![]() |
Sevgili limon bahçenizde gezinti yapmak çok zevkli.
kırmızı gülünüz çok güzel ponpon gülünüzüde görmek isterdim. acaba yediveren olanı varmı almak istedim çabuk dökülüyor dedi satıcı sonra vaz geçtim. |
Sevgili iris41, ne zamandır gitmedim Eurofloraya. Ben gittiğimde bahçe bitkileri tek tüktü ama en güzellerinden seçilmişlerdi. Sanırım şimdi daha geniş bir alan baitkilere ayrılmış. Seneye Orman Gülü ve Açelya almak istiyorum. Oraya da bakacağım.
Sevgili Bahar, ben bu sene bahçemden pek zevk alamadım, belki istediklerimi gerçekleştiremediğim için... İşler de yoğun olduğundan fazla elim üzerinde olamadı. Seneye daha güzel olacak inşallah. :) |
Emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin, harika.:)
|
Teşekkür ederim Yücel Bey, sizin gibi üstadlardan güzel sözler duymak pek bir keyifli oluyor. :)
|
1 Eklenti(ler)
Daha iyisi can sağlığı sevgili Limon, biz fotoğraflara zevkle bakıyoruz.
Bak bu lisi terasımdan bahçene selam getirdi, geçen yıl da aynı renk açmıştı, senin hatıran...;);) Alıntı:
|
Şahane Vildan Hanım. Beyazına da bayıldım. Seneye de kalır mı acaba merak ediyorum.
|
Bu mor ve beyazlar geçen yıldan kalanlar. Eğer sıcaklarda kaybetmezsem, geçen yıl olduğu gibi sararak gelecek yıla kalırlar mı göreceğiz. Yani 3 yaş olur mu acaba ?
|
Harika sıcak bir ortam olmuş.
|
Sayın Limon Bahçenizi büyük bir zevkle gezdim.Bahçe demek biraz yersiz olur,Botanik bahçesi tabiri herhalde yanlış olmaz.Çiçeklerin en güzelleri ve fotoğraflar çok güzel yüreğinize ve emeğinize sağlik.
|
Sevgili unalsel, serilaaa çok teşekkür ederim güzel yorumlarınıza. Botanik bahçesi denilecek kadar çeşit yok ama çeşidi az tutmaya çabam var. Yeni bir bitki alınca nereye dikeceğime karar verirken çok zorlandığım için almamayı tercih ediyorum. :)
|
Sanırım en doğrusu da bu, ordan burdan toplayıp göze hoş gelmeyen bir ortam oluşturmak güzel olmuyor. Bahçeniz, türlerinizin sağlıklılığı yanında peyzaj açısından da güzel ve sıcak tasarlanmış. Bu konuda herhangi bir profesyonel yardım aldınız mı?
Ülkemizde peyzaj tasarımcılarına çok iş verlmiyor ve bazen ortaya altı kaval üstü şişhane işler çıkabiliyor. Ben dahi böyle dememe rağmen internetten önce bir süre resimlere ve detaylarına bakıyorum sonra ona göre bir tarz belirleyip devam etmeye çalışıyorum. Yine de tam olmuyor.:) Bazıları doğştan tasarımcı oluyor sizde o var sanırım. |
Sayın Limon,
Bayıldım. Ne kadar harika fotoğraflar ve ne kadar harika bitkileriniz var. Az ve öz. Tekrar tekrar seyrettim. Elinize sağlık. |
Cumhur Bey, sağolun. Böyle güzel yorumları okuyunca pek bir keyifleniyorum. :)
Unalsel, kurulum aşamasında, o zaman bahçenin b'sini bilmediğimden yardım aldık. Ama pek düzenleme değil de altyapı hazırlığı desek daha doğru olur. Drenaj, sulama kanalları, ağaçların dikilmesi, toprağın serilmesi, çimlendirme gibi... Altyapı doğru yapıldıktan sonrası kolay, 3 yıldır tamamen kendim ilgileniyorum. (Güç gerektiren işlerde yardım alıyorum) Geçen yıl çimlerdeki yabani otları, fazla geniş yapraklılar dışında, sökmeyi bıraktım. Çiçeklerde her yıl bir renk üzerinde yoğunlaşıyorum, ufak değişiklikler hoşuma gidiyor. Seralarda satılmayan değişik türde mevsimlikleri tohumdan yetiştirmeyi seviyorum. 2 yıldır soğanlı bitkilere ilgim arttı. Soğanlılarla öyle bir yer hazırlamak istiyorum ki her mevsim çiçekli olsun. Biri solarken diğeri çiçeklensin. Bahçenin tek dezavanjı doğru olduğunu sanarak yanlış yere diktiğiniz bir bitkinin yeri değiştirmek için tam 1 yıl beklemek zorunda kalmanız. Çok güzel olacak diye yetiştirdiğiniz bir çiçeğin (bazen 2 yıl sürüyor) çok cılız açması ve ertesi güne solması. Tam hayalkırıklığı. :) Doğa bize sabırlı olmayı, çok güzel olmasını umduğumuz işlerin ters gidebileceğini, umutsuzluğa kapılmamayı, her güne yeni ümitlerle başlamamızı ve hayatın devam ettiğini en güzel şekilde anlatıyor. :) |
Sevgili limon hiç şikâyet etme, bahçenin her köşesi aynen yüzün gibi huzur verici, dinlendirici.
