![]() |
Sevgili Limon,
konuya ilginç bir açıdan yaklaşmışsınız :) O zaman siz bizim gezilere davetlisiniz, biz de sizin bahçeye çay içmeye (kendimize davet çıkarttık!!)... |
Sevgili Limon harika bir bahçe yapmışsın.Ellerine sağlık.Bende aynı dertten muzdaribim,4 tane köpeğim ve 7 tane (sürekli çoğalıyorlar) yabani kedim var.En büyük sorunum istediğim zaman, istediğim yere çekip gidememek.Ama onların sevgisi bana yetiyor galiba.
|
merhaba limon,bahçeniz hayallerimin gerçeğe yansıması gibi olmuş çok imrendim doğrusu tebrik ederim.sağlıkla keyfini çıkarmanızı dilerim
|
sevgili limon,
Gerçekten bahçeniz çok güzel olmuş.Ellerinize,emeğinize sağlık..çay daveti fikri de çok sıcak gerçekten ama dediğiniz gibi bu mevsimde bahçede oturmanın pek keyfi çıkmaz.Ama istanbuldaki arkadaşlar bahardaki davet fırsatını kaçırmasınlar bence.. :) |
( Limon hanımla yanlış anlaşılmadan dolayı aramızın bozuk olmasından korkuyorum)
Bu nedenle; konuya giriyorum içim giderek bakıyorum, yorumları okuyorum ve çıkıyorum malesef. :( Ama daha fazla dayanamayacağım. Limon hanım bahçeniz maşallah. Sağlıklı günlerde keyfini çıkarın inşallah... |
Teşekkür ederim Limon hanım. En yakın zamanda tanışmak üzere öyleyse :)
|
Tebrik ediyorum sevgili limon.Ben oy kullanma zamanını kaçırmışım, ama oum zaten sana idi. Bütün arkadaşların bahçeleri çok güzel; ama senin bahçen hepimizin rüyası.
|
Sevgili Limon, bende bu bölümü geç farkedenlerdenim ama inanın her seferinde bahçeden görüntülere ve sizin onlara gerçekten çok zaman ayırmanıza hep gıpta ediyordum. Tebrik ediyorum. Bence de bu başarı sizin olmalıydı ve olmuşta. Bütün arkadaşlarda benim gözümde çok başarılılar inanınki. Bu güzellikleri yine burada birlikte paylaşmaya devam edeceğiz.
|
Sn. Limon,
Öncelikle sizi tebrik ederim. Seçmek gerçekten çoook zordu!. Bahçenizin bundan sonraki gelişim evrelerini görmek isterim. Şahsım adına bir hayalimi gerçekleştiriyorsunuz, başarılar dilerim. Bahçenizde mutluluk ile yaşayınız. |
Sevgili Limon, bahçe oylamasına katıldım ama buraya yazacak vaktim olmamıştı, sonra da unuttum :rolleyes:
Muhteşem bahçenizi gezmek çok büyük bir keyif, sizin pergolenize sardırdığınız sarılıcılarınızın ve de ortancalarınızın en büyük hayranlarından biriyim. Clematisleri ilk defa sizlerle tanıdım, aklımı başımdan aldınız, nereye sipariş vereceğimi şaşırdım, şu anda sekiz adet clematis dikmiş durumdayım , dilerim baharda hepsi de merhaba der. Alıntı:
Sevgili Güler hanım dan ve sizden öğreneceğimiz çok şey var. Bahçe haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Sevgiler. |
400 m2 lik bir yeri uçsuz bucaksız bir orman gibi göstermek sihirbazlık gibi bir iş. Ben bahçenizi bahçe yarışmasında izlemiştim. Hayalimde ucu büyük bir ormana **** göle, nehire açılan ve bahçe alanını büyütülmeye müsait bir pozisyonda olacağını kurgulamıştım. Siz dar alanda kısa paslaşmalar yaparak harikalar yaratmışsınız.
