agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

almira 29-07-2009 20:11

Sevgili Limon; çiçeklerin hepsi çok güzel maşallah. O kızlarında renkleri harka. Önümüzdeki yıl edineceğim çiçekler arasında ilk sıralara yerleşti. Siz o güzelim ortancaları kurutmak için öyle tepe üstü asıyorsunuz ya bemim içim gidiyor. Biraz konuya pat diye girmiş oldum ama ne yapayım ortanca görünce dayanamıyorum. Gitti güzelim ortanca çeliği diyorum. Aslan ağızlarında çiçekleri geçtikçe budarsanız kendini yeniler yaz sonuna kadar çiçek açar. Budamaktan korkmayın.Benim bodur aslanağızlarım bu yıl üçüncü yaşında. Bazan kışın bile çiçek açtıkları oluyor. Tabi biz Mersin'de yaşıyoruz.

sevim.K 29-07-2009 20:41

Sevgili Limon Merhaba; foruma üye olduğum zaman bir yandan forumu tanımaya çalışıp bir yandan bahçeleri gezerken ilk uğradığım bahçeydi. Sayfalara ara ara baktım gelişmeleri sindirircesine. Bayıldım. Tüm çiçekler güzel, emekleriniz güzel herşeyden önce. Hele sarmaşıklarınız. İnsanı aşık edecek kadar güzel. Emeklerinize sağlık. Sevgiler:)

ciceksever70 29-07-2009 20:51

Sevgili Limon sanirim sizinle doga konusunda benzer zevkleri paylasiyoruz cünkü cok begendim dediginiz resimler ve bölümler genelde benim de cok sevdiklerim oluyor. Ortanca kurutma isini sevdim cok orjinal. Ben kesmeye kiyamadim bahcede duruslari o kadar güzel ve göz doldurucu ki... Iki yil önce esimle celikleri diktigimiz zamani düsündükce nasil bu kadar büyüdüklerine sasiriyorum. Simdi burada saat aksam dokuza geliyor. Cocuklari yatirdim bahcede biraz ot yoldum mola verdim sizin bahcenize ugradim. Önümden siril siril akan suyun sesi geliyor, circir böcekleri sarki söylüyor inanin bahceyle ugrasmaya basladigimdan beri hic bir yere gidesim yok. Hep evde kalayim istiyorum. Sevgiyle kalin...

DefneD. 29-07-2009 21:02

Sevgili limon,
Akşam akşam çok güldüm ''kuruyan'' çiçeklerinize:)

Lisilerinizin maşallahı var. Kırk kökün hepsi bir yerde mi dikili? Eğer öyle ise hepsi çiçeklenince görüntü muhteşem oluyordur.

isolet 29-07-2009 21:52

İnanamyorum ya gezdikçe hayran kalıyorum sizlere. Ne güzel evleriniz ve bahçeleriniz var. Bu arada çiçek kurutmak süper bir olay. Tebrik ederim :D

limon 29-07-2009 21:55

Güzel sözlerinize çook teşekkür ederim.

Çiçeksever, o fotoğrafı espri olsun diye koydum :), ben de kıyamıyorum şimdi çiçeklerini kesmeye. Geçen yıl kendi üzerinde kuruyana kadar bırakmıştım, tamamen kuruyunca, yaz bitiminde uzun saplarıyla kesip direkt vazoya yerleştirmiştim. Tüm kış hiç bir şey olmadan kaldılar. Bu yıl da aynısını yapmayı düşünüyorum. Ama kurutmak için de iyi fikir hani :)
Evden çıkmak istememekte çok haklısınız, cennetten çıkmak ister mi hiç insan? :)

DefneD. 40 fide almıştım. 10 a yakınını saksılara paylaştırmışımdır. 30 fideyi yere ekmişimdir. İçinden bir iki bozulan olmuştur. Ama tek kök, bir kaç dal verdiğinden eksikler pek fark edilmiyorlar.

