agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ciceksever70 / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/14838.htm)

nurguldk 28-06-2011 16:56

Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye :)) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek :)) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.

Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz?

ciceksever70 28-06-2011 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 828836)
Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye :)) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek :)) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.

Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz?

Tesekkür ederim sevgili nurguldk. Evet doguma artik sayili haftalar kaldi. Ortancalarin cicekleri gecince buduyorum cünkü üzerine kar yaginca uzun dallar kirilabiliyor. Gerekli görürsem ilkbaharda da bir rötus budamasi yapiyorum cünkü sonra cok gelisiyorlar. Sevgiler.

ciceksever70 29-06-2011 21:18

2 Eklenti(ler)
Artik agir bahce islerinden iyice elimi etegimi cektim, hastanede olacagim günlerde esimi zorlayacak isleri ayak altindan cekmeye calisiyorum. Saksilarin cogunu topraga aktardim fazla sulama isi cikmasin diye. Bir de hergün bir yenisi acan cicekleri resimliyorum tabii ki.

ciceksever70 29-06-2011 21:20

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetistirdigim petunyalar ciceklenmeye basladi, tatli tatli da kokuyor.

ciceksever70 29-06-2011 21:22

2 Eklenti(ler)
Alt bahcedeki güller yavasladi, üst taraftakiler aciyor.

gilan 29-06-2011 21:25

Harika bir ortanca buketi!
Hem de ne de güzel kurur şimdi onlar. Aylarca görsel şölen... :)

ciceksever70 29-06-2011 21:30

5 Eklenti(ler)
Sukulentim de cicek hazirliginda... Zinnialar da acmaya basladi, tekrar tesekkürler sevgili Hhatice. Anemonlarim Mayis`tan beri aciyor.

ciceksever70 29-06-2011 21:32

4 Eklenti(ler)
Sari liliumlarin yanina beyazlar da eklendi takim tamamlandi.

ciceksever70 29-06-2011 21:38

4 Eklenti(ler)
Passiflora careula yine dev gibi oldu ancak henüz cicegi yok. Ucundakiler cicek olusumu mu yeni yapraklar mi anlayamadim. Beyaz phloxlar da ilk acan phloxlardan.

sevim4 30-06-2011 09:42

Sevgili çiçeksever,insan ne kadar elini eteyini ceksede duramıyor illaki bir yerden tutuyor.
Ortanca buketi yakışmış ellerine sağlık.

Güler 30-06-2011 11:39

En sevdiğim, sessizce dolaşmaktan büyük zevk aldığım bahçelerden biri de seninki sevgili ciceksever70.
Sık sık olmasa da vakit buldukça geziyorum ve inan her defasında hayranlığım daha da artıyor.
Herşey o kadar güzel, doğal ama bir o kadar da alımlı-tertipli.
Ortancalar, tahta çiti harika. Seni tanımasam da oradan geçiyor olsaydım mutlaka zilini çalar, ortancaları incelemek, bahçende dolaşabilmek izin iznini isterdim. Çünkü ben bunu adet edindim galiba.
Daha önce Köln'de yapmıştım geçen sefer de Hollanda'da yaptım aynı şeyi. Hiç tanımadığım güzel bahçeli evlerin zilini çalıp bahçede dolaşmak için izin istiyorum. Şimdiye kadar refüze edilmedim.

Kırmızı latin çiçeklerin de çok alımlı ama en alımlılardan biri de sensin. Kocaman bir maşallah çektim. O kadar yakışıyorsun ki bu güzelliklere. İnşallah hayırlısı ile mini mini bebeğini de kucağına alır, aile fotoğrafınızı bu güzellikler içinde bizlerle paylaşırsınız.

Herşey çok güzel ve doya doya tadını sağlık ve huzur içinde çıkartırsınız sevgili arkadaşım.

jineop 30-06-2011 15:08

Merhaba,
ağaçlar.net hep birlikte gün sayıyor.
Geçen ay, zaman zaman gün içinde nerden aklıma geliyorsa bebek doğdu mu acaba diyordum. Neyse 5 haftayı öğrenince daha varmış dedim. İsim konusunda netleşme oldu mu?

tturt 30-06-2011 16:53

Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).

Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim.

ciceksever70 30-06-2011 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 829879)
Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).

Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim.

Onlar hüsnüyusuf sevgili tturt. Tohumdan cok kolay yetisiyor ama en kötü yani cicegi icin 2 yil bekletmesi. Her yil yedeklenirse sürekli cicek görme sansi olur. Kokusunu da cok severim. Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim.

tturt 01-07-2011 07:26

Sayın Çiçeksever70,

Bende aynı ismi verdim aslında Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) hocalarımız yanında benim bilgim kısıtlı ama ikiside aynı bitki diye biliyorum. Hatta

Burada Sayın Limon'un açtığı bir başlık var.

