agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

cetasule 01-05-2011 22:04

Yeni bahçeniz hayırlı olsun
Yeni bahçeniz eskisinden daha güzel olacağından eminim
Kolay gelsin
Sağlıklı mutlu günler dilerim

Adalet Yağcı 01-05-2011 22:22

Sevgili Limon;
Yeni eviniz hayırlı, uğurlu bol çiçekli olsun, içinde huzurla, neşeyle oturun.

Yeni bir mekana taşınmak heyecan verici olsa da, arkada bıraktıklarımız hüzün verir hep, onca emek, sabır, yorgunluk, fedakarlık.

Ben derim ki, bu sayfayı kapatmadan, yeni bir bahçe başlığı açmadan devam edin, sonuçta burası da sizin bahçenizdi, hem özledikçe tekrar gezersiniz.

Yeni bahçeniz eminim ki çok güzel olacak, bizler de sizi takip edip çalışmalarınızdan örnekler alacağız.

Çalışmalarınızın fotoğraflarını merakla bekliyoruz.

selenn 01-05-2011 22:39

Sevgili Limon,

Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun. Sağlıkla, huzurla oturmanızı temenni ediyorum. Hiç şüphem yok ki yeni bahçe, yeni güzelliklerle dolup taşacak sayenizde. Bize de fotoğrafların keyfini sürmek düşecek:)

Şimdilerde koşturmacanız çoktur, dilerim tadilatlar ve taşınma telaşında herşey yolunda ve arzu ettiğiniz şekilde gider.

hozat 01-05-2011 23:01

Sevgili Limon,

Yeni bir bahçe oluşturma heyacanı bizi bile sardı.Bakalım ne yenilikler göreceğiz.

Ben derim ki, eski bahçe bilgilerini kaldırmayın, orada çok yararlı gözlem ve deneyim sonuçları var.
Ben, ara ara girip bakıyorum, bazı notlar alıyorum, çok işime yarıyor.

Sana kolay gelsin kolay iş değil.
Uzun seyahatler ve bahçe kurmak için şu 3 şeye gereksinim var bana göre.

1) zaman(vakit ayırmak)
2)imkan (maliyet)
3) derman (güç kuvvet) beni 3. şık zorlamaya başladı, yardımcı tutmak için de 2. şıkka ihtiyaç var.

berrinb 01-05-2011 23:31

Sevgili Limon arkadaş,bahçenizi birinci sahifeden itibaren tekrar gezdim.(tabi süprizden sonra) içim şu anda yanıyor,ağlamak üzereyim. Bu bahçeyi ne olur kapatmayın,devam etsin. Pek içaçıcı bir girişte bulunmadım ama, o bitkileri orada bırakmanıza kalbim dayanmadı.Keşke hepsini yeni bahçenize alsanız.Onlar sizin evlatlarınız.Segili arkadaşım yeni evinizde daha güzellerini yaratacağınızdan eminim. Çünkü gezdiğim bahçelerin içinde en güzeli sizinkiydi,ve bilgileriniz çok gelişmişti.Herşey çok güzel olur inşallah.Yeni bahçenizi çok merak edeceğim,resimlerinizi bekliyorum.Sevgiler.

Fatoş 02-05-2011 11:31

Sevgili Limon, biliyorum biraz hüzünlüsün ama seni bekleyen bakir bir bahçe var, orada daha iyilerini, daha güzelini yapacağını biliyorum, yeni evin sana ve sevgili ailene hayırlı uğurlu olsun canım.

karalale 02-05-2011 16:47

Nasıl yaniiii..... dedim önce, sonra kal geldi. Bir kaç dakika da bahçenizi (mizi) bir daha gezdim. Ama bu, şu, o ne olcak derken inanın yüreğim sıkıldı. Ne kadar sevip, sahiplenmişik sevgili limon un bahçesini. Yeni bahçenizin de muhteşem olacağından şüphem yok. Yeninin şevki, eskinin hüznünü bastırır umarım. Size yeni eviniz de ve bahçeniz de (cennet gibi olacağından eminim) sağlık, mutluluk ve bereket dilerim. Güneşiniz ve çiçekleriniz hiç solmasın. Sevgiyle kalın....

mandalinci 02-05-2011 17:17

Sn. limon,

İnsanın emeğini bırakması acı ama her başlangıç yeni bir ümittir. İnanıyorum ki siz, bu yeni bahçenizi de eskisinden güzel yaparsınız.