Kiraz, bunlar ütü istemiyorlar ;)

ciceksever70 29-07-2009 22:13

Garip bir soru olacak ama vazoya hic su koymuyorsunuz herhalde degil mi?

limon 29-07-2009 22:14

Yok, su konulmuyor.

selenn 29-07-2009 22:44

Sevgili Limon, herşey yine çok güzel. Lisianthuslar ne güzel değişik renklerini sergilemişler. Hamaklı fotoğrafı göründüğümde kendimi o hamağa uzanmış gibi hissettim. Bugün çok yorucuydu, hamak keyfi için teşekkürler.

Yaz başında pembe aranjmanınızı fotoğraflamıştınız, ne güzel olmuş adeta coşmuş. Herşey çok güzel ve düzenli. Ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez 29-07-2009 23:58

Sevgili Limon, son turfanda yeni lisilerim oldu, kucak dolusu rengarenk kesme lisilerle beraber geldiler. Umarım tutarlar. Kamil Bey'e ve size çok teşekkür ediyorum.

Vildan Sönmez 30-07-2009 00:04

1 Eklenti(ler)
Eski fotoğraflarınızda geçen yıl kuruttuğunuz ortancaları vazoda görmüştüm, çok da güzeldiler.
Sizin bahçenizde enginar var mıydı ? Eski Datça'da sokak duvarında asılı bu enginar çiçekleri çok hoştular.

limon 30-07-2009 11:56

Bahçemdeki Enginarlarım 4-5 kök oldular. Bu sene 5-6 tane topladım. Seneye çiçeğini çok merak ettiğim için bir tanesini açması için bırakacağım. Çok güzelmiş kurutulmuşu, kurutup asarım ben de :)

Demek kucak dolusu çiçek aldınız ;) Ne kadar sevinmişsinizdir görünce kimbilir.

Benim kızlar da bu sabah 3 değişik ton Pembe açmış. Dün annem aradı (aynı sizin saksı gibi 2 adet te ona hazırlamıştım) bir neşeli bir neşeli, "senin bana verdiğin çiçeklerden kendine de ayırmış mıydın?" dedi. " Evet, çook" dedim :) "Ne renk açtı seninkiler?" (Kendininkinin kesin benimkinden güzel açtığını düşünüyor :)) "Koyu Mor olanı çok güzel" dedim. "Hııı, seninki de mi o renk açtı?" :) (Hava atacaktı ya hafif bozuldu)

"Nasıl güzel bir çiçek bu, bayıldım" diye devam ettik... ;)

Vildan Sönmez 30-07-2009 14:37

Anneniz bu forumu okuyor mu bilmem ama, onun lisisini görünce, a anne senin çiçeğin sanki daha şöyle.... filan deyin bence. Çok mutlu oluyorlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 471329)
. "Hııı, seninki de mi o renk açtı?" :) (Hava atacaktı ya hafif bozuldu)

"Nasıl güzel bir çiçek bu, bayıldım" diye devam ettik... ;)

limon 30-07-2009 15:26

:) Yok foruma girmez. Pc ile pek işi olmaz. Dediğinizi yapacağım. :)

gilan 30-07-2009 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 470844)

Çiçek kurutuyorum ;)
Eklenti 95505

Süper resim olmuş :)

Ben de bu aralar ortanca çiçeklerini kessem mi diye düşünüyordum ama kıyamıyordum. Kurumalarını beklemek gerekmesine sevindim diyebilirim :)

Ne güzel bir çiçek şu ortanca. Benimkinin üzerindeki ilk açan çiçeği sanırım 2 aylık oldu, daha yeni yeni rengi değişiyor. Ve de değişen rengi de güzel. Bir süredir bahçemin gülü oldu kendisi :)

Koyu mor lisiye de bayıldım. Zaten mor çiçek hastalığım var :)

limon 31-07-2009 18:24

1 Eklenti(ler)
Sağol Gilan. Koyu Mor çiçekleri ben de çok seviyorum.

Eklenti 95815
Kafama taktım, bahçeye dikilebilecek, nazlı olmayan, Dev Yapraklı Bitki arayışına başlayacağım.

