agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Satı Uğurtan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17287.htm)

oppss! 19-04-2010 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat (Mesaj 619986)
bitkiler hakkında fazla bilgi sahibi değilim bağışlayın beni.:(

Bağışlanacak birşey yok ortada:)
Tipik bromeliad, forumda bazı bilgiler mevcut zaten...
Praecox hocamızı dürtün bu konuda;)

Güngör Salman 19-04-2010 12:38

Uğraşmayın benim ablamın minicik zeytiniyle:p:D

Satı Uğurtan 19-04-2010 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 620000)
Uğraşmayın benim ablamın minicik zeytiniyle:p:D

Zeytinim o kadar küçükki, resmini yüklesem devlet acıyıp korumaya alır:)

oppss! 19-04-2010 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 620020)
Zeytinim o kadar küçükki, resmini yüklesem devlet acıyıp korumaya alır:)

Bu zamanımda benide güldürdünüz ya allah ta sizi güldürsün:)

Yılmaz Yalçın 19-04-2010 14:02

Sayın Satı Uğurtan,
Zeytininizi müzeye koyalım:)

OSMAN45 19-04-2010 17:11

Marifet iltifata tabidir

Sayın satı uğurtan,
Gerçekten bahçenizle, sizi tanıyanlarla özellikle kardeşlerinizle tevazu içinde, paylaşımcı, candan, rabıtalı ilişkilerinizle methiyelerin hepsine layık olduğunuzu anlamak çok kolay. Siz mesleğinizi de bu davranışlarınızla mükemmel yapmışsınızdır. Tüm diğer hemşireler gibi.

Çoğumuzun bir anne veya anneanne çiçeği vardır herhalde. Annemde çok uzun ömürlü bir yılbaşı çiçeğini çok sever ona ihtimam gösterirdi. Her sene şubat başlangıcında bol bol çiçek açtığı için annem ona Şubat çiçeği derdi. Bu Kasımda kaybettiğim annemden sonra bu Şubat da çiçek açmadı. Umarım seneye açar.

Gönderinizin toprakla buluşmasının fotolarını çektim. Birkaç güne kadar buraya aktarmaya çalışacağım.

Ben de sizinki ile yaklaşık aynı bölgede bulunan bahçemde çok ihtimama rağmen 3 adet zeytin ağacımı büyütemiyorum. Bu seneki donlardan çok etkilendiler. Umarım büyürler ve bana zeytinlerini verirler. Bahçemin rakımı biraz daha yüksek. Bu nedenle deniz kenarından 3-4 derece daha soğuk oluyor. Benim işim daha zor.

Herşey gönlünüzce olsun.

Satı Uğurtan 19-04-2010 18:58

Sevgili oppss,hep gülün inşallah sevgiler.

Satı Uğurtan 19-04-2010 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 620072)
Sayın Satı Uğurtan,
Zeytininizi müzeye koyalım:)

Sevgili kubat_izmirli,zeytin çok yaşlı değil ama:)

Yılmaz Yalçın 19-04-2010 19:22

Sevgili Satı Hanım,
İnşallah bu sohbettten sonra seneye bin tane zeytininiz olurda bizde yeriz çay ile ekmek arasına koyup afiyetle:)

Satı Uğurtan 19-04-2010 19:24

Sayın Osman45,bu kadar iltifatı umarım haketmişimdir.bende insan sevgisi daha doğrusu canlı sevgisi oldukça yüksek olduğu için hayatım boyunca karşımdakini üzmemek, mutlu etmek için yaşadım.
Sayın Osman bey,anneniz hanımefendiye çok üzüldüm başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, çiçeği ilk yıl hissetmiştir bu yıl açar umarım.
gönderdiklerimden farklıda var, eğer birgün gelip bahçemi gezerseniz istediğinizden alırsınız.
Ayrıca konu olan zeytin, 5, 6 cm2 kadar birşey kardeşler arasında espiri olup, sevgili dostlarımızdan gelip görenlerde, espiriye ortak oldular ve böyle uzayıp giditti.
Sayın Osman bey,iltifatlarınız için tekkrar teşekkürler saygılar.

