![]() |
Arkadaşlar baharın bir an önce gelesini istiyorum zira Sayın Orhan hocamı samsunda firdevs bahçesinde görmek istiyorum, sitemiz,Orhan Hocam sensiz çok sessiz:)
|
Sevgili alcen;
Olur mu hiç? Sizin bahçenizin peyzajı çok mükemmel. Ben bayılıyorum. Muz kasım sonlarına kadar duruyor. Sonrasında malum.;) İlk donlarla ölüyor. Hatta bu sene kökünden kesmiş. Her sene büyüyor, tam yenilecek boyuta ulaşacakken, ı-ıhh... Sanırım bu sene çan sarmaşığının yaprakları donmuş. Görenler öyle söylediler. Ana gövde donmadıysa hemen, hızla büyür ve kapatır yine. Diğerleri (Gül,Clematisler, hanımelleri...) zaten soğuğa dayanıklı. Beğenileriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Selam ve sevgilerimle. |
Alıntı:
Hayatım boyunca yaşadığım ''İYİKİ'' lerden biride, seni tanımış olmak! |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili günebakan; Üyelerimizden lumbagon, birkaç gün önce çektiği, bahçemin bugünlerdeki durumunu gösterir bir kaç fotoğrafı yüklüyorum. Sert geçen kış nedeniyle, görüldüğü kadarıyla; Polygala, Fırça çalılarından biri, Abutilon, duvardaki Mavi çiçekli çan sarmaşığı ve dışarıdaki Sellukanın yaprakları donup sararmış. (Limon Servilerin renklerinin kızıllaşması, kışın şiddetini kanıtlıyor zaten.) Ancak önemli olan dallarının, özellikle ana gövdelerinin toprak yüzeyine kadar donmamış olması. Onuda ancak gidince anlayabilirim. Donduysada yapılabilecek birşey yok. Sağlık olsun. Zira gerçekten, ''Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.'' Sağlıkla kal canım kardeşim. Eklenti 269502 Eklenti 269503 Eklenti 269504 |
Sayın Öğretmenim, benim de satıcının soğuğa dayanıklı cinsi olduğunu söylemesi üzerine aldığım fırça çalısı dondu galiba. Yerlere yatmış. Bu ikincisiydi. Bir daha almayacaklarım listesine ekledim.
Söylediğiniz gibi her şeyin başı sağlık. O olmadan, hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Kalan sağlar bizimdir diyerek yolumuza devam edeceğiz. Saygıyla... |
Alıntı:
|
Sevgili Orhan hoam;
Bahçeniz kış da olsa güzel görünüyor. Baharda eminm siz donan çiçekleri bile sevgi dolu yüreğinizle cana getirirsiniz. Ben bahçemdeki hiçbirşeyi düşünmüyorum çünkü Şevket kardeşim bize herşey dondu diyemedi sadece herşey karardı haberiniz olsun dedi. Ne apalım bizlerde bu doğa aşkı varken daha çoookkkk ayak altında kucakta çiçek taşırız. Herşey gönlünüzce olsun.... |
Alıntı:
Sevgili öğretmenlerim fırça çalılarınızı sökmeyiniz köklerden tekrar yeni filizlerle canlanacak,çiçeğe büyük ihtimalle dönmeyecek ancak,çok güzel çalı formlu bitki olarak bahçenize renk katacak hiç üzülmeyiniz Sevgi Hanım; Yücel Bey çok doğru söylüyor. Toprak altında kalan bölümü donmadıysa, tekrar yeşilleniyor. Sadece mayıs- haziran çiçeklenmesini yapmıyor. Zaten ne dedik? Sağlıktan önemlisi yok! Sağlıcakla.:) Sevgili Yücel; Teşekkürler. Sen insanlara pozitif enerji vermek için yaratılmışsın. Sağolasın. Fırça çalısına gelince: Bende iki tane var. Birisi pek etkilenmemiş. Onun çiçeklenebileceğini düşünüyorum. Bir diğeri ise, çok net olmamakla birlikte biraz hırpalanmış gibi. Oda dediğin gibi, olmazsa ''yeşillik'' diye kalır.:D |
Sevgili fatma sunay;
Yani... Sizler varken, insan hiç yaşama küser mi? İyiki varsınız. Herşey gönlümüzce olsun, dostlarım.:) |
Kışın bile güzel bence bahçen Abiciğim ama dediğin gibi giden varsa da sağlık olsun yerine yenisi gelir:)
|
Sevgili orhan hocam,
