agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 14-07-2009 00:41

Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Bennur Hanım, bir ay kadar önce olsaydı 3 saksıya hediyelik dikmiştim. Hepsi sahiplerinde tomurcukta şimdi :) Kgürsan Bey seradakileri sökecekmiş, kaçırmayın derim.

habibe 15-07-2009 14:47

Sevgili limonum,
Vız vızz vızzz hepsine konasım, koklayasım, bahçende arı olasım geldi :D

Eline, emeğine yüreğine sağlık.

Yıldızlarına beyaz glayölüne ve mavi lale gülüne hayran oldum.
Tez zamanda bunlardan ben de edinmek isterim.. ;)
Paylaşımın için teşekkürler.

limon 15-07-2009 21:34

Sağol Habibeciğim. Yıldız, Glayöl kolay. Yıldızları mevsimlik fide olarak çok ucuza almıştım. Glayöl soğanlarını da 10 lu paketlerde çok ucuza almıştım. Seneye baharda gelirsin beraber gezer alırız. :) Lalegül için KGürsan'a başvuralım :)

Bu arada, kabus gibi 2 gün yaşadık. Herkesin başına gelip hikayesini dinlediğim durum benim de başıma geldi, pis su gideri tıkandı. İşin enteresanı bir hafta kadar önce bir bahçe dergisinde, bu konuyla ilgili ustaların yaptıklarıyla ilgili yazı okuyup, çok gülmüştüm. Evi aldığımızda foseptik kuyusunun kapağını hiç bilmiyorduk, çünkü üzeri toprakla kapanmıştı. Sorunu yaşaığımızda, içerden çözülemeyeceği anlaşılınca, bahçede arayışa başladık. Kapağı kapatılmayan evlerdekilerin ölçüsünü alıp, tahmini yeri tespit edip, beton sesi duyana kadar demir çubukla arama yaptık. (Altın arıyor gibi ;) ) Bahçe girişine yakın yerdeki çimler parça parça kaldırıldı, 1 metre derinlikte çukur kazıldı, kapak bulundu. Hava yağdı yağacak durumda, yağarsa bahçeye taşarsa stresiyle İskinin gelmesi beklendi. İski sağolsun 5 dakikada işi halletti.

İski gidince kapak kapatıldı, akşam olduğu için üzerine biraz toprak atıldı. Şimdi, ön bahçe inşaat sahası halinde, çukurdan çıkan topraklar verandada tepe halinde, çimler eciş bücüş bir kenarda atılı. Kısaca, yarına yapılacak çok iş var.

Ben bu arada hazır kazılmışken diye planlar üretiyorum, eşim inatla karşı çıkıyor. (masraf çıkaracağım diye;) ) Bakalım savaşı kim kazanacak. :)

Sebahattin Sargın 15-07-2009 22:24

Sevgili Limon;

Vildan Hanımla sizin fotoğraflarınızı izlemek ayrı bir zevk veriyor bana :) Bahçenize yorum yazamasamda her girdiğimde takip ediyorum. Çiçekleriniz emeklerinizin karşılığını size fazlasıyla veriyorlar, bol çiçekli güzel günler dilerim...

Sevgiler ;)

limon 15-07-2009 22:31

Niye yorum yazamıyorsun bakayım? :)

Sağol güzel kardeşim benim. İhmal etme Limon Ablanın bahçesini, fazla çalıştırmam söz ;)

Sebahattin Sargın 15-07-2009 22:34

Serada işe başladım biraz yoruluyorum ;)

Eve gelip dinlenme, yemek derken ancak gelebiliyorum siteye. Eskiden çok mıymıydım iş yapmazdım ama artık değilim. Toprakla uğraşmak yorucu ama güzel bir iş oldu benim için, ne demek bu bahçede seve seve çalışırım. Hele max var bir de onunla yuvarlanır oynar dururum çimlerde :D

Tabi ilk önce yakınımdan başlasam iyi olacak yardımlara, Güler ablanın bahçesi gibi :D

limon 15-07-2009 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 457760)
Bu durumda biraz daha beklemeye karar verdim....

