![]() |
Alıntı:
Alacalı zakkum kışın donlardan zarar görüyor. Geçen yıl onu da örtü altına aldım. Bu seferde don bile olmamış. Yani ilk kez geçtiğimiz kış, gelişimi sekteye uğramadı. Eğer sizde toprağa dikecekseniz, kuzeye açık bir yerde olmamasına dikkat etmelisiniz. Birde şubatta güçsüz dip sürgünlerini alıyor, tepeden de eşit yükseltide buduyorum. Diğer oyalarımı aldığım fidanlık. Oyalar ne bordo, ne de bayrak kırmızısı. İkisinin ortası bir renk. Yani tam olgunlaşmamış vişne. Kırmızı desekte olur sanki. Bu renk oyaları ilk kez bu yıl getirmişler. Bir tanesini kasımda almak üzere etiketledim. Kasımda bahçeme taşıyacağım. |
cok tesekküredrim , subat ayinda yeniden bu konu hakkinda görüsürüz insallah, bende sitede bahcemi olusturmak istiyorum ,paylasmak istedigim fotograflarim var fakat nasil yapacagimi bilmiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim
|
Alıntı:
Bir de sormak istediğim bir şey daha var size : Alıntı:
|
Güneybatı harika! sorun yaşayacağını sanmam.
''Oya ağacı, devasa büyüklükte değilse, yer değişikliklerinden çok fazla olumsuz etkilenmiyor.'' Diye Murat Plevneli'de okumuştum. Ayrıca, ''gölgeden nefret eder.'' Diyordu. Bu nedenle daha bol güneş alan bir noktaya, hemde ekim ayı sonlarında, yaprak dökmesini beklemeden değiştirmiştim. Üstelik sadece, iri bir balkabağı kadar toprağıyla. Yani ister istemez, kök budamasıda yapılmış oldu. Taşımam çok zor olmadı. Sadece toprağını dağıtmadan alabilmek için çuval gibi bir şeyle rootball' lar gibi yaptım.:p Aslında en doğrusu, yapraklarının en az üçte birini döktüğü zamandan sonra yer değiştirmek. Ama dedim ya! Hiç nazlı değil. Hatta biraz arsız. Neredeyse bir nar kadar, dip sürgünü vermesinden de belli değil mi? Selam ve sevgilerimle. |
İçim ne kadar rahatladı anlatamam.. Ben de daha güneşli ve daha kuru bir yere taşımak istiyorum zaten. Süs şeftalisinin gölgesinde kaldı, hastalanıyor durmadan..
Ben ve oyam teşekkür ediyoruz size :) |
5 Eklenti(ler)
Bugünlerde bahçem en renkli günlerini yaşamaya başladı. Zira birçok arkadaşımızın bahçesinin aksine, bizimkisi ağustosta en kokulu ve en renkli oluyor.
''Bunlar büyüyecekte ben görebilecek miyim?'' derken, bir baktım ki, 5 yıl bitmiş. Sizler, ''Çok güzel oldu.'' dedikçe motive oldum. Güzellikleri görebileceğime inandım. Sağolun varolun. Elime ilk fidanları diktiğim 2008 yazına (14 ağustos 2008) ait fotoğraflar geçti. Bugünle karşılaştırınca, gerçekten çok yol aldığımı fark ettim, gözlerim sulandı, duygulandım ve de mutlandım tabii. Eski-yeni birkaç fotoğrafı, sizlerle de paylaşmak istedim. Saygılarımla. Eklenti 432255 Eklenti 432256 Eklenti 432257 Eklenti 432259 Eklenti 432259 |
İşte budur!.. Yorumunuzu okudum, 1. fotoğraf, 2. fotoğraf, 3. fotoğraf ve 4. fotoğraf. Nereden nereye!.. 1., 2., 3. fotoğraflar tabi ki tohumlar atılmış 4. fotoğraf o ne büyük değişiklik ve güzellik öyle Orhan Bey. Tohumlar yeşermiş, emekler boşa gitmemiş harika olmuş harika. Maşallah!.. Ellerinize, yüreğinize sağlık; daim olsun inşallah...
|
Bir süredir uğrayamadım, bir çok güzellikler kaçırmışım.
Nemli ve çok sıcak olmayan bir iklimin tüm özelliklerini gösteriyor bahçeniz Orhan bey. Her şey yem yeşil, ne güzel. Bizde su sorunu olduğu için bu yeşilliği yakalayamıyoruz. Zinniaların alt yaprakları kurudu meselâ, rudbeckialar da öyle. Olduğu kadarla idare ediyoruz bakalım. Sizin şu yeşil yolu gördüğümde hep aklıma o film geliyor :) Her dem yeşil bir bahçe görmek çok hoş. Yaz bitmeden huzurla çıkarın tadını. |
İşte bu ya! Sevgili YeniGine.
