agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

ciceksever70 13-06-2011 19:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 821867)
Ortanca cenneti :))
Geçin karşılarına tadını çıkarın doya doya :))

Sevgili nurcanabay, bazen esimle düsünüyoruz orman tarafina da bir bank koysak mi bahceye karsidan bakabilmek icin diye. Ama gecen arabalar herhalde bunlar bahceyle kafayi bozdular diye alay ederler. Kendimiz yapip kendimiz hayran kaliyoruz:D.

Orhan Özbilgiç 13-06-2011 21:10

Yok arkadaş! Graz bile bizden bir hafta önde mevsim olarak. İki gün önce, Çarşamba Ticaret Odası Binasının bahçesinde, beya gelinlik giymiş gibi kocaman bir çalı gördüm. Yanına gittim. Deutzia. Hemde ne heybetli. Makinam yanımda olmadığı için çekemedim. Sizde geçen yıl görmüştüm. Bu yılda galiba komşunuzun kini fotoğraflamıştınız. Hemen aklıma geldiniz. Bahçenizede çoktandır uğramamıştım. İyi oldu.
Ne kadar çok gül ve ortancanız var. Gülleriniz sanki daha çok yapraklı. Katmerli gibi. Çok güzeller. Renkleride öyle.
Ortancalarınızda güzel bir çit gibi.:p Güzel duruyorlar.
Sağlık içinde tadını çıkarmanız dileğiyle. Selamlar.

ciceksever70 13-06-2011 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 822057)
Yok arkadaş! Graz bile bizden bir hafta önde mevsim olarak. İki gün önce, Çarşamba Ticaret Odası Binasının bahçesinde, beya gelinlik giymiş gibi kocaman bir çalı gördüm. Yanına gittim. Deutzia. Hemde ne heybetli. Makinam yanımda olmadığı için çekemedim. Sizde geçen yıl görmüştüm. Bu yılda galiba komşunuzun kini fotoğraflamıştınız. Hemen aklıma geldiniz. Bahçenizede çoktandır uğramamıştım. İyi oldu.
Ne kadar çok gül ve ortancanız var. Gülleriniz sanki daha çok yapraklı. Katmerli gibi. Çok güzeller. Renkleride öyle.
Ortancalarınızda güzel bir çit gibi.:p Güzel duruyorlar.
Sağlık içinde tadını çıkarmanız dileğiyle. Selamlar.

Tesekkür ederim Orhan bey ama sizin bahceniz de mevsim olarak gec canlansa da bu yil cok büyük bir degisim gösterdi. Bastan beri takip edince insan farkediyor. Bizde beyaz Deutzia var orman tarafinda. Komsumuzunki de bizim oldu sayilir cünkü bu yil bizim bahceden bir sürü kökü cikti. Gecen yil cok derin budandigi icin ciceklerini göremeyecegiz galiba ama benim taraftakilerden yeni bir cali sahibi oldum bedavadan. Bu arada size iyi bir haberim var Kelebek calilarindan ikisi cicek tomurcugu verdi. Yakinda cicegini de görürüm sanirim. Digeri biraz göldege kaldigi icin tomurcuklanmadi ama hepsinin de gelisimi iyi. Aldigimdan beri iki kati büyüdüler.
Ben de size kolayliklar diliyorum bu aralar isiniz yogun.

Orhan Özbilgiç 13-06-2011 22:09

[Kelebek calilarindan ikisi cicek tomurcugu verdi. Yakinda cicegini de görürüm sanirim. Digeri biraz göldege kaldigi icin tomurcuklanmadi ama hepsinin de gelisimi iyi. Aldigimdan beri iki kati büyüdüler.