Ferda Ülkümen'in bana verdiği bu güzel beyaz zambakların çok güzel bir kokusu var. Çok miktarda da verdi sağ olsun. Bir tane hozat'a sözüm var, bir tane de sana vereyim. Madem soğanlı bitkilere merak saldın. Kendiliğinden de çoğalıyorlar, görüntüleri de hoş. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4327 |
Gördüm, gördüm... :) Burada bir bahçede görüyorum bu kokulu zambaktan, o kadar çoğalmışlar ki, bayılıyorum, boyları da upuzun. Kokusu da şahane. Aslında istediğim soğanlıların başında geliyor ama yoğun dikmek istiyorum, bulabilirsem toptan soğanını alayım diyorum. Lisianthus için hazırladığım bölüm var ya orayı soğanlılara ayırmak istiyorum. Kışlıklarla yazlık soğanlıları bir arada sık bir şekilde dikeyim istiyorum. Şimdiye kadar boylarını tam kestiremiyordum ama 2 senedir gözlemledim, boy sırasına göre bir düzen oluşturayım diyorum.
Sevgili Farezya'nın yaz başında gönderdiği, "Gece Mumları" iyice yayılsın ben de onlardan vereceğim size, Kiraz'a da sözüm var. Tüm yaz üzerinden çiçeği eksik olmadı. Çok ta tatlı rengi var, bebek pembesi. Ufacık 5 kök çok güzel gelişip yayılıyor. Kışın yaprağı kalıyor mu bilmiyorum, bakayım durumuna gelecek bahara bir kaç saksı hazırlayacağım sizler için. |
Canım, teşekkür ederim.
Madem beyaz zambakları çok beğeniyorsun o zaman sana üç tane ben ayırayım, 2-3 tane de Ferda'dan alırız. Zaten kendileri de çoğalıyor göreceksin. Boyları da uzun, aynen agapanthuslar gibi. Temmuz ayında açıyorlar ve çiçekleri de dayanıklı. |
3 Eklenti(ler)
Bu güzelliklerden vaz geçilir mi sevgili Limon :(
|
Adalet Hanım, bu çiçek sizde güzel, bende olmuyor. İklimi sevmedi belki de.
|
3 Eklenti(ler)
Geçen pazartesi Sevgili Tuta sayesinde yeni bir güzelle tanıştım, bu kadar çabuk çiçeğini beklemiyordum bu sabah büyük sürpriz oldu, hemen sizlerle paylaşmak istedim. Pek te güzel poz veriyor. ;) (Öndeki büyük yapraklar Nilüferin)
Eklenti 165695 Bu ay bahçenin en güzeli Oya Ağaçları. Ağacın tamamını alamadım, gözle fotoğraftakinden daha güzel görünüyor. (Netlik kaybı olmasın diye boyutları küçülttüm mecburen) Eklenti 165696 Bu da geçen yıl su kabağını sardırdığım, bu sene sökmek isteyip kıyamadığım ve kendini toparlayan, bonsaiye benzeyen cılız Oya Ağacı. :) Eklenti 165697 |
Oya ağacını ben de çok seviyorum ve bu sene 3 tane aldım. 1 vişne rengi 2 tane de pembe sizinki gibi ve biraz daha açık renklisi.