Sizler övgüler yağdırdıkça, güç buldum. Sağolun, varolun. |
Çok haklısınız Adalet Hanım.
İklim ve toprak, bahçenin bu kadar hızlı değişimi ve gelişiminde çok önemli bir unsur. Yeşil tamamen nemin eseri. Başlangıçta, yaz birazcık kurak geçmişti bu sene. Ama 15 gün önce ve bayram günü yağan yağmurlar, birden bire canlandırıverdi doğayı. Bugünler çok daha yeşil. Rudbeckialar ve zinnialarınıza üzüldüm. Demek ki, susuz olmuyor. Yağışsız günlerde, bu serin iklimde bile üç güne bir suluyordum onları. Yoksa, hemencik, boyunlarını büküveriyorlardı. O filmi izleyipte çok sevenlerden biriyim. Bu yolu ''Yeşil Yol'' diye adlandıran sizsiniz. Gelen her konuğumuza anlatıyor, kulaklarınızı çınlatıyoruz. Bu adı çok sevdim. Sizde, sağlık ve mutluluk içinde çok yaşayın. Her şey gönlünüzce olsun. |
4 Eklenti(ler)
Kaktüslerle pek ilgilenmiyorum. Ama tabii ki birkaç göstermelik bir kaç tane var.
Bunlardan birisi çiçeklenince ne olduğunu öğrendim. Adı Steplia ( Leş kaktüsü) imiş.:) Çiçeğinin güzelliği muhteşem! Ama kokusu...Hani eski bir deyim vardır. ''İsmiyle müsemma'' diye. Valla aynen öyle. Gerçek bir leş kokusu. Neyse elimizde bulunsun. :rolleyes: Eklenti 433337 Eklenti 433338 Sevgili Güler Hanım'ın iki yıl önce gönderdiği ''üçüz çiçeği'' tohumları, geçen yıl çimlenmedi diye viyolündeki torfu ile birlikte, palmiyenin dibine boşaltmıştım. Bu baharda dört kök kendiliğinden çıktı. Bende onları, iyi bir yere aldım. Çokta güzelmiş. Sağolun Güler Hanım. Eklenti 433339 Eklenti 433340 |
4 Eklenti(ler)
Yine iki yıl önce, Sevgili Berrinb' nin gönderdiği Sümbülteber sürgünü, ikinci yılında açtı.
Çok güzel bir görüntüsü ve kokusu var. Teşekkürler Berrin Hanım.:) Eklenti 433342 Eklenti 433343 Eklenti 433344 Phlox'lar, iki güne bir su istiyorlardı. Vermeyince, hemen yaprakları soluyordu. Bende ikisinide, yan yana, saksıları ile birlikte toprağa gömdüm. Şimdi 6-7 günde bir suluyorum. Ohh be! Rahatlık varmış.:p Eklenti 433345 |
1 Eklenti(ler)
Orhan bey, kasımpatı kılıklı zinnialar yan dallarından çiçeklenmeye devam ediyor ama klasik açmaya başladılar, normal mi bu?
Kuruyan çiçekleri tohumun olgunlaşması için dalında bırakıyorum, dilerim bitkiyi yormuyorumdur. Zinnialar 20 Hazirandan bu yana çiçekliler, sulamayı her gün yapıyorum çünkü yeterince sulayamaıyorum, ancak ölmeyecek kadar işte. Bu da sizin verdiğiniz tohumlardan yine örümcek çiçeği, bol tohum oluşturuyor. Eklenti 433346 Aklıma geldi de, Pentas(yıldız çiçeği)denediniz mi hiç, çok güzel çiçekleniyor, yeşil yolun iki yanına dikebilirsiniz. |
Evet yaa! Bendekilerde öyle. Tamamına Kasımpatı kılıklı zinnia tohum ektiğim fidelikte kalanlarda, normal çiçeklileride görünce şaşırdım. Hibritler, mendel kanunlarını teyid ediyorlar galiba.:rolleyes:
Ben zinnia çiçeklerini hiç koparmıyorum. Sanırım yorulmuyorlar. Sadece tohumunu alacaklarıma işaret ipi bağlıyordum. Bu sene onuda yapmayacağım. Zira, aynı hazeranlar gibi, dökülen tohumlardan çıkıyorlar nasıl olsa. Örümcek çiçeği ekim sonuna kadar açmayı ve tohum vermeyi sürdürüyor. Pentas' ı hiç denemedim. Bir araştırayım. Neden olmasın? Öneri için teşekkürler. |
Sevgili Orhan Bey zinnia tohumları; ben her sene toplarım ve saklarım. Ama şimdi dökülenler 10 gün sonra çimlenir ve kışa yaşamazlar. Üzerinde bırakıp toplamaz isem seneye nasıl kendiliğinden çimlenecekler peki?
|
Sevgili YeniGine;
Bende toplayıp saklıyordum. Bu sene toplamayı düşünmüyorum. Fotoğraflardan da tahmin edebileceğiniz gibi, 7-8 öbeğe birkaç yüz fide dikiyorum. Bunlardan dökülen binlerce tohumdan, yine en az yüz tanesi, nisan sonunda çimleniyor. Ben onları kazıp geçiyordum. Bu sefer kazmam. :) Siz, daha az sayıda fideliyorsunuz. O nedenle tohumunu toplayın. Zira saka, sığırcık ve benzeri kuşlar size bırakmayabilirler. Selam ve sevgiler. |
Pentas
3 Eklenti(ler)
Orhan bey Pentas'ları fotoğrafladım.
