agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 25-01-2010 14:12

2 Eklenti(ler)
İkisinin de ilk yaptığı şey kafalarını kara gömmek oldu. "Kim var orda?" :)
Eklenti 123093

Kediler değil karda yürümek, ıslak zemine basmaktan hiç hazzetmezler bilirdim. :)
Eklenti 123094

şahin05 25-01-2010 16:17

Geceyide dışarda geçirmelilerki kardan heveslerini tam alsınlar :)

gilan 25-01-2010 16:45

Yine çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz :)

Ankara'da sadece kuru ayaz var, kar manzarasına hasret kaldım :)

şahin05 25-01-2010 19:10

Temel evde sobayı yakmış sıcacık sobanın başında oturuyormuş.dışarda kar 2 metre. Karısına demişki ; hanım bu sene kış çok sert geçti , hanımıda demişki ; kış geçti ama gel sen bide onu kapıdaki çomara sor :)

limon 25-01-2010 21:48

Bizim Çomar da hep dışarda ama böyle çok soğuk günlerde yerine kapatıyorum. Kapatmazsam halinden çok memnun olacak ta ıslanıp üşütür diye önlem alıyorum. (aslında kendim için önlem alıyorum, hastalandıklarında bakmak daha zor) Bizimkinin sıcakla arası hiç iyi değil. Kedinin değil tabii, o bizim gibi sıcaktan çıkıp, karın keyfini sürüp, tam soğumadan geri dönüyor. :)

Gilan burada da düne kadar çok fırtına vardı, pek dışarı çıkılacak gibi değildi ama dün tadını çıkardık. Bugünse durmadan tipi şeklinde yağdı. Yarından sonra ısınıyormuş zaten, İstanbul'un karı işte bu kadar. :)

Eser İlhan 26-01-2010 07:19

Merhaba Limon,ben yaseminlerinizin durumunu çok merak ettim. Benim de bahçemde yasemin var(J.polyantum) fakat bahçeme ancak hafta sonları gidebildiğim için şu anki durumunu ne yazık ki bilemiyorum.Aklım hep orda...

şahin05 26-01-2010 18:36

Özellikle kangal cinsleri , soğuğu daha çok seviyor . Kangalı sıcak iklime götürün besleyin , sivasdaki gibi gürbüz olmuyor.

limon 14-02-2010 17:13

3 Eklenti(ler)
Bizim için kara kış olsa da bitkiler bahar hazırlıklarına başlamış. Onları görünce kış miskinliğinden kurtulmam gerektiğine karar verdim. Kolları sıvama zamanı geldi gibi.
Clematisler yaprak sürmeye başlamışlar.
Eklenti 125236

Ters Lalelerim http://www.agaclar.net/forum/showpos...5&postcount=45, Adıyaman Lalelerim http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=687 yapraklanmaya hatta tomurcuklanmaya başladılar. Geçen yıldan kalan çiğdemler henüz çiçek açmadılar ama hazırlanıyor gibiler. "Clematis Armandii" çok keyifli görünüyor, her yaprağının dibinden yeni sürgünler çıkarıyor. Sanırım bu bahar çiçeklerini göreceğim. Adalet Hanım'dan gelen tohumlardan yetişen Hazeranlar keyifle büyümeye devam ediyorlar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=64

Büyük Su Kabaklarımda kış başında bu oluşumları görünce çürüyorlar diye düşünüp, yazmıştım. Ancak zaman içinde gördüm ki bunlar çürüme değil kuruma aşamasıymış. Önce küfleniyor, üzeri çürümüş gibi oluyor, sonra sertleşip sağlam bir yapıya ulaşıyor. Henüz geniş kısmı yeşil ama yavaş yavaş o kısım da kuruyacak sanırım. Bitkiyi kurusa da sökmedim, kabaklar bütün kışı dışarda asılı olarak geçirdiler. Yağmur, kar,çürütür diye düşündüm ama yanılmışım. Bçyle bçyle kuruyup, tahta gibi oluyor. Tamamen kuruyunca zımparalayıp süsleme, boyama, cilalama işlemlerini yapacağım. Bu gidişle tam kuruması yazı bulacak gibi :)
Eklenti 125237

Eklenti 125238

Güngör Salman 14-02-2010 17:15

Sevgili Limon, Sizin çan sarmaşığı ne durumda?

limon 14-02-2010 17:20

İkisi de tamamen donup, çürüdüler. Bir daha yetiştirmeyeceğim ama güneyde ılık kış geçiren yerlerde yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim. Kışın yaprak dökmüyor, kış başına kadar çiçek açıyor, Laleye benzeyen çok güzel çiçekleri var, çok yıllık olması da avantajı. Serin havalarla arası çok iyiydi ancak ilk sıfırın altını gördüğünde tamamen dondu. Begonvilin yetiştiği iklimde sorunsuz yaşayacağını düşünüyorum.

