![]() |
Orhan bey hayalet ne durumda? Şimşekli, yağmurlu havalarda daha korkutucu oluyordur :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hayalet Sediri' nin bir yıl toprağa adapte oluncaya kadar, bambu destekli olması gerekiyor. Bu destek te ister istemez doğal salınımını kısıtlıyor. Bu yüzden şu an, sıradan bir leylandi görüntüsünde. Eklenti 223116 |
5 Eklenti(ler)
Halfeti Gülü ancak iki gonca, bir gül açtı. Tomurcuklar sırada tabii.;)
Eklenti 223117 Eklenti 223118 Eklenti 223119 Houttunia bu sene çiçek açtı.:eek: Eklenti 223120 Eklenti 223121 |
Bu halide iyi görünüyor. İnşallah sağ salim büyür. Sulamasını ne sıklıkta ve ne oranda yapıyorsunuz?
|
Renk cümbüşü içinde adeta boğuldum sevgili Orhan Özbilgiç. Ellerinize sağlık.
Eskalonyalarım daha çiçeğe dönüşmedi benim, ben de çiçeklerini merak ediyordum. Sizin bitkinin çiçekli haline bayıldım, maşallah. Fırça çalısı da henüz başladı açmaya belki şimdi iyice açmıştır, gidince fotoğraflarım. Bahçenizdeki çiçekleri tek tek inceledim, Zeki Yağlı beyin bana da gönderdikleri bitkiler yavaş yavaş yerlerine alışmaya başladılar, tek tük çiçeklenenler var. Sizde hemoracallis ve agapanthus yok mu, gözümemi çarpmadı? Yoksa, bu güzel bahçeye göndermek isterim. Uğraşılarınız çok güzel neticeler vermiş, huzur ve mutlulukla doya doya tadını çıkarmanızı dilerim. |
Sevgili Orhan bey,
Halfeti gülü ikinci fotoğrafa resmen bittim... Acer palatum için de... Tarçın kırmızısı yeşil görüntüyü adeta kamçılıyor. Çalı sevginiz hiç eksilmesin, ellerinize sağlık... |
Halfeti gülü gerçekten muhteşem Orhan abiciğim kasım da çelik isterim:)
|
Orhan Hocam,
Döktürmüşsünüz yine. Ne harika güller onlar. Günebakan kardeşime bir çelik verin ki, bir tepsi ile karşılığını alalım. Dimi günebakan. |
Tabii abiciğim tepsi ne demek.Sizden kıymetlimi:)
|
Alıntı:
Yağışsız mevsime girildiğinde, 10 gün arayla 20 litre dolayında bir suyun yeteceğini sanıyorum. |
Sevgili Güler Hanım;
Daha birkaç saat önce Eşim (şu anda İstanbul' da.) telefonda sizin bahçede beyaz çiçekli muhteşem bir çalı gördüğünü söyledi. ''Belki Havlu Püskulü olabilir, bugünlerde çiçekli olan o var.'' Dedim ve bahçenizde en son mesajımdan sonraki sayfalara hızla gözattım. Farkedemedim. Beyaz gülü görmüş olabilir? Birşeyler yazayım derken, arkadaşlar dışarı çağırdılar. Eve biraz önce girdim. Sizin yazılarınızı gördüm. En kısa zamanda daha detaylı inceleyeceğim. Deneyimleriniz, sınama yanılmasız işimizi kolaylaştırıyor çünkü.;) Zeki bey' in verdiklerinden minik çalı görüntülü olanı çiçeklenmeye başlamış. Biraz daha belirginleşsin, dağıttığı bitkilerle ilgili konudan ismini kopya çekerek, fotoğrafını yayınlayacağım.:p Hemoracallis ve Agapanthus' um yok. Yani sonbaharda şimdi benim bu bitkilerin soğanlarındanda mı olacak?:) Çok zarifsiniz. Çok memnun olurum. Güzel dilekleriniz için teşekkür eder, selam ve sevgilerimi sunarım. |
Alıntı:
Beğenilerinizi o kadar güzel sunuyorsunuz ki; resmen gönlümü oksuyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Ağzınıza sağlık. |
Alıntı:
Selam ve sevgilerimle.. |
Alıntı:
Sevgili Zeytinci gibi, sende beni mutlandırıyorsun. Sağolasın. Günebakan öyle harika bir kardeşimizki, onu tanıdığım için çok şanslıyım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben Günebakan'ı tanımıyorum, fakat sofralarını tanıyorum. Bakarsın bir gün ben de tanırım sizleri. |
Sizin abutilion, beni öldürecek birgün:)
