agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

berrinb 30-12-2011 20:53

Sevgili Limon,yeni yılınızı kutluyorum...Sıhhat ve mutluluk dolu günler dileği ile....:)

2012 de artık bahçenizi sergilemeye başlayınız lütfen...Yoksa ben meraktan çatlayacağım:)))

Periş 30-12-2011 22:51

Sevgili Limon yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler ;)

limon 31-12-2011 15:18

Berrin hanım, sevgili periş teşekkür ederim. Ben de sizlere mutlu, huzurlu, bol kazançlı, sağlıklı bir yıl-ömür dilerim.

günebakan 31-12-2011 18:45

Sevgili Limon yeni yılını kutlar yeni bahçen de ve hayatında herşeyin gönlünce olmasını dilerim:)

gulbirsen 31-12-2011 18:48

Sevgili limon mutlu yıllar

hozat 31-12-2011 20:20

1 Eklenti(ler)
Sevgili Limon,

2012'nin; Demirin güle dokunuşu gibi, barış ve hoşgörü içinde geçmesi dileği ile..
Nice mutlu yıllara..

Eklenti 262021

ciceksever70 31-12-2011 20:32

Sevgili limon, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

sevim4 31-12-2011 21:58

Sevgili limon, mutlu yıllar.

limon 01-01-2012 11:47

Sevgili Günebakan, Gulbirsen, Hozat, çiçeksever, sevim4, güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. Nice mutlu yıllara...

gülperi 13-01-2012 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 426736)
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, hem yardımlarınız hem de güzel sözleriniz için. Çiçeklerin isimlerini ekliyorum hemen. Aklımda tutmam mümkün olmadığından (balık hafızası) yazılı olması çok yararlı oluyor benim için. :)

Karşı komşumun güllerini görünce kendiminkileri fotoğraflamak bile istemiyordum aslında :) Ben ilk başta bu işlerden hiç anlamadığımdan güllerin seçimlerini yanlış yapmışım sanırım. Ama yine de ilk defa bu kadar çiçeklendiler. Güzel kokuyor bu gül ama o kadar ağır ki çiçek sapı taşıyamıyor, kafaları aşağıya bakıyor. Oysa o kadar büyük te değil ama çok ağır. Büyük açan gülüm kuş gibi hafif :) daha açmadı, tomurcukta yakında açar.
Eklenti 80202

Burda farkettim yine bir iki yaprakta pas hastalığı başlamış. Oyalarda da külleme başlamıştı bugün tek tek ayıkladım hastalıklı dalları. Çok rüzgar vardı ilaçlamayı yarına bıraktım. Dün çimlere mantar ilacı yapıldı. Rüzgar dinince turf-set uygulamasını yapacağım.
Bir kaç fotoğraf ta galeriye yüklüyorum.

Sn.Limon
bu gülünüzün çeliğinden var mı?
Varsa talip olabilir miyim?

dağçiçeği 27-01-2012 18:45

Sevgili LİMON,
Yeni evinizde iyi günlerde oturun inşallah.Eski bahçenizde çok güzelmiş.Yeni bahçe kimbilir ne kadar güzel olacak.
İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

dağçiçeği 27-01-2012 19:03

mesaj kısmı dolmuş bu yüzden buraya yazıyorum kusuruma bakmayın.emanetlerinizi yerine ulaştırmıştım.Dün çocuğumuzun annesi ile görüştüm.çocuğumuzun ve annesinin size çok selamı var.Teşekkürlerini iletmemi istediler.Nasipse (tekrar bir aksilik olmazsa eğer ) bir kaç gün içinde evinde olacakmış.
Bende tekrar teşekkür ediyorum.Yeni bahçenizin resimlerini dört gözle bekleyenlerden biri de benim .

limon 28-01-2012 16:53

Afiyet şeker olsun, baharda en kütüründen kasayla göndereceğim O'na. İyi olmasına sevindim, bu son olur umarım, Allah şifa versin.