Bakın işte! Benimkiler ikişer metreyi buldular ama tomurcuk momurcuk yok. Biz bu sene çok geç kaldık. Sağlık olsun. Değil mi? :p

ciceksever70 15-06-2011 12:49

5 Eklenti(ler)
Neseli latinlerim ve dahlialarim...

ciceksever70 15-06-2011 12:52

5 Eklenti(ler)
Bu yil bahcede gün güzellerim cogaldi.

ciceksever70 15-06-2011 12:54

2 Eklenti(ler)
Salyangoz ve kurtlar rahat verince kadifeler de cicek acma firsati buluyor.

Bahar 15-06-2011 13:30

Sevgili çiçeksever yine döktürmüşsün:).
Nereden bulursun bu güzel çiçek çeşitlerini bilmem çiçekçiler sizlere çalışıyor galiba:rolleyes:.
gez gez bitiremedim çok çok güzeller.
ellerinize emeğinize sağlık

ciceksever70 15-06-2011 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bahar (Mesaj 822915)
Sevgili çiçeksever yine döktürmüşsün:).
Nereden bulursun bu güzel çiçek çeşitlerini bilmem çiçekçiler sizlere çalışıyor galiba:rolleyes:.
gez gez bitiremedim çok çok güzeller.
ellerinize emeğinize sağlık

Tesekkür ederim sevgili Bahar. Calilarin cogunu marketlere gelen kampanyalardan aliyorum. Boylari cok minik oluyor o yüzden bir saksi cicek fiyatina aliyorum ama ertesi yila zaten gelisiyorlar. Clematisler de öyle. Marketlerde istemediginiz kadar 2 euro´ya alabiliyorsunuz. Tek dezavantaji resimdeki renk ve cesitte olmayabiliyor, sürprizler yasaniyor yani ama her seyi cicek seralarindan almaya kalksak para yetistiremeyiz. Ama gercekten cesit cok cogaldi artik bir de mevsimlikler araya girince her taraf doluyor. Sadelestirmeye de kiyamiyorum artik. Biraz da seviyorum galiba böyle coskulu olmasini. Sevgiyle kalin.

gilan 15-06-2011 17:05

Güngüzellerinin altındaki resimdeki pembe çiçek nedir?
Yaprak yapısı aynı lisianthus. :p

Periş 16-06-2011 12:06

Sevgili ciceksever güngüzelleri kadifeler harika görünüyor ellerinize saglık...

Nevzat 16-06-2011 16:31

Sayın ciceksever70,

Hepsi çok güzel, çok emeğiniz olduğu belli, allah gönlünüze göre versin.

ciceksever70 16-06-2011 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 822970)
Güngüzellerinin altındaki resimdeki pembe çiçek nedir?
Yaprak yapısı aynı lisianthus. :p

Sevgili Gilan o cicek silene sp. her yil kendiliginden lale saksisinda cikiyor. Ben de lisianthusa benzetmistim ama ne yazik ki degil.

ciceksever70 21-06-2011 20:34

5 Eklenti(ler)
Liliumlar, liliumlar... Bunlar kokmuyor ama görüntüleri cok güzel.

ciceksever70 21-06-2011 20:36

1 Eklenti(ler)
Kelebek calisinin ilk ciceklerini gördüm. Bunun cinsi buddleja davidii pink delight.

ciceksever70 21-06-2011 20:40

5 Eklenti(ler)
Meraklisina ortanca resimleri... Umarim bikmazsiniz.

ciceksever70 21-06-2011 20:43

5 Eklenti(ler)
Ortancalar devam...

ciceksever70 21-06-2011 20:46

4 Eklenti(ler)
Beyaz cali ortancam kartopunu bana aratmadi.

ciceksever70 21-06-2011 20:49

4 Eklenti(ler)
Ön taraftakilerin hepsine mavilestirici gübreden verdik ama ortanca hep kafasina göre takilan bir cicek. Hepsi istedigi renkte acti hatta tek kökte birkac renk acan bile var...

ciceksever70 21-06-2011 20:52

2 Eklenti(ler)
Kücük bahcivanim is basinda... Ben onu cektim ardindan o da " anne ben de seni bahcede cekeyim" diye tutturdu.

ayhan219 21-06-2011 22:02

sevgili çiçeksever çok anlamlı isim seçmissiniz size ve bahçenize bakınca zaten bu isim yakıştırılır size küçük bahçıvanınız da çok şirin

cemo 21-06-2011 22:11

İşte ortanca şovu başlıyorrr:)
O çit, ayrı bir güzellik katmış güzelliğe. Rengarenk günler bizi bekliyor.
Teşekkürler, çiçeksever. Fotoğraftanda olsa, seni tanıdığım için sevindim.
Sevgiler.

