agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 22-06-2011 06:11

Fatma hanım, çok tşekkür ederim. Sevgiler.

cemal.S 23-06-2011 00:08

Yeni bahçeyi sekiz gözle bekleyenler böyle sıra olsunlar. En başta ben kimselere kaptırmam sıramı ona göre.... Şaka şaka..

Limon kolay gelsin..

berrinb 23-06-2011 00:17

Sevgili Limon nerelerdesiniz.Sizi özledik.Yoğun işleriniz olduğunu tahmin ediyorum ama artık bitirip ,bizi daha fazla merakta bırakmayınız:)) Yeni bahçenizdeki yaratacağınız harikaları ben şahsen çok merak ediyorum.Kolay gelsin. Sevgiler ve selamlar...

ciceksever70 23-06-2011 11:49

2 Eklenti(ler)
Sevgili Limon, sayfani mesgul ettigim icin öncelikle özür diliyorum. Ilk aldigimizda mutlu mesut yeni dallar cikaran ve gelisen clematis armandii perisan durumda. Internette arastirdim ancak günes yanigi bilgisinden daha detayli bir bilgi bulamadim. Biraz üstten budadim ancak o da ise yaramadi. Yerini sevmemis olabilir mi? Acaba simdi degistirsem gec mi kalmis olurum. Sen aramizda en eski yetistirenlerdensin diye soruyorum. Sevgiler.

Kiraz 23-06-2011 11:58

Sevgili Limon, biliyorum bahçenin fotoğraflarını şimdi koyamıyorsun ama önümüzdeki aylarda, yıllarda ne fotoğraflar çekeceğini şimdiden biliyorsun. Ben de çok güzel olacağından emin olarak bekliyorum. Tekrar kolay gelsin.

limon 26-06-2011 21:48

Sevgili arkadaşlarım çok teşekkür ederim. İnanın yorgunluktan bilgisayarı açmak aklıma bile gelmiyor, sabah 8 akşam 8 mesaideyiz. Henüz bahçe düzenlemesine başlamadık, taşındıktan sonra, önce dinlenip, sonra yavaş yavaş başlayacağım. Bir süre daha paylaşımda bulunamayacağım.

Sevgili Çiçeksever70, sorununa yardımcı olamayacağım için üzgünüm. Çünkü Armandii yi aldığım gün toprağa geçirdim ve o günden beridir sulamaktan başka hiç bir şey yapmadım. Yalnız yaprak dökmeyen Manolya gibi çiçek açtıktan sonra bir dönem yeni sürgün verirken eski yapraklarını sarartıp dökebiliyor. Bol suyu seviyor. Benimki de akşam üstüne kadar tam güneşte, ancak bitkinin dibine mevsimlik bitkiler dikip gölgeliyorum. Çünkü her yerde Clematislerin kök bölgelerini malçlamak-gölgelemek gerektiğini, ancak dallarının güneşi sevdiğini okudum. Acaba seninkinin kök kısmı güneşe maruz kalmış olabilir mi?

Bence sonbaharda havaların serinlemesi ve yağmurların başlamasıyla yeni sürgünlerini verecektir.

ciceksever70 27-06-2011 06:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 827988)
Sevgili arkadaşlarım çok teşekkür ederim. İnanın yorgunluktan bilgisayarı açmak aklıma bile gelmiyor, sabah 8 akşam 8 mesaideyiz. Henüz bahçe düzenlemesine başlamadık, taşındıktan sonra, önce dinlenip, sonra yavaş yavaş başlayacağım. Bir süre daha paylaşımda bulunamayacağım.

Sevgili Çiçeksever70, sorununa yardımcı olamayacağım için üzgünüm. Çünkü Armandii yi aldığım gün toprağa geçirdim ve o günden beridir sulamaktan başka hiç bir şey yapmadım. Yalnız yaprak dökmeyen Manolya gibi çiçek açtıktan sonra bir dönem yeni sürgün verirken eski yapraklarını sarartıp dökebiliyor. Bol suyu seviyor. Benimki de akşam üstüne kadar tam güneşte, ancak bitkinin dibine mevsimlik bitkiler dikip gölgeliyorum. Çünkü her yerde Clematislerin kök bölgelerini malçlamak-gölgelemek gerektiğini, ancak dallarının güneşi sevdiğini okudum. Acaba seninkinin kök kısmı güneşe maruz kalmış olabilir mi?

Bence sonbaharda havaların serinlemesi ve yağmurların başlamasıyla yeni sürgünlerini verecektir.

Ben aceleci davranip yerini degistirdim. Ben de clematislerin dibine hem agac kabuklariyla malc yapip hem de kisa cicekler ekiyorum. Bu kez balkonun alt tarafina dogru ektim, uzayinca bir kismi balkona gelir kokusunu aliriz diye düsündüm. Marketten alirsin 2 euroya kocaman olur, arayip tarayip dünya para ödersin böyle nazlanir iste. Bu bitkiler böyle.

fooflower 05-07-2011 09:34

sevgili limon selamlar..... Yeni eviniz hayırlı olsun.. Daha da güzel yaseminler ve ortancalar görmek dileğiyle ve sabırsızlıkla.. Kolay gelsin. Saygılar...

karalale 05-07-2011 09:46

Sabahları nostalji eşliğin de kahve çok güzel oluyor da... Bizler yenilikleri de merak ediyoruz sevgili limon. En azından yeni bahçe hakkın da fikir edinebileceğimiz bir kaç resim yükleseniz. Sabırsızlıkla bekliyoruz..... Kolaylıklar diliyorum, selamlar.....

