agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Periş 05-11-2011 11:48

Sevgili Orhan hocam
Kurban Bayramınız kutlu, her şey gönlünüzce olsun!Sevgiler...

Orhan Özbilgiç 05-11-2011 18:01

Sevgili Periş;
Teşekkürler. Bende sizin bayramınızı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Orhan Özbilgiç 09-11-2011 18:10

Erken gelen kış bitkisel yaşamı dondurdu!

5 Eklenti(ler)
Dün gece sıcaklık -1 dereceye düştü ve de kırağı yağdı. Bu uzun yıllardır görülmemiş bir durum. Zira buralarda don, en erken genellikle, aralık ayında görülürdü.
Ağaçların yaprakları sararmadan, kararıp döküldü.
Mevsim çiçeklerinin tamamı öldü.:(
Melek Borazanı adeta haşlandı.
Üç yaşında ilk meyvelerini veren Trabzon Hurması' nın yaprakları birden dökülmeye başladı.
Kısmet Ağacı yapraklarıda öyle..

Eklenti 254692

Eklenti 254693

Eklenti 254694

Eklenti 254695

Eklenti 254696

Orhan Özbilgiç 09-11-2011 18:18

5 Eklenti(ler)
Bir Gecelik Gelin' de biraz haşlandı...

Eklenti 254700

Eklenti 254701

Selluka yaprakları dökülecek. İnşallah henüz olgunlaşmayan tohumlar zarar görmez.:confused:

Eklenti 254702

Eklenti 254703

Hibiscus Mutabilis galiba ''Gönlümde açmadan solan bir gülsün.'' Şarkısını söyletecek.:(

Eklenti 254704

limon 09-11-2011 19:04

Ben de haberlerde Karadeniz bölgesinin hatta Samsun'un epey soğuk olduğunu görünce şaşırmıştım. Soğuk hava hafta sonuna doğru da Marmara ve Ege ye gelecekmiş.

Demek Brugmansia -1 e bile dayanamıyormuş. Ferda hanım söylemişti, donsa bile baharda dipten yeniden sürgün veriyormuş.

Orhan Özbilgiç 09-11-2011 19:33

Sevgili Limon;
Marmara, ekim başlarında epeyce soğumuştu. O zaman buralarda havalar iyi idi. Ama yinede bu sonbahar kuzeyde soğuk ve yağışlı geçiyor. adeta kış gibi.

Brugmansia için aynı şeyleri bende duydum. Zaten bu nedenle toprağa aktardım.

Adalet Yağcı 10-11-2011 17:13

Orhan bey, bahçeler her zamanki mutat dönemlerini yaşıyorlar, üzülmeyin.
Bahçenin genel görünümü harika.
Sadece kısmet ağacı biraz hüzünlü görünüyor, ama seneye bütün gücü ile sizi mutlu etmeye çalışacaktır.

Brugmansianın çevresini biraz çiftlk gübresi ile desteklerseniz soğuğa karşı korunmuş olur.
Bendekiler her yıl kuruyup yeniden yeşeriyor üstelik -16 °C düşen hava ısısna bana mısın demeden.

Orhan Özbilgiç 10-11-2011 17:52

Adalet Hanım;
Mesajınızla beni çok mutlu ettiniz.
Bahçeme gelişiniz tabiiki sevindirdi. Ama asıl Brugmansia' ya ilişkin deneyimlerinizi okumak çok sevindirdi. Gerçi Sayın Lir' de sanırım konu başlığında benzer şeyleri paylaşmıştı ama sizinki onu pkiştirdi.
Ayrıca, çiftlik gübresi konusunda Abutilon deneyimim var. Gerçekten yararlı olmuştu. Havanın izin verdiği ilk gün, önerinizi uygulayacağım.
Çok teşekkür ederim.

fatma sunay 10-11-2011 19:15

Bu bahçe başka bahçe
Orhan hocam düşmüş aşka
Çiçeklerin aşkından
Gözü görmez başka meşk..

Orhan Özbilgiç 10-11-2011 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 877704)
Bu bahçe başka bahçe
Orhan hocam düşmüş aşka
Çiçeklerin aşkından
Gözü görmez başka meşk..

Sevgili fatma sunay;
Şiiri severim. Gençlik yıllarımda şiir yazmayı denemedim diyemem. Lakin hiç başarılı olamadım. İki, bilemedin üç dize uygun kafiyeli cümleler kuruyor ama can alıcı o son dizeyi bir türlü uyduramıyordum.:p Bende vazgeçtim.

Bahçe ve çiçek aşkı sanırım ortak özelliklerimiz. Ama güzel bir aşk. Bitmeyen, her yıl yenilenen ve bu yüzdende insanı hayata bağlayan. Yaz aşkları gibi...