Ortanca-deniz lavantası aranjmanını da merakla bekliyorum :)

Gilan, dalında kurumadan kestiğim Ortancalar aynı günün akşamına pörsüdüler. Geçen yıl dalında tamamen kuruyunca kestiklerim tüm kış evde başköşedeydiler :) Deniz Lavantaları da renklerinin canlılığını kaybetti, ufak beyaz çiçekçikleriyse tamamen kayboldu. Onları da tamamen kuruyana kadar üzerinde tutmaya karar verdim. Benim aranjmanın ömrü çok kısa oldu :)

Vildan Sönmez 15-07-2009 23:00

Limon, bu konuda bir şey mi kaçırdım bilgin var mı?
Kenan bey söktükleri için sipariş mi alacak ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 461171)
Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Bennur Hanım, bir ay kadar önce olsaydı 3 saksıya hediyelik dikmiştim. Hepsi sahiplerinde tomurcukta şimdi :) Kgürsan Bey seradakileri sökecekmiş, kaçırmayın derim.

bennur 15-07-2009 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 461171)

Çok teşekkür ederim, düşünmeniz bile mutluluk verici:o sağolunuz. Kgürsan Bey i forumun neresinde bulucam:confused: valla yüzümü kızartıp isterim;):rolleyes:

bennur 15-07-2009 23:16

Bu arada bahçenizde yaşadığınız terslik için geçmiş olsun

limon 15-07-2009 23:46

Vildan Hanım, Kenan bey, bir seradakilerin yeterince gelişmediklerini, yetişmiş çiçeklerin de pazarda çok ucuza gittiği için sökeceklerini yazmıştı. Kendisine sorup rica etmek gerek diye yazdım.

hozat 16-07-2009 00:18

Sevgili Limon,

Çiçeklerinizin gelişimini izlemek sizin kadar beni de etkiliyor. Bahçenize her girişimde acaba hangi sürprizle karşılaşacağım diye meraklanıyorum.

Bir "yıldız" çiçeği hayranı olarak sunduğunuz güzelliklere teşekkür ederim.

Güzelliklerin bahçenizden eksik olmamasını dilerim.
Sevgiler..

Kiraz 16-07-2009 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 462554)
Şimdi, ön bahçe inşaat sahası halinde, çukurdan çıkan topraklar verandada tepe halinde, çimler eciş bücüş bir kenarda atılı. Kısaca, yarına yapılacak çok iş var.

Ben bu arada hazır kazılmışken diye planlar üretiyorum, eşim inatla karşı çıkıyor. (masraf çıkaracağım diye;) ) Bakalım savaşı kim kazanacak. :)

Sevgili Limon, geçmiş olsun. Ama yine dert etme, hava da şansına yağmurlu. Çimler vakit kaybetmeden yerine kapatılırsa sorun olmuyor yalnız altındaki toprağın çok iyi sıkıştırılması lazım yoksa yükseklik, eski zeminden farklı oluyor. Ya da belli olmaz belki savaşı sen kazanırsın ve güzel bir köşe daha yaratırsın:)

jineop 16-07-2009 10:23

Sevgili Limon,
Kolay gelsin. Yardıma gelelim mi?

limon 16-07-2009 12:13

Sevgili Hozat, çoook teşekkür ederim. Sizlere beğendirdikçe daha güzel şeyler yapmak istiyorum.

Kirazcığım, savaşı kazandım ama çok işim var çıkıp malzeme alamadım. Fırsat bulur bulmaz alıp, yapacağım bir şeyler. Beğenecek misiniz bakalım? :)

Jineop, çok sağol. :) Bu ağır işlerde yardımcılarım var sağolsunlar. Sizi böyle yorucu işlerde çalıştırmam ;)

Biraz önce çukur kapatıldı, toprak denilemez çünkü dip sırf kum. Önce kum serilip iyice bastırıldı, üzerine güzel toprak serildi. Toprak yerleşene kadar fazla gelir artar diye düşünüyordum ama çıkan toprağın hepsini yeniden serdik, tam geldi. Oldukça nemliydi belki onun için iyice sıkıştırabilmişizdir. Yürüme taşları yeniden yerleştirilip çimler serildi. Çeşme kısmını açıkta bıraktırdım, hazır bu kadar kazılmışken ve bozulmuşken, daha güzel olsun istiyorum. Harcamalarımı da tek tek yazacağım, bakalım kaça çıkaracağım istediğim şeyi?

sabah 16-07-2009 13:35

Geçmiş olsun. Çok önemli zarara, işe yol açmadan atlatmışsınız.

