agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Orhan Özbilgiç / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17292.htm)

smnunal 22-04-2013 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1142620)
Dün nihayet bahçeme kavuştum.

Sayın Orhan Özbilgiç ağabeyim,

Başka bir söz söylemeye gerek yok. Yukarıdaki sözünüz herşeyi anlatıyor. Sevdiklerinizle beraber sağlıklı günler temennisiyle çiçeği bol bir yaşam diliyorum.

Orhan Özbilgiç 22-04-2013 20:09

Merhaba Sevgili alcen;
Ne güzel valla! Birbirini anlayabilen insanlarla bir şeyler paylaşmak. Sağolun.

Bende 4 tane yumrulu, bir tanede bu yıl Büyükdere Fidanlığı' ndan aldığım, çalı (odunsu gövdeli) şakayık var.
Yumrulu olanların hepsinde en azında 2 tane olmak üzere bolca tomurcuk var.
Topluca fotoğraf çekmemişim. Çalı şakayıkta ise bolca yaprak var.:D Bundan sonra çiçeklenmesini beklemiyorum. Galiba, bu kış iyi soğuklanamadı.

Dilerim sizin beklediğiniz açar.

Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 22-04-2013 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1142868)
Orhan bey hoş gelmişsiniz.İlk güzellikleri sundunuz.Daha ne çiçekler var bakalım.İstanbul dan getirdikleriniz hariç tabii. Elllerinize sağlık.

Hoşbulduk, canım kardeşim;

İstanbul'dan getirdiklerim genellikle saksı bitkileri. Onların gösterişli hale gelmeleri ağustosu bulur sanırım. :)
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç 22-04-2013 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1142877)
Hoşgeldiniz Orhan bey; Bahçenizdeki sessizlik sona erdi, birbiri ardına güzellikleri izlemeye başladık.
Efe püskülünüz çok güzel, otantik bir havası var, çiçeklerin dili bu olmalı, bizlere hepsi farklı farklı çağrışımlar yapıyorlar.
Bahçenizde yaptığınız değişiklikler bize rehber olacaktır.
Güzelliklerİ keyifle izleyeceğiz.
Size kolaylıklar dilerim, esen kalınız...

Hoşbulduk milaca.
Teşekkür ederim. Şu akıllı telefonları icadedenlerden Allah razı olsun. Telefonumu modem olarak kullanarak, internete girebiliyorum. Biraz ağır ama olsun.:p Yoksa geçen yıl siteye girmem çok sıkıntılı oluyordu.

Efe püskülü geçekten çok güzel. Bahçeme iki gündür hoşgeldine gelen dostlarımda onu çok beğendiler. Sağolsun Zafer İnandıklı...
Çok teşekkür ederim ama artık bahçemde, köklü bir değişiklik yapmam pek mümkün değil. Büyük olasılıkla herşey yerli yerine oturdu.
Ziyaretinize teşekkür ediyor, bende size kolaylıklar diliyorum.

Orhan Özbilgiç 22-04-2013 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1142892)
Sayın Orhan Özbilgiç ağabeyim,

Başka bir söz söylemeye gerek yok. Yukarıdaki sözünüz herşeyi anlatıyor. Sevdiklerinizle beraber sağlıklı günler temennisiyle çiçeği bol bir yaşam diliyorum.

Canım kardeşim;
Anlayışını takdir, güzel dileklerine teşekkür ediyor, sevgiyle kucaklıyorum.

YeniGine 22-04-2013 23:54

Sayın Orhan Özbilgiç; hafta, gün, saat, dakika, saniye sayıyor idiniz. Sizin de, bahçenizin de gözleriniz aydın olsun. Çok şükür kavuşmuşsunuz bahçenize, internete bağlanabilmeyi de başarmışsınız. Sevindim.
İlk bahçe güzelliklerini de paylaşmışsınız; ellerinize, gönlünüze sağlık. Teşekkürler.
Artık çalışma, fotoğrafları paylaşma zamanı... Kolaylıklar diliyorum, rastgelsin inşallah...

Orhan Özbilgiç 23-04-2013 05:18

Evet kavuştum. Doğa ile birebir iç içe olmak çok keyifli tabii.:)

Yalnız, işleri rutinleştirene kadar, çalışma anlarını fotoğraflamak pek mümkün değil. Ot ve çayır biçme çok pis işler. İnsanın kulaklarının içine kadar, ot-çöp doluyor. İstanbul'da parklarda rastlamışsınızdır. 10 santim otu biçmek için bile, jumbo boy çöp torbalarını, etek gibi üstlerine geçiriyorlar. :D

Üstümdeki iş kıyafetlerinin, inanın yıkamadan sonra bile lekeleri çıkmıyor. Öyle ya her türlü otun boyası.:p
Neyse, diğer işlerde görüntü almaya çalışırım artık.

