agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

cemo 12-04-2011 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 784429)
Pesinde dolanip duruyorum. Ay orda su var, ay orda bu var diye

Aynen böyle, oğlumun ardında dolandım bende. Bir dakika dedim, büyük motoru aldım. Şurada kışa dayanıklı japon gülüm var kesersin falan, ben yapayım. Derkennnn, ben çarpıverdim:eek:. Yaralandı gövde, ölecektim. Oğlumun gülmesine de cok sinirlendim tabiii:(

ciceksever70 12-04-2011 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 784649)
Aynen böyle, oğlumun ardında dolandım bende. Bir dakika dedim, büyük motoru aldım. Şurada kışa dayanıklı japon gülüm var kesersin falan, ben yapayım. Derkennnn, ben çarpıverdim:eek:. Yaralandı gövde, ölecektim. Oğlumun gülmesine de cok sinirlendim tabiii:(

Biz de cok alemiz, hem yardim edecek insan buluyoruz hem rahat vermiyoruz. Ama bu kadar pesinde kosturmama ragmen lupinlerimden biri gitti. Yine yapraklanir ama cicek zamanini kaciracagim simdi.

hanndan 12-04-2011 18:55

bahçeniz ne kadarda güzelmiş.maşallah

ciceksever70 12-04-2011 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 784731)
bahçeniz ne kadarda güzelmiş.maşallah

Cok tesekkür ederim sevgili Hanndan, insallah birkac yil icinde sizin bahceniz daha güzel olur. Ilk üc yil calistik cabaladik, ücüncü yilda bahcemiz ancak kendine geldi. Bu yil daha da derli toplu oldu. Biraz zaman aliyor ama sonucta verilen emege degiyor.

ciceksever70 18-04-2011 17:23

3 Eklenti(ler)
Esimin yapi marketin kapisina fazlalik kalan soganlar olarak konulan bir sepetten aldigi laleler cok güzel acti.

ciceksever70 18-04-2011 17:25

2 Eklenti(ler)
Celikten yetistirdigim cezayir menekseleri cicekte...

ciceksever70 18-04-2011 17:27

2 Eklenti(ler)
Acer`lerim cekici bordo renklerine büründüler...

ciceksever70 18-04-2011 17:29

1 Eklenti(ler)
Japon ayvasi sabahlari uyanir uyanmaz baktigim yatak odasi penceremden bana gülümseyen bitkilerimden...

ciceksever70 18-04-2011 17:31

2 Eklenti(ler)
Unutma beni cicekleri... Beyazi nereden aralarina karismis bilmem bu yil tasin dibinde acip beni sasirtti. Umarim tohum sacip cogalir.

ciceksever70 18-04-2011 17:33

3 Eklenti(ler)
Bunlar da benim guguklar...

ciceksever70 18-04-2011 17:35

2 Eklenti(ler)
Bahceye aldigim pierisler bana ciceklenerek tesekkür ettiler.

Adalet Yağcı 18-04-2011 17:45

Sevgili Çiçeksever, Japon ayvası harika çiçeklenmiş, izninle onu masaüstü yaptım :)

Bir şey rica etmek istiyorum, lütfen ununtma beni çiçeklerini bir daha fotoğrafla, benim en sevdiğim bitkilerdendir, onu yetiştirmeyi bir türlü başaramadım nedense.

Bahçe hareketlenmiş bütün bahçeler gibi, bu yaz da seyrine doyum olmayacak belli.
Ellerine sağlık canım.

ciceksever70 18-04-2011 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 788110)
Sevgili Çiçeksever, Japon ayvası harika çiçeklenmiş, izninle onu masaüstü yaptım :)

Bir şey rica etmek istiyorum, lütfen ununtma beni çiçeklerini bir daha fotoğrafla, benim en sevdiğim bitkilerdendir, onu yetiştirmeyi bir türlü başaramadım nedense.

Bahçe hareketlenmiş bütün bahçeler gibi, bu yaz da seyrine doyum olmayacak belli.
Ellerine sağlık canım.

Bahceme hosgeldin Adalet ablacigim bütün izinler senin. Japon ayvasini ben de cok seviyorum. Celikten cogalttim ama cok yavas büyüyorlar.
Beni unutmalar burada bolca yetisiyor tohuma benzer bir sey görürsem senin icin toplarim. Sevgiler.

Kiraz 18-04-2011 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 788096)
Bunlar da benim guguklar...

Toplu halde ne güzel olmuşlar, salyangozlar uyumaktan ziyafeti kaçırmışlar, iyi de olmuş.

günebakan 18-04-2011 18:11

Sevgili Çiçeksever guguklar harika tabi ki diğer çiçeklerinde bahar nasılda canlandırıyor doğayı harika görüntüler:)

ciceksever70 18-04-2011 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 788130)
Toplu halde ne güzel olmuşlar, salyangozlar uyumaktan ziyafeti kaçırmışlar, iyi de olmuş.

Sevgili Kiraz cok sükür hava az yagisli ve sicak olunca salyangozlar daha ayilamadi. Gecen yil bahcedeki taslarin altindan yüzlerce yumurtasini bulup yokettim ama yine de zamani gelince her yerden cikiyorlar. Bahcede bas düsmanim onlar.

ciceksever70 20-04-2011 15:14

2 Eklenti(ler)
Sevgili esim bugün bana bir clematis armandii getirdi. Nasil sevindim anlatamam. Piyangodan para ciksa beni bu kadar mutlu edemezdi. Simdi nereye ekerim telasi basladi. Saksida mi dursun, bahcede mi? Kokusunu alabilecegim de bir yer olmali... Artik birkac gün elimde gezdirip dururum.

