agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 19-09-2011 20:45

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 860628)
sayın Orhan hocam bu ne güzellik sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Güller çok güzeller. Bahçenin her yanı güzel ama bugün güller bir başka güzeller. Üzerindeki çiğ taneleri de güzelliklerine güzellik katmış. Fındık hasatıda alınmış. Afiyet olsun güle güle yeyin İnşallah. Eşinize ve size sevgiler saygılar. Bu arada bayramdaki planlarımı gerçekleştiremedim.

Sevgili gülsu;
Sağlık olsun. Son yıllarda Ordu' yu her yaz, deyim yerindeyse ''Su yolu'' yaptık. İnşallah gelecek yazada bir bahane ile gelir, sizede uğrar tanışırız.
Çiseyi sizde çok iyi bilirsiniz. Sabah saatlerinde, tüm bitkilere canlılık verir. Güllerinde o saatlerdeki görüntüleri gerçekten çok hoş.
Tüm ailenize selam ve sevgilerimizle.

Eklenti 246585

fatma sunay 19-09-2011 21:03

Hasatınız bol olsun inşallah. Bizde dut sizde fındık takas mı etsek acaba.

Orhan Özbilgiç 19-09-2011 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay (Mesaj 860904)
Hasatınız bol olsun inşallah. Bizde dut sizde fındık takas mı etsek acaba.

Sağolun. Aslında en sevdiğim kurutulmuşların ilk sıralarında yer alır dut. Ahh, şu diyabet olmasaydı.:(
Ama dost bağında takasın lafı olmaz. Sizin istediğiniz fındık olsun be arkadaşım.

Uzaylı 19-09-2011 22:28

Orhan Öğretmenim; ne kadar güzellikler oluşturmuşsunuz. Adeta sarmaşık krallığı kurmuşsunuz. karagözlü suzan, selluka, çan çiçeği, lablab birbirlerini kıskanmış size kendilerini beğendirmek için yarışıyorlar gibi. Fındık hasadına hayran kaldık; belki çok istediğimizden ( aramızda kalsın eşim "Of yaa bizim bahçede ne zaman böyle ürünler olacak diye çocukça mızlanmaya başladı "). Ben de dur bakalım daha ilk senemiz; sen hemen uçmak istiyorsun dedim.

2312 nolu mesajdaki fotoğrafları görünce o gülleri yemek istedim. Üzerlerine çiğ düşünce pasta üzerindeki şeker hamuru ya da marzipandan yapılmış güllere o kadar benziyorlar ki. Bir ara bu işlerle çok uğraştım pembe minik pastalar yapardım. Pastacı malzemesi satan yerden İstanbul'dan deneme için numune getirtip kardeşimin sözü için tek kişilik pembe pastalar yapmıştım. Sabaha kadar eşimle heykeltraş gibi uğraşmıştık. O geldi aklıma. Ben iflah olmayacam galiba öğretmenim baksanıza gülleri bile görünce hep boğaz düşünüyorum. Ama o kadar güzel çekmişsiniz ki, yalan mı yani benzemiyor mu? Tıpkısının aynısı...:D

Çalılara gelince ise gaura çalısı ve nicelerini komşu fidancıda görüyorum. Fidancı ile aramızda anızlı buğday tarlası var. Sınırı oldukça yakın. Sınırda sanırım oya ağacı var. Bir sürü başka güzel yeşil ağaçlar da. Ne zaman otarafa baksam pembe oya, gel beni al senin bahçeye çok yakışırım! der gibi. Kısmet...

Güzelliklerin keyfini ağız tadı ile çıkarmanızı dilerim. Yüzünüz hep güleç kalsın. Zira gözleriyle gülen içten insanlar çok az kaldı. Eşinizin ve sizin ellerinizden öperim.

Kalın Sağlıcakla...