Böyle aşk herkesin başına değil mi?:)

fatma sunay 10-11-2011 19:46

Sayın Orhan hocam
Bahçe ve çiçek aşkı gerçekten bir tutku. Bende şiir yazmayı pek becerenlerden değilimdir.
Bizim burada mani çok olduğundan hepsinden birşeyler esinlenerek böyle yazıyorum.

Aşkların en güzeli doğa aşkı gerisi boş..
Saygılar..

Yücel Canpolat 10-11-2011 21:51

Aşkların en güzeli doğa aşkı gerisi boş..
Saygılar..[/QUOTE]

doğru söze ne denir katılıyorum:)
eyyvallah Fatma hocam:)

Orhan Özbilgiç 12-11-2011 17:53

2 Eklenti(ler)
SevgiliFatma Sunay ve Sevgili Yücel;
Sıkça dillendiriyorum ya, güzel dostluklar yaşıyoruz bu sitede. O maniler de bu dostlukların tezahürü. Sağolun varolun.

Buralarda havalar alışılmadık biçimde kışa döndü. Bugün yine çok soğuk bir gündü. Günlerdir yağan yağmur, sabahtan bir ara sulu kara çevirdi. Doğada görüntülerde kış moduna girmeye başladı. Tabii bizim işlerde, ertelendikçe erteleniyor.:( Neyse sağlık olsun. Elbet bir fırsat bulup tamamlayacağız işlerimizi.

Eklenti 255315

Eklenti 255316

Vildan Sönmez 12-11-2011 20:36

Bahçeniz her haliyle güzel ama Melek Borazanı çiçeklerine çok acıdım, dilerim yaşar ve seneye yine salkım salkım açar. Pastırma yazı öncesi soğuklarda benim de melissam bir gecede kavrulmuştu. Ama yaşıyor çok şükür.

cemo 12-11-2011 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 878299)
. Elbet bir fırsat bulup tamamlayacağız işlerimizi.

Hocam, işler biterse biz de biteriz. Varsın hep işimiz olsun;)
İşimiz bahçemiz olsun.

Orhan Özbilgiç 13-11-2011 14:09

Sevgili Vildan Sönmez;
Beğeninize teşekkür ederim. Melek Borazanı içiin bende umutluyum. Özellikle Adalet Hanım' ın yaşanmış örneğinin olması benim umudumu diri tutuyor.

Evet ya! Melisalarda öyle değil mi? Ayrıca Solanumda. Onlarda her yıl yaz başlarında yeni sürgünler verip soğuklara kadar güzelliklerini sergiliyorlar.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç 13-11-2011 14:16

Sevgili cemo;

Son derece haklısın. Benimkisi sezon sonu kapanış turları. Malum bizim iki adresimiz var. Bu sezonun işlerini bitirmeden İstanbul' a dönemiyorum. Dönersem aklım burada kalır.;)

Herşey gönlünce olsun. Sağlıkla kal.

fikreteren 13-11-2011 15:09

Orhan bey merhaba. Son hazırlıkları yapıyorsunuz.İki taraflı olmak ta zor.Şimdi İstanbul da da sizi bir sürü iş bekliyor.Manilerde güzel. sevgiyle kal..

Orhan Özbilgiç 13-11-2011 20:06

Fikret Bey;
Sizde takdir edersinizki, insan yaşamında herşey mükemmel olmuyor. Mutlaka birşeyler eksik kalıyor.
Bazılarımız doyumsuz oluyor. ''Neden eksik?'' diye sık sık sorguluyor.
Bazılarımız ''Kaderiyeci'' oluyor. ''Ne yapalım herşey Allah'tan.'' deyip geçebiliyor.
Sanırım bizler, bu iki görüşün ortasında bir davranışı benimsedik. Dengede durmaya çalışıyoruz.

Anlayacağınız gibi, İstanbul' u da özledim. Malum insan sosyal bir varlık. Hep tekdüze bir yaşamdanda sıkılıyor. Zaman zaman, daha hareketli ve daha renkli bir yaşamı arzuluyor. Nisan ortasından beri hep buradayım. Birazda kentsel yaşamı özledim.
Ve ben bu iki adresli olmayı, kendim için bir şans olarak görüyorum. Öyle ya, sıkıldın mı git oraya.;)

Not: Bu arada Kızılçanak'ı göndermeden sizi arayacağım. Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 14-11-2011 16:21

4 Eklenti(ler)
Bugün Köyde üyelerimizden Salih Kızılot' un bahçesindeki Euonymus europaeus(Adi Papaz Külahı)'nı fotoğrafladım. En güzel zamanıydı çünkü. Meyveleri iyice kızarmıştı.
Ayrıca iki yan dalcık alıp, dört ince çelik yaptım ve diktim. Aslında üretimi konusunda bilgi sahibi değilim. Ama ''Ya tutarsa'' deyip batırdım toprağa...