Çok göz dolduran, fazla uzamadığı için desteğe ihtiyaç duymayan, çiçekleri dayanıklı ve bol, yaprak yapısı hoş bir bitki. Seveceğinizden eminim. Kışa dayanıp dayanamayacağını bu sene test edeceğim, bakımını araştırmadım henüz. Sanırım Samsun'da kışı daha rahat atlatacaktır, korumaya alarak şansımızı yükseltebiliriz. Sizin yeşil yolun iki kenarında çok güzel duracaktır. Eklenti 433926 Eklenti 433927 Eklenti 433928 |
Sağolun Adalet Hanım;
Hazeranlar ve Datura'dan sonra, bir yeni bitkiyle de tanıştıracaksınız bu gidişle beni.:) Aklıma yattı. Neden olmasın? Selamlar. |
Çok güzel bir çiçek. 4 ay kadar çiçekli kalışı ayrı güzel.
Benim de yeni favorilerimden. |
Orhan abi; çok güzel bir nostalji olmuş.O günden bugüne çok şeyler olmuş.Adeta cennete dönüşmüş bahçe.Sizlerin bahçelerini görünce bize'de gayret geliyor.
|
Orhan Ağbi,
Bir süredir bahçene uğrayamamıştım. Herzaman ki gibi keyifli ve güzel. Oya ağaçlarının arasındaki fotoğrafın çok hoşuma gitti. Sağlıklı günler temenni ediyorum. |
Merhaba Orhan bey, 3244. mesajinizda 3. fotograftaki bitki sanirim Monarda didyma, gecen hafta bir cicekcide gördüm cok hosuma gitti, harika bir kokusu var, bu bitkiden oswego cayi yapildigini biliyorum, kurutulup cayda, yemeklerde ya da meyve salatalarinda aroma olarak kullanilabiliyormus. Acaba alip bahceye diksem buranin kis soguguna dayanirmi acaba, yoksa saksidami kalsa ? Bilemedim.
|
SevgiliMinarislim;
Gerçekten güzel bir nostalji oldu, benim için. Hoş duygular yaşadım.:eek: Sevgili tturt; Kırmızı oyaya bayıldım. Orada fotoğraf karesine girmemek olmazdı. ;) Sevgili f.okan ; İnanın Monarda' ya ilişkin sizin kadar bilgi sahibi değilim. Sağ olsun Zeki Yağlı Bey, Nisan toplantısında vermişti. Bende ilk kışını bu yıl yaşayacak. Galiba soğuğa dayanıklı ki; Sayın Adalet Yağcı, Mersin'de, yüksek rakımlı bir yaylada, iki-üç yıldır dışarıda büyütüyor. |
Sanki yalancı cennet....
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bugünlerde Asterler ve Gauralar güzelleştiler. Eklenti 436707 Eklenti 436708 Eklenti 436709 Eklenti 436710 Eklenti 436711 |
5 Eklenti(ler)
Mercan ağacı yeniden çiçekleniyor. Sevgili h-doğan ''ikinci kez çiçeklenir.'' Demişti:eek:
Eklenti 436712 Eklenti 436713 Eklenti 436714 Eklenti 436715 Eklenti 436716 |
5 Eklenti(ler)
Solanum Rantonetti, Duranta Erecta, mavi çiçekli çalılarımdan...
Eklenti 436717 Eklenti 436718 Eklenti 436719 Sinameki çiçeklenmede gecikti. Eklenti 436720 Hünnaplar dalları kıracak kadar çok bu yıl. Eklenti 436721 |
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sarı çiçekli Meleklerin Borazanı'na, pembe çiçeklisi de eklendi..
Eklenti 436726 Eklenti 436727 Eklenti 436728 Eklenti 436729 |
4 Eklenti(ler)
Sevgili eşimle, bir haftadır günde 4-5 saat, arka bahçedeki fındıkları topladık. ''Yorulmadık'' desem yalan olur. ;)
Eklenti 436739 Eklenti 436740 Akşama doğruda, patoza dövdürdük... Artık çiçeklerime daha çok zaman ayırabileceğim. :) Eklenti 436741 Eklenti 436743 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025