agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Yücel Canpolat 16-02-2012 23:40

Arkadaşlar baharın bir an önce gelesini istiyorum zira Sayın Orhan hocamı samsunda firdevs bahçesinde görmek istiyorum, sitemiz,Orhan Hocam sensiz çok sessiz:)

Orhan Özbilgiç 17-02-2012 07:33

Sevgili alcen;
Olur mu hiç? Sizin bahçenizin peyzajı çok mükemmel. Ben bayılıyorum.

Muz kasım sonlarına kadar duruyor. Sonrasında malum.;) İlk donlarla ölüyor. Hatta bu sene kökünden kesmiş. Her sene büyüyor, tam yenilecek boyuta ulaşacakken, ı-ıhh...
Sanırım bu sene çan sarmaşığının yaprakları donmuş. Görenler öyle söylediler. Ana gövde donmadıysa hemen, hızla büyür ve kapatır yine. Diğerleri (Gül,Clematisler, hanımelleri...) zaten soğuğa dayanıklı.

Beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç 17-02-2012 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 912785)
Arkadaşlar baharın bir an önce gelesini istiyorum zira Sayın Orhan hocamı samsunda firdevs bahçesinde görmek istiyorum, sitemiz,Orhan Hocam sensiz çok sessiz:)

Yücel'ciğim;
Hayatım boyunca yaşadığım ''İYİKİ'' lerden biride, seni tanımış olmak!

günebakan 17-02-2012 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 912785)

Yücel beye katılıyorum Orhan abiciğim bahçenizin güzelliğini dört gözle bekliyoruz. Ama bu sene bahar biraz zor gelecek gibi zira yine kar yağıyor.bakalım ne zaman duracak.

Orhan Özbilgiç 17-02-2012 12:17

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 912932)
Yücel beye katılıyorum Orhan abiciğim bahçenizin güzelliğini dört gözle bekliyoruz. Ama bu sene bahar biraz zor gelecek gibi zira yine kar yağıyor.bakalım ne zaman duracak.

Sevgili günebakan;
Üyelerimizden lumbagon, birkaç gün önce çektiği, bahçemin bugünlerdeki durumunu gösterir bir kaç fotoğrafı yüklüyorum.
Sert geçen kış nedeniyle, görüldüğü kadarıyla; Polygala, Fırça çalılarından biri, Abutilon, duvardaki Mavi çiçekli çan sarmaşığı ve dışarıdaki Sellukanın yaprakları donup sararmış. (Limon Servilerin renklerinin kızıllaşması, kışın şiddetini kanıtlıyor zaten.)
Ancak önemli olan dallarının, özellikle ana gövdelerinin toprak yüzeyine kadar donmamış olması. Onuda ancak gidince anlayabilirim. Donduysada yapılabilecek birşey yok. Sağlık olsun.
Zira gerçekten, ''Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.''

Sağlıkla kal canım kardeşim.

Eklenti 269502

Eklenti 269503

Eklenti 269504

Sevgi Durul 17-02-2012 13:05

Sayın Öğretmenim, benim de satıcının soğuğa dayanıklı cinsi olduğunu söylemesi üzerine aldığım fırça çalısı dondu galiba. Yerlere yatmış. Bu ikincisiydi. Bir daha almayacaklarım listesine ekledim.

Söylediğiniz gibi her şeyin başı sağlık. O olmadan, hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Kalan sağlar bizimdir diyerek yolumuza devam edeceğiz. Saygıyla...

Yücel Canpolat 17-02-2012 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 912978)
Sayın Öğretmenim, benim de satıcının soğuğa dayanıklı cinsi olduğunu söylemesi üzerine aldığım fırça çalısı dondu galiba. Yerlere yatmış. Bu ikincisiydi. Bir daha almayacaklarım listesine ekledim.

Söylediğiniz gibi her şeyin başı sağlık. O olmadan, hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Kalan sağlar bizimdir diyerek yolumuza devam edeceğiz. Saygıyla...

