agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

Adalet Yağcı 21-06-2010 14:58

Valla süper olur, bunu mutlaka gerçekleştirmeliyiz.
Önümüzdeki üç ay boyunca imkansız gibi görünüyor, belki Son baharda bir kaçamak daha yaparım, o zamana kadar kızım da İstanbul'u biraz daha keşfeder inşallah :)

günebakan 21-06-2010 15:09

Evet evet sonbahar olsun kabul ederseniz tabi kısmet olursa ben de çok aranız da olmak isterim:)

limon 21-06-2010 22:28

Ama Sonbaharda bahçe nasıl olursa kabulünüz olacak. :) Benim bahçenin en güzel zamanı sanırım Haziran ayı. Ama sizler ne zaman müsait olursanız beklerim.

Selim-i Ahir 21-06-2010 22:32

Çok güzel bir bahçe olmuş. Bahçe oluştrma aşamasında bir amatör olarak ilham alabileceğim, öğrenebileceğim çok şey var.
Biraç hafta sonra İstanbula geldiğimde, ziyaret etmek isteyeceğim bir yer da çıktı.
Ellerinize, emeğinize sağlık.

Vildan Sönmez 21-06-2010 23:42

Sevgili Limon, senin bahçende her mevsim ayrı güzel...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 662145)
Ama Sonbaharda bahçe nasıl olursa kabulünüz olacak. :) Benim bahçenin en güzel zamanı sanırım Haziran ayı. Ama sizler ne zaman müsait olursanız beklerim.

Emre İlhan 21-06-2010 23:51

;)Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel ve her mevsim hareketli.Özenle takip ediyorum.

Saygılar.

limon 22-06-2010 19:16

Selim-i Ahir, teşekkür ederim. Ben de amatörüm ama deneye yanıla öğrendiklerimi severek paylaşmaya çalışıp, hayalinizdeki bahçeye kavuşmanız için elimden geleni yapmaya çalışırım.

Vildan Hanım, Emreilhan çok teşekkür ederim. Şimdiden sonbaharı renklendirmenin yolunu düşünmeye başladım. :)

ciceksever70 22-06-2010 20:40

Sevgili Limon, phlox ve lampion düsündünüz mü sonbahar icin? Kirmizi meyveler acan calilar da cok güzel oluyor.

Orhan Özbilgiç 22-06-2010 20:54

Yeşil yapraklar arasında iki beyaz!
Manolya ve Clematis...Ancak, bu kadar uyumlu olabilirdi.
Valla, güzel düşünmüşsünüz, güzelde olmuş.
Bravo, Sevgili limon.:) Aklınızla bin yaşayın.

limon 22-06-2010 21:15

Sevgili Çiçeksever Phlox un bodur türünü değil de 30-40 cm boylanan türünün yumrularını baharda ekmiştim. Şu anda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı çok yakında açacak. Uzun süreli çiçekte kalacağını umarak ekmiştim, umarım öyle olur.

Orhan Bey, Murat Plevneli'nin yazılarından birisinde Manolyaya Clematis sardırmayı okumuştum, nihayet geçen yıl uygulamasını yapabildim. Clematis sadece Manolyaya değil her ağaca sardırılabilir, gövdesi çok narin olduğundan hiç bir bitkiyi-ağacı sıkmayacaktır. Sonbaharda yerlerini değiştireceğim bazı Clematisleri de Manolyanın dibine geçirmeyi planlıyorum.

Adalet Yağcı 23-06-2010 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 662145)

Sevgili Limon, biz sizin bahçenizin güzelliğini biliyoruz zaten, hiç bir zaman İlk bahardaki gibi canlı olamıyor bahçeler.

Ama her mevsimin ayrı güzelliği vardır derler, Son baharda da bir çok güzellik buluruz sizin bahçenizde.

ciceksever70 23-06-2010 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 662689)
Sevgili Çiçeksever Phlox un bodur türünü değil de 30-40 cm boylanan türünün yumrularını baharda ekmiştim. Şu anda çiçek tomurcukları oluşmaya başladı çok yakında açacak. Uzun süreli çiçekte kalacağını umarak ekmiştim, umarım öyle olur.

Orhan Bey, Murat Plevneli'nin yazılarından birisinde Manolyaya Clematis sardırmayı okumuştum, nihayet geçen yıl uygulamasını yapabildim. Clematis sadece Manolyaya değil her ağaca sardırılabilir, gövdesi çok narin olduğundan hiç bir bitkiyi-ağacı sıkmayacaktır. Sonbaharda yerlerini değiştireceğim bazı Clematisleri de Manolyanın dibine geçirmeyi planlıyorum.