Gene güzel bir köşe yaratacaksınız. Kolay gelsin, merakla bekliyoruz.:rolleyes:

Son eklediğiniz çiçek fotoğrafları da çok güzeldi. Güzel çiçek yetiştirmek ayrı, onları böyle güzel fotoğraflamak ayrı bir yetenek olmalı.

samarra 17-07-2009 10:34

çok güzel bir bahçen var

mormenekşe 17-07-2009 13:12

Sevgili Limon, öncelikle geçmiş olsun pek fazla zarar görmeden sorunu halletmenize sevindim.Her şerde bi hayır vardır derler ya eh size de yeni tasarım uygulamanız için fırsat doğmuş bence.Yıldızlara,kına çiçeklerine,bodur begonvile ve lisinize bayıldım maşallah hepsi çok güzeller.Edineceğim çiçekleri listelediğim sayfam gittikçe uzuyor:)Yıldızlardan nasıl tohum aldığınızı merak ettim öğrenebilirsem gördüğüm bahçelerden en azından rica ederim.Arsızlığı iyice ele aldım nasıl olsa cesaretimi toplayıp istiyorum :)
Yeni projenizi ve maliyetini merakla bekliyorum sevgiyle kalın.

ozgurbilgin 17-07-2009 14:14

Bahçeniz gerçekten çok güzel, emeklerinize sağlık...

limon 18-07-2009 21:32

Sabah, Samara, Ozgurbilgin, çok teşekkür ederim.

Mormenekşe, Yıldızlardan daha önce hiç tohum almadım. Ucuz mevsimliklerden diye pek uğraşmadım aslında. Bir de tohum almam için kuru çiçekleri üzerinde bırakmam gerek. Kurumuş çiçekleri, yaprakları toplamadan duramıyorum, topladıkça daha da coşuyorlar :)
Ama bir kaçını bırakayım, öğrenelim nasıl oluyormuş.

Bahar aylarında o kadar fazla tohumla uğraşıyorum ki, her sene kolay bulunan ucuza satılan mevsimlikleri tohumdan yetiştirmeme kararı alıyorum.

Çeşme başı halen duruyor, önümüzdeki hafta içi aradıklarımı bulabilirsem bir şeyler yapacağım inşallah.

Cumhur Tonba 18-07-2009 23:19

Sayın Limon,
Çiçeklerinizin fotoğrafları adeta kartpostal gibi. Canım sıkıldıkça açıp bakıyorum. Ellerinize sağlık.

limon 19-07-2009 20:10

Sağolun Cumhur Bey.

limon 23-07-2009 21:50

3 Eklenti(ler)
Mayıstaki kadar güzel ve iri olmasalar da tek tük açmaya devam ediyorlar.
Eklenti 94611

Nar ağacım kendisi hakkındaki söylediklerimi duymuş :) Koskoca ağaç topu topu 4 çiçek açmış. Arkamı döndüğümde çiçekler birisini yerde gördüm. Yarın hepsini döker. :) Meyvelerden yana şanssızım.
Eklenti 94612

Bunlar da benim kızlar ;)
Eklenti 94613

Kiraz 24-07-2009 08:57

Mor güzel kızın var ya, sözümü bana bozdurup yeni çiçek aldıracak, nazar değmesin:)

Nardan yana benden şanslısın. Bir bahçeden gelen narım ilk sene çiçek açmadı "yer değişimi " dedim, ikinci sene açmadı "acaba" dedim, bu sene kazıdan dolayı yeri değişmek zorunda kaldı yine çiçek yok. Çok tembel çıktı, boyu beni geçti ama çiçeği yok. 5-6 sene önce meyvesi bile oluyordu.

bennur 24-07-2009 21:37

Mor lisi ne güzel, hangisi güzel değil ki? Çeşme başında yapacaklarınızı merakla bekliyorum. Kolay gelsin:)

limon 25-07-2009 17:36

Kiraz, Bennur hanım teşekkür ederim. Lisinin şimdilik sadece bu tonda olanları açtılar, diğerlerinin de grup halinde açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü onları diktiğim köşedeki Oya Ağacım açmaya başladı, Lisiler de açınca şöyle grup fotoğrafı çekmek istiyorum. :)
Soğanlıların açmasını bekliyordum ama hepsi ayrı zamanlarda açınca zamanlama tutmadı. O köşe bir türlü istediğim gibi şenlenmedi. Lisilerin açmasıyla güzelleşecek inşallah :)

Bu arada fotoğraf paylaşımın dışında yaptıklarımdan da bahsetmek isterim.

