agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 12-05-2011 19:04

Güzel arkadaşlarım, çok teşekkür ederim.

Nihayet haftaya bahçe merdiveni, duvarlarına geçebileceğiz. Zevkli kısım onlardan sonra başlayacak. Daha sarmaşık ortada yokken sardıracağım yeri hazırlamamdan olaya ne kadar hakim olduğumu anlayabilirsiniz. Bu sefer çok planlı gidiyorum, inşallah bir şeyler unutup sonradan sürprizle karşılaşmam. :)

tturt 12-05-2011 19:57

Sayın Limon,

Hayırlısı olsun allahtan sağlık, huzur içinde mutlu, keyifli günler geçirmenizi temenni ederim.

sürüngenkolik 14-05-2011 09:01

sn. limon taşındığınızı yeni duydum yeni eviniz hayırlı olsun ve yeni bahçeniz tüm aşamaları resimlerle anlatırsanız mutlu olurum

cetasule 14-05-2011 11:56

Sayın limon yeni eviniz hayırlı olsun
İçinde sağlıklı ve mutlu bir şekilde uzun yıllar yaşarsınız inşanlah
Selamlar

Sevgi Durul 14-05-2011 12:14

Sayın limon, şimdiye kadar yazmaya elim varmadı. Güzel ayrılıklar da olsa, ayrılıklar bana hep hüzün vermiştir. Hayatımın büyük bölümünü geçirdiğim evimizden, üç yıl önce şimdiki evimize taşındığımızda da alışmakta zorluk çekmiştim. Yılların verdiği alışkanlıklar çabuk silinip atılmıyor. Ama zamanla insan alışıyor.

Bir de diyorum ki bu güzel bahçeyi nasıl bırakır insan. Aklımda kalanlar, clematisler ve pervane çiçekli yasemin. Onları götürebilecek misiniz? Sizi üzmek istemedim ama aklımdan geçenleri yazmadan edemedim.

Allah yeni evinizde sağlık ve huzurla yaşamayı nasip eder, inşallah. Şimdi o bahçeyi de cennete çevirirsiniz siz.:p

Benim için ayrılıklar hüzün verse de yeni bahçenizi merakla bekleyenlerdenim. Sevgiler...

limon 16-05-2011 08:09

Sevgili arkadaşlarım, iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Sdurul, Clematisleri ve bir kök yasemini götüreceğim. Daha kaç bahçe gidecek kaç bahçe gelecek kimbilir? Hayat... Her an değişikliklere açık olmak gerekir. Yeter ki sağlık, huzur olsun. :)

Sevgi Durul 16-05-2011 09:36

Doğru söylüyorsunuz, sevgili limon. Hayatlarımızdaki değişikliklerin, hep böyle güzel değişiklikler olması dileğiyle....

sürüngenkolik 17-05-2011 14:50

sn limon yasemini nasıl götürüceksiniz?

çünkü çok büyümüş kesip kökleseniz bile kökü nereye kadar gitmiştir en çok yaseminler için üzüldün ne güzelde büyümüşş

cemal.S 19-05-2011 01:34

[QUOTE=limon;796475
Yaseminlere gelince, bizim civarda hemen her bahçede aynı benim yaseminler gibi yüzlercesini görürsünüz. Çünkü civardaki fidanlıklar buranın İstanbul merkeze göre çok daha sert olan iklimine uygun olduğu için hemen her bahçeye dikerler. Alev Ağacı, Yasemin, Kartopu, Mor Salkım, Acem Borusu ve Leylandi bu civarda en bol kullanılan bitkilerdir. Yaseminin birisi sert rüzgarlarda hep bahçeye seriliyordu. Biz de en son fırtınada yere serilince "Bunu taşıyalım" diye derince budamasını yapmıştık. Planlarıma göre daha erken bahçe işine geçecek, havalar ısınmadan bitkilerimi yeni yerlerine dikecektim ama umduğumuz gibi olmadı, çoğu bitki taze sürgünlerini verdi, tomurcuk hazırlıklarındalar. . Bu yüzden bitkilerin keyfini kaçırmadan geçirmek için biraz daha dikkatli davranmamız gerekecek.

QUOTE]

Sevgili LİMON...!

