agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 28-05-2011 18:34

5 Eklenti(ler)
Sağolun Nurcan Hanım. Saksıya almayı kafama koymuştum çünkü defalarca yer değiştirmeme rağmen bir türlü yer beğendiremiştim. Saksıda yer değişimi daha kolay olacak. :)

Vildan hanım, geçen toplantıya getirdiğiniz kum zambaklarının tohumlarından 2-3 tanesi bana kalmıştı. 4 tohumdan 3'ü çimlendi ve çok güzel gelişiyor. Hiç nazlı değilmiş ve oldukça da hızlı büyüyorlar. Fotoğrafını çekecektim ama unutmuşum.

Bugün sizin isteğiniz üzerine bir kaç fotoğraf çektim.

Clematislerim açmaya başladılar, Beyaz iri çiçekli tür, Clematis 'Madame Le Coultre'
Eklenti 217712

Sevgili Hozat'ın hediyesi Heuchera'nın bir türü, Forumdaki İzmirli arkadaşlardan adına 'İzmir Oyası' dendiğini de öğrendim. Fosforlu, şahane bir çiçek rengi var. Minik çiçekler 50 cm kadar dalın üzerine sıralılar. Saksı çok dolu olduğundan görünmedikleri için yapraklarını çekmedim ama aynı sardunya yaprağına benziyorlar.
Eklenti 217713Eklenti 217718

Komşumun hediyesi "WEIGELA-Gelin Tacı" bitkisinin sadece bir dalının ucunu fotoğraflayabildim. O kadar yoğun çiçeklendi ki bitki taşıyamıyor, yerlere yatıyor.
Eklenti 217714

Geçen yıl aldığım "Filbahri" bahçemde ilk kez çiçeklerini açıyor. Çok güzel kokuyor çoook...
Eklenti 217715

iris41 28-05-2011 18:49

Boş bir tuali resimlemek gibi boş araziyi engin zevkinizle tecrübenizle dantel dantel işliyeceksiniz eminimki muhteşem olucak .Limon her şey gönlünce olsun ;)

limon 28-05-2011 18:58

Sevgili İris41, ne güzel şeyler yazmışsınız, çok teşekkür ederim.

limon 01-06-2011 07:21

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl sn.Mutlu'dan aldığım iri çiçekli beyaz sarmaşık gül bol tomurcukta. Bugünlük bir goncasını fotoğrafladım.
Eklenti 219192

limon 01-06-2011 18:42

Anladım ki eski bahçeye rağbet yok. O zaman.... Taşınıp yeni bahçeyi düzenleyinceye kadar fotoğraf yok. :)

türkansultan 01-06-2011 18:57

Sevgili limon bahçenizin hayranıyım tek kelimeyle muhteşem ellerine sağlık sevgiler.

nurcanaybay 01-06-2011 18:58

:)))))) Akşam akşam güldürdünüz beni ,sağolun .

Ben hala nilüferlerin fotoğraflarını bekliyorum.

günebakan 01-06-2011 19:00

Hiç rağbet olmaz mı Limon'cuğum şu gülün güzelliğine baksana dondurma gibi çok güzel:)

acemifüsun 01-06-2011 19:02

Bu bahçeye rağbet her zaman olur sevgili limon:) Fotoğraflar ayrı, çiçekleriniz ayrı bir güzel:)

karalale 01-06-2011 20:37

İster inanın, ister inanmayın sevgili limon.... elimde kahvem her sabah bir gezinti yapıyorum bahçenizde. Hem bu bahçe hepmizin değil mi. Gezmeden, sevmeden, koklamadan olur mu hiç? Sonra da kendi bahçemi geziyorum. Sizden gördüklerimi, öğrendiklerimi ve uygulayabildiklerimi seyrediyorum. Armandii ye her baktığımda sizi anıyorum. Dönüp, dönüp resimlerinize bakıyorum. Yeni bahçenizin güzelliklerini merakla bekliyorum. Size işlerinizde kolaylıklar, yeni cennetiniz de mutluluk, huzur ve sağlıklı günler diliyorum. Bizler hep burdayız... selamlar....