Benim Clematisler tamamen duraklama dönemlerindelerdi, hatta yapraklarının bile keyifleri kaçmıştı. Clematislerin dibine bir de "Çan Sarmaşığı" dikmiştim. Çiçeğini çok merak ettiğim için ve Clematislerin de toplarlanmasını istediğimden 2-3 gün önce diplerini hafifçe çapalayıp, kök boğazlarına, sebzelere yaptığımız gibi, gübreli toprak doldurdum. Ayrıca elimdeki potasyum içerikli sıvı gübreyi bir tahtayla delik açarak köküne yakın yere döküp, bolca suladım. Bir yerde dibinin hep nemli kalması gerektiğini okuyunca, her gün veya gün aşırı sulamaya başladım. Bakım bu kadar kısa sürede bile etkisini gösterdi, Clematisler her yaprak sapının dibinden yeni sürgünler vermeye başladı, yeni ufacık tomurcuklar başladı.

Çanda henüz tomurcuk yok ama iki gün içinde o da inanılmaz boy atıp, yan dallar çıkarmaya başladı. Bir çapayla, gübrenin bu kadar çabuk etki göstereceğini beklemiyordum. Hatta gübrelerken Nasrettin Hocanın "Ya tutarsa" sını söylemiştim. Galiba tuttu.. :) Bir de tomurcuklansa...

Kiraz 25-07-2009 18:41

Tebrikler Limon, tuttu:) Clematisler hemen cevap veriyorlar. Çan sarmaşıklarını da yanlış hatırlamıyorsam yaz sonundan sonbahara kadar çiçekleniyorlar. Paketinde ya da başka bir yerde okumuş olabilirim.

limon 25-07-2009 22:40

Çan Sarmaşığı hakkında benim de hep bilinçaltımda bir şeyler kalmış :) İşin enteresanı hepsi de yanlış kalmış ;)

limon 29-07-2009 17:02

5 Eklenti(ler)
Benim kızlar renk renk açmaya başladılar. :)
Eklenti 95501

Yaz başında hazırladığım aranjmanım keyifli günlerini yaşıyor. Yalnız bir daha Aslanağzı kullanmayacağım. Ben Aslanağzını tüm yaz açacak sanıyordum, çiçeklenme süresi kısaymış. Bu İpek Çiçeklerinin cinsleri çok güzelmiş.
Eklenti 95502

Bir kaç gün hava biraz serin gidince Cam Güzellerim pek keyiflendiler. Bugün eve gelirken rasladığım bir evin kapı girişinde, kocaman bir öbek kırmızı, kocaman bir öbek te beyaz renkli Cam Güzellerine de bayıldım. Tam Gölgedelerdi.
Eklenti 95503

Siesta zamanı ;) Karşı köşe, buradan ufak gibi görünüyor ama orada da çok bitki dikili. 20 kök Glayöl, Hüsnüyusuflar, Kına Çiçekleri, 40 kök Lisianthus, Deniz Lavantaları vs...Arkadaki Akvaryumda da Nilüferler var. Çok yapraklandılar ama henüz çiçek yok, bu sene açmaz belki. Oya Ağacım da açmaya başlıyor.
Eklenti 95504

Çiçek kurutuyorum ;)
Eklenti 95505

Kiraz 29-07-2009 19:13

Sevgili Limon, son fotoğrafı çok beğendim:)) Ütü gerekecek mi?

Kızların gerçekten güzel, seneye benim de olur inşallah. Aslanağzını bu sene ilk defa denedim, dediğin gibi çabuk soldu, solanları kesip sulamaya devam ediyorum, tekrar çok güzel çiçekleniyorlar. Şu an üçüncü turdalar, bir dene istersen. Suyu ve güneşi seviyorlar.

Camgüzelleri benim de favorim, neredeyse kışa kadar açıyorlar. En güzel zamanları şimdi başlıyor.

Uzun ve sessiz siestalar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025