![]() |
5 Eklenti(ler)
Sabah çiyi(Çisesi) ile güllerim.
Eklenti 246269 Eklenti 246270 Eklenti 246271 Eklenti 246272 Eklenti 246273 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kısmet ağaçları bir taraftan, yasemin kokulu çiçekler açmaya devam ederken, bir taraftanda tohum keselerini oluşturmaya başladılar.
Eklenti 246279 Eklenti 246280 Eklenti 246281 Havlu püskülü (Deutzia) çeliklerimin bu gün 20. günü. Haziranda çeliklenmesi gerekirmiş. Ben zamanı kaçırdım. Ama galiba, sonuç başarılı olacak.:eek: Eklenti 246282 Eklenti 246283 |
5 Eklenti(ler)
Lablab çiçeklenmeyi sürdürürken, kırmızı çiçekli İspanyol fasulyesi tohuma geçti.
Eklenti 246284 Eklenti 246285 Eklenti 246286 Eklenti 246287 Eklenti 246288 |
4 Eklenti(ler)
Uçuk pembe ve Sarı glayöl ile sarı Dahlia'nın uyumu.
Eklenti 246289 Eklenti 246290 Eklenti 246291 Eklenti 246292 |
5 Eklenti(ler)
Kaymak ağaçları meyve tuttu.
Eklenti 246293 Balkon duvarımda Mavi çan sarmaşığı ve lablab egemenliği... Eklenti 246294 Eklenti 246295 Eklenti 246296 Eklenti 246297 |
5 Eklenti(ler)
Melisa gecelerin prensesi..
Eklenti 246298 Brugmansia daha çok sayıda çiçeklenmeye hazır. Eklenti 246299 İki değişik tür Rudbekia çiçeklenmeyi sürdürüyor. Eklenti 246300 Eklenti 246301 Eklenti 246302 |
Orhan bey yine yapacaginizi yaptiniz. O yapragi iki renkli rhododendron`u nereden buldunuz Allahaskina?
|
Sevgili kardeşim ciceksever70;
Alacalı yapraklısını İstanbul' da görmüş, ancak yeterince yük edindiğim için alamamıştım. Bu da Samsun'da gördüğüm tek Rhododendron. Bir tane kalmış. Lila rengi çiçek açacak. Anlayacağın Allah'ın sevgili kullarındanmışım.:) |
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz hafta 5 yaşındaki fındık bahçemizden ilk ürünleri toplamayı bitirdik. Patoz ile dövüldü. Kuruması için serdik.
Azda olsa ilk ürün oluşu sevindirici. Bundan sonra her geçen yıl katlanarak üretim artacak. Eklenti 246312 Eklenti 246313 Eklenti 246314 Eklenti 246315 Eklenti 246316 |
Fındıklar harika görünüyor Orhan abiciğim Yıllar önce bir kere ağacından toplamıştık gerçekten hem çok zevkli hem çok lezzetli:)
|
Toplamak biraz yorucu ama sanırım çay ile birlikte, Türk çiftçisine en kolay ve en çok para kazandıran ürün oldu yıllardır. Zira diğer tarımsal ürünlerin üretimi çok daha yorucu ve kazancı düşük maalesef.:(
|
Gıpta
Sayın öğretmenim, sevgili arkadaşım,
