![]() |
Sıkılmak konusunda kesinlikle haklısınız. Hele benim gibi değişikliği sevenler için... Bunun için değişik dönemlerde çiçeklenecek, soğanları çıkarılmaya gerek duymayan bitkileri bir araya dikmek fikri cazip geliyor. Daha uygulamasını yapamadım ama kafamda bazı şeyleri oluşturdum sayılır.
|
1 Eklenti(ler)
aksadan aldığım susediri
|
Bu konuda sana aktaracağım çok gözlem ve deneyimlerim var,bir gün fırsat yaratıp bir araya gelelim,fotoğraflarla bu konuya katkım olur sanıyorum
Evet evet kesinlikle katılıyorum .Beni de arayın olur mu? |
Şahin Bey, çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 178594 Bunları hatırladınız mı? :) Verandadaki masanın üzerindeler, gece sıcaklığı oldukça düştüğünden yaprak renkleri kızılımsı oldu ama keyfi yerinde. Eklenti 178595 Küpe Çiçeği kocaman oldu, şu anda en az 10 tane çiçek var üzerinde. Fotoğraflarını her zaman paylaşıyorum. "Ceylan Gözü" de ağaç gibi kocaman oldu, bu yıl az çiçek açmıştı ama gelecek bahara üzerinin çiçek dolu olacağına eminim. Hediyelerinize gözüm gibi bakıyorum. ;) |
Tek kelime ile muhteşem tam hayalimi yansıtmışsınızcennet gibi yazın çok güzel olur ya kokusuda muhteşem olur bu çiçeklerden bahçenin.doğrusu apartmanlar buranın yerini tutmuyor.merak ettim orası hangi semt?sormam kabalık olmaz inşallah.
|
Sevgili Lilmon,
Deniz kabuğu içindeki sukulentin harika duruyor. Hemen bir uygulama yapacağım, iznin olursa. Ceylan gözü çok boylandığı zaman az çiçek açıyor. Ben heryıl derin budama yapıyorum, inanılmaz coşuyor. Belki de Bodrum iklinde öyle oluyordur.Yinede seni yanıltmayayım. Bu önerim de "var mısın yok musun"daki yönlendirmelere benzedi. "ben kırmızı hissediyorum ama,yine de sen bilirsin".:p |
3 Eklenti(ler)
Gardenyaları çok nazlı bilirdim, bu yüzden de şimdiye dek hep mesafe vardı aramızda. Geçen yıl çiçekçideki bey zorla bir gardenya bir de japon gülü fidesi vermişti. Saksıda bakıp, kışın içeriye alacaktım. Kışın içeriye alma kısmı beni zorlayan kısım. Ev pek müsait değil, kedi de var vs... Sevgili Jineop'un Gardenyayı bahçesini diktiğini ve karın altında bile gayet keyifli olduğunu görünce, hemen toprağa geçirdim. 2 kere de yerini değiştirdim. Meğer hiç nazlı değilmiş, o kadar keyiflendi ki... Bu bahar bolca çiçek açtı, daha önce pek beğenmediğim çiçek kokusu bile çok güzelleşti, koklamaya doyamadık. Yaprak formu çok güzel, kışın yaprak dökmüyor, çiçekleri çok güzel kokuyor. Manolyadan hiç farkı yok. Ben de bu fidenin alt sürgünlerini budayıp sadece 2 ana dalını bıraktım. Bahçe bonsaisi gibi bodur ağaç olmasını sağlayacağım. Daha çok küçük 60-70 cm kadar. Acelem yok, vaktim çok, büyümesini beklerim. ;)
Eklenti 178596 Limon ağaçlarının çok yavaş büyüdüklerini düşünürdüm. Geçen yıl bu fidanı aldığımda 50 cm kadardı. Bahçedeki ilk kışında feci don yedi, tüm yaprakları dondu ama baharda yeniden sürgün verdi. Bu yıl hiç çiçek açmadı, ancak toparlandı herhalde. Ama oldukça büyüdüğünü söyleyebilirim. Gece sıcaklıkları düşmeye başlayınca yaprak uçları sararmaya başladı. "Rize Portakalı" daha mı dayanıklı acaba, narenciye türlerinden onu deneyeyim diyorum. Eklenti 178597 Bu çiçek sanırım "Europs " (Umarım doğru yazmışımdır) Komşum bu yaz başında hediye etmişti. Bahçeme geldiğinden beridir çiçek açıyor. Bu sıra çiçekleri daha da irileşti, tam dökülen yapraklarının arasına yakışan, sonbaharı yansıtan çiçek. 12 ay çiçek açar mı ki? :) O zaman Kasımpatıyla hiç uğraşmam doğrusu, bunun renkleri varsa onların peşine düşerim. Pembesi var mıdır ki, hemen araştırmalı. :) Eklenti 178598 Eskiden bahçeye dökülen yaprakları hemen toplardım, bu yıl özellikle Oya Ağacının sonbaharda kızaran yapraklarının çimlerin üzerine yayılmasını çok sevdim. Sanırım doğa beni doğallaştırıyor. ;) |
Sevgili Hozat, "Ceylan gözü" ve Sardunyalar fazla yeşile ve boya gidince çiçeklenmiyor, haklısınız. Ama budama için doğru zamanın Şubat ayı olduğunu sanıyorum. Gece donları geçince derin bir budama, bol güneş ve gübreli sulama desteğiyle işlem tamamdır.