Orhan Özbilgiç 19-09-2011 22:58

Sevgil Uzaylı;
Geçen günlerde, sevgili Fatma Sunay bir mesajında, sizin kompozisyon yeteneğinizi, üslubunuzu övmüştü. Çok haklı bir övgü. İnanın o kadar akıcı ve sürükleyici bir anlatımınız varki.
Kişiliğime dair övgüleriniz gururumu okşuyor. Mutlu oluyorum. Sizlerde hep mutlu olun.
Bahçenizin gelişim ve oluşum sürecinde zannettiğiniz gibi geç kalma söz konusu değil. Bilakis başta biz olmak üzere, birçok arkadaşımıza göre erken yaşlarda bu şansı yakaladınız. Hayallerinizi mükemmele en yakın biçimde gerçekleştirebilmek için aceleniz olmasın. Hani o geçen yılki bilgisayar çizimlerinizdeki hayallerinizi yüzde yüze yakın ölçüde gerçekleştireceğinize ben inanıyorum.
Birinci nedeni sizin müthiş azminiz. İkinciside sanırım sizi şu veya bu şekilde tanıyan, benim gibi herkesin dualarını almanız. Çünkü çok temiz yürekli insanlarsınız. Bu yüzden, herşeyin gönlünüzce gelişeceğine inanıyorum.
Selam ve sevgiler.

gülsu 22-09-2011 12:47

Sn orhan hocam çiçekler için teşekkür ediyorum. Bu çiçeğin adını şimdi bilemiyorum ama sanırım güzel kokusu var. Ailemden ailenize selam ve sevgiler.

Uzaylı 22-09-2011 14:03

Sayın Orhan Öğretmenim; Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Öğrenci iken Türkçe öğretmenlerim beni çok severdi. Çünkü ya şiir ya da seri, düzgün okuma ile ilgili hali hazırda bir öğrenci idim. Hemen hemen her derste bana bir iş düşerdi. Hatta bir öğretmenim sırf ben bir şey yazdığımda ders ya da sözlü yoklamayı iptal ederdi. Arkadaşlarım bunu kısa zamanda keşfedince, bizi yine kurtar, bir şeyler yaz deyip ısrar ederlerdi. Oysa ben hep öğretmenden yanaydım. Zaten öyle ders kurtarmak için bir şey de aklıma gelmezdi. Şimdi gülümseyerek anıyorum.

Müzik öğretmenlerim müzikte bir geleceğin var, resim öğretmenlerim yeteneğini geleceğe taşı, bazı öğretmenlerim istersen yazar olabilirsin derdi. Mutfak becerilerim yüzünden arkadaşlarım bir pastane açmayı bekledi benden. Hatta bir arkadaşım el becerilerim yüzünden bir atölye açmamı... uzun süre ısrar da etti. Ama görüyorsunuz ben hepsini yapıp hiç biri olamadım. Sadece birinin üzerine eğilmem, diğerlerine vakit ayırmama olacaktı. Benim isteklerim sık sık değişti ne zaman içimden ne gelirse onu yaptım. Hatta eşim takılırdı özgür kız diye ( Nil Karaibrahimgil'in şarkılarını çok söylerdim, mutfakta bağıra bağıra, bir gün bir komşu zili çalıp Mehtap hanım sesiniz güzelmiş dedi. Renkten renge girmiş kısık bir sesle teşekkür ederim demiştim. O kadar kaptırmışım ki farkında değildim. Üzülmüyorum sadece bir muhasebeci olabildim. Onda bile uzun süre çalışmadım. Gelen iş tekliflerini reddedip, sonra pisman oldum. Ama düşünüyorum da çok şey yapıp hiç birini meslek yapamasam da dolu dolu yaşamışım. Çok şükür.