Vildan Sönmez 01-06-2011 22:08

Sevgili Limon, Yeni bahçe hazırlıkları heyecan yaşatıyordur tamam ama bu son fotoğrafların varya, ne diyeyim, ben Enez'deki evi satsam iki karış bahçemdeki güllerimi, kıytırık çiçeklerimi nasıl bırakırım diye düşünürüm zaman zaman.
Allah sana kolaylık versin.
Heuchera da son zamanlarda bayağı aklımı çelmeye başladı, hele senin son fotoğraflardan sonra

limon 02-06-2011 08:21

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. Reyting almanın yolunu buldum :)

Beyaz gül açınca nasıl olacak meraktayım. Tabak büyüklüğünde çiçek açan beyaz sarmaşık gül, herhalde çocukluğumda bir yerde gördüğüm ve çok beğendiğim bir şey olmalı. Bilinçaltımda bir yerlerde duruyor ama hatırlayamıyorum. :) Ne zamandır arayıp tarıyor ama bir türlü bulamıyordum. Geçen yıl Mutlu Bey'e sorduğumda "Var" dediğinde çok sevinmiştim. Güler hanım'dan aldığım tiyo ile 2 kök yanyana diktim. Şimdi bol tomurcukta, tomurcukları epeyce iri gibi ama açınca şöyle kütür kütür kocaman bir şey olacak mı bilemiyorum. :) Olmazsa da arayışlarıma devam edeceğim.

Nurcan hanım, yemin ederim her gün Nilüferlerin muhteşem çiçeklerini gördükçe sizi düşünüp "Ahh yine makinamı unuttum" diyorum. Şimdi çıkıyorum, makinayı boynuma astım unutmayayım diye. :) Akşama doğru göz ziyafeti çekeceğim size.

Hhatice 02-06-2011 08:31

Yeni evinizde sağlıkla mutlulukla oturun sevgili Limon . Bende merakla Nüliferlerin resimlerini bekliyorum .

"WEIGELA-Gelin Tacı" çok güzel bana yine iş çıktı .Nereden bulacağım ben bu güzelliği :)

füsunANK 03-06-2011 12:46

Yeni yeriniz hayırlı olsun. Güle güle oturun. Neşe içinde yeni bir yaşam alanı oluşturun kendinize inşallah. Daha bilinçli ve planlı olacak tabii ki yeni bahçeniz ve ben biliyorum ki o bahçeden gelen fotoğraflardan gözümüzü alamayacağız. Sevgiler.

limon 03-06-2011 16:19

1 Eklenti(ler)
Füsun hanım, çok teşekkür ederim. Düşüne taşına planlama çalışıyoruz ama muhakkak yine "Ah keşke şöyle yapsaydık.." diyecek bir şeyler olacaktır. :)

İnternetten topladığım resimleri yazıcıdan bastırıp bir klasör hazırladım. Fotoğrafını gösterinde ne istediğimi anlatmam çok kolay oluyor.

Hatice hanım, teşekkür ederim. Weigela, her fidanlıkta olan çalı türünde bir bitki. Ama çiçeklenme süresi kısa, döktü bile çiçeklerini. Kokulu da değil.

Nurcan hanım, Nilüferlerden dün açanlar beyaz ve koyu pembe çiçekliydi, bir kaç fotoğraf çektim, galeriye yükledim. Dün akşam için söz vermiştim ama o kadar yorgun geldik ki fırsat olmadı. Ama bu yaz bol bol çekip, telafi ederim. :)
Eklenti 220093

zenfree 03-06-2011 16:21

Sevgili limon, Heuchera çok güzel görünüyor.