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 04:00

Sevgili limon;
Sanırım yeni bahçeyi sonbahardan önce göremeyeceğiz. :p Sağlık, mutluluk ve kolaylıklar diliyorum.

limon 14-07-2011 19:03

Orhan Bey, kesinlikle haklısınız. :)

Dün çim serildi, şimdilik onun adaptasyonuyla ilgiliyim. :) Altyapı çok güzel hazırlandı, süsleme işini aceleye getirmek istemiyorum. Yalnız istediğim formda büyük boy Gülibrişim ve gölge ağaçları satan fidanlık arayışındayım.

Yılmaz Yalçın 14-07-2011 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 836528)
Orhan Bey, kesinlikle haklısınız. :)

Dün çim serildi, şimdilik onun adaptasyonuyla ilgiliyim. :) Altyapı çok güzel hazırlandı, süsleme işini aceleye getirmek istemiyorum. Yalnız istediğim formda büyük boy Gülibrişim ve gölge ağaçları satan fidanlık arayışındayım.

Hayırlı olsun güle güle oturun:)Gölge alan ne kadar var?Hiç güneş görmüyor mu?

nurcanaybay 14-07-2011 19:39

Çim de serildiğine göre bekleyişimizin sonuna geldik demekki.Hadi garii :))

limon 14-07-2011 19:50

Yılmaz Bey, sağolun. Gölge ağacı derken gölge yapacak ağaç türleri demek istemiştim. Çünkü hiç gölge yok, 2-3 adet kışın yaprak döken ağaç dikerek gölgesinden faydalanmak istiyoruz. Bu sefer pergola altında değil de ağaç altında oturalım istedik. :)

Nurcan hanım, var var daha. :)

Orhan Özbilgiç 14-07-2011 20:03

Burada (Samsun-Çarşamba ) 2.5-3 metreden taçlandırılmış çok güzel fidanlar(Gülibrişim) var ama kargo hizmeti vermiyorlar.:( Genelde belediyeler kamyonlarla gelip toplu alım yapıyorlar. O nedenle perakende işine girmiyorlar. Aslında İstanbul' da da durum pek farklı değil ya. Neyse, sonbahara kadar bulursunuz herhalde. Saksılıda olsa kışa yakın dikmek daha olumlu sonuç veriyor.
Kolaylıklar diliyorum.

Güler 14-07-2011 21:37

Sevgili limon, desene işin en zevkli kısmına geldin artık. Kolaylıklar dilerim.
Gülibrişim ve diğer isteklerin için mutlaka bir Yalova sera gezisi yapmanı tavsiye ederim.

Azelia Kara 15-07-2011 01:50

Yeni eviniz hayırlı olsun, kolaylıklar diliyorum, ben de merakla bekleyeceğim resimlerinizi.

jineop 15-07-2011 11:39

Sevgili Limon,
yaprak döken gümüş-gri tül gibi yaprakları ve sarı kokulu çiçekleriyle aklıma mimosa geliyor. Bir düşün istersen. Hem hızlı büyüyor, formu güzel, kök korumasıyla (1-2yıl) -10 lara dayandı. Çok öptüm.

limon 15-07-2011 11:45

Güler hanım, şimdilik ağaçlara karar vermek için yakındaki fidanlığa ayaküstü baktım. Alacağım zaman mutlaka gideceğim Yalovaya'ya.

Teşekkür ederim sn.Azelia Kara.

Orhan Bey, size katılıyorum. Sonbaharda dikince bir sonraki bahara çok güzel giriyor bitkiler ve ağaçlar.

Sevgili Lir, Mimoza güzel fakat komşumun ağacı özellikle kışın sert rüzgardan çok etkileniyordu. Biraz da nazlı diye biliyorum. Burası da tam güneş olsa da yazın bile oldukça rüzgar alan bir yer. Kış ise oldukça sert geçiyor. Kuytu 1-2 yerim var ama oralar için başka planlarım var.

zbk74 16-07-2011 00:34

göz ziyafeti vereceğiniz günleri sabırsızlıkla bekliyorum..en kısa sürede hepsinin üstesinden geleceğinize inanıyorum..şimdiden ellerinize sağlık ..:)esen kalın

limon 18-07-2011 13:51

Sağolun.