limon 31-07-2009 18:48

4 Eklenti(ler)
Bir kaç tane buldum galiba.

"ACANTHUS" imiş.
Eklenti 95825

Bu da açık yeşil yapraklısı.
Eklenti 95826

"Gunnera" imiş. Bakmayın böyle durduğuna, altta gerçek boyutunu görüyorsunuz. Çok hoşmuş bu bitki, bahçeyi kaplasa da dikmek isterim. Vildan Hanım, benzerinin veya aynının fotoğrafını çekmişti.
Eklenti 95827

Fazla mı dev ne? Bahçenin ortasına dikerim artık başka bir şey dikmeme gerek kalmaz :) Büyük bahçeleri olanların ilgisini çekebilir. Ödüllü bitkiymiş.
Eklenti 95828

Kiraz 31-07-2009 18:54

Acanthus benim bahçem için de tavsiye edilmişti, gidip alamadım, listedem var. Güneş almayan alanda bile çiçek açması güzel.

limon 31-07-2009 19:09

Kolay mı buluruz?

Kiraz 31-07-2009 19:30

Beykoz fidanlığında varmış ama gitmeden önce telefon etmekte yarar var. Bana yakın diye burayı öğrenmiştim, senin taraflarda olabilir.

Sebahattin Sargın 31-07-2009 19:37

Çok sadık bir bitki türü acanthuslar, okuduğum lisenin bahçesinde vardı her sene kendiliğinden çıkıyordu. Bir kaç kök olduğu zaman güzel bir görüntü oluşturuyorlar bahçenize yakışır bence Sevgili Limon...

Sevgiler ;)

limon 01-08-2009 16:16

Sağol Sebahattin. :) Büyük yapraklı mıydı sizin bahçedekiler?

Kiraz, buralarda bakabilirsem fiyatı vs.. bilgi veririm. Bir de bu bitki yaz kış yapraklıdır inşallah? Glayölün de yapraklarını seviyordum ama şu anda tek bir yaprağı bile kalmadı. Glayölünkinden daha iri yapraklı ve her daim yeşil kalacak bitki arayışındayım, yardımlarınızı bekliyorum. :)

Bir de Yalancı Muz diye bir şey duymuştum. İstanbul'da yaşar mı ki? Onun da yaprakları egzotik görünümlü.

Sebahattin Sargın 01-08-2009 16:23

457. mesajındakilerin aynısı idi Sevgili Limon, kötü bir haberim var kışın yapraklı değiller. İlkbaharda topraktan çıkıp sanırım sonbahar sonuna kadar yapraklı kalıyorlar yalnış hatırlamıyorsam. Ben her daim yeşil kalacak bitki arayışlarına girişeyim sizin için :)

Sevgiler ;)

limon 01-08-2009 16:59

4 Eklenti(ler)
Sağol Sebahattin :)

Internette dolaşırken bir kaç güzel bitkiye rasladım. Bir de gitti gidiyorda satış yapılan tohumlara rasladım ki, hepsine talibim :) Herkesin ilgisini çekecek her türden tohum var. Sukulentten tutun da, acı biberler, saksı marulları, çok değişik Pasiflora lar, Sellukalar, çok yıllık çiçek açan değişik sarmaşık türleri vs....
Adresi; http://dukkanlar.gittigidiyor.com/To...ge_num=1&ord=1

Mavi- Mor çiçekler açan "Echium fastuosum(Pride of Madeira)" ya
Eklenti 96061

Eklenti 96062

Eklenti 96063

Eklenti 96064

limon 01-08-2009 16:59

4 Eklenti(ler)
ve Pembe "PÜSKÜLLÜ PAMPAS ÇİMİ" ne bayıldım. Her ikisinin de tohumu yukardaki yerde satılıyor.
Eklenti 96065

Eklenti 96066

Bu pembe püsküllünün bembeyazı da varmış. İkisi bir arada çok güzel oluyormuş. Sarımtrak olanlarından çok gördüm de bembeyaz olanını hiç görmedim. Aşağıdaki fotoğraftakilere bayıldım.
Eklenti 96068
Eklenti 96067