bahçeniz bu haliyle bile bahar gibi, gidenler gitsin kalan sağlar bizimdir.Fırça calısının donacağını sanmıyorum, belki biraz hırpalanmıştır ortalık ısınınca ağaçlar yeşerince yine cennet gibi olur,yeterki canlarımıza birşey olmasın. |
Sevgili alcen;
Sizde sağolun. İki sene öncede sert bir kış olmuştu. Üç tane olan fırça çalılarımdan biri gerçekten donmuştu. ancak o kış -10 derece görülmüş. Kalan ikiside toprak seviyesinden 20cm yukarısına kadar donmuştu. Sizin ve Yücel Bey' in belirttiği gibi, baharda yeni çıkan sürgünlerle bugüne geldiler. Birazda soğuğa karşı şerbetlenmişlerdir gibime geliyor.:p Sağlık içinde nice baharlara... |
Orhan Öğrentmenim; Bahçeye dönüş ne zaman? Sabırsızlıkla bekliyoruz.;)
|
Sayın Hocam;
Resimlerden okuduğumuz; sizleri, emekleriniz karşılığı ödüllendirecek , hayat kıvılcımlarını hâlâ muhafaza eden bir manzara efendim. Dönüşünüzde hasretle fışkıracaklar inşallah. Cümleten sağlıcakla kalın. Saygılarımla lütfen. |
Sevgili Orhan hocam,fırça çalısı donmaz derken, bu gün bahçeye gittim benimki donmuş
herhalde haberim yokmuş. Yaprakların rengi değişmiş sanki kahve rengine dönmüş. Sevgiler selamlar. |
Sevgili Uzaylı;
Henüz bir planım yok. Mayısta kesin olarak giderim. Ama arada bazı tohumları ekmek, sebze bahçesini hazırlamak amacıyla, bir süreliğine gidip gelmem gerekebilir. Selamlar. |
Sayın mrduran;
Doğanın devinimini, pozitif enerjinizide katarak beni motive ettiniz. Çok teşekkür ederim. Sizde sağlıcakla kalın. Saygılar. |
Sevgili alcen;
Yapraklarının kuruması, gelişmeyi geciktirecektir ama bitkinin kuruduğu anlamına gelmez. Dallarından birinin ucundan budayın. Kestiğiniz dalın yaş olup olmadığını anlaya bilirsiniz. Eğer yaş ise, hiç sorun yok demektir. Haziran başlarında yine çiçeklenecektir. Esen kalın. |
Çok teşekkürler orhan hocam,yarın bakayım.
Selamlar. |
Alıntı:
|
Bu çiçeği ben de çok beğendim... :)
|
1 Eklenti(ler)
Torununuz ellerinizden öpüyor efendim . Burada ;)
Bu mevsimde çiçek olmaz değil mi? Bunlar yaprak sürgünleri mi acaba. Don ve fırtına korkusundan bahçeye aktarmamıştım. İsabetli olmuş. Sizce ne zaman bahçeye dikmeliyim. Rüzgarsız kuytu bir yer bulmam gerek sanırım. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. O çiçeği, bende çok seviyorum.:) |
Bu çiçeği ben de çok beğendim...
Alıntı:
Öncelikle güzel düşüncenize teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Sellukanızdaki sürgün, sizinde tahmin ettiğiniz gibi, yeni bir sarıcı dal oluşumu. Çiçeklenmenin temmuzdan önce olacağını düşünmüyorum. Marmaris' te don tehlikesi kalmamıştır sanırım. Ancak yinede, ''n'olur, n'olmaz'' düşüncesiyle, 21 mart sonrasını beklemenizi öneririm. MARMARİS İçin 5 Günlük Hava Tahmini - Meteoroloji Genel Müdürlüğü Dikeceğiniz yer, çok aşırı rüzgar almamalı. Güneşi çok seviyor ama yarı gölgedede, gayet güzel çiçekleniyor. Selam ve sevgiler. |
Sevgili hocam günaydın bakıyorum baharın heyecanı şimdiden başladı sabahın köründen beri ayaktayım,diyacaksın niya:)şu amazonlar ordusunu duman etmek için çin hileleri kitabını ezberliyorum da ondan:)
|
Yücel' im;
Valla, sabah sabah beni güldürdün. :D Allah' ta seni hep güldürsün. Ortalığa neşe saçıyorsun be...:p |
Amazonlar onu öyle bir yutacak ki haberi yok. Kendisi tüm gücünü şimdiden bitirmek üzere...
|
Fatma Hanım;
Bu sefer Amazonların rakibi çok sinsice planlar kuruyor. Baksanıza kitap falan okuyor. Yani, ''KADININ FENDİ....'' olmayabilir gibi geliyor bana.;) |
Merak etmeyin hocam bende saman altından su yürütüyorum...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025