agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

Yücel Canpolat 07-02-2011 17:09

Hakikaten çok ilginç,ilk defa bir bitki ismini not aldım:)

limon 07-02-2011 23:29

Sevgili Karalale, hem çiçekleri hem kokulu olması hem de tohum kapsüllerinin şekilleri çok ilginç gerçekten. Soğuğa dayanıklı olması da büyük avantaj.

karalale 08-02-2011 10:05

Sevgili günebakan, Yücel Canpolat ve limon; beğendiğinize çok sevindim. Bu bitki tohumdan ya da patates kökünden üretiliyor. İnternet üzerinden kök ve soğan satışı var. İnşallah bulabilirsiniz. Tohumdan yetişmesi ne kadar sürer bilemiyorum ama isterseniz sizin için toplar ulaştırmaya çalışırım, sevgilerimle....

Yücel Canpolat 08-02-2011 10:13

Sayın karalale ilginize çok teşekkür ediyorum,ben arkadaşların kararına uyarım:)

limon 08-02-2011 14:48

Sn.Karalale, siz bana gönderebilirseniz, ben Yücel Bey ve sevgili Günebakan'a ulaştırırım.

Sahibinden.com da tohumlarını satan birisini gördüm ama arayıp sormadım.

günebakan 08-02-2011 15:12

Ben de çok sevinirim sevgili Karalale çok teşekkürler Limon'cuğum sana da teşekkürler:)

ligustrum 08-02-2011 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karalale (Mesaj 752577)
Merhaba sevgili limon; kokulu çiçekleri olan bitkileri sevdiğinizi bildiğim için sizinle bir bitkiyi paylaşmak istedim. Latince ismi Asclepias syriaca, Almanya da Papageien Pflanze diye geçiyor. Benim bahçemde var. Açtığında muhteşem bir kokusu var. ..

Sayın limon;
Bahse konu çiçeğin " kokulu" olduğu resimlerdeki arının çiçek üzerinde tesbit edilmesiyle kesin gözüküyor.
İnşallah çiçeğe sahip olursunuz ve arılı bir fotoğrafı da bizlerle paylaşırsınız.

Bana göre çiçeklerin güzelliği; ondan faydalanan arı da birlikte görüntülendiğinde, iki kat artıyor.

Çiçek-arı ve insan dostluğunun unutulmayıp artması dileğimle,
sağlıklı günler dilerim.

Yücel Canpolat 08-02-2011 21:21

Sayın Limon çok teşekkür ediyorum,ben de araştırmaya başladım İtalya'n firmasının Türkiye distribütörü ile konuştum bizim için bakacaklar inşallah getirirler de hep berabar mutlu oluruz:)

karalale 08-02-2011 21:25

Tohumlar elime geçtiğin de sevgili limon dan iletişim bilgilerini isterim. Sevgiyle kalın....

Periş 18-03-2011 17:55

Sevgili limon bahçeni büyük bir zevkle gezdim içim açıldı ellerine sağlık....

limon 18-03-2011 19:10

Teşekkür ederim sn.Burak Alkan.

Periş 21-03-2011 13:26

Bahar geldi bahçenizde açan çiçekleri görmek isteriz sevgili limon geçen seneki küpelinin akibeti ne oldu acaba...

limon 21-03-2011 13:34

Bahar Mersin'e geldi, bize henüz uğramadı sevgili Burak. :)

Şu anda açmış çiçek hiç yok ama Clematis Armandii geçen seneden de bol açmaya hazırlanıyor. Geçen seneki Küpeleri tüm kış hiç sulamadım. Geçen hafta hava güzelken dipten budadım ve suladım. Onca susuzluğa rağmen bir adet sürgün vermiş. Bakalım hepsi birden sürecek mi? Ortancalar uyanmaya başladı, yaprak sürgünleri başladı. Geçen hafta havalar güneşliyken hem leylandilerin hem meyve ağaçlarının budamaları yapıldı.

Periş 22-03-2011 10:04

Çok güzel sevgili limon ellerine ve yüregine saglık büyük bir heyecanla bekliyorum resimleri bahçenizi büyük bir hayranlıkla takip ediyorum sevgiyle kalın ...

Orhan Özbilgiç 23-03-2011 10:01

Bir süredir bahçeler girmeyince sevgili karalale' nin önerdiği bitkiyi kaçırmışım. Biraz daha işleri rutinleştirebilirsem bende bakarım. Ama kontrol güçlüğü beni ürkütüyor. Zira artık bu aralar, yerin metrekaresi benim bahçede de fahiş fiyatlara tırmandı.:p
Sevgili Ahmeter' in verdiği Houttunia' yı da sırf o yüzden saksıda tutuyorum. Yoksa zaptetmesi çok zormuş.
Yeni sezonda; sağlık, mutluluk ve bol çiçekli günler diliyorum.

serhat55 23-03-2011 10:38

sevgili limon bahçeniz emek vererek hazırlanmış ellrinize sağlık

limon 23-03-2011 21:08

Çok teşekkür ederim sevgili Serhat55.