Maxin yerinin ön tarafındaki yürüme taşlarının bir tarafındaki çimleri tamamen kaldırmayı oraya bitkiler renkli bitkiler dikmeyi planlıyorum. Dünden beri çok fotoğraf inceledim, genelde hoşlandığım uygulamalar, aynı bitki türlerinin yoğun kullanıldığı bahçeler. Bu yüzden, o bölüme karmakarışık bitkiler değil de, tek türün 2-3 değişik rengini kullanabilirim. Arka plandaki bitki boylarının yüksek olması iyi olur, önlerine uygun renk tonlarında daha kısa boylular dikince daha hoş görünürler. Yukardaki püsküllüleri görünce, (zahmetsiz olduklarını da biliyorum çok bahçede kullanılıyor, hatta buradan denize inerken doğada da dolu var.), öyle canlu pembe varsa şayet, bembeyazı da varsa, (gördüklerim hep krem tonundakiler) şahane olur diye düşündüm birden. Ama bunları da yaz sonunda dipten kesmek gerekiyordu galiba? Alttaki yaprakları bıraksak, püsküllerin saplarını kessek olmuyor mu?

isolet 01-08-2009 17:06

Gerçekten çok güzeller. Boylarıda epey var galiba. Çim olduğuna göre bakımıda kolaydır heralde.

Kiraz 01-08-2009 17:36

Limon, afrika zambağı sever misin? Çiçeği bir aylık ama yaprakları sürekli var ve bence güzel duruyor. Güneş seviyor.

Dağınık köşemdeki çok dağınıklığın sebebini araştırırken, küçük yapraklı, otsu bitkileri çok kullandığımı fark etmiştim. Nedeni de bu köşem çok güneş alıyor, dolayısıyla güneşi dayanıklı bitkileri denedim. Önceden yaprak yapılarını dikkate almamıştım ama güneş isteyen bitkilerin çoğu (hepsi değil) minik inik yapraklı bitkilerdi. Seneye araya iri yapraklı bir kaç bitki dikeceğim ama alan çok dar, seçimim şansım azalıyor.

Gölge alana toplamak istediğim bitkilerin çoğu da büyük yapraklı, böyle oması da çok doğal. Rubarb bitkisi denemek istediklerimden birisi ama henüz tohum bulamadım. Galla, hosta ve senin yukarıda verdiğin ayıpençesi (acanthus) listemde var. Rubarb konusunda emin olmamakla beraber kışın da yapraklı hatırlıyorum.

limon 01-08-2009 19:38

Kiraz, benim bildiğim Afrika Menekşesi, şu evlerde cam önünde yetişen. Sen başka bir şeyden bahsediyorsun muhakkak ama ben bilemedim.

Adalet Yağcı 01-08-2009 20:42

Sevgili Limon, yine atağa geçmişsiniz, acanthus ile de sayenizde tanışmış olduk, ne kadar güzel bir şeymiş, muhteşem görünüyor, bahçenize çok yakışacağından eminim.
Hani bir yer tesbit edebilirsem ben de bir köşeye dikmek isterdim.

Mavi maderyalar da süper, gene aklımı karıştırdınız :)
Heucheralardan vaz mı geçtik? Sevgili Eylems bu konuda bir araştırma yapacaktı.

Sizi yakın takibe alıyorum, fikir çalmanın çok fazla cezası yoktur değil mi :)

ciceksever70 01-08-2009 21:30

Sevgili Limon pampas grass gercekten kisin da bozulmadan kaliyor ve oldukca büyüyor. Lupin ektiniz mi, onlarin da yapraklari kis boyunca yesil kaliyor. Benimkiler uzun zaman cicekli kaldilar simdi ikinci parti ciceklerini aciyorlar. Kestikce altta yeni yapraklar ve cicekler geliyor. Mavi madeiraya ben de bayildim. Sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025