agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

Adalet Yağcı 29-03-2011 21:36

Alıntı:

Bu arada bu yil bol bol aksamsefasi yumrusu bulup diktim bakalim yumrudan yetisecek mi?
Akşam sefasını yumrudan yetiştirmeyi denemedim hiç, aslında gerek de yok, ne olsa dökülen tohumlardan yakında her yerden çıkacaklar :)

Orhan Özbilgiç 29-03-2011 22:12

Sanırım birçok arkadaşımız gibi bende o Viburnum türüne meftun oldum. Bahçeme kışın pek gelemem diye hiç Viburnum dikmemiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bakım için enaz bir ay burada kalıyorum. O da tam onların açtığı sezona denk geliyor.;)
Ama ne yazıkki istesemde dikemem. Zira bahçeyi boğmak istemiyorum.

Sizinkine bakarak, göz zevkimizi gideririz. Güle güle büyütün.

ciceksever70 30-03-2011 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 776354)
Akşam sefasını yumrudan yetiştirmeyi denemedim hiç, aslında gerek de yok, ne olsa dökülen tohumlardan yakında her yerden çıkacaklar :)

Yumrulu bir bitki oldugunu ben de bu yil ögrendim. Umarim bu kez basarili olurum.

ciceksever70 30-03-2011 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 776387)
Sanırım birçok arkadaşımız gibi bende o Viburnum türüne meftun oldum. Bahçeme kışın pek gelemem diye hiç Viburnum dikmemiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bakım için enaz bir ay burada kalıyorum. O da tam onların açtığı sezona denk geliyor.;)
Ama ne yazıkki istesemde dikemem. Zira bahçeyi boğmak istemiyorum.

Sizinkine bakarak, göz zevkimizi gideririz. Güle güle büyütün.

Orhan bey Viburnum gercekten cok güzel, uzun süre cicekli kalan ve tatli tatli kokan bir cali. Kisin ne bir koruma ne de bir bakim yaptik. Sadece ciceklenmesi baslayinca iki kez sivi cicek costuran gübreyle suladim. Sizin bahcenize de cok yakisacagina eminim. Ben de hep artik yer kalmadi diyorum ama bitki tutkusundan mutlaka bir yer aciyoruz bahcemizde olmayanlara.

ciceksever70 31-03-2011 07:22

4 Eklenti(ler)
Dün cok yorulduk aksam artik mesaj yazacak halim kalmadi. Önce tohum almaya gittik, agac kabugu , cakil tasi, sebze bahcelerimin etrafini cevirmek icin malzeme aldik. Uzun zamandir etraflarini cevirmeyi düsünüyordum. Eve gelince maydanoz, dereotu, roka gibi minik bitkileri ektigim bahceyi toplamasi kolay olsun diye üc bölüme ayirdik. Ardindan esim artik agac kabuklari kisin bozulan küvetlerin etrafini cevirdi. Gül bahcesindeki yabani otlari temizleyip biraz daha cakil tasi döktük. Sonra da saksilarimi düzenleme ve birkac cicek tohumu ekme isine dalinca aksami ettim.

Periş 31-03-2011 17:28

Ellerine saglık çok hoş görünüyor

loveflower 31-03-2011 18:41

Çok emek harcamışsınız emeğinizin sonucu da ortada,harika

fikreteren 31-03-2011 20:19

Ellerinize sağlık güzel olmuşlar.

ciceksever70 02-04-2011 14:19

3 Eklenti(ler)
Tesekkür ederim Burak bey, Loweflower ve Fikret bey.
Sabahin sekizinden beri bahcedeyim su anda burada saat 16.00 isim yeni bitti ama o kadar yoruldum ki sarhos gibiyim. Arada dinlenme molalari da verdigim icin bir anda islerimi bitiremiyorum. Agac kabuklari serecegim bitkilerin dibindeki yabani otlari yoldum, bazi saksilardaki bitkileri bahceye ektim, esimle fasülye bahcemizi hazirladik. O halâ ortancalarin dibini temizliyor ben daha fazla dayanamadim.
Beyaz manolyamiz acmak üzere....

ciceksever70 02-04-2011 14:22

1 Eklenti(ler)
Saksida olan minik pierisimi bahceye aktardim. Bir tane daha bahcede var tüm kis ikisi de yesil kaldi. Hemen favori bitkiler listeme girdiler tabii.

ciceksever70 02-04-2011 14:23

1 Eklenti(ler)
Orhan bey bu kadar minik Budllejia yetisir mi dersiniz?

fikreteren 02-04-2011 15:28

Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile..

Orhan Özbilgiç 02-04-2011 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 778350)
Orhan bey bu kadar minik Budllejia yetisir mi dersiniz?

fikreteren: Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile..
Bugün 15:23

Sevgili ciceksever70;
Fikret bey çok güzel ifade etmiş. Bende şöyle diyeyim. Boyu 2 metreye yaklaşacak ve bol çiçek verecek.:)

ciceksever70 02-04-2011 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 778402)
fikreteren: Orhan beyin işi varmış sayın çiceksever .Yetişir yetişir hemde siz utandırır bile..
Bugün 15:23

Sevgili ciceksever70;
Fikret bey çok güzel ifade etmiş. Bende şöyle diyeyim. Boyu 2 metreye yaklaşacak ve bol çiçek verecek.:)

Ah insallah ondan üc tane diktim bahceye. Bu yil belki cok büyümez ama önümüzdeki yaz bol bol cicegini görürüm insallah.

Orhan Özbilgiç 02-04-2011 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 778485)
Ah insallah ondan üc tane diktim bahceye. Bu yil belki cok büyümez ama önümüzdeki yaz bol bol cicegini görürüm insallah.