Sevgili öğretmenlerim fırça çalılarınızı sökmeyiniz köklerden tekrar yeni filizlerle canlanacak,çiçeğe büyük ihtimalle dönmeyecek ancak,çok güzel çalı formlu bitki olarak bahçenize renk katacak hiç üzülmeyiniz:)

fatma sunay 17-02-2012 15:25

Sevgili Orhan hoam;
Bahçeniz kış da olsa güzel görünüyor. Baharda eminm siz donan çiçekleri bile sevgi dolu yüreğinizle cana getirirsiniz.
Ben bahçemdeki hiçbirşeyi düşünmüyorum çünkü Şevket kardeşim bize herşey dondu diyemedi sadece herşey karardı haberiniz olsun dedi.
Ne apalım bizlerde bu doğa aşkı varken daha çoookkkk ayak altında kucakta çiçek taşırız.

Herşey gönlünüzce olsun....

Orhan Özbilgiç 17-02-2012 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 912978)

Sevgili öğretmenlerim fırça çalılarınızı sökmeyiniz köklerden tekrar yeni filizlerle canlanacak,çiçeğe büyük ihtimalle dönmeyecek ancak,çok güzel çalı formlu bitki olarak bahçenize renk katacak hiç üzülmeyiniz

Sevgi Hanım;
Yücel Bey çok doğru söylüyor. Toprak altında kalan bölümü donmadıysa, tekrar yeşilleniyor. Sadece mayıs- haziran çiçeklenmesini yapmıyor. Zaten ne dedik? Sağlıktan önemlisi yok!
Sağlıcakla.:)

Sevgili Yücel;
Teşekkürler. Sen insanlara pozitif enerji vermek için yaratılmışsın. Sağolasın.

Fırça çalısına gelince: Bende iki tane var. Birisi pek etkilenmemiş. Onun çiçeklenebileceğini düşünüyorum. Bir diğeri ise, çok net olmamakla birlikte biraz hırpalanmış gibi. Oda dediğin gibi, olmazsa ''yeşillik'' diye kalır.:D

Orhan Özbilgiç 17-02-2012 16:08

Sevgili fatma sunay;

Yani... Sizler varken, insan hiç yaşama küser mi?
İyiki varsınız. Herşey gönlümüzce olsun, dostlarım.:)

günebakan 17-02-2012 18:20

Kışın bile güzel bence bahçen Abiciğim ama dediğin gibi giden varsa da sağlık olsun yerine yenisi gelir:)

alcen 17-02-2012 18:56

Sevgili orhan hocam,
bahçeniz bu haliyle bile bahar gibi, gidenler gitsin kalan sağlar bizimdir.Fırça calısının
donacağını sanmıyorum, belki biraz hırpalanmıştır ortalık ısınınca ağaçlar yeşerince
yine cennet gibi olur,yeterki canlarımıza birşey olmasın.

Orhan Özbilgiç 17-02-2012 20:04

Sevgili alcen;
Sizde sağolun. İki sene öncede sert bir kış olmuştu. Üç tane olan fırça çalılarımdan biri gerçekten donmuştu. ancak o kış -10 derece görülmüş. Kalan ikiside toprak seviyesinden 20cm yukarısına kadar donmuştu. Sizin ve Yücel Bey' in belirttiği gibi, baharda yeni çıkan sürgünlerle bugüne geldiler. Birazda soğuğa karşı şerbetlenmişlerdir gibime geliyor.:p

Sağlık içinde nice baharlara...

Uzaylı 22-02-2012 15:00

Orhan Öğrentmenim; Bahçeye dönüş ne zaman? Sabırsızlıkla bekliyoruz.;)

mrduran 22-02-2012 15:51

Sayın Hocam;

Resimlerden okuduğumuz; sizleri, emekleriniz karşılığı ödüllendirecek , hayat kıvılcımlarını hâlâ muhafaza eden bir manzara efendim.

Dönüşünüzde hasretle fışkıracaklar inşallah.

Cümleten sağlıcakla kalın.

Saygılarımla lütfen.

alcen 22-02-2012 19:58

Sevgili Orhan hocam,fırça çalısı donmaz derken, bu gün bahçeye gittim benimki donmuş
herhalde haberim yokmuş.
Yaprakların rengi değişmiş sanki kahve rengine dönmüş.
Sevgiler selamlar.

Orhan Özbilgiç 22-02-2012 21:06

Sevgili Uzaylı;
Henüz bir planım yok. Mayısta kesin olarak giderim. Ama arada bazı tohumları ekmek, sebze bahçesini hazırlamak amacıyla, bir süreliğine gidip gelmem gerekebilir.
Selamlar.

