agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:34

5 Eklenti(ler)
Clematis Madam Baron Veillard açmayı sürdürüyor.

Eklenti 317465

Negrithanka' nın son çiçekleri gibi...

Eklenti 317466

Örümcek çiçeği çok uzun ömürlü. Sanırım sonbahara kadar açmayı sürdürecek.:confused:

Eklenti 317467

Eklenti 317468

Horoz ibiği bahçemin klasiklerindendir. O da açmaya başladı.

Eklenti 317469

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:43

5 Eklenti(ler)
Torba çiçekleri geçen yıl vardı. Dökülen tohumlardan yine çıktı.

Eklenti 317473

Zeytin gibi kökünden yere yatan elma biraz daha fazla sarsılmış olacsk ki, yaprakları sararıp dökülüyor.:(

Eklenti 317474

Sophora Japonica Pendula.

Eklenti 317475

Mısır Peygamber) çiçekleride dökülen tohumlardan çıktılar.

Eklenti 317476

Eklenti 317477

Adalet Yağcı 11-07-2012 20:50

1 Eklenti(ler)
Bu bahçe eskisinden de güzel olmuş.
Bahçeyi bu halde gördüğüme öyle sevindim ki, hiç bir şey olmamış gibi.

Dahlialar harika, şimdi ben de heveslendim, sürekli bağlamak gerektiği için vaz geçmiştim bu güzellikten.
Zinnialar muhteşem, her rengin tohumundan isterim :)

Glayöller duvar diplerinde daha mutlu oluyorlar sanırım, kontrol edilmesi daha kolay.

Cosmoslar, güller, manolya hepsi de şahane, bence yağmur yaramıış tüm bitkilere.

Ve...bunu çok beğendim, çok eskiden seyredip etkilendiğim bir film adını hatırlattı bana.
"Yeşil Yol"

Eklenti 317483

Ellerinize sağlık, ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Bundan sonrası için sadece keyfini çıkarmak kalıyor.
Sevgiyle.

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 20:54

5 Eklenti(ler)
Paşa Bıyığı sağlam...

Eklenti 317478

Oya ağaçlarınındiplerinede zinnia fidelemiştim.

Eklenti 317479

Kökünden kopan Abutilon' un ince bir dalı kırılarak vartayı atlattı. Macunlayıp sardım. Kabuklarının yarısı soyulmuş ama yinede yaşamını sürdürüyor gazi.:)

Yanındada minik bir sürgün var.

Eklenti 317480

Eklenti 317481

Kışın donan mercan ağacının kök sürgünü yine ağaç oldu. Birde çiçekleniyor mu? değmeyin keyfime.:p

Eklenti 317482

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:03

5 Eklenti(ler)
Nandina Domesticalar.

Eklenti 317485

Kadeh Çalısının çiçekleri şarap kokuyor.:)

Eklenti 317486

Hibiscus Mutabilis bu yıl ilk donlara yakalanmaz inşallahta çiçeklerini görürüm.

Eklenti 317487

Bodur zakkum hala çiçekli.

Eklenti 317488

Boulevard ve arkasında top formlu Ateş dikeni.

Eklenti 317489

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:12

5 Eklenti(ler)
Güneş şapkalarından bir grup.

Eklenti 317490

İlex...Arkadaki Sinameki çiçeklenmeye başladı. Aralık sonuna kadar sürebiliyor.

Eklenti 317491

Eklenti 317492

Yine diğer bir grup güneş şapkası ve Ekinezyalar.

Eklenti 317493

Ortancalar.

Eklenti 317494

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:23

5 Eklenti(ler)
İnanın, ben bu yolumun üzerinde yürümeyi çok seviyorum.

Eklenti 317497

Bu dahlia üzerinde tam 32 açmış durumda çiçek var!

Eklenti 317495

Eklenti 317496

Turuncu Acem Borusu açmaya başladı. Karşısında da sarılar.;)

Eklenti 317498

Bu lilium müthiş güzel kokuyor.

Eklenti 317499

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:30

5 Eklenti(ler)
Eski Gaura çiçeklenmeye yeni başladı.

Eklenti 317500

Pieris Japonica güneşi sevmiyormuş. Ona gelecek yıl için yarı gölge bir yer bulmam gerekiyor. Hiç büyüyemedi. Yeni yaprak vermedi.:(

Eklenti 317501

Eklenti 317502

Malabar ıspanağı çiçeklenmeye başladı.

Eklenti 317503

Eklenti 317504

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:38

5 Eklenti(ler)
Solanum Dulcamara fırtınada sadece sarıldığı direkten aşağıya sıyrıldı. Ama çiçeklenmeye devam ediyor.

Eklenti 317507

Karagözlü suzan çiçekleniyor.

Eklenti 317508

Pembe inci çalısı çok büyüdü.