Güzel temennilerinize çok teşekkür ederim. Yepyeni bahçe istediğim şekle girer girmez aşama aşama paylaşacağım.

ziringaglia 05-02-2012 17:03

sn. limon bahçenizin tüm sayfalarını inceledim ve yeni bahçenizin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum eminim yine harikalar yaratıyorsunuzdur

aburcuburs 29-02-2012 11:37

sevgili limon sizlere sadece çiçekler hakkında bilgileri okurken yorumlarınızdan tanırken, bahçenize konul olmak harika...

Maşallah, subhanallah... nice güzel çiçeklere inşallah...

size bir- iki tane tohum soracaktım ama bu güzel bahçenin havasını bozmamak için mesaj atacağım.

keşke sizlerle daha önceden tanışmış olabilseydim... olsun geç de olsa oldu ya değil mi:))

hk50 29-02-2012 12:08

Sn Limon,Ayılıp bayılmaları okumadan gezdiğim bahçelerden bir tanesi.Elleriniz dert görmesin.Bitkiler hakkında birazdaha bilği.Sağlıçakla kalın.

limon 01-03-2012 14:59

sevgili aburcuburs, "Kokulu Bezelye Çiçeği" ni sormuştunuz, bu bitkiyle ilgili ayrıntılı açıklamayı kendi başlığında bulabilirsiniz. Beğenilerinize teşekkür ederim.

Sevgili ziringaglia, çok teşekkür ederim, umarım önümüzdeki yaza doğru faydalı paylaşımlarda bulunabilirim.

Sn.hk50, teşekkür ederim. Her bitkinin yetiştirme aşamasını burada yazarsam uzun zaman sonra bulmak zor olacağından, yetiştirdiğim her bitkiyle ilgili, kendi başlıklarında, tohumdan itibaren yetiştirme aşamalarını paylaşmışımdır. Açtığım konulardan ulaşabilirsiniz.

jineop 01-03-2012 15:12

Canım, mavi yıldızlarımız kendilerini göstermeye başladı. Görüntülerini konu başlığında bulabilirsin. Çok öptüm.

hepgül 19-03-2012 08:33

Merhaba sayın limon, Scarlet-Linum yetiştirilmesi ile ilgili netten araştırma yaptım ama Türkçe bir açıklama bulamadım. Bahçeye ekmek istiyorum. Sizin bahçenizde diğer çiçeklerin arasında gördüm. Hepsi çok güzeller. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bilgi ve tecrübelerinizi aktarırmısınız lütfen. Saygılar

günebakan 29-05-2012 18:06

Bu güzel bahçeden hala gözümüzü doyuracak fotoğraflar yok mu acaba? Bahçenin güzel sahibesi bahçe ne durumdaaa:)

limon 29-05-2012 22:32

Tam gaz çalışıyorum, ah bir de yağmur göz açtırsa... bahçeye dün birşeyler dikmek istedim, toprağa basınca bataklık gibi içine gömüldüm. :) Kalaslar dizerek ilerledim ve hedefe ulaşıp istediklerimi diktim. :)

Sonunda güzel bir şeyler ortaya çıkacak gibi... ;)

Kuş sesleriyle güne başlamak çok güzel, dilerim isteyen herkes hayalindeki bahçeli eve kavuşur.

günebakan 30-05-2012 11:37

Bu güzel duana tüm kalbimle aminnnnnn diyorum:)

yenibahçe 05-07-2012 17:18

Sayın limon,
Birkaç gündür bahçenizde kaybolmuş durumdayım:)
Yeni evinizdeki bahçede neler yaptınız efendim? Onları da görebilecek miyiz?
Hürmetler...

günebakan 05-07-2012 18:46

Limon'cuğum yağmurlar dindi yoksa şimdide tatil zamanımı geldi. Bahçeni çok merak ediyorum:)

limon 05-07-2012 20:53

:) Bahçe işi sabır işi diyoruz ya aslında sezon işi. Bitki alımlarının en güzel zamanlarını kaçırınca fidanlıklarda pek bir şey bulunmuyor. Ana hatları belirledim ama dikmek istediğim albenili bitkileri bulamıyorum. Onların yerlerini başka şeylerle doldurmak istemediğimden boş bırakıyorum.