Bir yerde yavaş büyüdüğünü okumuştum. Doğru mu? Geçen seneye göre gelişmesi nasıl? Bu arada daha çok fotoğraf ekleyin lütfen. :) Sevgiler. |
Sevgili Uzman16, aslında çok ta yavaş diyemem. Üst fotoğraftaki ilk diktiğim yerde duruyor, çok cılız ve uzun boylu bir ağaçtı, gövdesi epey gelişti, boyu da leylandilere yetişti nerdeyse. (Leylandiler çok hızlı büyüdüğü halde) Diğerinin (alttki fotoğraf) 2 yıl önce yerini değiştirmiştim. Yerine epeyce kök salmıştı, değiştirirken zedeledik haliyle, geçen yılı çok hastalıklı geçirdi ama bu yıl keyifli.
Oya Ağaçlarının tek dezavantajı külleme hastalığı. Bu sene 2 kere ilaçlandı ama yine de hafif gölgede kalan kısımlarda külleme oluşumları başladı. Tam güneş seviyor. Çiçekleri geçer geçmez derin budama seviyor. Kayda değer değişiklikler oldukça fotoğraflıyorum. Hava o kadar bunaltıcı ki bahçeye bile çıkmak istemiyorum. Amerikan sarmaşıkları ağaçları sarıp tepeden aşağıya sarkmışlar, amazon gibi oldu bahçe :) Hem sarmaşıkların hem ağaçların derin bir budamaya ihtiyaçları var. Hava birazcık serinlesin de... Nurcan Hanım, ben de akvaryumdan büyüklü küçüklü seramik saksılara geçireyim diye düşünüyorum. Bir yerde görmüştüm sıralı dizili halde çok hoşuma gitmişti. |
Sevgili Limon, Enez'de bitişikteki amcaoğlunun bahçesinde oya ağacının çiçekleri geçince, hemen en azından solmuş çiçeklerin saplarını kesiyorum. Geçen pazar gittiğimde çiçeklenmesi tamamen bitmişti, seninkiler tam çiçek zamanını yaşıyor ne güzel.
Adalet Hanım'ın lobelyaları beni hasta ediyor, bu yıl değişik zamanlarda tohum ektim, yeşerdi yaşamadı. Yine değişik zamanlarda seradan aldığım fideler de yaşamadı. Var böyle yıldızımın barışmadığı çiçekler |
Sevgili Limon, aynı şekilde ben de elime makas mı alırım balta mı alırım bilmiyorum ama her yer orman oldu. Üstüne Tarçın'ın kırdığı-söktüğü bitkiler de cabası. Nemden nefes alamıyorum da bahçe kendi haline kaldı.
Lobelyayı ben de tavsiye ederim. Nemi sevdiğini düşünüyorum ama sıcakları çok sevmiyor. Bu bahar geçen seneden bir sürü çimlenen lobelyalarımın neredeyse tamamı yazın öldü, sanırım bir ara susuz kaldılar. Oya ağacında da haklısın. Benimki de küllemeden çok çekiyordu, geçen kış söktürüp, siteye verdim, evin önündeki kaldırıma dikildi. Hem çok güneş alıyor hem de eskiye nazaran daha rüzgarlı, bu sene güzel çiçek açtı. Bir de baharda attığım kükürt iyi gelmiş olmalı. |
Merhaba!
Oya Ağacı, özellikle eşimin çok sevdiği bir ağaçcık. Geçen yıl bir dostumun fidanlığına almak için gittiğimde, küllemeden hem yapraklar, hemde çiçekler çok kötü durumdaydı. Bölgenin aşırı nemli oluşuna yormuştuk! Sürekli ilaçlama yapıyorlardı. Vazgeçtik. Bir ay kadar önce, çevremizde gördüğümüz tüm Oya' ların mükemmel çiçekli olması biz hayrete düşürdü. Üstelik bu yıl bize göre daha nemli bir yıl olmuştu:confused: Geçtiğimiz günlerde kararımızı değiştirdik. Fidanlığa gidip, repikajdan şeker pembe çiçekli bir tane seçtik. Yaklaşık 2 metre üstü yüksekten, taçlandırmasını yapıp, kasımda getirecekler. Gelecek yaza, pek bol çiçekli olamayacağı olasılığına rağmen istedik. Sizin bahçenizde de, bu yaz güzel çiçeklenmesine sevindim. Selamlar. |
Orhan Bey, gerçekten de bu yaz inanılmaz nem olmasına rağmen geçen yıla nazaran hastalanmadı. Belki nemin yanında güneşin de inanılmaz yakıcı olmasını sevdi. :) Bahçelerdeki çoğu bitki-özellikle çimler- en kötü dönemlerini yaşarken, Oya Ağaçları capcanlı açan çiçekleriyle neşe kaynağı, renk oluyorlar. Çalı formluları da çok güzel oluyor.