Siteye her girdiğimde ilk baktığım bahçelerden biri bahçeniz. Mutlu, sağlıklı uzun yıllar keyfini sürersiniz inşallah. Kardeşim, biz burada su, funda toprağı, gübre, iz element takviyesi vs ile çelimsiz, verimsiz bitki ve ağaçlar ancak yetiştirirken, siz orada, az takviye ve yeşil ellerinizle harikalar yaratıyorsunuz. Gıpta etmemek elde değil:D Gerçekten orada uygun bir tarla temin etmeyi ciddi ciddi düşünmeye başlayacağım:D Bu Haziran ın ikinci yarısında yaptığımız doğu karadeniz gezisi esnasında çise denilen olaya Elevit yaylasında ve Trabzon un yükseklerinde tanık olmuştuk. Elevit yaylasında bayağı şaşırmış ve ürkmüştük. Öğlenden sonra dağların yükseklerinden gelen yoğun sis sanki yuvarlanır gibi aşağılara iniyordu. Bu nedenle rehberimiz yaylalara sabah saatlerinde çıkmamızı salık vermişti. Ağaçlar ve küçük bitkiler bu nemli hava nedeniyle yapraklardan beslenip kaya üzerinde bile yaşayabiliyorlardı. Tekrar ediyorum, bu açılardan allahın sevgili kullarısınız. Herşey gönlünüzce olsun. |
Sevgili OSMAN45;
Bahçemi beğeniyor olmanız benim için gurur verici. Ancak şu iyi dileklerin varya, o çok hoşuma gidiyor.:) Zira bizlerin bundan sonra ençok ihtiyaç duyacağı şeyler, sağlık ve mutluluk. Teşekkür ederim. Çise, genelde bir artı değer. Ama her güzelin bir kusuru vardır ya. Onunda havadaki istenenden fazla nem olduğunu düşünürsek, zararlarıda yok değil hani? Özellikle meyve ve sebze yetiştiriciliginde mantari hastalıkların davetiyesi. Bu ovada, kayısı, badem, kiraz, üzüm (İzabella dışında) sağlıklı ve verimli olmaz. Elma, erik, armut ve hatta cevizin bile dayanıklı meyveleri olmuyor. Bazı yerli cinsler hariç, bolca tarımsal ilaç kullanmak gerekiyor. Ama yeşilse yeşil. Endemik bitkiler için nefis bir ortam. Bitkiler çok hızlı büyüyor. Dış mekan süs bitkileri için bir sorun yok! Bu yüzden bahçem üç yılda gözle görülür ölçüde ortaya çıkıverdi. Sevgili kardeşim. Saygılarımı sunuyor, sevgiyle kucaklıyorum. |
Birazda, hayvanlar!
5 Eklenti(ler)
Bizim Şanslı (Kız) ın aşkı, sokak köpeklerinin yakışıklı prensi.
Eklenti 246376 Eklenti 246377 Şanslı prensini görünce sevincinden deliye dönüyor.:D Eklenti 246378 Özlem gideriyorlar.:) Eklenti 246379 Bizi farkedip ayrıldılar. Eklenti 246380 |
Sayın Orhan hocam böyle güzel firdevs bahçesi zatıaliniz olmasa değil üç yıl da üçyüz yıl da ortaya çıkmaz.
|
Gülleriniz çok güzel Orhan bey emeklerinize sağlık. Hele o sabah çiği vurmuş halleri çok hoş:)
Eşinize ve size selam ve sevgilerimle. Sağlıcakla kalın:) |
5 Eklenti(ler)
Şanşlı ineklerden pek hoşlanmıyor! Gördüğü ineğe saldırıyor.
