![]() |
Merhaba, ne zamandır gelmiyorum. Bir bakayım dedim minik gelmiş mi diye :)) Resimde gördüğüm kadarıyla neredeyse gelecek :)) Sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah.
Ortancalar kalbimi yerinden oynattı. Muhteşemler..Benimkiler çiçek açmayı bırak daha büyüyecek de...Bu arada kışın buduyor musunuz? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Artik agir bahce islerinden iyice elimi etegimi cektim, hastanede olacagim günlerde esimi zorlayacak isleri ayak altindan cekmeye calisiyorum. Saksilarin cogunu topraga aktardim fazla sulama isi cikmasin diye. Bir de hergün bir yenisi acan cicekleri resimliyorum tabii ki.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetistirdigim petunyalar ciceklenmeye basladi, tatli tatli da kokuyor.
|
2 Eklenti(ler)
Alt bahcedeki güller yavasladi, üst taraftakiler aciyor.
|
Harika bir ortanca buketi!
Hem de ne de güzel kurur şimdi onlar. Aylarca görsel şölen... :) |
5 Eklenti(ler)
Sukulentim de cicek hazirliginda... Zinnialar da acmaya basladi, tekrar tesekkürler sevgili Hhatice. Anemonlarim Mayis`tan beri aciyor.
|
4 Eklenti(ler)
Sari liliumlarin yanina beyazlar da eklendi takim tamamlandi.
|
4 Eklenti(ler)
Passiflora careula yine dev gibi oldu ancak henüz cicegi yok. Ucundakiler cicek olusumu mu yeni yapraklar mi anlayamadim. Beyaz phloxlar da ilk acan phloxlardan.
|
Sevgili çiçeksever,insan ne kadar elini eteyini ceksede duramıyor illaki bir yerden tutuyor.
Ortanca buketi yakışmış ellerine sağlık. |
En sevdiğim, sessizce dolaşmaktan büyük zevk aldığım bahçelerden biri de seninki sevgili ciceksever70.
Sık sık olmasa da vakit buldukça geziyorum ve inan her defasında hayranlığım daha da artıyor. Herşey o kadar güzel, doğal ama bir o kadar da alımlı-tertipli. Ortancalar, tahta çiti harika. Seni tanımasam da oradan geçiyor olsaydım mutlaka zilini çalar, ortancaları incelemek, bahçende dolaşabilmek izin iznini isterdim. Çünkü ben bunu adet edindim galiba. Daha önce Köln'de yapmıştım geçen sefer de Hollanda'da yaptım aynı şeyi. Hiç tanımadığım güzel bahçeli evlerin zilini çalıp bahçede dolaşmak için izin istiyorum. Şimdiye kadar refüze edilmedim. Kırmızı latin çiçeklerin de çok alımlı ama en alımlılardan biri de sensin. Kocaman bir maşallah çektim. O kadar yakışıyorsun ki bu güzelliklere. İnşallah hayırlısı ile mini mini bebeğini de kucağına alır, aile fotoğrafınızı bu güzellikler içinde bizlerle paylaşırsınız. Herşey çok güzel ve doya doya tadını sağlık ve huzur içinde çıkartırsınız sevgili arkadaşım. |
Merhaba,
ağaçlar.net hep birlikte gün sayıyor. Geçen ay, zaman zaman gün içinde nerden aklıma geliyorsa bebek doğdu mu acaba diyordum. Neyse 5 haftayı öğrenince daha varmış dedim. İsim konusunda netleşme oldu mu? |
Bahçeniz keyiflenmiş. 1183 Numaralı mesajın 3. fotoğraftaki bitki sanırım dianthus (karanfil türü).