Hülya 14-02-2010 17:50

tohumlardan yetişen Hazeranlar keyifle büyümeye devam ediyorlar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=64

Merhaba
Hazeran fidelerini çok büyütmaden yerlerine alırsanız, yaşama şansı daha yüksek. Büyüdüklerinde , kökler havuç gibi aşağıya indiği için sanıyorum köklenmeleri, yeni yerlerine alışmaları zorlaşıyor.
İyi günler

sevim4 14-02-2010 17:55

Sevgili limon çok üzüldüm çan sarmaşığın için bende tohum aldım istersen sana da göndereyim eyer clematilerde budama yaparsan küçük bir çeliyinden verirsen çok sevinirim.

limon 14-02-2010 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iel77 (Mesaj 569229)
Merhaba Limon,ben yaseminlerinizin durumunu çok merak ettim. Benim de bahçemde yasemin var(J.polyantum) fakat bahçeme ancak hafta sonları gidebildiğim için şu anki durumunu ne yazık ki bilemiyorum.Aklım hep orda...

Kusura bakmayın yazınızı geç fark ettim. Yaseminlerimin durumu gayet güzel, kardan dondan hiç etkilenmediler ancak benimkiler en dayanıklı Yasemin türü. Bu civarda sadece bu türü satıyorlar, diğer türlerin yaşamayacağını söylüyorlar.
"J.polyantum" u hiç bilmiyorum.

limon 14-02-2010 18:11

Teşekkür ederim Farezya, tavsiyenize uyacağım.

Sevim Hanım, ben size çelik değil de yapı marketlerde satılmaya başlar başlamaz bitkinin kendisinden alıp göndereceğim. Çelik tutturmada başarı oranım sıfır. Yalnız geçen bahar aldığım beyaz çiçekli Clematisi olduğu gibi toprağa yatırıp üzerini toprakla örtmüştüm. (yazmıştım belki hatırlarsınız) Geçen gün toprağı eşeleyince gördüm ki dalları köklenmiş ancak henüz yaprak sürgünü göremedim. Köklenen kısmı hiç ellemeden sadece ana bitkinin dalından ayırdım. Bakalım yapraklanacak mı?

Aramızdaki mesafenin uzunluğunu ve kargo masrafını düşününce, bunun yanında Clematisin dalının umduğunuz gibi olmayıp incecik kırılgan olduğunu bildiğimden onun yerine bitkiyi alıp göndermemin sizin açınızdan çok daha avantajlı olacağını düşünüyorum.
Baharda yapı marketlere gelmeye başlar. Hatta Snowman arkadaşımız belki bu sene de satar, onun bitkilerinin yanında yapı marketlerde satılanları hiç beğenmezsiniz.

hozat 14-02-2010 18:42

Sevgili Limon,
Son yazdıklarınızı okuyunca, baharın ayak seslerini duyar gibi oldum.
İnsanın doğadan öğrenecek ne çok şeyi var,umutsuzluğa yer vermiyor.Öldü diyorsun canlanıyor, soldu diyorsun yeşeriyor.
Bol çiçekli güzel günlere..

sevim4 14-02-2010 20:48

Sevgili limon ben budama yaparsanız çeliyinden istedim güzel yüreyiniz için çok teşekkür ederim.snowman satış yaparsa alırım işallah .

limon 15-02-2010 15:40

Sevgili Hozat, sizi görmek çok güzel. Sizin Bodrum'daki bahçenizde de kimbilir ne kıpırtılar başlamıştır. :)

Sevim Hanım, bulur bulmaz haber vereceğim merak etmeyin. Bu arada ben Clematislerimi budamıyorum. Çok az uçlarından alıyorum. Size nasıl anlatsam bilemiyorum ama sandığınız güçlü gövdeli sarmaşıklardan değil Clematisler. İncecik gövdeli, kupkuru çıtır çıtır kırılan dallar. Hani Yasemin gibi olsa, kesip kesip göndereceğim ama..

Güngör Salman 15-02-2010 15:46

Yazık olmuş çokta güzeldi.

limon 21-02-2010 15:09

4 Eklenti(ler)
Geçen hafta kıpırtılar başladı demiştim. 2-3 gündür havanın ılık gitmesiyle doğa yeniden canlanmaya başladı.

Güler Hanım2ın hediyesi "Heuchera" yı yeni saksısına geçirdim. Şimdilik ufak tefek, bakalım yeni yerini sevecek mi?
Eklenti 126468

"Clematis Armandii" m geçen yıl açmamıştı, bu yıl ümitliyim. Ya çiçek tomurcukları ya yeni yapraklar sürüyor. Keyfi yerinde görünüyor.
Eklenti 126469

Ortancalar yaprak çıkarmaya başladılar.
Eklenti 126470

"Adıyaman Lalesi" oldukça güçlü gövde yapısı var. Çiçeğini en çok merak ettiğim.
Eklenti 126471

limon 21-02-2010 15:19

3 Eklenti(ler)
Bir de çiçek açanlar var ki seyirlerine doyum olmuyor.

Yine çiçeğini çok merak ettiğim, 20 adet "Ters Lale" soğanlarından birisi, merakımı gidermek için olsa gerek, erkenci davrandı. Boyu uzamadan çiçek verdi. Henüz tam açmasa da paylaşmak istedim.
Eklenti 126472

