![]() |
Sevgili Orhan bey, güller müthiş koru çiçeğine bittim ben bu güzelliği hiç görmemişim çok güzelmiş.
Orhan abim, ablayla o güzelliklerin tadını sağlıklı bir şekilde çıkarmanız dileğiyle sevgiler saygılar. |
Dudi;
Çok naziksin. Sağol kardeşim.:) |
Alıntı:
Sizin Enez' de, Gazanyalarınız açalı nerdeyse bir ay oldu. Burada daha bir haftadır açıyorlar. Koru Çiçekleri çok minik çiçekler. Ama çok sevimliler. Bizim buralarda tohumunu almak mümkün olmadığı için yeni bir paket alıp ekmiştim. Ama gerek yokmuş. Tohumları dökülmüş olan yerde çok daha önce çiçeklendiler. O kıvrık saplı soğanlı, Nectaroscordum Silicium. Çiçeği uzun süredir üzerinde. O yönüylede çok güzel. |
Sevgili günebakan;
O gül ancak açmaya başladı. Henüz en yoğun hali değil. 5-10 gün sonra çok daha görkemli olacak. Beğenmenize sevindim. Selamlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Güzel dileklerinize teşekkürler öğretmenim. |
Alıntı:
Sizlerede aynı güzel dileklerle sevgilerimizi iletiyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Orhan hocam, daha sonra mesajlarımı sileceğim. |
Alıntı:
Bende, ondan önce Boulevard' lar vardı. Onlarla ilgili ''Yalancı Serviler'' başlığında bilgi ve fotoğraflara bakarken, 82. sayfada, altında Chamaecyparis Nootkatensis ''Pendula'' yazan fotoğrafını gördüm. O zaman deyim yerindeyse, ''Meftun oldum.'' Güzel duygu ve dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim. |
Orhan hocam sarmaşık gül bir harika gelin tacı ve koru çiçeklerine bayıldım çok güzeller ellerinize saglık
|
Merhaba,böyle güzellikleri oluşturmak için harcadığınız bütün emeğe,sabra değmiş.Çok güzel resimler çekmişsiniz.Ellerinize sağlık.Bitkilerle uğraşmak insanı gerçekten dinlendiriyor.Bahçenizde iyi keyifler.
|
Alıntı:
Bitkilerimi beğenmenize sevindim. Sarmaşık gül bir süre sonra daha yoğun çiçeklenecek. O zamanda mutlaka fotoğraflıyacağım. Daha çok beğeneceğinizi umarım. Sağlıkla kalın. |
Alıntı:
Bahçeme ve çabalarıma ilişkin motive edici sözlerinize teşekkür ediyorum. ''Dinlendirme'' konusunda size yürekten katılıyorum. Dilerim bir gün tüm doğaseverlerin, gönüllerince bahçeleri olur. Herşey gönlünüzce olsun. |
Orhan öğretmenim; Bahçenizin renkleri yerine gelmiş. Hepsi çok güzeller. Daha üye olmadan bir yıl öncesinden bu yana bazı bahçeleri hep takip ediyorum. Sizin bahçe görüntüleri çok dingin ve huzur verici geliyor bana. Çünkü çoğu fotoğrafta çiçeği görüntülerken bile arka plandaki geniş bahçe gözlerimizi dinlendiriyor. Bir bütünlük oluyor. Ben böyle fotoğrafları daha çok sevdiğimi farkettim. Bundan sonra kendim de dikkat edeyim. Koru çiçeklerinize önceden beri bayılıyorum zaten. Seneye ben de tohumunu direk bahçeye ekip sonucu görmek istiyorum. Tohumunu burada hisarönünde görmüştüm ama acemilikten her çiçeğe cesaret edemedim. Bu sene öğrendim ki bahçede çıkanlar daha dayanıklı ve daha çabuk büyüyorlar.
Her şey çok güzel öğretmenim; sağlıkla ve sevdiklerinizle tadını çıkarmanızı dilerim... |
Alıntı:
Şimdi beni şımarttınız.:D Artık bol bol fotoğraf yüklemeye başlıyayım. henüz açmamış, ama açmak üzere olanlarıda görüntüleyeceğim. Selam ve sevgilerimle. |
5 Eklenti(ler)
Bahçedeki kırmızı çiçekli Amarillis bu sene açtı.
Eklenti 220645 Eklenti 220646 Amerikan Hanımelisi' nin kokusuz olduğunu sanırdım. Yanılmışım. Krem çiçeklisi kadar yoğun olmasada, bayağı bir kokuyor. Özellikle sabah ve akşamları yanından geçerken mest ediyor. Rengiylede çok hoş duruyor... Eklenti 220647 Eklenti 220648 Eklenti 220649 |
5 Eklenti(ler)
Hazeranların kendiliğinden çıkan birkaç tanesi açarken, bu yıl ektiklerim açmak için sıradalar.