Eklenti 246381 Eklenti 246382 Eklenti 246383 İnek, Şanslı' yı pek tınlamıyor ve karşı taarruza geçiyor.:p Eklenti 246384 Bizimki baktıki pabuç pahalı, aynen dörtnal.:D:D Eklenti 246385 |
Alıntı:
Güllerin bu görüntülerini bende çok beğeniyorum. Eşimle birlikte mesajları kontrol ediyorduk zaten. O da teşekkür ediyor ve selam söylüyor. |
Şanslı ve arkadaşları çok güzeller Orhan hocam, bu hayvanlar alemi bir alem zaten bayılıyorum onlara :D Kaymak meyvelerinden biri benim hiç itiraz kabul etmem :D
|
Orhan Bey, yine binbir güzellikle buluşturdunuz bizi. Botanik bahçesi olma yolunda ilerliyorsunuz. :)
Şanslıyla ineğin halleri ise tam fotoroman olmuş. :) Dün köyden Çilek Üzümü ve aynı sizdeki incirden aldım. Satan amca bu üzümü Karadenizlilerin sevdiğini söyledi. E biz de Karadeniz'in başlangıcındayız. :) Üzümün kokusu gerçekten çileği andırıyor, kabuğu çok kalın ve ekşi, her üzümde bir tane büyükçe çekirdek var, kabuğunu çiğnerken biraz ürperip yüz buruştursak ta biz sevdik. :) İncirler ise şahane... Bu sene incirler çok bereketli gibi?.. |
Alıntı:
İnan sana ne yazacağımı şaşırıyorum. Öyle gönül okşayıcı cümlelerle süslüyorsunki mesajlarını. Nutkum tutuluyor valla... Senin bahçene gösterdiğin özen ve ortaya çıkan görüntüleri yakalama şansım yok. Ama senin bitkilerin bakımına ilişkin önerilerini önemsiyor ve uyguluyorum. Özetle deneyimlerinden yararlanıyorum. Yine güzel karelerle süslemişssin bahçeni. Gördüm ama mesaj yazamadım. O ara konuklarım geldi. Neyse birgün uğrarım. Seni seviyor ve başarılarını yürekten alkışlıyorum. |
Sevgili Dudi;
Onlarda biz ve bitkilerimiz gibi doğanın bir rengi, çeşnisi. O görüntüleri farklı bir hoşluk olsun diye koydum. Güzelde olmuş. Kaymak ağacı meyve isteğin başım gözüm üstüne. Kardeşimden esirgeyecek değilim.:) Eşim ve ben, Dudi Ailesi' nin gözlerinden öpüyoruz. |
Ben de sizi öpüyorum abiciğim teşekkür ederim.
|
Sevgili Limon;
Eğer biraz daha önce bahçe kursaydım, inan çok daha geniş tutabilirdim. Arkada epeyce geniş bir bölüme fındık dikmez, özellikle iklime uygun tüm ibrelileri bir araya toplardım. Ayrıca elimde olmayen geniş yapraklı ağaçlarıda tabii. O zaman bir botanik bahçesinden sözedebilirdik. Şanslı' yı mayıs ayında ağzı bağlanmış bir pazar poşetinde, arabadan yol kenarına fırlatıldığından, dokunulduğunda canı yanadığından ağlayan minik bir yavru olarak buldum. O nedenle adını büyük oğlumun önerisi ile Şanslı koydum. Şimdi yaklaşık 7 aylık. Yani hala çocuk.:p Sözünü ettiğiniz İzabella üzümü tam benzettiğiniz gibi çilek tadında. Biz onun kabuğunu yemmiyoruz. Sadece kalın olduğu için. İncirlerin tam mevsimi. Galiba bu yıl daha bol. Selam ve sevgiler. |
Sevgili Orhan hocam güllerin güzelliğini seyrederken nutkum tutuldu inanın her biri birbirinden güzel maşallah glayör ,melisa mükemmel görünüyor fındıklar toplanmış harika görünüyor şanslı kızın aşkıda pek bir güzelmiş ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler....:p:p
|
Alıntı:
|
Sevgili Periş;
Güller iki dönemde güzel oluyorlar. Yaz başında ve sonbaharda. Yaz ortası sıcakları onların pek hoşuna gitmiyor. Melisanın çiçeklenmesi buralarda sonbahara kalıyor. Geceleri havalar soğuduğu için içeriye girildiği döneme. O nedenle kokusunu doya doya yaşayamıyoruz. Şanslı' nın aşkıda genç irisi.:D Çok hoş bir delikanlı gerçekten. |
Alıntı:
|
sayın Orhan hocam bu ne güzellik sabah sabah gözüm gönlüm açıldı. Güller çok güzeller. Bahçenin her yanı güzel ama bugün güller bir başka güzeller. Üzerindeki çiğ taneleri de güzelliklerine güzellik katmış. Fındık hasatıda alınmış. Afiyet olsun güle güle yeyin İnşallah. Eşinize ve size sevgiler saygılar. Bu arada bayramdaki planlarımı gerçekleştiremedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025