Nevzat 20-04-2011 15:22

Sayın ciceksever70,

Çok güzel güle güle büyütün.

gilan 20-04-2011 15:59

Paketi de ne kadar şık. :)
Bitki de çok formlu.

Aslında çevremizdekileri mutlu etmek ne kadar kolay değil mi? Asıl olan düşünmek...
(Gerçi armandii bulmak çok da kolay değil ama yine de işin sırrı düşünmek :))

ciceksever70 20-04-2011 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 789257)
Paketi de ne kadar şık. :)
Bitki de çok formlu.

Aslında çevremizdekileri mutlu etmek ne kadar kolay değil mi? Asıl olan düşünmek...
(Gerçi armandii bulmak çok da kolay değil ama yine de işin sırrı düşünmek :))

Sevgili Gilan, simdi Armandii`nin cicek zamani yaklastigi icin burada kampanyalar basladi. Cicek dönemi bitince bulunmaz. Ama dediginiz gibi günlük kosturmanin icinde sevdiklerimizin cok istedigi bir seyi düsünüp, zaman ayirip onu bulmak maddi degeri cok yüksek hediyeler almaktan daha degerli. Sevgiyle kalin.

limon 20-04-2011 19:54

1 Eklenti(ler)
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye geçirmeni tavsiye ederim. Benimkisi bol güneş alan bir yerde, yazın dibine mevsimlik çiçek fidelerinden dikiyorum. Her sarmaşık gibi bol suyu seviyor. Bahçeme 2 yıllık gelişimini yükledim.

Yalnız sana üzücü bir haberim var. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bu bitki çiçeklerini açmış ve dökmüş. Uçlarda görülen ince dallar çiçeği dökülmüş çiçek sapları. Çiçek açmaya hazırladığında böyle olmuyor, yaprakların ana dala bağlandığı kısımlardan boğum boğum tomurcuk oluşumları başlıyor. Sap uzayana kadar çiçekler de açılmış oluyor.

Geçen yıl çekmişim fotoğrafını... Bir de ben geçen yıl Mayısta açtı sanıyordum ama yanılmışım. Siteye yine Nisan başında yüklemişim fotoğraflarını. Demek ki Mart sonu-Nisan başı çiçekleniyor.
Eklenti 204722

ciceksever70 20-04-2011 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 789423)
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye geçirmeni tavsiye ederim. Benimkisi bol güneş alan bir yerde, yazın dibine mevsimlik çiçek fidelerinden dikiyorum. Her sarmaşık gibi bol suyu seviyor. Bahçeme 2 yıllık gelişimini yükledim.

Yalnız sana üzücü bir haberim var. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bu bitki çiçeklerini açmış ve dökmüş. Uçlarda görülen ince dallar çiçeği dökülmüş çiçek sapları. Çiçek açmaya hazırladığında böyle olmuyor, yaprakların ana dala bağlandığı kısımlardan boğum boğum tomurcuk oluşumları başlıyor. Sap uzayana kadar çiçekler de açılmış oluyor.

Geçen yıl çekmişim fotoğrafını... Bir de ben geçen yıl Mayısta açtı sanıyordum ama yanılmışım. Siteye yine Nisan başında yüklemişim fotoğraflarını. Demek ki Mart sonu-Nisan başı çiçekleniyor.
Eklenti 204722

Simdi biraz hayal kirikligi oldu sevgili Limon ama saglik olsun ne yapalim. En azindan bahcemde olmus oldu. Cok istiyordum. Paketinde de Mayis Haziran yaziyor cicek zamani diye. Allah saglik verirse seneye ilkbaharda cicegini görürüm insallah. O zamana kadar biraz daha toparlanir.

ciceksever70 26-04-2011 10:36

5 Eklenti(ler)
Yagmur altinda birkac resim...

sevim4 26-04-2011 11:22

Sevgili çiçeksever70,yaşadığınız yer muhteşem doğayla iç içesiniz çiçekler renk renk.
Salıkla oturun.

Periş 26-04-2011 14:19

Sevgili çiçeksever70 clematis çiçegin hayırlı olsun yagmur altında bu resimler çok güzel sevim hanımın dedigi gibi dogayla iç içe renk renk çiçekler manzara harika sevgiyle kal...

ciceksever70 27-04-2011 13:41

Tesekkürler Sevim hanim, tesekkürler Burak bey.
Sicakliklar mevsim normallerine döndü. Birkac gündür en fazla 17 derece oluyor ama bahcede calismak icin ideal. Bu sabah yine esimle iki saat cim bictik, ot yolduk eve girer girmez yagmur basladi. Ama yagmur da bitkileri gelistiriyor o yüzden sikayet etmemek lâzim.

gilan 27-04-2011 14:11

Sevgili çiçeksever, sarı irislerin üstündeki fotoğraftaki beyaz çiçekli bitki nedir? Leylak mı?

ciceksever70 27-04-2011 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 793198)
Sevgili çiçeksever, sarı irislerin üstündeki fotoğraftaki beyaz çiçekli bitki nedir? Leylak mı?

Evet sevgili Gilan, beyaz leylâk.

hanndan 27-04-2011 15:11

Huzur dolu mekandasınız,

ciceksever70 27-04-2011 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 793235)
Huzur dolu mekandasınız,

Tesekkür ederim sevgili hanndan, gercekten de, Allah bozmasin,burada kendimizi huzurlu hissediyoruz. Bazen tüm dünyadan soyutlanmis gibi geliyor insana.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025