Uzun phloxlardan bende bolca var sevgili Limon. Neredeyse Ekim sonu Kasim basina kadar cicekli kaliyorlar ve mis gibi de kokuyorlar. Ben de bu yil mevsimlik ciceklerden cok her yil tekrar tekrar acacak, dayanikli bitkilere yöneldim. Mevsimlik cicekleri de tohumdan yetistirmeye ugrasmiyorum. Zaten bahcede yeterince isimiz var bir de ekstra is cikariyoruz basimiza.

limon 25-06-2010 14:55

Phloxlar açmak üzereler, kokulu olduklarını hiç bilmiyordum, buna çok sevindim işte. Bakalım benimkiler de kokulu olacaklar mı? Ben de mevsimlik çiçekleri tohumdan yetiştirmiyorum, yetişmiş fidesini almak hem daha ekonomik hem zahmetsiz. Sadece fidanlıklarda yetiştirilmeyen mevsimlikleri tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum. 2-3 senedir kalıcı bitkilere ağırlık verdim, soğanlılar da artık daha çok ilgimi çekiyor.

limon 25-06-2010 15:00

5 Eklenti(ler)
İstanbul 3 gündür yağmurlu. Bugün bitkilerin üzerindeki parıldayan damlalar tam fotoğraflıktı.

Bu Clematis türünün adını hatırlamıyorum ama ilk başlarda iri açan çiçekleri bu sıra ufak ve dört yapraklı açmaya başladı. Her haliyle bana güzel görünüyor.
Eklenti 155837

Damla en çok beyaz güle yakışıyor bence.
Eklenti 155838

Sevgili Farezya'nın hediyesi Gece Mumu fidelerini ilk gördüğümde '2 yıla ancak sevgili Özbey'inki gibi olurlar' diye düşündürdü ama bu hızla giderlerse seneye tamamdır. :)
Eklenti 155839

Pembe renkli İspirya, beyaza göre geç çiçekleniyor.
Eklenti 155840

Adalet Hanım'ın Hazeranlarını Pervane Böcekleri çok seviyorlar. En az 5 tane uçtu yaklaşınca.
Eklenti 155841

limon 25-06-2010 15:01

5 Eklenti(ler)
Bu Ortancalarım diğerlerine nazaran daha geç çiçeklenip, yaz sonuna kadar tazeliğini koruyor. Top açan Ortancalar yağmurun ağırlığıyla yere yattıılar.
Eklenti 155842

Acem Borusunu geçen yıl hatırlarsanız, ağacın arkasında kaldığı için göremediğimden yakınıp, ağacın birini feda edeceğim demiştim. Fazla bir şey yapmama gerek kalmadı, kendi kendine yolunu buldu. :)
Eklenti 155845

Acem Borusu,
Eklenti 155846

Gün Güzeli
Eklenti 155847

Beyaz Gülden sonra damla en çok Küpe Çiçeğine yakışıyor sanırım. :)
Eklenti 155848

sevim4 25-06-2010 19:21

Sevgili limon, evet çok güzel yakışmış damlalar.

hozat 25-06-2010 21:00

Sevgili Limon,
Su, sel felâketi hariç bulunduğu her yere hayat veriyor.

Senin kadrajınla buluşunca da kendine hayran bırakıyor.

Eline sağlık,ruhumu okşadın.

limon 26-06-2010 01:14

Sevim hanım, sağolun, beğenmenize sevindim.

Teşekkür ederim sevgili Hozat.

ciceksever70 26-06-2010 07:22

Sizin objektifinizden her resim güzel sevgili Limon. Her ne kadar ben yagmurdan artik biktiysam da resimler cok güzel. Bir de tabii sevgili Hozat`in dedigi gibi sulama derdim neredeyse hic olmuyor. Tüm yaz boyunca birkac kez saksilari suluyorum o kadar.

finduk52 26-06-2010 09:58

Sevgili Limon yine çok güzel kareler yakalamışsınız . Resimler ve yağmur damlacıklı çiçekler harika , ellerinize sağlık. Size katılıyorum gerçekten de yağmur damlası en çok beyaz güle yakışmış.

türkansultan 06-07-2010 14:05

sevgili limon sitede gezindiğim nadir bahçelerden birine sahipsiniz,hatta diyebilirimki en güzeline sahipsiniz.Benim naçizane küçük bir balkonum var bir iki çiçekle yetinmeye çalışıyorum ,sizin gibi bir bahçem olmasını çok isterdim ,elinize emeğinize sağlık ,huzur ve mutlulukla keyfini sürün inşallah

limon 06-07-2010 19:22

Çok teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda dileğiniz gerçekleşir.