"Ben böyle yapıyorum ama yine de siz bilirsiniz" ;) Deniz kabuklarına kaktüs ve sukulent türleri güzel yakışıyor. İzin ne demek keyif duyarım. Sn. doga-dostu teşekkür ederim. İstanbul'un şimdilik en yeşil yerlerinden biri olan Sarıyer burası. |
Limon, gardenyanın güneş durumu nasıl? Ben de bu sene saksı ile bahçeye çıkardım, daha iyi oldu, toprağa geçirmeyi düşünüyorum, yer bakacağım.
|
Tam güneşte ama önceden yarı gölgedeydi.
|
Bahçenizi büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Çok emek verildiği belli. köpeğiniz çok sevimli.
|
Sevgili limon'un sadece köpeği değil, kedisi güzel, bahçesi-çiçekleri güzel, kendisi güzel, huyu güzel....yakından tanıdıkça mutlaka daha çok güzellikleri olduğu ortaya çıkacaktır.
|
:) Sağolun Güler Hanım, kalp kalbe karşı.
Sevgili Dlk, hemşehrim, teşekkür ederim. Köpeğimiz yaş aldıkça daha bir akıllı, ağır abi oluyor. Ona hayranlığım gün geçtikçe artıyor. Tek kusuru ne kadar iri olduğunun farkında olmaması, bir gün severken bacaklarımı kıracak diye korkuyorum. Heyecanlandırdığımda bana doğru hızla koşarken fren yapıp duramadığı çok oluyor. Bu yaz eşime bakarak koşarken ben onu, o beni farketmeyince, eğilmiş çimlerdeki otları toplarken kafa kafaya tokuştuk, ben bir yana O bir yana acıyla savrulduk. Ayı yavrusunu severken boğarmış ya bizimki biraz o misal. :) |
Adapazarı'nda otururken ev sahiplerim yavru kangal almışlardı. Benden izin alarak tabi. Yaşından sonra ebatlarının farkına varamadığı için beni yere seriyordu. Uzaktan görünce koşarak gelir ve ön patileriyle beni devirirdi. Bütün apartman beni elinden almaya inerdi. Çok güzel günlerdi. Beni eskilere götürdünüz.
|
Sevgili Limon biraz acemice bir soru olacak ama sukulenteri deniz kabuguna ekerken toprak koyuyor musunuz?
|
Evet sevgili çiçeksever, toprak koyup iyice sulayıp iyice içine gitmesini(oturmasını) sağlıyorum. sonra gerekirse yeniden toprak ekleyip fideyi dikiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili limon;
Sizin sayenizde sevip yetiştirdiğim Mavi Çan sarmaşığım çok güzel gelişti. Onlarca çiçek verdi. bu onlarca çiçekten sadece bir tanesi ceviz büyüklüğünde meyveye dönüşmüş. Tohumlar bu cevizin içinde mi? Yoksa başka bir kapsül oluşumu yok! Eklenti 178951 |
Alıntı:
Ben dayanamadım cevap verdim .Heyecan yaptım |
Bu şekilde tohum yaptığını bilmiyordum, benimkine gidip bakayım dedim ama bu saatte de karanlıkta oraya çıkamam ki;)
|
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Sevgili limon; Sizin sayenizde sevip yetiştirdiğim Mavi Çan sarmaşığım çok güzel gelişti. Onlarca çiçek verdi. bu onlarca çiçekten sadece bir tanesi ceviz büyüklüğünde meyveye dönüşmüş. Tohumlar bu cevizin içinde mi? Yoksa başka bir kapsül oluşumu yok! Eklenti 178951 Evet evet tohum yapıyor Orhan abicim . Ben dayanamadım cevap verdim .Heyecan yaptım Yeni birşey öğrendiğim için sevindim. Ancak, gerçekten onlarce çiçekten sadece bir tohum kapsülü oluşmasına üzüldüm. İçinden, kabaktaki gibi çok tohum çıksa bari. :p Sanırım şimdi birde cevizin kurumasını bekliyeceğiz.:confused: |
Ben de ilk kez gördüm tohum kesesini. Geçen yıl tüm arkadaşlarla tohum bağlamasını merakla bekledik ama hiçbirimizde olmadı. Heyecanlandım doğrusu, ne de büyükmüş kaç tohum olacak kimbilir içinde. :)
|
Gerçekten çok heyecanlı ,sadece tohum sapı biraz sararsa yeterli diye düşünüyorum .Kendi patlayıp etrafa saçılmasın ama olmadan da koparılmaz zor bir durum .Orhan abi iyi bir bakınız başka yok mu acaba ?