Bence bu aradan yararlanarak, nilüferlerle birlikte bize kaktüs ve sukulentlerini gösterebilirsin. ( Ne kıymetli şeylermiş göremedik bir türlü:o)

limon 03-06-2011 17:07

Zenfree, çok güldürdün beni. :) Kıymetten değil, düzenleme yapamadım ki, aldığım gibi duruyorlar. Yalnız çok sevdiğim 2 sukulent türüne güneş fazla gelmiş, yapraklarını yanmış görünce ağlayacaktım neredeyse. Meğer güneşi sevmiyorlarmış etli yapraklılar. Şöyle temiz temiz saksılara geçirince paylaşacağım.

Vildan Sönmez 03-06-2011 20:40

Sevgili Limon az önce galerideydim, harika nilüfer fotoğraflarını uzun uzun seyrettim. Kuzum bunlarun hepsi senin bahçende mi ? insanın ömrünü uzatır bu güzellikler....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 815936)
Zenfree, çok güldürdün beni. :) Kıymetten değil, düzenleme yapamadım ki, aldığım gibi duruyorlar. Yalnız çok sevdiğim 2 sukulent türüne güneş fazla gelmiş, yapraklarını yanmış görünce ağlayacaktım neredeyse. Meğer güneşi sevmiyorlarmış etli yapraklılar. Şöyle temiz temiz saksılara geçirince paylaşacağım.

nurcanaybay 03-06-2011 21:12

Baktım ,gördüm ,fesatça düşüncelere kapıldım :)))
Nilüferler akvaryum da değil mi ?
Orada en az 3-4 kök var gibi ,akvaryum o kadar büyükmüydü yoksa gizli saklı bir havuz mu
vardı ?

limon 04-06-2011 07:55

Yanlış anlaşılmışım, yazmıştım ama gözden kaçmış. Bu Nilüferler kocaman bir havuzdalar ve yeni bahçem tam da buraya bakıyor. Yoğun açtıklarında genel bir fotoğraf çekerim. 3-4 kök değil 50 kök veya fazlası vardır havuzda. Yani benim süs havuzuyla uğraşmama gerek kalmadı, şans işte... :)

jineop 04-06-2011 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 816299)
Yanlış anlaşılmışım, yazmıştım ama gözden kaçmış. Bu Nilüferler kocaman bir havuzdalar ve yeni bahçem tam da buraya bakıyor. Yoğun açtıklarında genel bir fotoğraf çekerim. 3-4 kök değil 50 kök veya fazlası vardır havuzda. Yani benim süs havuzuyla uğraşmama gerek kalmadı, şans işte... :)

Oh harika... Hem nilufer dolu hem bahçenin içinde sayılabilecek kadar yakın. Bundan iyisi can sağlığı. Kolay gelsin.

Kiraz 04-06-2011 16:16

Sevgili Limon, umarım her şey yolunda gider de, yaz günlerinden kaybetmeden yeni yerine yerleşirsin. Heuchera çok güzelmiş, fotoğrafınla daha da güzel olmuş.

nurcanaybay 04-06-2011 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 816299)

Ben yanlış anlamışım :)
Çok güzel bir manzaranız olacak ,şansınız daim olsun.

limon 05-06-2011 12:24

Sevgili Kiraz, işler azaldıkça bizde de sabırsızlık arttı. Koyu renk yapraklı (sende de olan) olanı da saksıya geçirip, güneşli bir yere geçirince keyiflendi. Gölgede yerde dikiliyken ne büyüyor ne bozuluyordu.

Sevgili Lir, Nurcan hanım, sağolun.