Ağacı seçerken benim yaptığım hayatı yapmayın sakın. O zaman hiç anlamadığım için fidanlıktakilere güvenmiştim, upuzun boylu ama incecik gövdeli 2 ağacı getirip dikmişlerdi. 2 seneye gövdesi büyür dediler ama 5 yıl oldu hiç dedikleri gibi olmad, boyları daha da uzadı ama istediğim gövde yapısına ulaşamadı. Şimdi hangisinin güzel olduğunu bir bakışta anlıyorum tabii. Bodur fakat kalın gövdeliler çok daha güzel duruyor ve daha iri ve bol çiçekleniyorlar. İncecik gövdelisini almanızı tavsiye etmem. |
Alıntı:
Evimin ön tarafı şekil olarak sizinkine benzediği için aynı bitkileri dikmeye çalıştım umarım sizinki kadar güzel olur sevgiler. |
Ben bu görüntüye hastayım işte, üç yıldır gözünün içine baktığım yaseminim daha bir metreye bile ulaşmadı.
Bu günlerde sanki atağa geçti gibi, bol sürgün vermeye başladı, ama yukarıdaki manzarayı yakalamam sanırım on yılımı alacak. |
Satı Hanım, çok teşekkür ederim. Muhakkak olacaktır, hatta daha güzeli olacaktır.
Adalet Hanım, ilk başta doğru bitkiyi almak çok önemli. Acemiyken ilk fidanlıkçının bitkilerinde büyük hüsrana uğradıktan sonra anlaştığımız ikinci firmanın getirdiği ağaçlar ve Yaseminler muazzam geliştiler. Yasemin her yerde satılıyor görüyorum ama hep bahsetmeye çalışıyorum. Gelişmiş diye satılanlar 3 metre boylanmış ama topraktan 2-3 gövdeyle çıkıyorlar. Benimkiler hiç öyle değildi. Kocaman bir saksıda gelmişti, topraktan en az 50-60 sürgün çıkıyordu, boyu 1-1,5 metreydi. Yasemin alırken boyunun uzun olması hiç önemli değil çünkü yerine geçince o kadar çabuk uzuyor ki her gün buduyorum ama yine de hızına yetişemiyorum. Önemli olan topraktan bol sürgünlü olması. Çünkü bitkinin gür görünümü ondan kaynaklanıyor. Oldu da bu tarif ettiğim gibi bitki bulunamadı o zaman aynı çukura en az 5-6 adet tüplü fidan dikilmeli. Yoksa bu gürlüğe ulaşmak yıllar geçse de mümkün olmayabilir, uzun boylu ama gür olmayan bir sarmaşığınız olur. Yakında fidanlıklarla işim olacak gibi görünüyor. O zaman doğru bitkiyi seçmenin püf noktalarını fotoğraflarla anlatabilirim. Daha önce de yazdığım gibi 5 seneden sonra artık tanıdığım bitkilerin bir görüşte iyisini kötüsünü ayırabiliyorum. |
Alıntı:
Yaseminlerle ilgili tepitiniz çok doğru.Ben de ilk pervana çiçekli yaseminimi alırken uzunluğuna kapılıp almıştım ama yoğun bir görüntü vermedi hala da öyle duruyor.Ama geçen yıl fidanlıktan aldıklarımı özenle seçtim;Özellikle gövdesi en kalın ve çok dallı olanlarını seçtim.Şimdi ise yoğun görünüyorlar. |
Sevgili Adalet hanım, aynı görüntüye hastayız demekki:)
Sevgili Limon, dediğiniz gibi yapayım en iyisi aynı çukurlara bir kaç kök daha dikeyim. Üç direğin dibine birer kök dikmiştim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025