![]() |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 171952 Eklenti 171953 |
Bir ağacı kuruduğunu görmek, çok üzücü. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Gerçekten üzülüyorum. Bizim bahçede de, birkaç ağaç kuruyor. Bugün şöyle düşündüm; bazıları büyüyüp gelişirken bazıları da sararıp solmakta. Tüm canlılar için bu böyle, hüzün verici.
|
Alıntı:
Ancak asıl üzücü olanı kuruyan Erguvan' ın susuzluktan kuruması. Ağaçsever apartman sakinleri bile, ''Nasıl olsa birileri sular!'' mantığıyla hareket etmiş. Oysa binamızda, yönetici de, apartman görevlisi de var.:( Neyseki, tamamen kurumamış. |
Sevgili Orhan bey, taxus baccata(Porsuk) Size gelen boylarda bende Almanyadan 20 kök kadar getirdim hepsi tutu. Çok küçük fakat o kadar hızlı uzuyorki inanamazsınız, Güngör ilk hallerini biliyordu son hallerini görünce şok oldu, çok hızlı büyüyor merak etmeyin.
|
Alıntı:
|
Sevgili orhan abi,benım inci çalısı çiçek açıp kuruyor neden?
Bende üzülüyorom çiçekler kurudukca. neyapmam kerekir saksı toprağı çok derin değil. Saksısını teyğiştirsemmi? |
Alıntı:
Sevim Hanım; İnci Çalısı sıcağı ve kurağı sevmiyor! Sayın Mine Pakkaner bakın ne demiş.;) -------------------------------------------------------------------------- 22-10-2008, Mine Pakkaner agaclar.net Şehir: İzmir Günebakan, İzmir'de şehirde yaşayan inci çalısı çok ilginç doğrusu. Çünkü inciler İzmir'de sıcaktan ölüyor. Bozdağ, Kemalpaşa gibi yerlerde oluyor. -------------------------------------------------------------------------- Kahramanmaraş'ın sıcak iklimi ile İzmir birbirine çok benziyor. Özellikle yaz sıcakları bakımından. Sorun iklimden(Yani aşırı yaz sıcaklarından) kaynaklanıyor gibi. Eğer bitki canlı ise , sabah-akşam (Güneşte değil ama!)birkaç kez su püskürtün. Sanırım sağlığına kavuşacaktır. |
Sağlığı yerinde sadece sorun ciceklerinde.
Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için. |
saksıdan çıkarıp toprağa dikin şayet yeriniz uygun değil ise geniş ve derin bir saksıya transfer edin(mevcut saksınızın 2 veye 3katı olablir birazıcık hayvan gübresi ile destekleyin);)
|
Tamam yücel bey,saksıyı deyiştireyim.
|
Karadenizde sonbahar güzeldir. Şu sıralar dönmüş olmalısınız güzel bahçenize. Son hasatlar yapılacaktır, kış hazırlıkları. Selamlar, sevgiler:)
|
Alıntı:
Her sonbahar gelişinde, illaki İstanbul' a dönmemizi gerektirecek çok önemli gerekçeler oluşuyor. Tek avuntumuz, sağlık sorunları nedeniyle değil gelişimiz. Neyse artık. Duruma göre kışa kadar, bir kez daha gider gelirim herhalde. Bu arada; başlayan yeni öğretim yılı size şans getirsin.:) |
bitkileriniz tek tek güzeller fakat bütün bakıldığında bence düzensiz bir bahçe..peyzaj mimarı yardımı almayı denemeniz iyi olur gibi..
|
Alıntı:
Bitkilerim ve bahçemle ilgili görüşlerinize teşekkürederim. Bahçem de, son rötüşları kasım ayından sonra yaparak, son şeklini vermiş olacağım. Ama sanırım daha köklü bir değişiklik için, artık çok geç.:( |
4 Eklenti(ler)
Birkaç gündür fırsat buldukça, ekim sonunuda Samsun'a götürmek için, İstanbul' daki (Beykoz Fidanlığı, İstanbul Ağaç Peyzaj vb.) fidanlıkları dolaşıp gönlümdeki çalıları topladım.
Bunlardan biri ''Lonicera Fragrantissima lindl.''(Hanım Parmağı-kış Hanımelisi) Aralık-şubat aylarında çok güzel kokulu çiçekler açtığı belirtiliyor. Eklenti 172693 Eklenti 172694 Eklenti 172695 Eklenti 172696 |
5 Eklenti(ler)
Osmanthus X Fortunei, bir diğer güzel kokulu çiçekleri ile ilgi çeken bir çalı.(İlk fotoğrafta Ortanca ile beraber) Sonbahar başlangıcında çiçekleniyor.
Eklenti 172703 Eklenti 172704 Eklenti 172705 Calycanthus Praecox(Kadeh Çiçeği) de enfes kokulu çiçekleri olan, genelde yazın çiçeklenen, yaprakları baharat kokan bir çalı. Eklenti 172706 Eklenti 172707 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Buda çiçekleri yaz başından itibaren açan güzel çiçekleri ile ismini hakeden bir çalı. ''Gelin Tacı'' Weigelia-Vangelya.
Eklenti 172717 Eklenti 172718 Eklenti 172719 Gaura lindihimeri' de bahçemde olmasını istediğim, yaz boyunca çiçekli bir çalı. Bu iki çalının çiçekleri kokmuyor! Eklenti 172720 Eklenti 172721 |
5 Eklenti(ler)
Eğer Acem Borusu Sarmaşıklarım olmasaydı, bunlardan alırdım.;)
Bodur Acem Borusu! Evet yanlış duymadınız! Bodur...:eek:Fiyatı 30 lira. bir- birbuçuk metre boyunda ve hala yoğun çiçekliler. Eklenti 172725 Eklenti 172726 Eklenti 172727 Eklenti 172728 Eklenti 172729 |
Sevgili orhan abi,maşallah nasıl gelişmiş bodurmu acem borusu?
|
Alıntı:
Bende ilk kez gördüm. Onlarca var satışta. Üstelik saman sarısı renkliside vardı. Onunda fotoğrafını çekmiştim ama fotoğraf bozuk çıktığı için yayınlayamadım.:( |
Sevgili Orhan bey, hepsi bir harika. Fakat bunları samsuna götürmek için, kamyonet gerekecek galiba.
Kolay gelsin, sevgiler. |
Alıntı:
İşte işin en sevimsiz yanı o.:mad: Bir formül bulacağız artık.:confused: |
Bizlere station wagon araba lazım.
|
Zaferbey,doru söylüyorsunuz aslında agaclar net üyelerine çalışan bir kargo arabası olsamı ne.:D
|
Samsun'a gidinceye kadar işiniz zor öğretmenim. Gittikten sonra önemi yok çocuklar gibi mutlu oluruz cici bitkilerimizi toprakla buluştururken:p
|
merhaba arkadaşlar sarılıcı acem borusu kışa dayanıklıdır fakat bodur acem borusu kışa dayanıklı değildir bilgilerinize.:(
|
Orhan Hocam gaura çalısını hiç vakit geçirmeden toprağa nakledebilirsiniz.Ayrıca orman gülü orman altı bitkisi olduğundan gölge alanı bulup hemen onu da toprağa dikebilirsiniz.Gaura suyu çok sever.;)
|
Alıntı:
Bir de yol uzun. Evimden, bahçeme tam 820 km. Kısa vadeli gidiş gelişler için ekonomik değil. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025