Selam ve sevgiler arkadaşım. Kolaylıklar diliyorum.

gülsu 24-04-2013 10:11

Orhan hocam hoşgeldiniz. Siz gelince bahçeden hüzün kaçmış.:)

syuksek 30-04-2013 13:46

1 Eklenti(ler)
Sayın Orhan Hocam,

Hatırlar mısınız, geçen yıl Dikili'de ki yazlığımıza sizin bahçenizde tanıyıp sevdiğim abutilon ektiğimi, kışı nasıl atlatacağını merak ettiğimi yazmıştım.

Geçen sonbaharda yazlığı kapatırken dallarını iple birbirine bağlayıp dibine yanmış koyun gübresi dökmüştüm.
Annemler yazlığı açtılar, abutilonumun fotografını istemiştim, sevincimi sizinle de paylaşmak istedim...
Kışı çok güzel atlatmış, 2 misli büyümüş, çiçekten yaprakları görünmüyor...
Sevgiler

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 19:51

5 Eklenti(ler)
Sevgili syuksek;

Evet hatırlıyorum. ;)
Ne kadar güzel gelişmiş. Koyun gübresi yaramış. Köşede olması onu büyük bölümüyle sert rüzgarlardan korumuş anlaşılan.
Her yıl dahada büyüyüp güzelleşeceğini sanıyorum. Tebrik ederim.

Benimki maalesef geçen temmuz ayında bir fırtınalı yağmurda, kök boğazından koptu, sadece bir dalı kırıldı ama kopmadı. Ben onu macunlayıp, bağladım. Sadece tepede birkaç dalcığı besleyebildi. Birde dipten sürgün verdi.
Bende o dalın işe yaramayan bölümlerini (yaralı- çatlak ve bir bölümü kuru) atıp, yeşil bölümlerinitoprağa sapladım. Sanırım köklenecektirler. Birkaç sene sonra, güzel bir form bulurlar inşallah.

Evin güney cephesinde, geçen yıl yetiştirdiğim Abutilonum bu yıl biraz daha güzelleşti. Dilerim o da sizinki gibi gösterişli bir konuma gelir.
Selam ve sevgiler.

Eklenti 398695

Eklenti 398696

Eklenti 398697

Eklenti 398698

Eklenti 398699

Güler 02-05-2013 20:00

Sevgili Orhan Özbilgiç, binlerce kez teşekkür ederim. Kargo ücretini de ödeyerek beni mahçup ettiniz.

Bir koli bu kadar güzel ve itinalı nasıl hazırlanır, mutlaka sizden öğrenmek gerekir. Eşim özellikle sizi kutlamak istedi. Bir tek yaprağına bile hiç birşey olmadan elimize geçti.
Bu sene saksıda mı tutayım, hemen toprağa geçirmem gerekir mi?
Zahmetleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 20:07

5 Eklenti(ler)
Cytisus Racemosus (Süpürge otu çalısı) iki haftadır çiçekli. Sanırım bir süre daha çiçekli kalacak gibi.:eek:

Eklenti 398724

Eklenti 398725

Spirea (Keçi Sakalı) çiçeklerini dökmeye başlamadan yeni sürgünler vermeye başlayınca, bugün budadım. Zira bu çalı gelecek yıl, bu yıl vereceği sürgünler üzerinde çiçek verecek!

Eklenti 398726

Eklenti 398727

Eklenti 398728

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1148285)
Sevgili Orhan Özbilgiç, binlerce kez teşekkür ederim. Kargo ücretini de ödeyerek beni mahçup ettiniz.

Bir koli bu kadar güzel ve itinalı nasıl hazırlanır, mutlaka sizden öğrenmek gerekir. Eşim özellikle sizi kutlamak istedi. Bir tek yaprağına bile hiç birşey olmadan elimize geçti.
Bu sene saksıda mı tutayım, hemen toprağa geçirmem gerekir mi?
Zahmetleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Güler Hanım;
Sizin bana ve arkadaşlarımıza gönderdiğiniz onca bitkinin yanında bunun lafı mı olur?
Oğuz Bey,e teşekkür ederim.:)

Dikerseniz, bir yıl kazanırsınız. Onu kendiminkilerle birlikte ekim ayında çelikllemiştim. Sizinkileri (Birinide SDurul'a.) saksıya, kendiminkileri toprağa dikmiştim. Yani saksıda köklendi. Sadece saksısını şubatta büyüttüm o kadar.