Bahçenizin durumunu ve konumunu ağaçlar nete geldiğinden beri izleyenlerdenim. Pek bir şey yazmasamda uzaktan uzağa izledim bu güne kadar. Yukarıdaki prağrafınızı bilinçli olarak aldım. O kadar güzel bir anlatımki aslında mesajınızın tümü öyle. Yetişkin bitkilerin yer değişimi konusunda belki lazım olur diye tecrübemi sizinle paylaşmak istedim çünkü tamamen ayrı bir uzmanlık alanı gibi. Kök budaması ve uyutma işlemi yapılmadan derin budamanın bir işe yaradığını düşünmeyenlerdenim. Tecrübelerim bir bitkinin yer değiştirmeden önce mutlaka kök budaması yapılıp uyutularak firesiz taşınacağı yönünde.

Size, ailenize yeni eviniz ve bahçenizde sağlıklı yıllar diliyorum.

Kolay gelsin.

limon 21-05-2011 13:00

Teşekkür ederim Cemal Bey.

Zamansız taşımak zorunda kalacağım bir çok bitkiyi Şubat ayında büyük saksılara geçirmiştik. Clematisler ve 1 adet Yasemini mecburen zamansız alıp yeni bahçenin en gölge ve serin yerine dikip yerlerine tutunmalarını sağlayacağım. Yaşamalarını sağladıktan sonra asıl yerlerine geçirme işlerini gelecek Şubat'a bırakacağım.

ciceksever70 21-05-2011 16:29

Sevgili Limon, yillardir edindigin tecrübe ve ince zevkin birlesince ortaya neler cikacagini görmek icin sabirsizlaniyorum. Sanirim önümüzdeki bahar Limon yili olacak. Sevgiler.

nurcanaybay 22-05-2011 19:24

Daha kaç gün bekleyip sabretmemiz gerekiyor ?

limon 25-05-2011 08:29

Nurcan Hanım, bugün bahçenin duvarlarının ve merdivenlerin betonu atılıyor. Bahçenin drenaj işini geçen hafta hallettik, çok güzel oldu. Bahçe işlerine eve taşındıktan sonra başlayayım diyorum. Keyif keyif, yavaş yavaş yapmak istiyorum. Evin içinin bitmesi ve taşınmamız sanırım haziran sonunu bulacak.

Gereken bitkilerin listesini yapıp Yalova'dan almayı planlıyorum ama tam da yazın ortasına kalacak. Sonbaharı beklesem diyorum ama biliyorum ki dayanayıp hemen alıp dikmek isteyeceğim. :)

Sevgili Çiçeksever, sizlerin bahçelerinden örnekler alıyorum. Bu kez daha çiçekli ve renkli bir bahçe için çabalayacağım.

Kiraz 25-05-2011 10:25

Sevgili Limon, taşınınca keyifle yaparsın gerçekten. Evin işi bitmeden, giren çıkan bahçeye çok zarar verebiliyor, sulamaya söz veren sulamayabiliyor. Ağırlığı sonbahara verirsen hem daha hesaplı alırsın hem de kuruma riski az olur. Çok istersen ortalıkta olmayan, duvar dibi gibi ayak basılmayacak yerleri belki şimdiden bitkilendirebilirsin. Çimi ne yapacaksın? İnşaat sırasında çime basmasalar, zamanında sulansa bile, içeride yapılan işlerden atılan çiviler, çöpler, parçalar biraz can sıkıyor.

Tekrar kolay gelsin, en az senin kadar sabırsızlıkla bahçeni bekliyorum.

Yeni iş, yeni heyecan :)

CEBECİ 25-05-2011 11:02

Sayın Limon, yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.Yeni bahçenizi de zevkle ve merakla takip edeceğime eminim.Ailenizle birlikte mutlu günler geçirmenizi dileğiyle..

Vildan Sönmez 25-05-2011 11:11

Sevgili Limon, taşınma sürecinde de olsa yeni bahçeni beklerken, fırsat bulabilirsen bize veda fotoğraflarını göstersen diyorum..

Eser İlhan 25-05-2011 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 810001)
Sevgili Limon, taşınma sürecinde de olsa yeni bahçeni beklerken, fırsat bulabilirsen bize veda fotoğraflarını göstersen diyorum..