İriliğine bakılırsa epey tohum çıkacak gibi |
Merhaba
Alıntı:
İyi bayramlar öncelikle. Uzun zamandır siteye giremedim.Hayatıma minik bir bebişin sevinci eklenince, anneanne olmak çok güzelmiş.:D Resimlerinizi ve mesajınızı yeni gördüm. Bahçenizden görüntüler yine çok güzel, çok zevkli . Benim de hayalimde olan böyle bir bahçe.Şimdilik balkonumda büyüyen çiçeklerim,bahçeye,toprağa kavuşmayı bekliyor.:) Sera ve çiçekçileri gezmeyi sevince de şimdilik bahçeme dikemediğim bitkileri seven arkadaşlarıma hediye etmek beni mutlu ediyor. Fideler büyümüş.sukulent çok hoş görünüyor. İzmirde yapraklar açık renk,hiç böyle olmadı benimki. Çok ilginç bir bitki,kopan yaprağı toprağa değdiği anda bir kaç gün sonra , yaprağın dibinde yeni bitki gelişiyor. Aileniz,bitkileriniz ve dostlarınızla mutlu geçsin günleriniz. |
Ne mutlu size, sağlıklı koca bir ömür dilerim miniciğe. :)
Umarım hayalinizdeki bahçeli eve kısa zamanda kavuşup, torununuzla yemyeşil çimenlerde yuvarlanırsınız. ;) Ailenizle beraber nice mutlu, sağlıklı bayramlar dilerim. |
Sayın Limon herzamanki gibi çicekleriniz çok güzel.Sulukentte çok güzel yakışmış midye kabuğuna.
|
Merhaba sevgili Limon; beni çok yordunuz, kolay mı kaç kıştır, kaç bahardır bahçenizi geziyorum. :D Bahçeniz muhteşem ama siz bence daha muhteşemsiniz. ;) Bir çok kişide bahçe var (mesela bende) ama yaratıcılık başka bir şey. Elinize yüreğinize sağlık, her mevsim başka bir güzel. Ben artık bahçeme çıkıp bakmıyorum (ya da bakamıyorum). :( Kış tam olarak geldi, hatta kar bile yağıyor. Bizim burda bahara daha çoooook var. İçim karardı valla. Acaba diyorum ben de kış uykusuna mı yatsam. :D Bahar başın da beni bir uyandıran çıkar mı acaba. :rolleyes: Sevgiyle kalın, çiçekleriniz ve güneşiniz hiç solmasın. ;)
|
;) Unutmadan, akvaryumlu köşenizin genel bir görüntüsünü paylaşırmısınız, çok merak ediyorum. Ama lütfen biraz yakın plan olsun, ayrıntıları kaçırmayalım değil mi.;) Sevgiler.
|
Alıntı:
Sevgili karalale çok sempatiksiniz, güzel yorumlarınıza teşekkür ederim. Akvaryumun ön camı geçen gece patlamış, nasıl kaldıracağız diye kara kara düşünüyoruz. :) İçindeki 3 kök Nilüferi saksılara alacağım. Bu mevsim pek fotoğraflayacak durumu kalmadı. Gelecek sezona daha güzel fotoğraflar olacak inşallah. :) Aslında kar her yeri çok güzelleştiriyor ama erimeye başladığında beter oluyor. İnternette Alman bahçelerini çok gezerim, çok ta beğenirim. Oradaki bahçe materyallerinin çokluğu ve insanların düzenli ve çalışkan olması da hep hoşuma gitmiştir. Hiç gitmedim bilmiyorum ama sanki oradaki seralara gidince çeşit çeşit Clematisler, renk renk Heucheralar, çeşit çeşit soğanlı bitkiler, Ortancalar, envai çeşit bahçe çiti, alet edavatı bulacağım gibi geliyor. :) Oranın kışı sert olduğuna göre orada dışarıda kışı atlatan her bitki bize de uyar diye düşünürüm, bu yüzden hep Alman bahçelerini gezip bitkilerini incelerim. Sevgiler. Bu bahar uyandırırım ben sizi. ;) |
Sevgili limon, Alman bahçeleri ve materyaller hakkındaki izlenimleriniz gerçekten çok doğru. Burda yok yok ve herkez kendi bahçesiyle bire bir ilgileniyor. Benim mazeretim kiracı olmaktan geliyor herhalde. İstediğim bir çok şeyi, ya birgün çıkarsam korkusuyla gerçekleştiremiyorum. Neyse kış uykusundan da vaz geçtim bu ara.:o Evdeki sellukalar, plumerialar, adeniumlar son takıntım mum çiçeklerim ve diğerleri ne olacak sonra değil mi? :p Olura birgün buralara gelirseiz, açık bir kapınızın olduğunu unutmayın.:p Sevgiyle kalın.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025