Emine Akman 18-06-2011 15:10

Sevgili Limon, farkında olmadan ne çok insanın gözüne ve gönlüne hitap ettiğinizi biliyormusunuz bilmem.
Bu siteye yapışıp kalmamın ve sattığınızı okuduğumda hem hüzünlenip hem de alan ne şanslı diye iç geçirmeme sebep olma nedenidir sizin ilk bahçeniz. Yazılarınızda kullandığınız dilin sıcaklığı ise ayrı bir keyif.
Yaseminlerinizi görünce vurulmuş deli gibi bu sarmaşıktan aramaya başlaıştım. Ben Gölcük'te oturuyorum, burda evlerin bahçelerinde ekseri hanımeli olur, yasemin pek bilinmez, sonbahar sonu gibi annemle pazara gittiğimizde bir satıcıda cılız,ince bir sarmaşık gördüm,bu nedir diye sorunca adam, yasemin olduğunu söyledi (pervane çiçekli yasemin, sizinkinden). E tabii bende bir sevinç, adama; ben de nerde bulucam yasemin diye kara kara düşünüyordum dediğimde o da bana bende bunu nasıl satıcam bunu diye kara kara düşünüyordum demişti. Aldık eve geldik ama annem bu çelimsiz, sevimsiz şeyi pek alıp satmadı, burun kıvırıp durdu, ta ki şu an çiçeklerini ve daha gelişmiş halini görne dek. Babam gibi çiçekten anlamayan bir adam bile pek bir keyif aldı.
Buna vesile olan siz oldunuz sevgili Limon, bize bu keyfi siz hediye ettiniz bir yerde.
Son olark bir şey sormak istiyorum, yaseminin çiçekleri geçince, sarmaşıktan ayrı olarak çiçek salkımlarının olduğu sapları kesmelimiyim? Bir de salkım uçlarındaki çiçekleri yavaştan sararıp dökülmeye başladı bu normalmidir,çiçekler yaz boyu üzerinde kalmıyor mu? Sevgiler.

Yılmaz Yalçın 18-06-2011 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emineakman79 (Mesaj 824442)
Sevgili Limon, farkında olmadan ne çok insanın gözüne ve gönlüne hitap ettiğinizi biliyormusunuz bilmem.
Bu siteye yapışıp kalmamın ve sattığınızı okuduğumda hem hüzünlenip hem de alan ne şanslı diye iç geçirmeme sebep olma nedenidir sizin ilk bahçeniz. Yazılarınızda kullandığınız dilin sıcaklığı ise ayrı bir keyif.
Yaseminlerinizi görünce vurulmuş deli gibi bu sarmaşıktan aramaya başlaıştım. Ben Gölcük'te oturuyorum, burda evlerin bahçelerinde ekseri hanımeli olur, yasemin pek bilinmez, sonbahar sonu gibi annemle pazara gittiğimizde bir satıcıda cılız,ince bir sarmaşık gördüm,bu nedir diye sorunca adam, yasemin olduğunu söyledi (pervane çiçekli yasemin, sizinkinden). E tabii bende bir sevinç, adama; ben de nerde bulucam yasemin diye kara kara düşünüyordum dediğimde o da bana bende bunu nasıl satıcam bunu diye kara kara düşünüyordum demişti. Aldık eve geldik ama annem bu çelimsiz, sevimsiz şeyi pek alıp satmadı, burun kıvırıp durdu, ta ki şu an çiçeklerini ve daha gelişmiş halini görne dek. Babam gibi çiçekten anlamayan bir adam bile pek bir keyif aldı.
Buna vesile olan siz oldunuz sevgili Limon, bize bu keyfi siz hediye ettiniz bir yerde.
Son olark bir şey sormak istiyorum, yaseminin çiçekleri geçince, sarmaşıktan ayrı olarak çiçek salkımlarının olduğu sapları kesmelimiyim? Bir de salkım uçlarındaki çiçekleri yavaştan sararıp dökülmeye başladı bu normalmidir,çiçekler yaz boyu üzerinde kalmıyor mu? Sevgiler.