Orhan Özbilgiç 22-02-2012 21:12

Sayın mrduran;
Doğanın devinimini, pozitif enerjinizide katarak beni motive ettiniz.
Çok teşekkür ederim.
Sizde sağlıcakla kalın. Saygılar.

Orhan Özbilgiç 22-02-2012 21:20

Sevgili alcen;
Yapraklarının kuruması, gelişmeyi geciktirecektir ama bitkinin kuruduğu anlamına gelmez.
Dallarından birinin ucundan budayın. Kestiğiniz dalın yaş olup olmadığını anlaya bilirsiniz. Eğer yaş ise, hiç sorun yok demektir. Haziran başlarında yine çiçeklenecektir.
Esen kalın.

alcen 22-02-2012 21:35

Çok teşekkürler orhan hocam,yarın bakayım.
Selamlar.

jineop 25-02-2012 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 496956)
Eklenti 102677

Sevgili eşim, en sevdiği çiçeklerin başında. Ateş çiçeklerine ve sardunyalara bayılır.

En çok bu çiçeği beğendim... Sağlıcakla.

Doğayla Barış 26-02-2012 03:34

Bu çiçeği ben de çok beğendim... :)

Doğayla Barış 26-02-2012 03:45

1 Eklenti(ler)
Torununuz ellerinizden öpüyor efendim . Burada ;)
Bu mevsimde çiçek olmaz değil mi? Bunlar yaprak sürgünleri mi acaba.
Don ve fırtına korkusundan bahçeye aktarmamıştım. İsabetli olmuş. Sizce ne zaman bahçeye dikmeliyim. Rüzgarsız kuytu bir yer bulmam gerek sanırım.

Orhan Özbilgiç 26-02-2012 06:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 916378)
En çok bu çiçeği beğendim... Sağlıcakla.

Sevgili jineop;
Çok teşekkür ederim. O çiçeği, bende çok seviyorum.:)

Orhan Özbilgiç 26-02-2012 06:56

Bu çiçeği ben de çok beğendim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 916802)
Torununuz ellerinizden öpüyor efendim . Burada ;)
Bu mevsimde çiçek olmaz değil mi? Bunlar yaprak sürgünleri mi acaba.
Don ve fırtına korkusundan bahçeye aktarmamıştım. İsabetli olmuş. Sizce ne zaman bahçeye dikmeliyim. Rüzgarsız kuytu bir yer bulmam gerek sanırım.

Sevgili Doğayla Barış;

Öncelikle güzel düşüncenize teşekkür ederim. Çok naziksiniz.

Sellukanızdaki sürgün, sizinde tahmin ettiğiniz gibi, yeni bir sarıcı dal oluşumu. Çiçeklenmenin temmuzdan önce olacağını düşünmüyorum.

Marmaris' te don tehlikesi kalmamıştır sanırım. Ancak yinede, ''n'olur, n'olmaz'' düşüncesiyle, 21 mart sonrasını beklemenizi öneririm.

MARMARİS İçin 5 Günlük Hava Tahmini - Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Dikeceğiniz yer, çok aşırı rüzgar almamalı. Güneşi çok seviyor ama yarı gölgedede, gayet güzel çiçekleniyor.
Selam ve sevgiler.

Yücel Canpolat 26-02-2012 07:00

Sevgili hocam günaydın bakıyorum baharın heyecanı şimdiden başladı sabahın köründen beri ayaktayım,diyacaksın niya:)şu amazonlar ordusunu duman etmek için çin hileleri kitabını ezberliyorum da ondan:)

Orhan Özbilgiç 26-02-2012 07:30

Yücel' im;
Valla, sabah sabah beni güldürdün. :D Allah' ta seni hep güldürsün. Ortalığa neşe saçıyorsun be...:p

fatma sunay 26-02-2012 20:55

Amazonlar onu öyle bir yutacak ki haberi yok. Kendisi tüm gücünü şimdiden bitirmek üzere...

Orhan Özbilgiç 26-02-2012 21:03

Fatma Hanım;
Bu sefer Amazonların rakibi çok sinsice planlar kuruyor. Baksanıza kitap falan okuyor. Yani, ''KADININ FENDİ....'' olmayabilir gibi geliyor bana.;)

fatma sunay 26-02-2012 22:08

Merak etmeyin hocam bende saman altından su yürütüyorum...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025