Henüz geç değil!
Tepelerini yerden 20-30 cm yüksekten kesin. Ağustos sonuna kalmaz, boyları 2 metreye yaklaşan, uçlarında bol çiçekleri olan yepyeni sürgünler verecektir.;) Çiçekleri kurudukça kesin, yeni yeni çiçekler sizi karşılayacaktır.

ciceksever70 02-04-2011 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 778489)
Henüz geç değil!
Tepelerini yerden 20-30 cm yüksekten kesin. Ağustos sonuna kalmaz, boyları 2 metreye yaklaşan, uçlarında bol çiçekleri olan yepyeni sürgünler verecektir.;) Çiçekleri kurudukça kesin, yeni yeni çiçekler sizi karşılayacaktır.

Tesekkür ederim Orhan bey, tepelerini kestim saksilarindaki kagitta da kesin diyordu cünkü. Artik sabirla büyümesini beklemekten baska bir is kalmadi demek ki.

ciceksever70 03-04-2011 17:56

5 Eklenti(ler)
Bahcemden birkac bahar görüntüsü...

ciceksever70 03-04-2011 17:58

2 Eklenti(ler)
Bunlar da sanirim sukulent cesitleri. Yaz kis korunmasiz bahcedeler.

ciceksever70 03-04-2011 18:02

5 Eklenti(ler)
Nisan ayi burada Paskalya zamani. Bahceler, evler cesit cesit renkli yumurta, tavsan figürleri ile donanir. Biz de cocuklarla geleneksel Paskalya süslememizi yaptik.

ciceksever70 03-04-2011 18:05

5 Eklenti(ler)
Manolya sabah kapali olan ciceklerini aksam sürpriz yaparak acti... Iki halini de resimleyebildim.

zenfree 03-04-2011 20:33

Bahar gemiş sizin oralara. Çok güzel.:)

loveflower 03-04-2011 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 779004)
Manolya sabah kapali olan ciceklerini aksam sürpriz yaparak acti... Iki halini de resimleyebildim.

Manolyanız,bahçeniz,siz ve sizin iki tatlı çiçeğiniz harika görünüyorsunuz,maşallah

ciceksever70 04-04-2011 05:34

Evet sevgili Zenfree, gecmek bilmeyen bir kistan sonra nihayet bahar geldi. Umarim kalici olur.
Tesekkür ederim sevgili Loweflower insallah önümüzdeki günlerde daha da sergileyecegim güzellikler olacak. Bizim bahce bir canlandi mi Kasim`a kadar senlikli oluyor her gün bir sürprizle karsiliyor bizi. Aralik, Ocak ve Subat kisin en yogun yasandigi aylar ama inanin üc ay tüm yila yetiyor.

Periş 04-04-2011 13:05

Ellerine saglık bahçeniz canlanmaya başlamış mersinden saygı ve sevgiler...

nurguldk 04-04-2011 14:52

Sevgili ciceksever70, yaşadığınız yer muhteşem görünüyor ve bahçeniz de. Ben Bursa'da Uludağ yolundaki küçük yerleşim yerlerine benzettim. Komşunuzun kardelenlerine bayıldım :)

ciceksever70 04-04-2011 17:34

Tesekkür ederim Burak bey, sevgili nurguldk. Kac gündür yaz sicaklari yasiyorduk bugün yagmur var. Yeni ektigim tohumlara birsey olacak diye aklim bahcede.

Orhan Özbilgiç 04-04-2011 17:45

Beyaz çiçekli Manolya, kırmızı çiçeklisine göre daha bi güzel. Beyaz ışıklı, şapkalı ampullerle ışıklandırılmış kuru ağaç gibi. Çok hoş. Uzun bir sürede çiçekli kalıyorlar sanırım.:p

ciceksever70 04-04-2011 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 779664)
Beyaz çiçekli Manolya, kırmızı çiçeklisine göre daha bi güzel. Beyaz ışıklı, şapkalı ampullerle ışıklandırılmış kuru ağaç gibi. Çok hoş. Uzun bir sürede çiçekli kalıyorlar sanırım.:p

Orhan bey ne yazik ki manolyalar cok kisa süre cicekli kaliyor burada. Sürekli yagan yagmurlar ciceklerin erken dökülmesine neden oluyor. Ama o kadar güzel ki tüm yil beklemeye degiyor dogrusu. Beyaz manolyanin cinsi stellata. Bir de burada tulpe manolya denilen koyu pembesi var o iki kez cicekleniyor. Latince adini su an hatirlayamadim.

limon 04-04-2011 18:18

Yine şahane fotoğraflar, içim açıldı. Burası soğuk diyorsun ama eş zamanlı gidiyoruz. Çocuklarının da bahçe işlerine yardımcı olmaları ne güzel... Bizimkiler sadece seyirci ve eleştirmenler. :)

ciceksever70 04-04-2011 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 779683)
Yine şahane fotoğraflar, içim açıldı. Burası soğuk diyorsun ama eş zamanlı gidiyoruz. Çocuklarının da bahçe işlerine yardımcı olmaları ne güzel... Bizimkiler sadece seyirci ve eleştirmenler. :)

Sevgili Limon büyük oglum da bu yila kadar uzak duruyordu ama hamileligim dolayisiyla vicdan yapti bana aciyor. Böylelikle belki ona da bitki deliligini asilarim. Kücük oglum hep bahce asigiydi zaten.
Ben de bu sabah senin bahceni dolastim bastan sona. Insan bazen sevdigi bahceleri tekrar gezince gözünden kacan güzellikleri görüyor ya da tekrar hatirliyor. Gecen yaz genel görünümden cok bitkileri tek tek görüntüledin umarim bu yaz yeniden tüm bahceni resimleyip paylasirsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025