Eklenti 220650 Eklenti 220651 Eklenti 220652 Eklenti 220653 Eklenti 220654 |
5 Eklenti(ler)
Batman dan Sevgili Alican' ın gönderdiği tohumlardan birisi çiçeklenmeye başladı. Sanırım bir papatya türü. adını bilmiyorum. Mutlaka bilen arkadaşlarımız çıkacaktır.
Eklenti 220657 Eklenti 220658 Eklenti 220659 Eklenti 220660 Eklenti 220661 |
5 Eklenti(ler)
Kelebek çalılarını biraz derleyip toparladım.
Eklenti 220662 Eklenti 220663 Pyracantha (Ateş dikeni) çiçeklenmeye başladı. tabii konuklarıda yok değil.;) Eklenti 220664 Eklenti 220665 Eklenti 220666 |
5 Eklenti(ler)
Pittosporumlar muhteşem kokularını yaymaya başladılar.
Eklenti 220667 Eklenti 220668 Eklenti 220669 Eskalonya çalısı bu yıl bol tomurcuk verdi. Birkaç gün içinde çiçeklerini sergileyecek... Eklenti 220670 Eklenti 220671 |
5 Eklenti(ler)
Güller geçikmelide olsa açmaya başladı. Öncelikli açanlar, kırmızı ve pembe tonlular..
Eklenti 220672 Eklenti 220673 Eklenti 220674 Sevgili Zeki Yağlı' nın tohumunu verdiği Kağıt çiçekleride bir kaç güne kadar açacak gibi duruyor. Eklenti 220675 Eklenti 220676 |
5 Eklenti(ler)
Altuni Leylandiler' in tepesini keme zamanı geldi. Böylelikle daha sık bir duvar oluşacak.
Eklenti 220681 Böğürtlenleri sert budayınca, bu sene meyve için bol çiçek ve tomurcuğu oluşturdu. Eklenti 220682 Eklenti 220683 Arakaların toplanma zamanı gelmek üzere.;) Eklenti 220684 Sarımsaklara daha var.. Eklenti 220685 |
5 Eklenti(ler)
Nektarin yakalandığı yaprak kıvırcıklığı hastalığına rağmen, bol meyve verdi.
Eklenti 220686 Eklenti 220687 Mısır çiçeği' çiçeklerinide çok yakında tanıyacağım, anlaşılıyor. Eklenti 220688 Eklenti 220689 Eklenti 220690 |
5 Eklenti(ler)
Yine Sevgili Alican' nın gönderdiği tohumlardan ürettiğim bu çiçekte ilk tomurcuğunu gösterdi. Adını bununda bilmiyorum.:(
Eklenti 220691 Eklenti 220692 Eklenti 220693 Kadife çiçekleride tomurcuklanmaya başladı. Eklenti 220694 Eklenti 220695 |
5 Eklenti(ler)
Abutilon formunu buldu.
Eklenti 220703 Kaymak Ağaçları bol tomurcuk verdiler. Çiçeklerini bekliyorum. Eklenti 220704 Eklenti 220705 İki yıl önce, salyangozdan arındırmak için yanlış bir bilgilenme sonucu, tuz ile kimyasını bozduğum Himalaya sediri bu sene daha sağlıklı büyüyor.;) Eklenti 220706 Eklenti 220707 |
3 Eklenti(ler)
|
Orhan öğretmenim; Fotoğraflar çok çok çok güzel. Bahçe harika anlaşılan. Off of of dedirten cinsten. Başka diyecek bir şey bulamıyorum.;)
Abutilon harika bir şeymiş... O bahçeye bahçe oturma grubu ve yerlerde minderler yakışır. Yemyeşil yerlerde turuncu ve sarı minderler. Ya da fuşya pembe ve mor minderler hayal ettim şimdi. Off of benim bahçe bir yola girsin görürsünüz siz!;);) |
Alıntı:
Sevgili Uzaylı; Çok zevklisiniz. Ancak Karadeniz Sahili çok aşırı nemlidir. İstisnasız her akşam güneş battığında çiy düşer. Üstelik saçaklardan yağmur suyu gibi damlarcasına. Taaa, kuşluk vakti kalkar. Bu nedenle bırakın, bahçeyi, balkondaki minder türü herşey ıslanmışcasına nemlenir. Bu nedenle, bahçelerde yerlere minder koyamayız. Abutilon, bulamazsanız, hatırlatın ekimde size çelik göndereyim mutlaka tutar. Selamlar. |
Hanımeliniz çok güzel renkleri süper, favori renklerim :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025