Orhan Bey, yeni sezona yetiştirmeyi planladığım büyük değişiklikler olacak. Yüzüme gözüme bulaştırmazsam. :)

Sizin koca bahçede metrekare fiyatı arttıysa bizimkinde bir karış yer elmas değerinde desenize. :)

loveflower 28-03-2011 09:14

Sevgili Limon bahçenizde büyük bir keyifle gezindim,herşey harika görünüyor,bahçenizi görünce polenezköy aklıma geldi nedense.Yasemin kousuna bayılırım,onların kokusu içide oturmak nasıl güzeldir tahmin edebiliyorum,ben de sizin gibi kokulu çiçeklere tutkunum,leylak da en sevdiklerim arasında,bahçenizin yeni resimlerini de bekleriz,mutlulukla kalın

limon 28-03-2011 12:57

Sevgili loveflower, Leylağı ben de çok seviyorum. Formu pek güzel olmayan cılız 1 Leylak almış ancak 2 sene yaşatabilmiştim. O zamanlar çok acemiydim, bitki seçimini bilmeden yapmıştım. Bahçemdeki 5 yıllık eğitimden sonra :) artık doğru seçim yapabilirim. Bir de çiçeklenme süresi biraz daha uzun olsaydı...

Yasemin çok yoğun çiçeklendiğinde özellikle geceleri daha bir güzel kokuyor.

Havaların ılık gitmesiyle Clematis Armandii tomurcukları atağa geçti. Bu sene Mayısı beklemeden daha erken açacaklar. Onun da kokusu özellikle güneş vurduğunda çok güzel oluyor.

Gardenya, Manolya, Melisa, Hanımeli, Mor Salkım, Sümbül ve Limon çiçeklerinin kokuları da favorilerimdendir. Kısaca burnumu dayamadan, hafif bir esintiyle bahçeye kokusunu yayan bitkilerin hepsini çok seviyorum. :)

Periş 28-03-2011 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 775567)
Sevgili loveflower, Leylağı ben de çok seviyorum. Formu pek güzel olmayan cılız 1 Leylak almış ancak 2 sene yaşatabilmiştim. O zamanlar çok acemiydim, bitki seçimini bilmeden yapmıştım. Bahçemdeki 5 yıllık eğitimden sonra :) artık doğru seçim yapabilirim. Bir de çiçeklenme süresi biraz daha uzun olsaydı...

Havaların ılık gitmesiyle Clematis Armandii tomurcukları atağa geçti. Bu sene Mayısı beklemeden daha erken açacaklar. Onun da kokusu özellikle güneş vurduğunda çok güzel oluyor.

Gardenya, Manolya, Melisa, Hanımeli, Mor Salkım, Sümbül ve Limon çiçeklerinin kokuları da favorilerimdendir. Kısaca burnumu dayamadan, hafif bir esintiyle bahçeye kokusunu yayan bitkilerin hepsini çok seviyorum. :)

Enfes kokular dogayla içiçe olmak ne güzel sevgili limon size imreniyorum çok tatlısınız;)

loveflower 28-03-2011 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 775567)

Ben de ben de hepsine bayılırım,rüya gibi gerçekten bahçeniz,bu kadar güzel bahçe,bu kadar güzel kokunun içinde insan mutlulukla coşar,maşallah:)

ciceksever70 28-03-2011 17:03

Ben de resimlerinizi sabirsizlikla bekliyorum sevgli Limon. Bizde de doga yeni yeni canlaniyor.

limon 29-03-2011 19:43

Sevgili Burak, buraya bahar gelmedi demiştim ama bir haftadır hava ılık gidince doğa hızla canlanmaya başladı.

Sevgili çiçeksever70, sayfanı keyifle takip ediyorum, yeni fotoğrafların her zamankiler gibi yine çok güzel. :) Burada da doğa uyanmaya başladı, bahar dalları, erik ağaçları çiçekleniyor. Özellikle rengarenk kır çiçeklerinin seyrine doyum olmuyor. Makinamı yanıma almayı unutmazsam fotoğraflayacağım. :)

limon 30-03-2011 11:49

1 Eklenti(ler)
Clematis Armandii umduğumdan erken açmaya başladı. Henüz tek tük çiçek var, tamamı açınca bir daha fotoğraflarım.

En tepedekiler çiçeklendiği için güzel çekemedim, bu sene alt dallarında da yoğun tomurcuk var. Onlar açınca daha güzel pozlarını yakalarım. :)
Eklenti 199396

Periş 30-03-2011 12:41

Güzel görünüyor sevgili limon enfes görüntü içimiz açıldı maşallah....

Kiraz 30-03-2011 13:03

Limon, clematis armandii çok güzel olmuş, yerine alışınca daha da güzel veriyor herhalde.

limon 30-03-2011 13:08

Evet Kiraz yerine iyice alıştı. Yeri de enteresan bir yer aslında, boş bulduğum ilk yere dikmiştim. Yağmur oluğunun tam altında, onun zincirine tutunmuş durumda. Sabahtan saat 2'ye kadar tam güneşte. Ama bir şikayeti yok. :)

tturt 30-03-2011 13:45

Bir süredir bahçenizi gezememiştim, clematis armandi maşallah çok erkenci çıkmış. Bizim clematisler tek tük yaprak çıkartmaya çalışıyor. Sayın Karalalenin önerdiği bitkide çok enteresan geldi. Bende bir araştırayım bakalım tohum bulabilirmiyim. Umarım önümüzdeki bahar ve yaz ayları hepimiz için güzel geçer ve bahçelerimizin keyfini süreriz.

ciceksever70 30-03-2011 13:45

Clematis cok güzel. Bizimkiler henüz acmadi sanirim daha bir ayi var. Bu cicege o kadar tutuldum ki ekecek yer bulsam on tane daha alirim. Bu aralar satisi doruk noktasinda, her yerde karsiniza cikiyor. Bahcemde 6 tane var simdilik yeter.

fikreteren 30-03-2011 16:14

Hayret .içinde kaldım. Clemantis açmış bizim zavallılar daha yeni filizlendi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025