Eklenti 317509

Hünnap çiçekleri iğde gibi kokuyor!

Eklenti 317510

Eklenti 317511

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:45

5 Eklenti(ler)
Böğürtlenler olmaya başladı.

Eklenti 317514

Eklenti 317515

Evin arkasındaki bölümü yeşillendirmek üç yılımı aldı. Ama başardım. Orayı çalılarla boğmayacağım.

Eklenti 317516

Eklenti 317517

Eklenti 317518

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 21:56

5 Eklenti(ler)
Oğul otu (Tıbbi melisa)

Eklenti 317527

Eklenti 317528

Son posta nektarinler...( İriler üstte, küçükler altta.) Pazarcı hilesi:p

Eklenti 317529

Güneş enerjisi ile çalışan Uğur böceği lambalarımız.

Eklenti 317530

Eklenti 317531

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 22:03

5 Eklenti(ler)
Balkondan görünen bahçe...

Eklenti 317545

Eklenti 317546

Eklenti 317547

Son olarak ilk kez dün çiçeklenmeye başlayan Clematis Jean Paul II fotoğrafları.

Eklenti 317548

Eklenti 317549

günebakan 11-07-2012 22:19

Orhan abiciğim Samsunu sel götürdüğünde seni ve bahçeni çok merak etmiştim ama Allaha şükür sizler de birşey yok bahçe müthiş o yeşil yol harika şöyle ayakkabılarını çıkarıp çimlerde yürürmekte çok güzel olmalı ellerine sağlık abiciğim:)

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 997161)
Bu bahçe eskisinden de güzel olmuş.
Bahçeyi bu halde gördüğüme öyle sevindim ki, hiç bir şey olmamış gibi.

Dahlialar harika, şimdi ben de heveslendim, sürekli bağlamak gerektiği için vaz geçmiştim bu güzellikten.
Zinnialar muhteşem, her rengin tohumundan isterim :)

Glayöller duvar diplerinde daha mutlu oluyorlar sanırım, kontrol edilmesi daha kolay.

Cosmoslar, güller, manolya hepsi de şahane, bence yağmur yaramıış tüm bitkilere.

Ve...bunu çok beğendim, çok eskiden seyredip etkilendiğim bir film adını hatırlattı bana.
"Yeşil Yol"

Eklenti 317483

Ellerinize sağlık, ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Bundan sonrası için sadece keyfini çıkarmak kalıyor.
Sevgiyle.

Adalet Hanım,
Tüm arkadaşlarımın beğenilerini önemsiyorum. Ama siz ve sizin gibi deneyimli üyelerimizi daha bir dikkate alıyorum. zaten olması gerekende bu.
Malum, birçok bitkiyi sizler sayesinde tanıdım. Sağolun.

''Yeşil yol'' u bende çok sevmiştim.
O yolu geniş tuttuğuma o kadar çok memnunumki. Yaklaşık 6-6.5 metre genişliğinde. O boşluk sağ ve sol loblardaki bitkilere bakmaktan yorulan gözü dinlendiriyor bence.

Evet. Yağışlar bu güzelliğin asıl nedeni. Keşke sindire sindire yağsaydı. Her ne kadar, herşey yoluna girdi gibi görünsede, o korkunç fırtınanın verdiği zararın telafisi biraz zaman alacak. Sağlık olsun.
Tohumları tabiiki alacağım. Tek kuşkum, hibrit tohumların ikinci yıl ekildiklerinde ürün vermeme durumu. Acaba bundada olabilir mi? Neyse... Ya herro, ya merro.;)

Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç 11-07-2012 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 997209)
Orhan abiciğim Samsunu sel götürdüğünde seni ve bahçeni çok merak etmiştim ama Allaha şükür sizler de birşey yok bahçe müthiş o yeşil yol harika şöyle ayakkabılarını çıkarıp çimlerde yürürmekte çok güzel olmalı ellerine sağlık abiciğim:)

Canım kardeşim;
Beğenmene sevindim. İnan zaman zaman o çayırlarda yatıp yuvarlanıyorum desem...;) Ciddiyim.
Sevgiyle kal.

smnunal 12-07-2012 09:16

Sayın Orhan Ağabeyim,

Karadeniz bölgesinde yaşamanın iyi ve kötü yanları bu olsa gerek. Bizim buralarda gökten gelen rahmet yerden bereketini verirmiş derler, bu yıl bu deyişi sizin oralara yağmur yağdıkça Orhan ağabeyimin bahçesi ve çiçekleri herzamankinden güzel olacak diye düşünmüşümdür. Nitekim bahçeniz benim düşündüğümdende güzel hale gelmiş.

Giriş yolundaki çimlere gelince insan daha eve gelmeden üzerindeki stresi alıp götürecek kadar güzel bir uygulama olmuş.