Güle güle büyütün. Sağlık ve mutlulukla.:)

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 20:30

4 Eklenti(ler)
Weigelia (Gelin Tacı) bu sene dahada büyüdü.

Eklenti 398739

Eklenti 398740

Buna ilaveten, şubatta çeliklediğim pembe beyaz çiçeklisininde ilk çiçeklerini gördüm.:)

Eklenti 398741

Eklenti 398742

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 21:03

5 Eklenti(ler)
Geçen senelerde, balkon duvarının neredeyse tamamını kaplayan gülü, clematis sevdası yüzünden yarı yarıya küçülttüm. Boş kalan bölümlere clematisler sarsın diye.

İki gündür gül açmaya başladı. Üç yaşına giren, öndeki beyaz çiçekli erguvanım, bugün itibariyle tamamen açtı.

Eklenti 398746

Eklenti 398747

Nisan ayında birçok arkadaşımızınki çiçeklenince, Şakayıklarımın açışını göremeyeceğim endişesi kaplamıştı içimi.:(
Oysa hala açmadılar. Demekki burada, mayıstan önce çiçeklenmiyor.

Eklenti 398748

Eklenti 398749

Eklenti 398750

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 21:15

5 Eklenti(ler)
Leptospermum (Okyanus mersini, manuka, çay ağacı) lar sürekli çiçekteler.:eek:

Eklenti 398764

Eklenti 398765

Beyaz erguvan ile birlikte tohumdan yetişen bir diğer erguvan çiçek açmadığı için rengini bilemiyorum. Ancak yaprakları kırmızımsı.
Dallara yön vermek için çarmıha gerdim.:p

Eklenti 398766

Eklenti 398767

Eklenti 398768

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 21:26

5 Eklenti(ler)
Güller buralardada açmaya başladı.
Sevgili Sevim4' ün armağanı sihirbaz gül de ilk açanlardan.

Eklenti 398771

Eklenti 398772

Eklenti 398773

Eklenti 398774

Eklenti 398775

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 21:39

5 Eklenti(ler)
Saray Nanesi de çiçeklenmeye başladı.

Eklenti 398777

Sonbaharda, Acer Palmatum'un bir yan dalını alarak, tek dal olarak bıraktım.
Biraz daha yükselsin diye.;)

Eklenti 398778

Eklenti 398779

Deutzia (Havlu püskülü) de bu yıl boylananlardan. Tomurcuk çok ama çiçeklenmesi mayıs sonunu buluyor.

Eklenti 398780

Eklenti 398781

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 21:51

5 Eklenti(ler)
Mavi çiçekli çan sarmaşığı, kış boyunca yeşil ve çiçekli kalmış.
Geçen yazın tohum kapsülleri ancak kuruyup, tohum verdi.

Eklenti 398790

Eklenti 398791

Eklenti 398792

Eklenti 398793

Eklenti 398794

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 22:06

5 Eklenti(ler)
Geçen yıl Pas Hastalığı nedeniyle çiçeklerini görmeden, sapları kuruyan Glayöl soğanlarını sökmüş ve iri talaş içinde saklamıştım.
Baktımki sürgün veriyorlar, hemen toprakla buluşturdum. Birazda, yanmış ahır gübreli toprak ilave ettim.

Ortada Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanı kırmızı çiçekli Brugmansia, kenarlarda glayöller. Glayöller bu yıl bir terslik etmeyip açarlarsa, balkondan manzara güzel olacak.;)

Eklenti 398806

Eklenti 398807

Eklenti 398808

Eklenti 398809

Eklenti 398810

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 22:22

4 Eklenti(ler)
Clematislerden Rouge Cardinal, geçen yıl olması gereken renkte(Şarap kırmızısı) açmıştı. Bu yıl ilk çiçeği koyu eflatun. Yani açık mor.;)

Eklenti 398815

İlk açan miss Bateman olmuştu.

Eklenti 398816

Sonra Glady Picard açtı.

Eklenti 398817

Bugünde Piiliu kendini gösterdi.

Eklenti 398818

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 22:36

5 Eklenti(ler)
Sebze yapacağım yerlerin, önce otları zincirle parçalandı.

Eklenti 398820

Eklenti 398821

Eklenti 398822

Daha sonra patlatma ile sürüldü.

Eklenti 398823

Eklenti 398824

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 22:52

5 Eklenti(ler)
Ertesi gün Dekovatör ile toprak parçalanarak, ekilip-dikilebilir hale getirildi.

Eklenti 398826

Eklenti 398827

Eklenti 398828

Son olarakta 30 nisanda fasulye, bamya, börülce, dolmalık ve kış kabakları ekildi.

Domates, patlıcan, biber, salatalık, karpuz, kavun gibi sebze fidelerinin dikimi, birkaç gün sonra başlar, mayıs ortasını bulur.