Satı Uğurtan 19-04-2010 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 620263)
Sevgili Satı Hanım,
İnşallah bu sohbettten sonra seneye bin tane zeytininiz olurda bizde yeriz çay ile ekmek arasına koyup afiyetle:)

Sevgili kubat_izmirli,bu dediğiniz belki 50 yıl sonra, siz gelin ben yedirecek zeytin bulurum:)

Adalet Yağcı 19-04-2010 20:17

Satı hanım, bu Tillandisian, Cemo'nun hediye ettiği çiçeğin adı mı?
Gerçekten çok hoş, güle güle büyüsün ama tıpış tıpış yürümesin dikkat edin :)
Şu zeytini de iyice merak ettim :)

Satı Uğurtan 19-04-2010 20:22

Sevgili Adalet hanım,evet tillandsia cemonun hediye ettiği çiçeğin adı,senin canın sağolsun yürürse eğer:)
En kısa zamanda zeytinin, resmini çekip yüklüyorum:)

Satı Uğurtan 25-04-2010 19:46

Zeytinim

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, koruma altında olan meşhur zeytin ağacım:)

Satı Uğurtan 25-04-2010 19:51

Bakla

1 Eklenti(ler)
Yılın ilk sebzesi.

Satı Uğurtan 25-04-2010 20:00

bahçemden son resimler

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, galiba güneşi ayarlayamadım resimler biraz donuk gibi, özür dilerim.
Adını bilmediğim bir çalı,leylak,ılgın,elma,ve adaçayı.

Satı Uğurtan 25-04-2010 20:08

son resimler

5 Eklenti(ler)
Son lalelerim,haseki küpesi,clematis tomurcuk dolu yakında açacak,mayasıl otu(ajuga reptans).

Yılmaz Yalçın 25-04-2010 20:10

Sevgili Satı Hanım,
Maşallah bahçenizde keyifli zamanlar geçireceksiniz bu yaz:)Sıcak bir çay güzel gider bu keyifli bahçede..Söz verdiniz seneye zeytin yiyeceğiz bahçenize.

Yılmaz Yalçın 25-04-2010 20:11

Clematisin türü nedir maşallah resmen tomurcuk patlaması yapmış özel bir bakım uyguladınız mı?Benimkinde 2 tane var tomurcuk

Satı Uğurtan 25-04-2010 20:13

Sevgili Yılmaz zeytini gördünmü? yükledim.Bu zeytin ne zaman zeytin verirse
dedik:)
Clematisin cinsini bilmiyorum bana kardeşim almıştı, özel bir bakım uygulamadım sevgiler.

Güngör Salman 25-04-2010 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 624539)
Son lalelerim,haseki küpesi,clematis tomurcuk dolu yakında açacak,adını bilmediğim yayılıcı süs bitkisi.

Son fotoğraf Mayasıl otu ( Ajuga Reptans )

Satı Uğurtan 25-04-2010 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 624554)
Son fotoğraf Mayasıl otu ( Ajuga Reptans )

Can simidim teşekkürler.

Hhatice 25-04-2010 20:31

Sevgili arkadaşım laleler geçiyor artık Clematisin cinsi ne ?ne renk açıyor .Birde kışın açanlar varmış .Ben de alacağım karar veremedim hangisini alacağıma ,bahçen çok huzur veriyor .Zeytinin benimkinden de küçükmüş :)Benimki de bebek daha umarım bu kışı atlatır .

Güngör Salman 25-04-2010 20:46

1 Eklenti(ler)
Clematis'lerin 2 tanesi bunlar.

Hhatice 25-04-2010 20:50

Çok güzeller sevgili Güngör kokuyor mu?

Satı Uğurtan 25-04-2010 21:04

Sevgili Hhatice,evet lalelerin sonu,canım clematisleri bana Güngör almıştı,orda 4 çeşit clematis var,saksıdaydı kırarım korkusuyla hepsini aynı yere diktim.Benim zeytin 4, 5 yaşında var, galiba böyle kaldı büyümüyor. Sevgili arkadaşım, clematisle ilgili çok bilgim yok,sevgiler.

Adalet Yağcı 25-04-2010 21:28

Sevgili Satı hanım, mavi renkli clematisinizin rengi çok güzelmiş, hem de katmerli açmış, çok hoş.
Hasekiler de çok güzel ama ille de laleler...

Satı Uğurtan 25-04-2010 21:36

Sevgili Adalet hanım,iltifat ve güzel sözlerinize çok teşekkür ederim.Clematis bende ilk açacak bana Güngör almıştı,haseki küpemde ilk bu yıl açtı,evet laleler çok güzel insana garip bir huzur veriyor.

Cumhur Tonba 25-04-2010 22:15

Satı Hanım,
Birinci sayfadan başladım ve son sayfaya kadar baktım. 2nci sayfadan sonra fotoğraflar daha net. Kızınızın Hint yağı bitkis, Annenizin çiçeği, Domates-karpuz faoğrafları, kasımpatılarınız, yaprak güzeli, bahçenizin yeni çitleri, Kamkat'ınız, kaktüsler, lalalaler ve hele hele tek çiçekli erik fidanınız. Hepside çok harika.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Satı Uğurtan 25-04-2010 22:21

Sevgili Cumhur bey, ne diyeceğimi bilemiyorum, önce bahçemi sanalda olsa ziyaret etmeniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim.Ayrıca baştan sona gezip, herşeyi sıralamanızda bir başka güzel,tekrar teşekkürler sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025