Şimdi kendime yepyeni kapılar açıldı. Bu bütün yaşam keyiflerini kendi yalancı cennetimizde yaşayacağım nasipse. İnşallah bir gün beni bahçede resim yaparken, bir gün bahçeye kumaşlardan bir şeyler dikmiş, kullanırken gururlanırken; bir gün yaptığım sağlıklı yiyeceklerle mutlu olurken, oluşturduğumuz rengarenk bir hayatta bir çok kişiyi heveslendirirken görmenizi hayâl ediyorum. Hayâl gücüm her zaman aktifti ama düşüncelerimin hızı, şimdi bedensel hızımı da aştı öğretmenim. Yapmak istediğim o kadar güzel şeyler geliyor ki aklıma, gerçekleştirebilmek için Rabbimden yardım ve güç diliyorum. Herhalde anca gerçek amacımı, ne yapmak istediğimi buldum. O kadar geniş bahçede bağıra bağıra şarkı söylesemsem de beni dışarıdan duyan olmayacaktır. Oh ne rahat...:p:p

Saygılar, sevgiler...

Güler 22-09-2011 16:49

Bu bahçeye her girdiğimde çok mutlu oluyorum. Hem görsel bir şölen var hem de arkadaşların, ev sahibinin yazılarını okumak büyük keyif veriyor.
Huzur duyuyorum, sevgi ve saygıyı hissediyorum. Büyüklerin, küçükleri güzel yönde ilerlemeleri için verdikleri teşviği, şevki hissediyorum.
İnanın, artık ne gazete okuyor ne de haberleri dinlemek istiyorum. Her şey insanın içini acıtırcasına karartıyor, moralimi bozuyor.
Bizler yaşadığımız kadar yaşadık da çocuklarımızı, torunlarımızı nasıl bir yarınlar bekliyor endişesini yaşıyorum.
Ama dediğim gibi böyle olağan üstü güzel mekânları ziyaret etmek, huzuru hissetmek ilaç gibi geliyor. Teşekkür ederim.

Uzaylı 22-09-2011 17:33

Yapacak bir şey var Güler hanım!.. Aramıza katılanları çoğaltmak. Örnek olmak. Onları silkelendirip gerçekleri, yaşamın bir parçası olmayı hatırlatmak...

Böyle yaşamanın güzeliğini, en yakınlarımıza yaşatarak vazgeçilmez olduğunu hissettirmek... Eminim gözleyenler illa ki denemek isteyecek...

Hani iki yıl önce ben de sizi gözetliyordum ya ...

nazlı06 22-09-2011 18:12

Orhan Hocam, göderdiğiniz selluka tohumlarının hepside çimlenip kocaman sarmaşık oldular bahçemde şu an 4 tane birden çiçek açıyor sabah kalktığımda kokuları enfes oluyor şu an yağmur yağıyor çiçekleri 2 gündür bozuldu ama tomurcuk dolu üzerleri size çok teşekkür ederim geçmişim yeniden canlandı

dağ çiği 23-09-2011 21:16

3 Eklenti(ler)
Hocam biz geldik,size sonsuz teşekkürlerimizleEklenti 247571
Eklenti 247573

dağ çiği 23-09-2011 21:24

Bahçenizi her gezişimde hayran hayra bakıyorum.İnanın çok abartılı gelicek diye içimdekileri yazmıyorum her şey o kadar güzelki büyüleniyorum adeta.Şanslı için de çok sevindim karşısına siz çıkmışınız gerçekten şanslıymış.Allah acımış garibime onu o halde atanıda Allah bildiği gibi yapsın.

Vildan Sönmez 26-09-2011 08:24

Orhan Bey, balkon duvarınızdaki sarmaşık üçlemesine bayılıyorum. Lab lab, selluka ve çan sarmaşığı hem çok güzel olmuş, hem de son derece güçlü görünüyor. Bu üçü var ya benden kurtulamayacak, bu yıl da olmadı, gelecek yıl tekrar deneyeceğim, onlar mı inat ben mi göreceğiz :mad::mad:

atillademir 26-09-2011 09:31

Cok mukemmel bir bahce olmus, umarim benimde boyle bir bahcem olur ilerde.