Tohumcu Nılgun 02-05-2013 23:14

Kolay gelsin Orhan Abi :)
InsaAllah Agaclarin boy atar, ciceklerin cok acar, sebzelerin bol verir...:)
Sevgiler... Saygilar...:)

Orhan Özbilgiç 02-05-2013 23:30

Ne güzel dilekler bunlar böyle?:)
Çok teşekkür ederim, arkadaşım.

Adalet Yağcı 02-05-2013 23:36

Kolay gelsin Orhan bey.
Samsun benim bahçeden önde gidiyor, yaylada güller daha açmadı meselâ, vangelyada da çiçeklenmeye dair bir belirti yok henüz.

Rouge Cardinale şaşırdım, böyle bir değişikliğe ben hiç rastlamadım, The Presidente benziyor daha çok, rengi biraz açık sadece.
Bir kaç clematisi aynı yere dikmiş olabilir misiniz acaba?

Acerin budadığınız yan dalını yeni acerler için değerlendirmişsinizdir umarım, biliyorsunuz çelikten köklendirmek mümkün.

Bahçelerde iş çok, Mersin bir haftadır sıcaktan kavruluyor, meteoroloji 30 °C dese de hissedilen sıcaklık 40 °C, mevsim normallerinin çok üstünde, böyle devam ederse yandık :)
Ekmeyi düşündüğüm çim için gecikmiş ola bilirim.

Orhan Özbilgiç 03-05-2013 00:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1148414)
Kolay gelsin Orhan bey.
Samsun benim bahçeden önde gidiyor, yaylada güller daha açmadı meselâ, vangelyada da çiçeklenmeye dair bir belirti yok henüz.

Rouge Cardinale şaşırdım, böyle bir değişikliğe ben hiç rastlamadım, The Presidente benziyor daha çok, rengi biraz açık sadece.
Bir kaç clematisi aynı yere dikmiş olabilir misiniz acaba?

Acerin budadığınız yan dalını yeni acerler için değerlendirmişsinizdir umarım, biliyorsunuz çelikten köklendirmek mümkün.

Bahçelerde iş çok, Mersin bir haftadır sıcaktan kavruluyor, meteoroloji 30 °C dese de hissedilen sıcaklık 40 °C, mevsim normallerinin çok üstünde, böyle devam ederse yandık :)
Ekmeyi düşündüğüm çim için gecikmiş ola bilirim.

Adalet Hanım;
Şaşırdım doğrusu. Sizde şakayıklar erken açtı. burada henüz açacak. Tersine güller sizde açmamış. İlginç.:confused:

Vangelya'dada tersi bir durum.
Clematislerimin yerlerini unutmamak için bakın ne yapıyorum!:D Yeni bir clematis alınırsa, kapıdan itibaren en sona dikilip, liste hemen güncelleniyor.:rolleyes:Yani dört yıldır sıra şaşmıyor. Sağdan sola...

Eklenti 398851

Belki ilk çiçekte böyle olmuştur. Diğerleri yakında açar. Birde onlara bakarım artık.
Acer'in dalını, buradaki üye kardeşlerime verdim. Onlar çeliklediler.
İnanın buradada kurak başladı. Sulama yapıyorum. Oysa mayıs ortasındna sonra ancak sulama gerekirdi.
Dilerim çim için iyi bir hava yakalarsınız.
Sizede kolaylıklar diliyorum.

Adalet Yağcı 03-05-2013 00:13

Orhan bey, bendeki erken açan beyaz kokulu şakayık farklı bir tür, kışın dalları kaybolmuyor, budama da gerekmiyor, fazla büyümüyor, geldiğinde üzerinde kart yoktu, bu nedenle tam adını bilmiyorum.
Geçen yıl Bauhaus'tan aldıklarım sizin şakayıklardan, onlar yeni gelişiyorlar daha.

Rouge Cardinali merak ettim iyice, bakalım diğer tomurcukları nasıl açacak.

Orhan Özbilgiç 03-05-2013 00:22

Haaaa! Şimdi anlaşıldı işin sırrı.
Demek şakayıklar farklıymış.:)
Rouge Cardinal'i birkaç gün sonra tekrar görebileceğimizi sanıyorum.
Dağrusu bende merak ettim.

Tohumcu Nılgun 03-05-2013 00:45

Turkiyem, Turkiyem Cennetim...:)
Ulkemde havalar isinali cok olmus. Orhan Abinin bahcedeki gulleri acmis bile. Buradaki gullerin yapraklari daha yeni yeni yeseriyor. Havalar burada gec isiniyor, nadirde olsa sicaklik 20° yi gosterince dunyalar bizim oluyor :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025