Bense yeni bahçeyi ve inşaat aşamalarını çok merak ediyorum :)

nurcanaybay 25-05-2011 12:48

Ben de :)))

Vildan Sönmez 25-05-2011 14:52

Ben de:)
Ama yıllardır izlediğimiz bahçenin son halini görmek de hoşuma gidr doğrusu.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 810069)
Bense yeni bahçeyi ve inşaat aşamalarını çok merak ediyorum :)

limon 25-05-2011 18:45

Vildan hanım, vedayı yaseminlerle yapacağım gibi görünüyor. Yaseminler inanılmaz derecede coştular, bir gece pencerede bir aralık bulup, içeriye girip bizi de saracaklar diye korkuyorum. :) O kadar bol tomurcuklandılar ki sanırım şimdiye dek olmadığı kadar açacaklar.

Eser Hanım, koşturmaktan inşaat aşamalarını fotoğraflayamadım (yanımda götürmeyi unutuyorum) ama bahçe düzenleme aşamalarını fotoğraflamaya çalışacağım.

Nurcan hanım, Nilüferler öyle güzel açmaya başladılar ki onları da sizin için bol bol fotoğraflayacağım.

Sn.CEBECI, güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Kirazcığım, çim işini senin de yazdığın gibi en sona bırakacağım. Zaten alan küçük, halı çim daha kolay ve hesaplı olacak. Yine Kırklarelinden güzel toprak gelecek. İşin en önemli kısmı drenajdı, usta çok güzel hazırladı altyapıyı. Bu kez hem damla sulama hem çimler için otomatik sulama yapmak istiyorum. Bütün her şey bittikten sonra çimi sereceğiz. İnşallah unuttuğum bir şeyler yoktur. :)

Yalnız Sukulentlerle ilgili öyle bir planım var ki eğer başarırsam süper olacak. :) Bunun için soğuğa dayanan uzun süre çiçek açan türleri araştırıyorum. Ve dönüşümlü çiçek açacak türleri... Kışın bile açan türleri var ama hangi serada bulurum bilmem. :)

Kiraz 25-05-2011 19:00

Sevgili Limon, boru ve elektrik kablosu geçen yerleri fotoğraflarsan, ileride çok işine yarar. Aslında şu drenaj ve sulama sistemini de fotoğraflayabilirsen bizim işimize yarar. Benim bahçeye drenajı hazırlayan usta, ben biliyorum dedi ve yaptı ama biz hiç bilmediğimiz ve zamanımız olmadığı için tamam dedik. Ustanın yaptığı ne derece doğru hala emin değilim :)

Sukulentlerde eminim düşündüğünü başaracaksın, sana kolay gelsin, yolun açık olsun.

limon 25-05-2011 19:13

Kiraz, sabahtan akşam paydosa kadar başlarında bekledik. Ne nerden geçiyor nasıl döşendi hepsini gördük. Özellikle evdeki duvarlardan geçen kablolaları fotoğrafladık, yazıcıdan çıkarıp, metreyle ölçüp yazdık. Derin düşünüyoruz bu sefer. :)

jineop 26-05-2011 21:48

Sevgili limon,
bahçenin alt yapısı çok önemli ama çok da zevksiz biliyorum. Hele kafanızda yapmayı düşündüğünüz bir sürü şey varken sabretmek çok zor. Ağaçlar netten imece yapıp size zamanı geldiğinde yardıma gelelim. Siz sadece hadi gelin yazın. Kolaylıklar diliyorum.

zenfree 27-05-2011 00:07

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 810305)
Yalnız Sukulentlerle ilgili öyle bir planım var ki eğer başarırsam süper olacak. :) Bunun için soğuğa dayanan uzun süre çiçek açan türleri araştırıyorum. Ve dönüşümlü çiçek açacak türleri... Kışın bile açan türleri var ama hangi serada bulurum bilmem. :)

Sevgili Limon, yeni bahçeni merakla bekliyorum. Yukarıda yazdıklarını okuyunca merakım daha da arttı. Bu konuyu ben de araştırayım senin için. Mesela bu hafta Abant yaylalarında bir kaç sedum türü gördüm. Şahanelerdi.:) Abant yaylaları kışın -20'yi rahat görür.