Güler 06-07-2010 19:30

Sevgili limon çok güzel fotoğraflar yüklemişsin yine, ellerine sağlık.

Zeki Yağlı 06-07-2010 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 664036)
İstanbul 3 gündür yağmurlu. Bugün bitkilerin üzerindeki parıldayan damlalar tam fotoğraflıktı.

Sevgili Farezya'nın hediyesi Gece Mumu fidelerini ilk gördüğümde '2 yıla ancak sevgili Özbey'inki gibi olurlar' diye düşündürdü ama bu hızla giderlerse seneye tamamdır. :)
Eklenti 155839

Sevgili limon,

Bahçenize epeydir uğramamıştım. Her zamanki gibi çok güzel siz de usta fotoğrafçısınız!

Gece Mumu dediğiniz yanılmıyorsam Oenathera speciosa. Ezan çiçeği Oenathera biennis'in kuzeni.

Benim bahçemde de var 5 - 6 senedir. Güzelliğine ve kolaylığına kapılıp sağa sola aktardım.

Son derece yayılıcı, ayrık gibi kökten yayılan ve kökü kazınması çok zor bir bitki.

Ben bahçemden tamamen tamamen atmaya karar verdim ama çok zor oluyor haberiniz olsun.

Eğer tamamen kendi haline terketmeye karar verdiğiniz bir yer değilse en azından köklerin yayılmasını engelleyen bir perde koyun.

Selamlra

limon 09-07-2010 00:18

Zeki Bey, açıklayıcı bilgi için çok teşekkür ederim. Kısa sürede gelişmesine sevinmiştim, doğrusu ayrık gibi olacağını düşünmemiştim, yazdığınızı aynen uygulayacağım.

Güler hanım, dün de bir kaç güzel fotoğraf çektim ama bu sıra çok çalışıyorum, ancak bu saatlerde 5-10 dakika bakıp hemen kaçıyorum. Fırsat bulur bulmaz yükleyeceğim. Sizin hediyeniz olan Gül, o kadar güzel açtı ki... Phloxlarda çok güzel açtılar. Sizin bahçede de gördüm, ben bu sene ilk defa tanıştım bu bitkiyle. Yapı marketten yumrularını almıştım. Sevgili Çiçeksever'in yazdığı gibi gerçekten çok güzel de kokuyorlar.

Kiraz 09-07-2010 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı (Mesaj 668755)
Sevgili limon,

Son derece yayılıcı, ayrık gibi kökten yayılan ve kökü kazınması çok zor bir bitki.

Ben bahçemden tamamen tamamen atmaya karar verdim ama çok zor oluyor haberiniz olsun.

Eğer tamamen kendi haline terketmeye karar verdiğiniz bir yer değilse en azından köklerin yayılmasını engelleyen bir perde koyun.

Fide bulunca çimin kenarına ekmeyi düşünüyordum, bu durumda orası sakıncalı. Limon, ayıkladının kökler olursa bir-ikisine talibim, çakılların kenarına dikebilirim:)

Zeki Bey, tecrübeleriniz bize önceden ışık tutuyor, teşekkürler.

erd@l 09-07-2010 22:50

Yasemin çiçeklerinizi hayranlıkla izliyorum bahçeniz çok güzel çok emek harcamışsınız ben gezerken bile bu kadar keyif aldıysan kim bilir siz içindeyken ne kadar mutluluk duyuyorsunuzdur.

finduk52 10-07-2010 00:58

Sevgili Limon hakikaten yeni resimler bekliyoruz o güzel bahçenizden. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Kucak dolusu sevgi ve selamlar ..

Yılmaz Yalçın 10-07-2010 09:58

Sevgili Limon,
Bahçenizin müptelası olduk eşimle birlikte:)Özellikle eşim sizinle tanışmayı çok istiyor:)Çok zevkli ve estetik ustası birisi diyor sizin için..Kendisi de öyle olduğu için size kendisini yakın gördü.Yeni fotoğraflar bekliyoruz istek yapsak olur mu:)Bu arada benim pervane yasemin sürgüne geçti ve arada tek tük çiçeklenmeye de başladı yeniden.Sizinki ne durumda?

günebakan 10-07-2010 11:13

yağmur çiçekler kadar hiç birşey bu kadar yakışmıyor herhalde tabi bu güzelliği yakalamakta ayrı bir marifet çok güzel görüntüler küpe çiçeği ve clematise bayıldım ellerinize sağlık sevgili Limon:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025