Extraloob 18-07-2011 13:56

Sayın Limon çok güzel olmuş bahçeniz gerçekten böyle bir bahçemin olmasını isterdim :)

günebakan 18-07-2011 14:09

Sonbahara kadar nasıl bekleyeceğiz:)))))))))

limon 18-07-2011 14:41

Sormayın, çimi serdik ama sıcaklığın 35 derece olduğu, nemin tavan olduğu zamana denk geldi. Bol sulayıp, gübrelemesini de yaptıksa da sararmalara engel olamadık. Bakalım toparlayabilecek miyiz... Bu sıcaklarda gidip bitki bakmak ta, dikmek te, yerine alışmasını sağlamak ta ayrı dert. En güzeli 1,5-2 ay daha beklemek. Bu arada doğru bitki ve ağaç seçimi için bolca araştırma yapmaya fırsatım oluyor. Ar-ge çalışmaları yapıyorum. :)

karalale 19-09-2011 11:37

Son mesajın üstün den tam iki ay geçmiş. Yok mu bir gelişme, yüzlerce fotoğraf sevgili limon. Her gün bahçe gezim de, armandiiyi görünce sizi anıyorum. Biz buralardayız, ya siz... Sevgiler.....

Adalet Yağcı 19-09-2011 12:19

Sevgili Limon,
Hayal gücüm yeni bahçeyi gözümde canlandırmama yetmiyor :)
Ama, biliyorum ki, tecrübeli bir el harikalar yaratacak orada ve usta elinden çıkmış mükemmel fotoğraflar...

Ben de özledim bahçenizi.
Sevgiler.

limon 19-09-2011 19:09

İnanın hiç bir şey yapmadım. Sadece çimi yaşatmayı ve keyiflendirmeyi başardım.

1 Rize Mandalinası aldım sn.Romantikten, onu diktim. Toprak henüz yeni olduğundan herhalde bir sürü yeni yapraklar ve sürgünler çıkardı. 2 tane de meyvesi var üzerinde.

2 kök Yasemini tutsun diye kuşa çevirmiştim biliyorsunuz, sevdiler yerlerini pek keyifliler, bahara eskisini aratmayacaklar sanırım. :)

Yine tutsun diye toprak üstünü tamamen budadığım 2-3 çeşit Clematisim, yepyeni ve güçlü sürgünler verdi. Hatta maviye yakın mor olanı 1 metrelik boyuna rağmen onlarca çiçek açtı. Diğerinde de büyükçe bir tomurcuk var ama hangisi bilmiyorum (inşallah koyu mor olanıdır), ben de açmasını merakla bekliyorum.

En çok Armandii ye acımıştım, geçen bahar çok coşmuştu, tamamen yeşilini budadık, sadece tepede 2 yaprakçık bıraktık. Ondan hiç umudum yoktu çünkü kökünü diğerleri gibi toprağıyla çıkarmamıştık, çok derine inmiş kazık gibi kökü vardı, mecburen çekerek çıkarmıştık. O da tuttu ve geçen hafta ilk sürgününü verdi. Bir kere sürdü mü çok çabuk uzuyorlar Clematisler. Onun da yeni sürgünün boyu 1 metreye yaklaştı. Henüz cılız ama olsun, sonbahar yağmurlarıyla belki bir keç yerden daha sürer.

Yine sevgili Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim. O da diker dikmez yeni sürgünler verdi. Ufacık daha ama keyifli olması yeter.

Yine güney cepheye 1 yıldır saksıda duran sarmaşık Begonvili diktim. Toprağa geçer geçmez en çabuk büyüyen o oldu, henüz çiçeği yok ama hızla yeni dallar uzatıyor. Bu hızla giderse seneye bulunduğu yeri kapatacak.

2 adet te, Zafer Bey'in hediyesi olan, Melisa diktim. (Birisi Tekin Bey'indi ama vermeyi unutunca bende kaldı, havalar soğuyunca yeniden saksıya alıp sahibine gelişmiş şekilde teslim edeceğim.) Öyle aman aman büyümediler ama yine de fena değiller. Geceleri rüzgar hafif hafif kokusunu bize getiriyor.

20 ye yakın Casablanca Zambağım var. Çok güzel çiçeklendiler, şimdi de çok iri tohum keseleri oluşturdular. Kuruyana kadar bekleyeceğim.

Lisianthusları biliyorsunuz zaten.

Başka da bir şey yok şimdilik. Evi yaptırmak belimizi bükünce bahçe için bitki alımını ertelememiz gerekti. Şu sıra çalışma zamanı, harcananı biraz da olsa geri almak gerek. :)

Satı Uğurtan 19-09-2011 19:30

Sevgili limon, kolay gelsin, bence bahçenin ilk dikim dönemi çok heyecan veriyor insana bu dönemi çok güzel oluyor bahçenin.
Sevgili limon bahçemden istediğin bir şeyler varsa lütfen çekinmeyin en kısa zamanda gönderirim bundanda inan bana çok zevk alırım sevgiler.

limon 20-09-2011 11:27

Satı hanım, çok teşekkür ederim. Ulaşamadığım bir şeyler olursa muhakkak isterim.

Vildan Sönmez 20-09-2011 12:54

Her şey gönlünce oluyordur, inanıyorum. Bize de beklemek düşüyor. Kolay gelsin, emeklerin boşa çıkmasın, sevgiler...............

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025