub.(Nüfusta ''Yakup'' ta olabilir.:D) Eklenti 173216 |
Alıntı:
Toprağı ile birlikte aldıysanız sorun olmaz. Ama, bir dahaki sefere, kasım ayı ve sonrası bir tarihte, bu işlemi yapmaya özen gösterin.:) |
Sayın Orhan Hocam övgülerinize layık olabilmem için, söz daha çok çalışacağım teşekkürler Hocam.
|
5 Eklenti(ler)
Yücel Bey bu bahçeyi oluşturabilmek için, bitkiler dışındaki aksesuarları bile, çeşitli bölgelerden toplamış. Örneğin örgülü kasası olan arabayı Rize'den getirtmiş..
Eklenti 173217 Eklenti 173218 Eklenti 173219 İbreliler içinde ilgimi çekenlerden biri de, Altuni renkli Limon Selvi. Onu bir grup ibreli ile birlikte fotoğrafladım. Eklenti 173220 Ve Yücel Bey' e, ''Dünyada böyle bir koku yok!!'' dedirten Osmanthus ve ikimiz. Solumuzda da, Katalpa.;) |
Alıntı:
İnanın yaşadıklarımız ve gördüklerimizi burada paylaşırken, hala, okuyan dostlarımıza tam yansıtama kuşkusu içindeyim. Bu nedenle; sizin bahçenizde dillendirdiğim çağrımı buradada yineleme gereği duyuyorum. ''Arkadaşlar, İstanbul' da veya yakın çevresinde yaşıyorsanız. Hatta, yolunuz bir şekilde İstanbul' a düştüyse, bir kaç saatinizi, Silivri-Büyük Sinekli Köyü'ndeki bu güzelliğe ayırın. Güzel bir gün geçireceğinizden eminim.'' |
Cok güzel resimler, özellikle ibrelilere hayran kaldim. Son zamanlarda bahcede kalici bir güzellik yaratmasi yüzünden ibrelilere takmis durumdayim zaten. Ne yazik ki bu kadar büyümüslerini alip ekmek maddi bakimdan mümkün olmuyor.
|
Alıntı:
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;698644]
Gaura lindihimeri' de bahçemde olmasını istediğim, yaz boyunca çiçekli bir çalı. Bu iki çalının çiçekleri kokmuyor! Eklenti 172720 İsmini sizden öğrendiğim Gaura benim de favorilerimden. Rüzgar alan bir yere çalılardan önce bodur veya yer örtücülerden sonra konumlandırmak güzel olur. Bu yaz sarı papatya ile beraber ikili oluşturup neredeyse tüm yazı çiçekli geçiriyor. Rüzgarda sallanınca çok güzel görüntü oluşturuyor. |
Alıntı:
Önerilerinizi dikkate alacağım, Sevgili Zeytinci. Aldığım yerde bir tane kalmıştı. Ama bol miktarda kök sürgünü verdiğini, Yücel Bey' in bahçesinde gördüm. Kökten ayırma ile çoğaltırım artık. Selamlar.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025