Sevgili Emine Hanım,
Ortak bir duyguyu yaşamışız:)Ben de Sevgili Limon'un bahçesindeki pervane çiçekli yasemini görünce vurulmuş,benim de bahçede olmalı demiştim ve o hevesle pervane yasemin aldım Mutlu Bey'den sonrasında ise yetmedi 3 tane daha aldım:)Tam 2 yıl oldu.Şimdi ise kokladıkça Limon'un bahçesi geliyor aklıma:)Umarım Yeni bahçende de bol bol yaseminler olur Sevgili Limon.Pervane çiçekli yasemin yaklaşık 1-1,5 ay çiçekli kalıyor ve çiçekler sararıp dökülüyor.Kesmenize gerek yok zaten kendiliğinden o sapları dökülecek ilerde.Yaz boyu çiçekli kalmıyor malesef.Tek tük Ağustosa kadar çiçeklenebiliyor.

Emine Akman 19-06-2011 13:34

Çok teşekkür ederim Yılmaz Bey, sanırım birbirimizi görmesek de bitki merakı olan tüm insanların özünde üç aşağı beş yukarı aynı şeyler oluyor, mesela özveri, mesele merhamet, mesela yardımlaşma... Daha da uzar gider bu liste ama siz anladınız demek istediğimi. Gazanya ile ilgili bir yazıda sanırım gazanya ve cosmosu tohumdan yetiştirmek ile ilgil bir yazıda, yazılarındaki sıcaklığı çok sevdiğim bir diğer insan ,olan sevgili Balıkçı da: "Bir tohum çimlendiren, bir fide yetiştiren, bir fidan dikip büyüten, orman yakamaz, kalp kıramaz, canı yanana oh olsun diyemez" demişti ve çok çok hoşuma gitmişti. Ben sorumu Limon Hanım'a sorarken Yılmaz Bey'den cevap geleceğini hiç düşünmemiştim, teşekkür ederim. Birimizin yetişemediğine diğeri yetişiyor, hoş ben yolun başındayım ama sayenizde bahçede, toprakta yıllarını geçiren babamdan bile çok şey öğrendim burada. Hepinize yürekten teşekkür ederim tekrar tekrar.

limon 19-06-2011 18:44

Bu sıra koşuşturmaktan siteye pek uğrayamıyorum, yazıları geç gürüp cevaplayabiliyorum. Sevgili arkadaşım Yılmaz Bey, telafi etmiş, sorunuz cevap bulmuş.

Yaseminler şu anda en yoğun çiçekli günlerini yaşıyorlar, 2-3 hafta kadar böyle sürer, sonra çiçeklerini dökmeye başlar, ama Yılmaz Bey'in yazdığı gibi yaz sonuna kadar tek tük açmaya devam edebilir. Sadece istemediğim yönlere uzayan dallarını buduyorum. Bu yıl o kadar coştular ki, çatıyı neredeyse tamamen kapladılar, çok yoğun çiçeklendiler, özellikle gece kokusu daha yoğunlaşıyor, durgun günlerde kokusu ağır gelebiliyor.

Bugün, bahçeden gelen kokuyu takip edip Manolyamın da ilk çiçeğini açtığını gördüm. Her bitkinin o kadar kendine has kokusu var ki, sayelerinde koku uzmanı da olacağım. :)

Emine Hanım, böyle güzel yorumlar daha bir keyifle çalışmaya teşvik ediyor beni. Umarım yeni bahçemi de beğenirsiniz. Sevgiler.

Emine Akman 19-06-2011 20:25

Hiç abartmadan söylüyorum,yeni bahçenizi de arkası yarınlar gibi dört gözle bekliyorum. Yaptklarınızı izlemekten,yazdıklarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum çünkü ve ayrıca sayfalar arası bu bahçede gezindikçe görüyorum ki tek de değilim, elleriniz dert görmesin.

fatma sunay 19-06-2011 21:29

Sevgili Limon bugün galerideki resimlerinize bakma fırsatını buldum çok güzel resimlerle mest oldum emğine sağlık.. Nilüferlere bakmaya doyamadım maşallah tablo gibi çıkmışlar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025