günebakan 26-09-2011 11:58

Benim çimlenmiş selluka fidelerimin hepside öldü unlu bite kurban gittiler ama bende peşini bırakmayı düşünmüyorum:)

fatma sunay 04-10-2011 20:44

Orhan hocam nerelerdesiniz. Yücel bey gübre peşinde siz neyin peşindesiniz...

gtatas 05-10-2011 18:51

Hayvanlarla ve bitkilerle dolu ne güzel bir hayat valla hayranlık duymamak mümkün değil hep keşkelerle geçiriyoruz günlerimizi.İşleriniz de kolaylıklar dilerim Orhan abicim.

Sevgi Durul 10-10-2011 11:07

Orhan Özbilgiç Öğretmenimizi merak ettik, bu kadar ara vermezdi.

Umarım iyisinizdir, Öğretmenim. Saygıyla...

Satı Uğurtan 12-10-2011 00:25

Sevgili Orhan abim, uzun süredir galiba bu bahçeye uğramamışım, bahçeyi gezince özlediğimi farkettim:)
Sarmaşıklar büyüledi beni inan, yalnız benim çan sarmaşığı ilk yıl çok güzeldi ikinci yıl budadım budayınca kurudu, çok üzüldüm bıkmadan usanmadan denemeye devam edeceğim.
Sevgili SDurul, inanın bende merak ettim umarım sorun yoktur.

Güler 12-10-2011 08:47

Merak etmeyin, ben kendisi ile telefonda konuştum. Bilgisayarında bir arıza var ve kendisi de çiçek soğanı almaya Samsun'a gidiyordu. Laleler, liliumlar ve başka bir yığın bitki almış. Bahçesinde yeni göbek düzenlemeleri yapmakla meşgul.

Periş 12-10-2011 12:25

Sevgili Güler ablacım teşekkürler Orhan beyin iyi olmasına sevindim çok merak ettim şimdi yeni güzelleri....

Orhan Özbilgiç 12-10-2011 18:12

Sevgili arkadaşlarım;
Uzunca bir süredir, bilgisayarımdaki problem nedeniyle agaclar.net' e giremedim. Nihayet sorun bugün itibarıyla çözüldü. Bu süre içinde bahçeme ve özel mesaj kutuma bırakatığınız gönül okşayıcı yazılarınızı okudum. Çok duygulandım. Sağolun, varolun. Dilerim aynı duyguları sizlerde yaşayasınız.

Sevgili gülsu; Şimdiye dek öğrenmiş olabilirsiniz belki ama ben yinede yanıtlayayım. Zafer Bey' den aldığım çok değerli bir armağan olan Burgmansia idi fotoğraftaki. Çok güzel kokusu vardır.

Sevgili Uzaylı; Her ne kadar, tevazu gösterip ''Hiçbirşey olamadım, muhasebeci oldum.'' Desenizde, anlattıklarınıza bakılırsa, on parmağınızda, on marifet var. Böylesine herşeyden bir parça anlamak özellikle, yakın çevrede popülerite bile sağlıyor.;)

Güler Hanım;Size defalarca artılarınızı söylediğim için tekrarlamayacağım. Özellikle insan ilişkilerinde mükemmelsiniz. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjinizle moderasyon gibi zor bir görevinde üstesinden geliyor olmanız bu duygularımı pekiştiriyor.

Bahçemde olmadığını farkederek, ben istemeden gönderdiğiniz onca bitkiden sonra, son olarak gönderdiğiniz, Ezan Çiçeği, Hemerocallis, Üçüz çiçeği, Vapur Dumanı ve süs kabakları tohumları da sizi yüreğimde taçlandırıyor. Sağolun, herşeyiniz gönlünüz gibi hep bol olsun.

Sevgili nazlı06;Sellukalarınızın sizi mutlu etmesi ve bana iletmeniz, benide sevindirdi. Bu yıl benimde çok sayıda sellukam oldu. Biri hariç hepside dışarıda. özellikle korunaklı olan bölümlerdekilerin yaşamlarını çok yıllık olarak sürdürecekleri inancındayım.