İyi ki ilkbaharda taşınıyorsunuz, her diktiğiniz tutar, gönlünüze neşe dolar.

Kolay gelsin.

Kiraz 02-05-2011 17:42

Sevgili Arkadaşım, sürprizini biliyordum ama ne zaman açıklayacağını merakla bekliyordum. Limon'un bahçesi zaten çok güzeldi, Limon'un yeni bahçesi de emek ve birikimle çok daha güzel olacak.

Yeni evin ve bahçende, sevdiklerinle beraber sağlık ve mutluluklar diliyorum, bahçenin de bereketi çok olsun. Şimdiden kolay gelsin, ne zaman fotoğraflarını görmeye başlayacağız?

limon 02-05-2011 18:42

Sevgili arkadaşlarım, hepinize tek tek cevap vermek yerine genel bir yazı yazayım istedim.

İlk olarak taşınıyorum diye bu bahçenin sayfalarını kapatmayacağım. Burası benim günlüğüm, arada baştan sona gezip gezip kendimi taktir etme sebebim oluyor. :) Daha önce yapıp sonra unuttuğum şeyler oluyor, burada kolayca bulabiliyorum.

Yine bir yanlış anlamayı kaldırayım, hüzünlü hiç değilim, aksine çok mutluyum, bir an önce kolları sıvamak istiyorum. Çünkü bu evi aldığımızda ben saksıya süs bitkisi dikmek dışında her şeyden bihaberdim. Bu bahçemi fidanlıktaki arkadaşlar nasıl istiyorlarsa öyle hazırlamışlardı. Sonradan ilavelerim oldu ama ana hatları onlar çizmişlerdi. Ama acemi olduğum halde tıpkı saksılardaki süs bitkilerime baktığım gibi hepsine gözüm gibi bakıp, annelik içgüdüsüyle kısa sürede devasalaşmalarını sağladım. :)

Vildan hanım, evi alan yatırımlık aldığından kendisi oturmayacak. Ama burası site olduğundan herkes genelde aylık 150 TL ya bahçe bakımını hallediyor. Muhakkak bakımını yaptıracaklardır.

Yaseminlere gelince, bizim civarda hemen her bahçede aynı benim yaseminler gibi yüzlercesini görürsünüz. Çünkü civardaki fidanlıklar buranın İstanbul merkeze göre çok daha sert olan iklimine uygun olduğu için hemen her bahçeye dikerler. Alev Ağacı, Yasemin, Kartopu, Mor Salkım, Acem Borusu ve Leylandi bu civarda en bol kullanılan bitkilerdir. Yaseminin birisi sert rüzgarlarda hep bahçeye seriliyordu. Biz de en son fırtınada yere serilince "Bunu taşıyalım" diye derince budamasını yapmıştık. Planlarıma göre daha erken bahçe işine geçecek, havalar ısınmadan bitkilerimi yeni yerlerine dikecektim ama umduğumuz gibi olmadı, çoğu bitki taze sürgünlerini verdi, tomurcuk hazırlıklarındalar. . Bu yüzden bitkilerin keyfini kaçırmadan geçirmek için biraz daha dikkatli davranmamız gerekecek.

Yeni bahçemin konumu çok sevdim. Bir taraf güney, bir taraf kuzey, hatta ucundan deniz manzaramız bile var :) Güllere, konum(kuzey-batı) dolayısıyla yetiştiremediğim için, bahçemde yer veremiyordum. Bu seferse, güney cephenin tamamını güllerle donatacağım. Ayrıca yine güney cephedeki kuytu bir duvara Begonvil, Mandaville ve sarmaşık Gül sardırabileceğim. Önceden duvara tel kafes montelettiriyorum. Hani şu İtalyan bahçe fotoğraflarında duvarı sarmış güller gibi olsun istiyorum. :)

Yeni bahçemi Leylandilerle çevrelemeyeceğim. Daha renkli daha her yerde olmayan bir şeyler yapmak istiyorum. Çim alanım küçük olacağı için biçmesi de sulaması da çöpü de daha az uğraştıracak. Kendi kompostumu yapmak için ufak bir de konteynır alsam yetecek.