Sağlık içinde bahçenizde keyifli günler temenni ederim. |
Alıntı:
|
Sayın Çiçeksever70,
Bende aynı ismi verdim aslında Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) hocalarımız yanında benim bilgim kısıtlı ama ikiside aynı bitki diye biliyorum. Hatta Burada Sayın Limon'un açtığı bir başlık var. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili ciceksever70;
Bilmiyorum zamanı mıdır? Ben gelecek bahara bekliyordum. Zira mart 2011 de ekmiştim. Sizin gönderdiğiniz Lupinlerden biri açtı! Beraberinde paket tohumda ekmiştim ama bu sizinkilerden.;) Çünkü rengi onu ele veriyor.nefis bir rengi var. Tekrar teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk içinde yeni yavrunuzu kavuşmanızı diliyorum. Eklenti 230268 Eklenti 230269 Eklenti 230270 |
Alıntı:
|
Toplam üç öbek lupin var. Bu öbeklerden birinde ve tek çiçek. Diğerlerinde henüz bir işaret yok. Ama bu bile beni mutlu etmeye yetti. Artık, onları sık sık kontrol etmem gerekecek.:p
|
Alıntı:
|
Lupinleri bende çok seviyorum. Tohumdan çimlenme yüzdesi oldukça iyi ama kesinlikle yerinden oynatılmayı sevmiyor. Nerde yetişecekse orda büyümek istiyor. Hatta yanında yakınında yapılan ekme, sökme ve gezinme hareketlerinden bile hoşlanmıyor. Bu sene bahçemde bir alanı lupinler için boşalttım. Bu bölgenin toprağını ne yaptıysam süzek ve yumuşak hale getiremedim. Hala taş gibi. Çuvallarca torf ve bahçe toprağı eklememe rağmen, bu balçıktan kurtulamadım. O yüzden bu bölgeye bol miktarda lupin ekmeyi istiyorum. Doğal lupin bol miktarda çevrede var. Hem görsel olsun hem de uzun vadede kazık kökleriyle bu toprağı işleyeceğini düşünüyorum. Geçen sene sonbaharda ektiğim lupinler çok güzel gelişmişlerdi. Bu sene çiçeklerini hayal ediyordum ama ne yazık ki 3 kökte tatil sonrası kaybolmuşlar. Sorunu çözemedim. 3 senedir lupinlerle ilgili şanssızlıklar yaşıyorum. Bu sene kararlıyım...
Sevgili Orhan Bey, Mart Ayında ekilen lupinden çiçek gelişmesini daha önce hiç okumadım. Sonbaharda ekmiş olabilir misiniz? |
Alıntı:
Daha önce ben de kesinlikle yerinden oynatilmayi sevmedigini bildigim icin hep büyümesini istedigim yere ekerdim. Bu yil tohumluk biraktiklarimdan her yere tohumlar sacilip cimlenince, bazilarini istedigim yerlere aktardim simdilik hayattalar. Basarili olursam sonuclari önümüzdeki bahar paylasirim. Bu arada lupini tarla farelerinin cok sevdigini okudum. Etrafina baktin mi delik acilmis mi diye? Belki onlar yemistir. Yoksa bahar basinda eski kazik saplar kisa bir süre kuruyor sonra o kaziklasmis dallardan yeni yapraklar cikiyor. Tüm eski dallari kesmis olabilirmisin? Sevgiler. |
Sevgili çiçeksever70; Liliumları görünce yaprak yapısı tanıdık geldi. Koştum bir çiçeğimin yanına kayınvalidemin iliştirdiği bir çiçeğe çok benziyor. Bu kadar büyük bir şey sanmıyordum. Gerçi kayınvalidem zambak demişti. Onu yerinden alıp tek başına dikeyim bari. Bilseydim daha önceden tek başına saksıya alırdım. Umarım bundan sonra bari gelişir. Senin lilium çok güzel görünüyor. Ama ben o ortancaları gördükçe çok kıskanıyorum. Nazarım değmesin. Maaşallah, maaşallah...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sorunuzu yeni farkettim. Siz sorunca bende tereddüte düştüm. Hemen bahçemde konuya ilişkin fotoğraf ve mesajlara baktım ve buldum. Yanılmamışım. Martta ekmişim. Aşağıdaki linki tıklayınca, o mesaj ve fotoğraflara ulaşabiliyoruz. Selamlar. Gerçekten çok ilginç bir gelişme göstermiş.:eek: http://www.agaclar.net/forum/showthr...=17292&page=54 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Klasik pazar sabahi yürüyüslerimize artik Ada`nin bisiklet antremanlari da eklendi. Sizlerle sehirlerin icinde bolca bulunan yürüyüs, bisiklet ve köpek gezdirme yollarindan birini paylasmak istedim. Akan sular daglardan eriyip gelen kar sulari.
|
5 Eklenti(ler)
Resimlerin devami...
|
5 Eklenti(ler)
Resimler...
|
5 Eklenti(ler)
Adacik ördeklere ekmek de atti...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025