Sevgili dağ çiği;Sizinde, Çan Sarmaşığı ve Selluka tohumlarınızın çiçeklenmeleri beni çok sevindirdi. Sağolun. Fotoğraflarını bahçemde paylaştığınız için.;) Şanslı için yazdığınız düşünceleriniz beni mutlu etti.

Vildan Hanım; Sarılıcıları beğendiğiniz için teşekkür ederim. ''İnatla deneyeceğim.'' Diyorsunuz. ******* doğru yaparsınız. Çan Sarmaşığı tohum oluşumunu bu yıl henüz göremedim. Ama daha zamanı var. Şubatta ortaya çıkıyor. Diğerleri için size tohum sözü verebilirim.

Sevgili atilademir, Dlerim birgün sizinde bir bahçeniz olur. Çok isteyince olur. Derler. İnşallah sizinde olur.

Sevgili günebakan; Sellukalarınıza üzüldüm.:( Bu sene tekrar deneriz. Nasıl olsa tohum bulmah artık zor değil. Ben ve daha birçok arkadaşımızda olacak yine.;)

Fatma Hanım; İnanın yazabilmeyi bende çok istedim. Gerçi rutin yeni yıl hazırlıkları beni epeyce yordu. Ama epeyce iş yaptım. Onları ayrıca fotoğraflıyacağım. Yücel' ciğimde, çok yoruluyor ama o genç. Bir bardak su içse enerjisini tekrar toparlar.:) Bizim harcadığımız enerjiyi yerine koymamız çok zor oluyor.

Sevgiligtatas; Gerçekten haklısınız. Özellikle bizim yaşlarımızda doğa ile iç içe olmak müthiş güzel. Dilerim o yıllarınızı, sizde benim gibi geçirme şansını yakalarsınız.

SDurul Öğretmenim; sizinde sellukanızın açması beni sevindiren fotoğraflardan. Sağolun. Dilerim hep güzel günler ve güzel gelişmeleri fotoğraflarsınız. Sizin bahçenizde merak ettiğim bahçelerden. Kış hazırlıklarını tamamlamışşsınızdır sanırım?

Sevgili Satı kardeşim; Çan sarmaşığı tohumu oluşursa sana gönderirim. Denemekten vazgeçme. Bende budadım ama aksine iyice coştu. Hatta şubatta çok sert budayacağım. Yoksa, Clematislere ayırdığım bölümü istila edecekler.

Sevgili Güler hanım; Arkadaşlarımı bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Evet bir kaç soğan aldım. Onları sözünü ettiğiniz onlar için ayırdığım alana diktim. Şu mesajlarıda (özeldekiler) yanıtlayayım, fotoğraflarım. :)

Sevgili periş; Beni ve çiçeklerimi merak etmene sevindim. Sağol kardeşim.

Orhan Özbilgiç 12-10-2011 19:56

5 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın sözünü ettiği soğanlı bitkiler; Lilium, sümbül ve lale soğanlarıydı.
Geçtiğimiz yıl büyük bir saksıda olan soğanlı bitkilerin soğanlarını söküp bir kutuya (geçici olarak koymuştum.) Onları yeni hazırladığım ve soğanlı bitkilerin tamamına yakınını dikmek için hazırladığım tarha gömecektim. Unutmuşum. Birçok soğanım çürümüş.:( İçlerinden iyi durumda olan yarıya yakınını yinede diktim.
Samsun Baumax' a yeni soğanlar geldiğini öğrendim. Gittiğimde soğanların, Çiğdem, sümbül, lale ve lilium olduğunu gördüm. Boş gelmek olmazdı.:) Birşeyler aldım ve onlarıda diktim.