bettyycim 21-06-2011 22:17

Sevgili ciceksever, gözlerinizden hayat enerjisi fışkırıyor bu enerjiniz hep daim olsun sizi resimden de olsa tanımak güzel :D

ciceksever70 21-06-2011 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219 (Mesaj 826111)
sevgili çiçeksever çok anlamlı isim seçmissiniz size ve bahçenize bakınca zaten bu isim yakıştırılır size küçük bahçıvanınız da çok şirin

Tesekkür ederim Ayhan bey ben de sizin yeni bahce isine soyundugunuzu okudum, kolayliklar dilerim.

ciceksever70 21-06-2011 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 826119)
İşte ortanca şovu başlıyorrr:)
O çit, ayrı bir güzellik katmış güzelliğe. Rengarenk günler bizi bekliyor.
Teşekkürler, çiçeksever. Fotoğraftanda olsa, seni tanıdığım için sevindim.
Sevgiler.

Cemocugum önceden de birkac kez resmimi eklemistim ama vücut hacmi iki katina cikinca daha cok dikkat cekiyor demek ki:D. Ortancalar gercekten gülleri bile bastirdi. Ektigimiz ilk yil tek dali kirilmasin diye ödümüz kopuyordu simdi gelisigüzel biciyoruz artik. Cit iyi oldu haklisin, ortancalari da desteklemis oldu yoksa yola yayiliyordu hepsi.

ciceksever70 21-06-2011 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 826122)
Sevgili ciceksever, gözlerinizden hayat enerjisi fışkırıyor bu enerjiniz hep daim olsun sizi resimden de olsa tanımak güzel :D

Tesekkür ederim sevgili bettycim, konu bahcelerimiz olunca bizler arka planda kaliyoruz tabii. Arada bir de olsa cee yapmak iyi oluyor ben de bahce ve balkon sahiplerinin resimlerini görmekten mutlu oluyorum. O zaman insan daha bir sahibiyle özdeslestiriyor gezerken. Sevgiler.

cemo 21-06-2011 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 826152)
Cemocugum önceden de birkac kez resmimi eklemistim ama vücut hacmi iki katina cikinca daha cok dikkat cekiyor demek ki:D.

:)))Sanırım haklısın. Bak, diğer görüntünü unutmuşum bile.

limon 22-06-2011 06:25

Sevgili Çiçeksever, bu sene Orası daha sıcak gidiyor sanki? Bizim ortancalar henüz çiçek tomurcuklarını büyüttü, tam açamadılar. Gün Güzelleri de 2 gün önce ilk çiçeğini açtı. Ortancalar her zamanki gibi şahane...

Son 2 fotoğrafta ise çok şekersiniz, üçünüz de... ;)

ciceksever70 22-06-2011 06:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 826238)
Sevgili Çiçeksever, bu sene Orası daha sıcak gidiyor sanki? Bizim ortancalar henüz çiçek tomurcuklarını büyüttü, tam açamadılar. Gün Güzelleri de 2 gün önce ilk çiçeğini açtı. Ortancalar her zamanki gibi şahane...

Son 2 fotoğrafta ise çok şekersiniz, üçünüz de... ;)

Cok tesekkür ederim sevgili Limon, eh haksiz da sayilmazsin minik üyemizin gelisine az kaldi artik son 6-7 hafta cok cabuk geciyor gibi geliyor bize.
Bu yil Nisan ayi normalin üzerinde sicak gecti, Mayis ve Haziran yagisli da olsa ilk kez 30 dereceleri gördük bu aylarda. Normalde ancak Temmuz 30-35 arasi olurdu. Bir aydir yüzmeye bile basladik (gerci havuz suyunu burada solar enerjisi ile isitiyorlar ama olsun ). Bir cok cicek neredeyse 15 gün, bir ay önceden acti. Ortancalar da erkencilerden umarim cicekleri cabuk bitmez. Simdi dört gözle aksam sefalarimin ciceklenmesini bekliyorum. Benim sansima sanirim bahcemi dogum öncesi bol cicekli görmek kismet oldu.

Periş 22-06-2011 10:46

Sevgili ciceksever70 ortancalar harika rengarenk cıvıl cıvıl maşallah resimlerdende olsa sizi tanımak çok güzel sevgiler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025