Bizim buranın ikliminde çimi yaşatmak çok zor. Sizden gelen tohumlardan Lablab, İspanyol fasulyesi ve Cardinal climber epey gelişmelerine rağmen inanırmısınız sıcaklardan çiçek bile açamaz hale geldiler. Bizlerde keşke yağmur yağsa diyoruz. Sizler aşırı yağışdan bizde aşırı sıcaktan bitki yaşatamaz olduk.

Size ve eşinize sevdiklerinizle beraber hayal ettiğiniz şekilde sağlıklı nice güzel günler yaşamanız temennisiyle muğladan saygı ve selamlarımı yolluyorum.

çisem 12-07-2012 11:57

Sayın Orhan Özbilgiç;
Bahçenizin takipçilerindenim. Sizi taktir ederek izliyorum.
Çimlerinizin cinsini ya da yerörtücünüzün ne olduğunu merak ettim.
Acemiliğimi de gözardı etmeyin lütfen.
Toprağı mükemmel kaplamış ve ben bu yeşilliği çok seviyorum.
Apartman bahçemizin çimini bir türlü yemyeşil yapamadığımızdan merak ettim sizinkini.
Kolay gelsin, saygılar.

sevim4 12-07-2012 12:02

Sevgili abim,çok merak etmiştim nasılsınız diye çok şükür bu kareleri gördüm biraz ferahladım.
Her yer yem yeşil o çimlerde oturmak vardı şimdi bir gün nasip olur inşallah.
Kendinize iyi bakin sevgi ve selamlar.

Asya Ceylan 12-07-2012 15:48

Harika hepsi maşallah maşallah ;) sayfanıza her seferinde sil baştan bakıyorum çok güzel. Biz ekrandan bakarken bu kadar mutlu oluyoruz... çok şanslısınız. Saygılar

kartal124 12-07-2012 21:11

Sayın Orhan bey,
Maaşallah hepsi çok güzel olmuş.
Bazı bitkilerin geçen yıl dökülen tohumlardan çıktığını anlıyorum.Ama bunlar yabani otlar arasında kaybolmuyorlar mı?Geçen sene ne kadar tohum attıysam, hepsi bahçeyi basan yonca ve çeşitlerini bilmediğim yabancı otlar arasında kayboldu.En sonunda da hepsini çim biçme makinasıyla biçtim galiba.
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 21:28

Sevgili smnunal;

Karadeniz İklimi, nemli bir iklim. Çoğu bitkinin çok sevdiği bir şey. Ama özellikle meyve ve sebzelerle, gül gibi bazı bitkilerin pek hoşlanmadığı bir durum.
Yani artılarının yanısıra, eksileride var.

Ama doğanın yemmyeşil olmasını sağladığı için varlığı bence çok daha güzel. Nitekim bahçemin ve çevrenin çayırlarının ( çim değil! ) sürekli yeşil kalmasının nedeni o.

Aslında yağışların bize pek zararı olmadı. Sadece su birikintisinin 24 saatten fazla kaldığı bölümlerde, örneğin; Turkistanica alba çürüdü. Asıl zarar yağışla birlikte esen çok kuvvetli fırtınadan oluştu.

Neyse; onlarca çeşit bitki içinde kaybolan ve zarar görenler unutulacak ya da, yeniden büyütülecek. İnsan olarak bunlara alışmamız gerekecek.
Bitkileriniz inşallah çiçeklenirler. Suyu ve arada bir gübreyi eksik etmezseniz açacaklardır mutlaka.

Selam ve sevgiler.
Her şey gönlünce olsun.

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 21:57

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çisem (Mesaj 997361)
Sayın Orhan Özbilgiç;
Bahçenizin takipçilerindenim. Sizi taktir ederek izliyorum.
Çimlerinizin cinsini ya da yerörtücünüzün ne olduğunu merak ettim.
Acemiliğimi de gözardı etmeyin lütfen.
Toprağı mükemmel kaplamış ve ben bu yeşilliği çok seviyorum.
Apartman bahçemizin çimini bir türlü yemyeşil yapamadığımızdan merak ettim sizinkini.
Kolay gelsin, saygılar.

Sevgili çisem;
Bahçemi sürekli izliyor olmanız beni mutlu etti. Sağolun, varolun.
bahçemde çim yok. Yörenin endemik yer örtücü bitkileri onlar...O bizim şansımız.
Ağırlıklı olarak; Ayrık çayırı, ince çayır, üçgül denilen bir yonca türü ve birazda buralarda 'cinek' denilen kalın bir çayırdan oluşuyor.
En az, 30-40 gün aralıkta yağmur yağdığı sürece, sulama gerekmiyor. Zira, ÇİSE yetiyor. Buralarda, çiy yerine, çise deyimi kullanılıyor.
Akşam güün batınca çayırlar ıslanmaya başlar, sabah kuşluk vaktine kadar hep ıslaktır. Anlayacağınız, deri ve bez ayakkabıların vay haline.:p

Size bu sabah çektiğim görüntülerle bahçemin çayırlarını ve çise yi tanıtayım.