Eklenti 250890

Eklenti 250891

Eklenti 250892

Eklenti 250893

Eklenti 250894

Orhan Özbilgiç 12-10-2011 20:02

5 Eklenti(ler)
Şimdilik soğanları diktiğim tarhın üzerine saksılı bitkilerden koydum. Zira Şanslı zaman zaman onlara zarar veriyor. Etrafını kafes teli ile çevirdim.:p

Eklenti 250895

Eklenti 250896

Eklenti 250897

Eklenti 250898

Eklenti 250899

Orhan Özbilgiç 12-10-2011 20:16

5 Eklenti(ler)
Bu yaz Zinnialar diktiğim göbekteki Oya ağacını daha bol güneş alan bir yere naklettim. Oraya gölgede kalan Çin Yelpaze Palmiyesi' ni geçirdim. Yaza çevresine Karışık Aster dikmeyi planlıyorum.

Ayrıca bahçenin yaklaşık 70 metrelik bir komşu bahçe sınırında yer alan sarılıcı ve böğürtlen gibi dikenlileri temizledim. Kasım ayında o sınıra beton kazık ve kafes teli yapacağım. Temizlikte kullandığım aletler: Misinalı ot biçme tırpanı (Misina takılan aparat çıkarılıp, bıçak takılıyor.), Dirgen, Kısa saplısı Girebi diğer uzun saplısı ise tahra.

Eklenti 250900

Eklenti 250901

Eklenti 250902

Eklenti 250903

Eklenti 250904

Satı Uğurtan 12-10-2011 23:25

Sevgili Orhan abim, sorun bilgisayarda olsun sizlerde olmasında, ayrıca çan sarmaşığı tohumuna hayır diyemiyeceğim, şimdiden çok teşekkürler sevgiler saygılar.

eyakut 13-10-2011 02:33

Sevgili Orhan hocam bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.Samsunda bulunan bir serada saksı içinde rengi hiç yeşile dönmeyen acerler bulunuyor,onlara bunun nedenini sorup öğreneceğim ve sizinle paylaşacağım.Sizin acerinizde benimki gibi aynı tarihlerde yeşile dönüyor.

Orhan Özbilgiç 13-10-2011 07:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 869286)
Sevgili Orhan abim, sorun bilgisayarda olsun sizlerde olmasında, ayrıca çan sarmaşığı tohumuna hayır diyemiyeceğim, şimdiden çok teşekkürler sevgiler saygılar.

Asıl ben teşekkür ederim.
Çan Sarmaşığı tohumlarını geçen yıl şubatta koparmıştım. Olursa yine aynı günlerde olacaktır. Tabiiki göndereceğim.

Orhan Özbilgiç 13-10-2011 07:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eyakut (Mesaj 869300)
Sevgili Orhan hocam bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.Samsunda bulunan bir serada saksı içinde rengi hiç yeşile dönmeyen acerler bulunuyor,onlara bunun nedenini sorup öğreneceğim ve sizinle paylaşacağım.Sizin acerinizde benimki gibi aynı tarihlerde yeşile dönüyor.

İnan bende sizinkinin durumunu soracaktım. Malum sizinki, benimkinin abisi sayılır.:D
Bende Aksa Tarım' da (Gelemen) gördüm. Benzer sorun onlardada var. Üstelik onlarınkiler tam güneş altındalar. Bu yüzdende yaprak kuruma sorunları daha belirgin.

Benimkinin sertifikasında Acer Palmatum ''Bloodgood'' yazıyordu. Türle ilgili olabilir mi acaba?
Sevgili Yücel Canbolat' ın ve Sevgili ciceksever70' in bahçelerindekiler kıpkırmızı duruyor.(Maşallah!)
Şimdiden teşekkürler.

Periş 13-10-2011 08:40

Sevgili Orhan hocam sorun bilgisayarda olsun sizlerde olmasında, tekrar sizi burada gördüğüme çok sevindim, yeni aldıgınız Lilium, sümbül ve lale soğanları harika ellerinize
emeklerinize sağlık Sevgiler..;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025