Eklenti 255572

Eklenti 255573

Eklenti 255574

Eklenti 255575

mrduran 14-11-2011 20:36

Sayın Hocam;

Bu günlerde ALLAH bilir uyumuyorsunuzdur, don nedeni ile.

Yarım varil kestirseniz, bahçede akşamları, rüzgar üstüne koyup yaksanız, fayda edermi acaba?

Yarısına kadar iri kum ve üstüne lastik.
Ağaçlardan uzağa olmak üzere tabii ki.

Kolay gelsin efendim, ailenıze hürmetler.

Saygılarımla lütfen.

Orhan Özbilgiç 15-11-2011 09:19

Sayın mrduran;
Merhaba.
Bahçeme ilk bitkileri 2008 de diktim. 2009 da çok şiddetli bir kış sonunda birçok arkadaşımız gibi benimde bazı bitkilerim donarak kurudu. Bazıları ertesi baharda, kökten yeniden sürdüler ve büyüdüler. Tabii bir yıl kaybedildi. İklime uygun olmayıp kuruyanları bir daha dikmedim.
Ben sonbaharda çiçeklenen bitkilerin erken dondan etkilenip, güzelliklerini yitirmeleri yüzünden hayıflanmıştım.

Bu uğraşta doğayla savaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Onunla barışık bitkilerle yetinmek gerek diyorum.
Bu nedenlede, sözünü ettiğiniz dondan korunma amaçlı yöntemleri denemeyi düşünmüyorum. Hele hele güzel köyümüzde, hava kirliliği yaratacak, komşularımı kokusuyla rahatsız edecek lastik yakmayı aklımdan bile geçirmem.

Ben zaten kışın, asıl en soğuk aylarını İstanbul' da geçiriyorum. Bu yüzden şimdi korusam, kışın koruyamayacağım.

Herşey gönlünüzce olsun. Saygılarımla.

fikreteren 16-11-2011 15:32

Orhan bey gönderdiğiniz emanetleri bu gün kargodan aldım.Çok teşekkür ederim.

mrduran 16-11-2011 22:28

Merhabalar efendim,

Haklısınız, duyarlılığınız örnek teşkil edecek düzeyde. Üstelik doğaya meydan okumak, dediğiniz gibi imkansız ve akıl dışı, o bildiğini uygulayacak.
Ailenize hürmetlerimle efendim.

Saygılarımla lütfen.

Yücel Canpolat 20-12-2011 08:46

Sayın hocam günaydın Samsun dönüşünüzden sonra ne kadar yorulduğunuzu biliyoruz,biliyoruz diyorum zira geçenlerde yaptığımız kaktüs sukulent toplantısında aramızda yoktunuz, inanın sitedeki arkadaşlar ve malum bizim ekip Satı,Cemo,Fatma,ekibe yeni dahil ettiğimiz sevgili alcen,tez canlı sevgili manolya ve Fatma ablamın abisi hocamız hep Sizlerden bahsettik,hocam Siz de bizim ekiptensiniz fakat yokluğunuz hepimize bir yanımızın eksikliğini hissettirdi,tek tesellimiz yüreğiniz bizim yanımızdaydı bunu biliyorduk:)
Sayın hocam bahçelerimiz bu ara nadas ta birazda biz dinlenelim,hoş ben dinlenemiyorum zira ara ara yaramazlıklar yapıyorum yine tren yollarının etrefında dolaşıyorum:)
Geçenlerde gece saat onbirde yola çıktım bulgaristan sınırına kadar yolculuk yaptım sabaha karşı bahçeye döndüm güzel ve verimli bir yolculuk oldu:)
Bugün işe gitmeyeceğim pergola altında malum eski eşyalarıma vernik süreceğim.
Sayın hocam en kısa zamanda görüşebilmek dileğiyle bahar da bizi bekleyen beş yıldızlı bahçelerimiz de görüşmek üzere selam ve sevgilerimi gönderiyorum:)

Orhan Özbilgiç 20-12-2011 10:33

Sevgili Yücel;
Yine güzel yüreğinden kopan, insanları mutlu etmek için özenle seçtiğin cümlelerinle ve haberlerinle, benimde gönlümü okşadın. Teşekkür ederim.