Köpeğimize çok geniş bir yer hazırladık, burada yeri küçük olduğundan kıyamıyor bahçede serbest bırakıyordum. Bu yüzden de köpekten zarar görmesinler diye her yere süs bitkileri dikemiyordum. Artık bu sorun da çözüldü. Ben yanındayken yine açarım ama içeriye girerken onu da kendi yerine kapatabileceğim. Bu sayede bulduğum her kıyıyı köşeyi renklendirebileceğim. :)

Artık daha tecrübe sahibi olduğumdan, hem bahçe hem evde, daha pratik, daha kullanışlı şeyleri tercih ediyorum.

Her şeyin başı sağlık, huzur, aile... Bunlar olduktan sonra her şeyin üstesinden gelinir. :)

limon 02-05-2011 18:48

Güzel yazılarınız, dilekleriniz ve bana olan güveniniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Kiraz, fırsat buldukça aşamaları paylaşmaya çalışacağım. Yardımlarınıza, görüşlerinize ihtiyacım olacak.

limon 02-05-2011 19:02

Sevgili Berrin, "bilgileriniz çok gelişmişti" yazmışsınız.

Geçen hafta Zenfree'yle beraberken O da bahsetti, çok ta güldük. Benim eski mesajlarıma bakmış. "Ne komik sorular sormuşsun" dedi. ' "İnanamıyorum, bizim Limon bunu nasıl sorar?" ' diye şaşırmış. :)

Bahçeli evim olana ve ağaçlar.net'le tanışana kadar bir kaç hazır saksılı süs bitkisi dışında herşeyden bihaberdim. Kıvırcıktan böcek çıksa tamamını poşete sokup çöpe attığımı söylesem kimse inanmaz... Rokayla tere ayrımı yapamazdım... Ananas %100 ağaçta yetişir diye iddiaya girebilirdim... vs...

Nerden, Nereye.... :)

Orhan Özbilgiç 02-05-2011 20:24

Sevgili Limon;
Artık forumdaki tempoya ayak uyduramıyorum. Olaylar o kadar hızlı gelişiyorki! Hani gitmeyi çok arzuladığınız bir filmin, siz gidinceye kadar, ikinci versiyonunun gösterime başlaması gibi.
Şunun şurasında bir ay kadar bilgisayardan biraz uzak kaldım. O kadar çok yeni gelişmeler olmuşki? Örneğin birçok yeni bahçe açılmış. Daha çoğuna mesaj yazamadım.

Sizde yeni bir ev ve yeni bir bahçe oluşturma çabasına girmişsiniz. Ama sizde gözlemlediğim kararlılığa hayran oldum. Hiç ''aah vah!'' demeden, eski güzelim bahçenizi beklediğimden daha vakur bir biçimde bırakıyor ve de; sanki ilk bahçenizmişcesine, yenisini de sevinçle kucaklıyorsunuz. Valla helal olsun be arkadaş. Kesinlikle eminim, bu bahçeniz birkaç senede eskisinden çok daha mükemmel olacak.

Hayırlı uğurlu olsun. Sevgi ve selamlarımla.

Hülya 02-05-2011 20:37

Yine bir yanlış anlamayı kaldırayım, hüzünlü hiç değilim, aksine çok mutluyum,

Her şeyin başı sağlık, huzur, aile... Bunlar olduktan sonra her şeyin üstesinden gelinir. :)[/QUOTE]

Sevgili Limon
Senin de değin gibi, huzurla mutlu günler geçirin yeni evinizde. Bahçenizi yine büyük bir zevkle izleyeceğim.
Bence götürebildiğiniz bitkilerin hepsini götürün yeni bahçenize. Ben de taşınma olayını yaşadğım için , aklım hep eski bahçemde kalan çiçeklerimde.Her ne kadar yenilerini alsamda, ardımda kalanları zaman ,zaman hatırladığımda üzülüyorum.

Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı , uğurlu olsun. Hep mutlu olun.
Selamlar.

jineop 02-05-2011 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 796477)
Güzel yazılarınız, dilekleriniz ve bana olan güveniniz için hepinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Kiraz, fırsat buldukça aşamaları paylaşmaya çalışacağım. Yardımlarınıza, görüşlerinize ihtiyacım olacak.

Sevgili limon,
siz paçavraya bile paçavra olduğunu unutturacak pratik zekaya, yaratıcılığa ve gönüle sahipsiniz. Kolay gelsin...

Yılmaz Yalçın 02-05-2011 21:22

Sevgili Limon,
Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun..Güle güle oturun.Ailecek mutlu,huzurlu ve sağlıklı yıllar geçirirsiniz inşallah..Yeni bahçenizi güllerle donatma fikri çok hoş özellikle çardak gülller;sarılısı ve kırmızılısı ile duvara yakın bölümlerde harika duracaktır.

limon 03-05-2011 23:34

Sağolun, hepinize çok teşekkür ederim.

zenfree 03-05-2011 23:54

Sevgili Limon, sen hangi bahçedeysen o bahçe " limon'nun bahçesi" olur ve cennete dönüşür. Sağlık, huzur ve mutlulukla tadını çıkarmanızı diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.:)

Satı Uğurtan 04-05-2011 00:06

Sevgili limon, ağaçlar nete üye olalı, veranda sarmaşıkların ve bahçe düzenin konusunda örnek aldığım nadir kişilerdensin, yeni bahçendede örnek alacağım çok güzel görüntüler olacağına inanıyorum, yeni evin ailene ve sana mutluluk huzur ve sağlık getirmesi dileğiyle sevgiler.

limon 04-05-2011 00:09

Çok teşekkür ederim.

Eser İlhan 04-05-2011 06:31

Sevgili Limon, bu bahar için "nilüfer havuzlu bir sürpriz" bekliyordum sizden ama siz beni beklentilerimin üzerinde şaşırttınız :p Yeni başlangıçları ve tadilatları hep çok sevmişimdir. Bu dönemleri bir çeşit yaratma süreci gibi algılar ve çok heyecanlanırım. Siz de -eminim ki- birçok yeni güzellik yaratacaksınız. Güller benim hep biraz mesafeli durduğum bir konudur hastalıklarından ötürü. Sizin gül maceranızı ilgi ve merakla izleyeceğim. Yeni bahçenin ilk resimlerini heyecan ve merakla bekliyorum (Hatta bence eliniz değmeye başlamadan önceki ilk halini de koyun; sizinle nerden nereye geleceğini hep beraber izleyelim)
Yeni evinizin size ve ailenize güzellikler ve sevinçler getirmesini dilerim ;) ;)

limon 04-05-2011 09:35

Eser Hanım, Nilüfer Havuzundan bahsetmeyi unutmuştum iyi ki hatırlattınız. Evimizin ön bahçesi kocaman bir Nilüfer Havuzuna bakıyor. Benim bahçenin devamı gibi görünüyor. Bir tek bu konuda hazıra kondum diyebiliriz. :)

acemifüsun 04-05-2011 14:32

Sevgili limon yeni eviniz hayırlı olsun:) Evinizde ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu uzun yıllar yaşayın:) Mutlaka çok işler sizi bekliyor, kolaylıklar diliyorum.

Periş 04-05-2011 15:47

Sevgili Limon eviniz hayırlı olsun mutlu huzurlu yaşayın evinizde ....

uzman16 05-05-2011 06:17

Sevgili Limon,
Ben bu bahçenin, Limon'un sarmaşıklarının ve çilek bahçesinin öğrencilerinden ve takipçilerinden biri olarak öyle çok şey öğrendim ve uyguladım ki...
Tüm paylaşımların için çok teşekkürler.
Yeni paylaşım sayfanın yine takipçisi olacağım.:)
Yeni bahçe ve yeni ev mutluluk, huzur ve sağlıkla dopdolu olsun...
Yeni bahçenin- tecrübe sahibi olarak - çok daha güzel olacağı kesin.
Sevgiler.