Artık tecrübeliyim desem de kandırılmaya ve hata yapmaya devam ediyorum. Mesela tam güneş sever dedikleri için tam güneşe diktiğim kırmızı yapraklı acerin ilk günde yapraklarının kuru nane gibi kavrulmasına sebep oldum. Yerini değiştim yarı gölgeye aldım, yeni yapraklar sürer dediler, her gün başındayım, henüz süren yok.

Sn.Kgursan sayesinde Zambak şöleni var bahçemizde, kokuları her yanı sarıyor. Onları da taşınma esnasında bozulmasınlar diye alelacele ilk hazırladığım yere dikmiştim. Çiçekler solunca hepsinin yeri değişecek.

Diktiğim bitkiler henüz yerlerine adapte olmaya çalışıyorlar, biraz gelişim olmadan paylaşmayacağım ama bol bol fotoğraf biriktiriyorum. "Tamamdır" dediğimde paylaşacağım.

Biraz daha zamanı var. :)

limon 09-07-2012 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 994677)
tam güneş sever dedikleri için tam güneşe diktiğim kırmızı yapraklı acerin ilk günde yapraklarının kuru nane gibi kavrulmasına sebep oldum. Yerini değiştim yarı gölgeye aldım, yeni yapraklar sürer dediler, her gün başındayım, henüz süren yok. )

Demişim ama iki gün içinde her yaprak sapının dibinden kıpkırmızı yeni yapraklar sürmeye başladı, çok mutluyum. Bugün bir fidanlıkta aynı benimki durumunda ağaca rastlayınca sordum. Pek önemsemiyorlar, fazla güneş var, normal diyorlar.

Ağaç şimdiki yerinden memnun, saat 10-15 arası yine güneş alıyor ama saat 3 ten sonra gölgeye düşüyor. Her gün suluyorum.

gilan 19-07-2012 19:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 994677)
Sn.Kgursan sayesinde Zambak şöleni var bahçemizde...

Ben bahçeyi göremesek de zambakları görebileceğimizi sanıyordum ama bekleriz, ne yapalım. :)

Bizim de ne istediğimiz belli değil. :p
Her yeni bahçe yapmaya başlayana ilk sözümüz "Acele etme" oluyor. Sonra da gelip "Hadi limon, bize bahçeni göster" diye biz aceleci davranıyoruz. :D
Ama işte karşında tarzını az çok bildiğin, bitki seçimlerine güvendiğin ve de harika tasarımlar yapan biri olunca bizdeki sabırsızlık da normal. :)

Acer'in tekrar yapraklanmasına çok sevindim. O kadar çok türü var ki, satanlar bile tam bilmiyor olabilir. Ama 10-15 arası güneş ideal gibi geldi bana. 400 sayfalık Acer ansiklopedisi bile var. O fazla kaçınca bir de cep boyunu çıkarmışlar hatta. :)

Ben bir de bu sıcak günlerde toprak altı çim sulama sisteminin performansını çok merak ediyorum.

limon 19-07-2012 20:24

Toprak altı sulama sistemini test ediyorum, izlenimlerimi, artılarını eksilerini ayrıntılı yazacağım.

Zambaklar açtı da geçtiler ama doğru dürüst fotoğraflayamadım. Aynı türleri alan arkadaşlar fotoğraflayınca tembellik yaptım galiba. :)

Acer şimdiki yerinden gayet memnun, yeni minik kırmızı yapraklar çıkarıyor.

Bahçeye karşıdan baktığımda fotoğrafını çekmeye değer gördüğümde yeni bir sayfa açmak istiyorum. Belki de bir gün eser gelişmeleri beraber takip edelim diye açıveririm belli olmaz. :)

Güler 19-07-2012 22:32

Esecekse essin artık sevgili limon, heyecanla bekliyoruz.

Eser İlhan 19-07-2012 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1000218)
Esecekse essin artık sevgili limon, heyecanla bekliyoruz.

Bence de :))))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025