Benim durumumu, özellikle benim gibi iki taraflı git-gel yapmak zorunda olan arkadaşlarımda daha kolay anlarlar. Oradan gelince, buradada bir süre temizlik, yerleşme, eksik giderme, yer yer onarım vb. işlere koşturmak gerekiyor. Neyseki bitirdik artık. Pazar günüde fuara giderek İstanbul' da ev dışına ilk defa çıktık. Alcen ve Manolya ile tanıştık. Gerçekten agaclar net ailesi çok elit bir aile. Zaten Alcen ve onun gibi yeni bahçe sayfası açan arkadaşlarımızın bahçelerini ziyaret etmem gerekiyor. Burada bolca vaktim oluyor yazmak için.

Kaktüs toplantısı ile ilgili organizasyonu, forumda sadece fuar başlığına odaklandığım için, gözardı etmiş olacağımki, sizlerin orada olacağınızı hiç bilmiyordum. Yoksa birlikte olmak için kesinlikle katılırdım. Sonradan başlığı ve fotoğrafları gördüm. Fuarda görüşebileceğimizi umarak kendimi teselli ettim.

Gözlerim Sevgili Satı ve seni aradı. Tabii gelmediğinizi farkettim. Olsun, sağlık içinde olalımda, daha çoook bir araya gelme şansları yakalarız.

Geçtiğimiz ay internette gezinirken, travers satan bir firma ile kasrşılaştım. Sen aklıma geldin hemen. Ama seninklierin ''eskitilmiş'' olduğunu düşünememiştim.:p

Yine yaratıcılıklar peşindesin. Bizi yeni sürprizler beklediğini, bahçendeki bir mesajında okudum sanıyorum. Sen değme ustalardan usta, sanatkarlardan sanatçısın. Eline, beynine, vücuduna sağlık.

Bahçem için beş yıldız verildiğini senden duydum, başlığa baktım ve gördüm. Katkısı olan herkese teşekkür ederim. Gururum okşandı. Artık bu yıldızları haketmek için, daha güzel şeyler ortaya çıkarmam gerekecek.

Herşey o güzel gönlündekiler gibi olsun.:)

fatma sunay 20-12-2011 20:54

Svgili Orhan hocam Yücel beyin dediği gibi toplantıda gözlerimiz seni ardı birbirimize sorduk ama görüşeedik. Neyseki fuarda hem sizi hemde güzel nazik eşinizi görmüş olmak çok güzeldi.

İnsan sanki çok eskilerden tanıdığı bir dostunu görmüş gibi sevindim.
Ben sizi en iyi anlayanlardan biriyim. Buraya geldik ongün dışarı çıkmadık desem yeridir. Sanki evin içinde biri yaşamış ve herşeyi bozmuş gitmiş. Herşey yeniden elden geçti ve ancak kendimize geldik. Yedi ay gibi bir zaman gidince herhalde evler bize küsüyor.

Neyse bahara kadar inşallah ekip olarak sık sık toplanırız. Allahtan yakınız sıkılınca birbirimize kahve içmeye geliriz ne dersiniz...

Size ve eşinize hürmetler....

Orhan Özbilgiç 20-12-2011 21:43

Sevgili Arkadaşım;
Birlikteliğinizde beni aramanız, bana gurur verdi. Sağolun hepinizi bir kardeşim gibi seviyorum.
Eşim ile ilgili güzel düşüncelerine ayrıca teşekkür ediyorum.
Bizim henüz bekar olan küçük oğlumuz evde idi. İşi nedeniyle sabah erken çıkıp, akşama geldiğinden, evin düzenini fazla koruyamıyor.;) Eşim o nedenle biraz daha çamaşıra boğuldu o yüzden.:) Aman sağ olsunda...

Ara ara toplanmak çok güzel olur. Bunun tadını geçen yıl aldık. İnşallah bu yılda tekrarlarız.
Kahve için gidip gelmek fikride mükemmel. Bu şansımızı kullanabiliriz.:)
Saygı ve sevgiyle.

kuyrukk 24-12-2011 19:21

Sayın Orhan Özbilgiç..
Bahçeniz sahipsiz kalmasın diye bir tur attım.. Çok emek verilmiş belli.. İyi günlerde nice yazlarda bahçelerde buluşmak üzere.. Sevgiler ve saygılar..

berrinb 24-12-2011 19:45

Sevgili Orhan Özbilgiç..efendim İstanbul a dönmüşsünüz...Hoşgeldiniz..Bahçelerinize kış vurmuş ama görüntüler yinede temiz ve güzel...Bir gecelik gelin inşaallah donmamıştır...pek boynu bükük duruyordu ..Üzüldüm...

Emanetleriniz duruyor..İnşaallah soğuktan dondurmadan size ulaştırırım..Çünkü hangi birini korumaya alacağımı şaşırdım.:)) Sevgiler size ve sevgili eşinize....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025