Bu sümbülümü geçen yıldan hatırlarsınız. Soğanlarını saksıdan hiç çıkarmadım. Kendi kendine yeniden çiçeklenmeye başladılar. Soğanını geçen yıl yapı marketten "İri Çiçekli Sümbül" diye almıştım. Gerçekten oldukça iri çiçekleri var ve çok yoğun kokulu.
Eklenti 126473

Çiğdem soğanlarını da saksıdan hiç çıkarmadım. Hatta aynı saksıya çiğdemler geçtikten sonra yazlık bitkiler dikmiştim. Saksıdaki Çiğdemlerin sayısı her yıl artıyor.
Eklenti 126474

Güler 21-02-2010 16:17

Ne güzel renkleri varmış limon!

Orhan Özbilgiç 21-02-2010 16:21

Baharla birlikte bahçeler hareketleniyor!

Aralıktan bu yana özlediğimiz renk cümbüşü yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
Sevgili limon; siz ve sizin gibi bahçesine yakın olan arkadaşlarımız sayesinde, gözlerimiz bayram etmeye başladı. N'olur, fazla ara vermeden fotoğraflara devam.;)
Keyifli bir sezon diliyorum.

limon 21-02-2010 19:04

Çiğdemlerin renklerini diyorsunuz değil mi Güler Hanım. Gerçekten pek güzeller. :) Bir de sizinle beraber Koçtaştan aldıklarım vardı, Mor tonlarındaydı unutmadıysam. Onlar henüz açmadılar ama yakında açarlar. Saksıdakiler daha erken açtılar, yerdekilerde henüz tomurcuk göremedim.

Orhan Bey, ben de sizlere de keyifli sezon diliyorum. En güzel aylar başlıyor, bu sene üşengecim, yorgunum, fazla bir şey yapamayacağım galiba derken güneşi görünce başladım yine eşelenmeye. :) Bu yılın ilk çimlerini bugün biçtim. Çimlere kış gübresi atamamıştım, biraz renkleri solmuş ama önümüzdeki ay toparlanır diye umuyorum.

Bu arada rengarenk açmış çiçekleri görünce keyfime keyif katılıyor. Sebze bahçemi de kolaçan ettim, her yanı otlar sarmış, yapacak çok iş var, kafamda bir sürü plan. Sebze bahçesini düzenlemeyi bekleyene kadar, sebze tohumlarını viyollerde çimlendirmeye başlasam iyi olacak. Bu sene erken erken yaz sebzelerini toplamak istiyorum. :)

cemo 21-02-2010 19:43

Sevgili Limon

Ankara çiçeğinin tohumlarını ektiniz mi?
Elimde biraz tohum var, işin uzmanı da sizsiniz. Tohumlarımı ekmek için, sizi takipteyim:)

Adalet Yağcı 22-02-2010 08:59

Ben de, sevgili Limon'un ankara çiçeği tohum ekimi için start vermesini bekliyorum, geçen yıl hiç birini çimlendirememiştim.

limon 22-02-2010 15:13

Üzgünüm ama bu sene ekmeyeceğim. Ben de unuttum ne zaman ekmişim, ne yapmışım. En iyisi konu başlığını kolaçan etmek. :) Bitkinin ömrü çok uzun olmadıysa da çok güzel çiçekleri vardır, çok beğeneceğinizden eminim.

Bu sene fazla çeşit yapmak istemiyorum. Çeşidi az tutup adeti bol tutmak istiyorum. Mesela bir sürü Lisianthus dikmek istiyorum. :)

Güler 22-02-2010 19:09

Ben tohumlarımı genelde 15 Marttan sonra ekiyorum, toprağın biraz ısınması iyi olur diye düşünüyorum.

sirikci46 24-02-2010 08:04

Çok güzel bir bahçe hep mutlu günler yaşamanız umuduyla.

limon 24-02-2010 12:38

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

cemo 24-02-2010 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 583471)
Üzgünüm ama bu sene ekmeyeceğim. Ben de unuttum ne zaman ekmişim, ne yapmışım. En iyisi konu başlığını kolaçan etmek. :) Bitkinin ömrü çok uzun olmadıysa da çok güzel çiçekleri vardır, çok beğeneceğinizden eminim.

Bu sene fazla çeşit yapmak istemiyorum. Çeşidi az tutup adeti bol tutmak istiyorum. Mesela bir sürü Lisianthus dikmek istiyorum. :)

Teşekkürler limon.

Başlığı ilk sayfadan itibaren okudum. Güler hanımın da dediği gibi, mart sonuna doğru yerine ekmek en güzeli sanırım.

Lisiantus gercekten cok güzel. 4 kök saksıda duruyor benim. Baharda bolca alıp dikmeli yine.

Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025