Orhan Özbilgiç 01-07-2011 20:46

3 Eklenti(ler)
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim.
Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden.;) Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum.

Eklenti 230268

Eklenti 230269

Eklenti 230270

ciceksever70 01-07-2011 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 830412)
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim.
Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden.;) Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum.

Eklenti 230268

Eklenti 230269

Eklenti 230270

Orhan bey ben her zaman 2 yil bekliyorum siz bir mucize yasamissiniz!!! Evet bende bolca olan renk haklisiniz. Cok da saglikli gelismis cok sevindim. Umarim ektiklerinizin arasina mor renklisi de karismistir bende sadece 1 adet mor kaldi. Tohumunu bekliyorum simdi. Her bitkide bir cicek bile biraksaniz size yillarca yetecek tohum cikar. Diger bozulan cicekleri keserseniz belki tekrsr cicek görme sansiniz olur bu yil. Benimkiler üc kez cicekleniyor sonbahara kadar. Sevgiler.

Orhan Özbilgiç 01-07-2011 21:50

Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.:p

ciceksever70 02-07-2011 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 830443)
Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.:p

Orhan bey inanin resimden anlatilmaz, öbek halinde olup birkac cicek acinca karsisina gecip bakmaya doyamiyor insan. Yoksa buralarda her yerde bulunan sebze bahcelerinin kenarlarina salyangoz tuzagi diye dikilen bir bitki. Ama bana yapragi da cicegi de o kadar güzel geliyor ki vazgecemiyorum. Bu yil ben de büyükce bir öbek yaptim seneye yetisip acarlarsa diye simdiden seviniyorum. Aslinda bircok arkadasimiza tohum gönderdim ama bu kadar saglikli yetistirip hem de cicegini gören tek kisi sizsiniz diyebilirim. Demek ki sizin topragi ve iklimi sevdi.

jineop 02-07-2011 11:01

Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey,
Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz?

ciceksever70 02-07-2011 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830581)
Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey,
Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz?

Sevgili lir,
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim.
Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin?
Sevgiler.

Uzaylı 02-07-2011 18:26

Sevgili çiçeksever70; Liliumları görünce yaprak yapısı tanıdık geldi. Koştum bir çiçeğimin yanına kayınvalidemin iliştirdiği bir çiçeğe çok benziyor. Bu kadar büyük bir şey sanmıyordum. Gerçi kayınvalidem zambak demişti. Onu yerinden alıp tek başına dikeyim bari. Bilseydim daha önceden tek başına saksıya alırdım. Umarım bundan sonra bari gelişir. Senin lilium çok güzel görünüyor. Ama ben o ortancaları gördükçe çok kıskanıyorum. Nazarım değmesin. Maaşallah, maaşallah...

jineop 02-07-2011 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 830675)
Sevgili lir,
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim.
Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin?
Sevgiler.

Tarla farelerini düşünmedim, bilmiyordum. Tekrar kontrol ettim delik yok. Kendimi toprağı kazıp bakmamak için zor tutuyorum:o

ciceksever70 03-07-2011 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830709)
Tarla farelerini düşünmedim, bilmiyordum. Tekrar kontrol ettim delik yok. Kendimi toprağı kazıp bakmamak için zor tutuyorum:o

Topragi kazmana gerek yok sevgili lir. Tarla faresi yüzeyde bariz bir sekilde delikler acar ama köstebek gibi toprak birikintisi olmaz. Bira sisesi kapagi kadar. Icine ince bir sopa sokup bakindiginda bir tarafinda devam eden tüneli farkedersin. Yok tünel yok sadece delikse dana burnu da olabilir o da kökleri yer.

Orhan Özbilgiç 03-07-2011 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 830581)
Sevgili Orhan Bey,

Sevgili lir;
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum.
Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar.
Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.:eek:

http://www.agaclar.net/forum/showthr...=17292&page=54

jineop 03-07-2011 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 831047)
Sevgili lir;
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum.
Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar.
Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.:eek:

http://www.agaclar.net/forum/showthr...=17292&page=54

Sizin sevginize ve azminize lupinlerde dayanamamış;)

ciceksever70 04-07-2011 13:43

5 Eklenti(ler)
Klasik pazar sabahi yürüyüslerimize artik Ada`nin bisiklet antremanlari da eklendi. Sizlerle sehirlerin icinde bolca bulunan yürüyüs, bisiklet ve köpek gezdirme yollarindan birini paylasmak istedim. Akan sular daglardan eriyip gelen kar sulari.

ciceksever70 04-07-2011 13:51

5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...

ciceksever70 04-07-2011 13:55

5 Eklenti(ler)
Resimler...

ciceksever70 04-07-2011 13:59

5 Eklenti(ler)
Adacik ördeklere ekmek de atti...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025