Not: Aslında yeni bir sayfa açıp şimdi olsa yapmazdım,yanlış yaptıklarım gibi bir içeriği olan sayfalarda anlatacaktın sevgili Limon, bir ara öyle bir kararın vardı. Aslında onu da beklemiştim ama olmadı. Yeni sayfanda bu bilgileri paylaşman faydalı olacaktır.

gilan 05-05-2011 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 798256)
Not: Aslında yeni bir sayfa açıp şimdi olsa yapmazdım,yanlış yaptıklarım gibi bir içeriği olan sayfalarda anlatacaktın sevgili Limon, bir ara öyle bir kararın vardı. [/COLOR]

Ne zamandır ben de böyle bir başlık açsak diyordum. :)
Demek ki bahçe tecrübeleri herkesi aynı yere yönlendiriyor. :)

limon 05-05-2011 11:19

Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Bir süre forumda fazla aktif olamayacağım için başlık açma işini ileriye bırakıyorum. Belki doğru diye uygulayacağım şeylerde de yanlışlıklar olacak. Toptan yazarım hepsini. :)

arzu_peri 11-05-2011 22:07

Hayırlı olsun çok güzel... Benimde hep hayalim bahçeli bir evim olsun, bahçesinde meyve ağaları,nilüfer havuzları çiçekler böcekler :)

Güler 11-05-2011 23:03

Sevgili limon, büyük sürprizi açıklamışsın. Dediğim gibi herkese de sürpriz oldu, hem de güzel bir sürpriz.
Güzel diyorum çünkü bana ilk anlattığında gözlerindeki ışıltıyı görmüş, yüreğindeki heyecanı hissetmiştim.
Yeni bahçeni, yuvanı çok güzel yapacağından hiç şüphem yok, yüzündeki güzel huzuru sen oraya da nakşedersin.
Yeni yuvanızda, huzurlu, sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
Sen en güzellerine layıksın.

Uzaylı 12-05-2011 00:13

Sayın limon; Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Taşınma ile ilgili mesajları okuyunca ilk önce çok şaşırdım. Ama hiç hüzün tarafı benim de aklıma gelmedi. Her zaman yeniliği seven ben, önce aylarca sizi sessiz takip edip, sonra sizlere özenip bahçe sahibi oldum. Bitkilerle yakinen alâkam yok iken, sizlerin sayesinde onların her yenilikler sunmasından heyecan duyuyorum. Şimdi beni zaten hayat dolusun diyenler, daha bir ışıltılı görüyorlar. Çünkü gerçekten aradığım eksikliği buldum. Moda ve dekorasyona ilgiye, zamanla doyuluyor. Oysa bahçe yaşayan bir mekân ve sürekli süprizlerle dolu. Artık bahçe ile ilginirken bize sunduğu yenilikleri izlemeye neredeyse yetişemiyorum. Bahçeye her gidişimde mutlaka bir süprizle karşılaşıyorum. Tıpkı bugün bahçeye gittiğimizde diktiğimiz domates fidelerinden daha da büyüklerinin kendiliğinden bahçede çıkıp büyümüş olması gibi. Ben nasıl farketmedim bunları diyorum. Oysa tohumları çimlendirmek için ne kadar başlarına gidip sabırsızlanmıştım. Ummadığım yerlerden temin ettiğim, olmasını çok istediğim ve şimdi bahçemde ve beklemede olan bitkilerimiz bana inanılmaz yaşam sevinci aşılıyor. Mesajlarınızdan aynı heyecanı sizin de hissettiğiniz anlaşılıyor. Demek ki yenilikler herkesi çok mutlu ediyor. Yeni eviniz ve bahçeniz size hayırlı ve uğurlu gelsin diliyorum. Ailenizle birlikte sağlık ve ağız tadıyla yaşamanızı, daha da size özgü muhteşem olacak bahçenizin fotoğraflarını görmeyi yürekten diliyorum.

Sağlıcakla Kalın...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025