Eklenti 217194

Satı Uğurtan 27-05-2011 08:41

Sevgili Limon, kolay gelsin, kirazın dediği gibi bana görede sonbahara bırak bitki ekimini, çalışanlar hiç dikkat etmiyor bitkilere zarar verebiliyorlar.
Kaya bahçesi yapmayı düşünüyorsan, zenfree nin fotoğrafını yüklediği sedumlardan bende çok istersen gönderebilirim sevgiler.

epsody 27-05-2011 09:28

Bahçe kurmada bilimsel yaklaşımlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 810305)
İşin en önemli kısmı drenajdı, usta çok güzel hazırladı altyapıyı. Bu kez hem damla sulama hem çimler için otomatik sulama yapmak istiyorum. Bütün her şey bittikten sonra çimi sereceğiz. İnşallah unuttuğum bir şeyler yoktur. :)

Sevgili Limon, mesajından alıntıladığım bu sözler üzerine yeni kuracağın bahçenin sohpetlerine katılmayı topraklar adına bir paylaşım olarak gödüğümden, sizin toprak drenajının önemini ortaya koymanız gerçekten benim için büyük bir onur oldu, hep bu drenaj olayını vurgulamaya çalışmışımdır.

Ne kadar başarılı olduğum sorgulanabilirse benim uslübum gibi görülse de önerdiğim üye arkadaşlarımın, bitki yetiştirmekteki yüzeysel bilgilerinin de payının bitki yetiştirmenin sadece toprak üstü görünüşleri ile sınırlı olmasından öte olmayışıyla açıklanıbilir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerken, tüm güzellikler hep sizinle olsun sevgilerimle.

limon 27-05-2011 14:02

Sn.Epsody, öncelikle güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. Bence bir bahçede drenaj, altyapı ilk dikkat edilmesi ve planlanması gereken konular. Kaliteli toprak-gübre ve ayarında sulama ile işin en önemli kısımları halloluyor. Bir de bitkileri sevdikleri ışık-güneş-gölge isteklerine göre yerleştirdik mi işlem tamamdır.

Bu kez kendi toprağımı-torfumu hazırlamak için de bir küçük konteyner almak istiyorum.

limon 27-05-2011 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 811149)
Sevgili limon,
bahçenin alt yapısı çok önemli ama çok da zevksiz biliyorum. Hele kafanızda yapmayı düşündüğünüz bir sürü şey varken sabretmek çok zor. Ağaçlar netten imece yapıp size zamanı geldiğinde yardıma gelelim. Siz sadece hadi gelin yazın. Kolaylıklar diliyorum.

Çok teşekkür ederim sevgili Lir. Altyapıyı gözümle görmek, istediğim gibi planlamak güzel oluyor, aslında keyif te alıyorum ama zaman ve nakit sorunları bel büküyor. :) Bu seferki bahçem küçük, daha kolay çekip çevireceğim gibi görünüyor. İşler bitsin, bahçe keyiflensin, keyfini çıkarmak için "hadi gelin" derim. :)

limon 27-05-2011 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 811373)
Sevgili Limon, kolay gelsin, kirazın dediği gibi bana görede sonbahara bırak bitki ekimini, çalışanlar hiç dikkat etmiyor bitkilere zarar verebiliyorlar.
Kaya bahçesi yapmayı düşünüyorsan, zenfree nin fotoğrafını yüklediği sedumlardan bende çok istersen gönderebilirim sevgiler.

Satı Hanım, kaya bahçesi planlamıyorum ama halihazırda bulunan kayaların arasına bir şeyler planlıyorum. En önemlisi bitki seçimlerini doğru yapmak. Kış dahil her mevsim çiçekli olacak bir şey istiyorum.
Nurcan hanım kızacak ama ayrıntısını sonraya saklıyorum. :)

nurcanaybay 27-05-2011 16:57

Ara da rastgeldiğim magazin proğramların da ki gibi .....az sonra .....az sonra :)))

Gala ile ilgili bir önerim olacak.Eğer riski göze albilirseniz ,bir kök gala'yı saksıya alıp suyun içine oturtun ( beyaz gala'dan bahsediyorum ,renklileri ile bir tecrübem yok ).

2-3 yıl önce aldığım ,tamamen gölge de kalanlar hiç büyümediği gibi çiçekte açmamıştı.Saksıya alıp
havuza koydum ,hızla büyüdükleri gibi çiçekte açıyorlar.Şu an sabah güneşi alıyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025