Selam ve sevgilerimle.

Çiy (Çise)
Eklenti 318049

Yonca (Üçgül)
Eklenti 318050

İnce Çayır
Eklenti 318051

Ayrık çayırı
Eklenti 318052

Güneş doğalı 3-4 saat olmasına rağmen çayır hala ıslak. Yani, saat 9-10' a kadar lastik ayakkabıya devam.:p
Eklenti 318053

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 22:03

Sevim hanım;
İnsan sevdiklerini, ummadığı bir anda karşısında görünce, nasıl mutlu olmaz ki?
İnşallah birgün karşılaşırız.
Yürekten sevgiler gönderiyorum. Sağlıkla kalın.

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 997475)
Harika hepsi maşallah maşallah ;) sayfanıza her seferinde sil baştan bakıyorum çok güzel. Biz ekrandan bakarken bu kadar mutlu oluyoruz... çok şanslısınız. Saygılar

Sayın Asya Ceylan;
Beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Evet. Gerçekten burada bahçe sahibi olmak büyük bir şans. Doğa tüm cömertliği ile görsel anlamda çok büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerin işini kolaylaştırıyor.

Yüce tanrım, dilerim sizlerede böyle bir şansı bahşeder. Her şey gönlünüzce olsun.

nuray topcu 13-07-2012 22:13

ne diyeyim bilemedim,Allah ağız tadıyla o bahçeyi yaşamanızı nasip etsin,herşey,her kare harika..

nuray topcu 13-07-2012 22:16

geriye doğru gidince yaşadığınız fırtınayı gördüm...Allah korkutmasın demekten başka bir şey bulamadım..geçmiş olsun

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 22:23

Merhaba Sevgili kartal124;

Çok teşekkürler.
Geçen yıldan tohumu dökülerek biten Hazeranlar, papatya, Acem lalesi vb. bitkilerim var. Onlarınbulundukları yerleri kasım ayında belliyorum. Böylelikle toprak yumuşak olarak bahara kavuşuyor.

Özellikle sözünü ettiğiniz yabani otlar, buralarda nisan ayı ortalarında, kültür bitkilerinden biraz daha sonra ortaya çıkıyorlar. İyice boy gösterdikleri mayıs ayında, toprağı bolca sulayıp elle yoluyorum. Tabii bazıları kalıyor ama onlar, tohumdan yetişen bitkilerimin arasında çokta sırıtmıyorlar.

Sizinkilerde dilerim tekrar çıkarlar. Yoksa yazık olur.
Selam ve sevgilerimle.
Not: Yapı marketleri benim içinde geziverin lütfen!;)

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 22:32

ne diyeyim bilemedim,Allah ağız tadıyla o bahçeyi yaşamanızı nasip etsin,herşey,her kare harika..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 998040)
geriye doğru gidince yaşadığınız fırtınayı gördüm...Allah korkutmasın demekten başka bir şey bulamadım..geçmiş olsun

Sevgili nuray topçu;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Fırtına sonrasında biraz yorgunluk yaşadım ama, aşağı yukarı herşey tekrar rayına oturdu. Şükürler olsun ki, çok sayıda farklı türden bitkilerim var. Bunlardan birkaçının eksikliği, beni üzsede görüntüde çok farkedilmiyor.

Selam ve sevgilerimle.

kartal124 13-07-2012 22:33

Sayın Orhan bey,
Her hafta bir bauhause, arada sırada da Koçtaş, İBB Alibeyköy fidanlık turları yapıyorum.Ama özellikle yapı marketler artık çok birbirine benzemeye başladı.Mevsimden midir nedir bilinmez çeşitlilik iyice azaldı.Bol bol sardunya, 2-3 çeşit parafinli gül, bahardan kalma kurumuya yüz tutmuş clematisler vs.Anlıyacağınız değişik ve ilginç bir şey yok.
İlginç bitkileri artık internet üzerinden fidanlıklardan temin ediyorum.
Bu aralar süs elması,süs şeftalisi, süs kirazı, pembe pampas otu arayışındayım.
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç 13-07-2012 22:53

Bu aralar süs elması,süs şeftalisi, süs kirazı, pembe pampas otu arayışındayım.
Selamlarımla.[/QUOTE]

Pembe pampas yok ama, diğerleri buradada var. Ama çok büyük boyutlarda ve bulundukları fidanlığın, kargo hizmeti verebilecek alt yapısı yok.:( Sadece Samsun Büyükşehir ve çevre il - ilçebelediyelerine yönelik satışları var. Belediyelerde kendi kamyonlarını gönderip aldırıyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025