Böyle de açılmazki kardeşimmmm. Maşallah diyeyim kocaman. Benim garibim 50 cm hala:( Öğleye kadar güneş alıyor. 2 taneyi kurutmayı başardıktan sonra, bu son kalana gözüm gibi bakıyordum ki, çim biçilirken motor bir dalını epey zedelemiş. Kopmasın diye sardım sarmaladım. Çalılarınız mest etti yine, halfeti gülüne bayıldım. Sağlık ve mutlulukla yaşayın bu güzel bahcede. |
Teşekkür ederim Orhan ve Cumhur abiciğim o sizlerin iyiliği duygular karşılıklı:)
|
Alıntı:
Doğru ya! Sanıyorum bu sitede, bir Güler Hanım, birde sen varsındır, aşağı yukarı her başlığa uzanabilen.:p bu yüzden ''En''leri size sormak gerekir. Canım kardeşim. Seninle tanışmayı isteyen, benim gibi çok ama çok arkadaşımız vardır muhakkak. |
Alıntı:
Demin Yücel' in bahçesindede yazdım. Günlerdir senin bahçene uğramak istiyorum. Ama akşam olunca, yorgunluktan harap ve bitap düşüyorum. Ama söz, üç vakte kadar geleceğim.:p Ya bu Abutilon bu sene kışta hiç zarar görmediği için olacak, geçen yılki sürgünleri üzerinde çok çiçeklendi. Demekki meyvelerde olduğu gibi, bir yıl önceki sürgünler daha çiçekli ve meyveli oluyor. Başka izahı yok çünkü! Zira her sene aynı özeni gösteriyorum. Motorun açtığı yarayı aşı macunu ile kapatıp sarsaydın keşke. Gerçi oradan kessen, vereceği sürgünler daha sağlıklı ve güçlü olacaktır. Nitekim sabah, benim minik it, henüz bir metre boyundaki turuncu çiçekli Acem borusunu, 30-40 santimden ısırarak budayıverdi!:mad: Sonradan relaks oldum. Çünkü iki ay sonra daha hızlı büyüyen sürgünler vereceği kesin. Senin bahçende bu yıl çok müthiş oldu. Sizlerde sağlık içinde tadına varın. |
Aşı macunuda vardı ama ben panikten düşünemedim, çaputla sardım:))
Dün polygalamı toparlıyayım dedim. Dallar sağa sola yatmış. Baktım toplanmıyor, tepem attı. Damada verdim budama makasını, kes dedim, buda:)) Kelaynak oldu polygala. Umarım yeni sürgüne devam eder. Çünkü, bunca dala rağmen, hala sürgün var kart dallarda. İşler hafifleyince, bahcemde çaya beklerim:)) |
Abutılon muhteşem açmış aman desteklerini iyi ver..
|
Ellerinize sağlık Orhan Bey renk cümbüşü başlamış bahçenizde...Her şey gönlünüzce olsun...
|
Sayın Orhan hocam bugün istanbul'a geldim ilk işim dostlarımızın bahçesini gezmeye başladım büyük bir keyifle arkadaşların bahçelerinde ki güzellikleri ve bu güzelliklerin altında ki emeği görünce bizlere bu güzellikleri sunan dostlarıma teşekkür etmek istedim,bahçeniz çok renklenmiş Sayın hocam hayalet ağacınız halfeti gülünüz ve diğerleri çok güzel ayrıca çim makinanızı güle güle kullanın tekrar emeklerinize sağlık Allah güle güle oturmayı nasip etsin.
|
Abutılon coşmuş ya harika, aman koruyun onu havaların ne yaptığı belli değil bu sene ;)
|
Sevgili cemo;
Bazen bende öylesine sert budamalar yapıyorum. Bir yıl sonra, ''İyiki yapmışım diyorum. Bugün bir ara senin bahçeye uğramak şart oldu.:p |
fatma sunay, bettyycim;
Abutilon ile ilgili uyarınızı dikkate alacağım. Ancak dalları esnek değil, çok çıtkırıldım.;) Toparlarkende kırılıveriyor. bıcırık; Çok teşekkür ederim.:) Sevgili kelebekçalısı; Bahçemin eskidikçe dahada güzelleşeceğini bende gözlemledim. Bu nedenle, insan daha bir şevkle çalışıyor. Tabii özellikle siz dostlarımın motive eden beğeni dolu güzel sözleri, en büyük enerji kaynağı oluyor. Sağolun. |
Sevgili Orhan bey, mevsimlik çiçekleride seviyorum fakat galiba benim oyum çalılardan yana, abutilon çok güzel açmış benimkide bu yıl resmen çıldırdı, halfeti gülünüz harika bahçe coşmuş, gel beni yerinde gör diyor sevgiler saygılar.
|
Sevgili Orhan hocam abutilion coşmuş maşallah halfeti gülünüze bayıldım ellerinize saglık...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025