İki üç günden beri Ramses romanını okuyorum. Kitapda geçen bir konu aklıma geldi. Firavun ramses yönetimi eline aldığında bahçevan ı Tarım Bakanı yapıyor. İtiraz edenlerede işini severek yaptığını gördüğünü anlatıyor. Düşünüyorum. Birde elinizin altında İstanbul'da 3-4 dönüm yeriniz olsa. Orası İstanbul'un saklı cennetlerinden birisi olurdu herhalde. Bu satırları en samimi duygularımla yazdım. Saygılarımla. |
Alıntı:
Cumhur Bey, bahçe duvarla çevrili, arkada 300-400 metre ileride nehir denilemez ama ince bir dere akıyor, derenin arkası da çam ormanı. Bahçeyi büyütemem ama arazideki boş bulduğum yerlere de bir şeyler ekmeye veya dikmeye çabalıyorum :) Sağolun... |
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
Dün lodos sayesinde balkonumdaki pek çok çiçeğim zarar gördü. Uçanlar, kırılanlar, perişan olanlar..... :(
Aklıma Limon'un Bahçesi geldi. Acaba lodostan etkilendimi diye merak ettim. :confused: Hani birkeresinde eşinin "Bahçen" dediği anlatımı aklıma geldi. Umarım herşey yolundadır. |
Bahar geldi, benim de keyfim yerine geldi. Ufak ufak hazırlıklara başlıyorum. Hepsini birden toplayamasam da yabani otları sökmeye başladım. Bahçe toprağı oldukça ıslak olduğundan çimleri biçemedim. Biraz kuruyunca çimleri biçip, gübreleyeceğim.
Dün Ortancaları gübreledim, hafifçe çapalayıp gübrenin toprağa karışmasını sağladım. Yapraklanmaya başladılar. Aynı işlemi Güller için de yaptım. Güllerden tomurcuklananlar bile var. Sardunyaları dipten budayıp gübreledim. Sakızlardan keyifli olanları budamadım, keyifsiz olanları kontrollü budadım. Sakızların upuzun uzamasını seviyorum bu yüzden fazla budamıyorum. Yapı Marketlerden, ordan burdan aldığım çiçek tohumlarını ektim. Bazılarını direkt toprağa, bazılarını saksılara... (Hangisini nereye ektiğimi unuttum bile) Latin Çiçeği nin sarmaşık türünden almıştım, 3 metre boylanıyormuş. İki gün önce ekmiştim, bugün baktım çimlenmeye başlamışlar bile. (Eğer çıkanlar ot değilse) Akvaryum için Nilüfer bulup dikmem gerekiyor. Belki Yapı Marketlere gelir diye bekliyorum. Bu arada araştırmalarım devam ediyor. İri ve uzun süreli çiçek açan türler arıyorum. Snowmann77 den aldığım kokulu Clematis Armandii yi kendi saksısında tuttum ama biraz gübre takviyesi yaptım. Her yerinden yeni filizler fışkırıyor. Çok keyifli. Nereye dikeceğimi gözüme kestirdim, yarın fırsat bulursam daimi yerine geçireceğim. Pergolanın bir ayağında Yasemin bir ayağında Clematis olacak. Kokuları karışacak :) Ben de aralarına sandalyemi çekip oturacağım. (İnşallah) ;) |
Sağlıkla ve keyifle otur arkadaşım:)
|
Sevgili Limon, özendirdiniz beni :)
Bu sene benim de bahçemde bol bol Clematislerim olacak inşallah. Armandii lerin kokulu olduğunu bilmiyordum, bir tane armandiim var buna çok sevindim. Clematislerden çelik almak için çok mu erken, yeni sürgünler sanki hemen tutacaklarmış gibi geliyor bana, Phallerin keikilerine benziyorlar. Çimler bahçelerin en gözde süsleri, benim bahçem küçük olduğu için çim ekmiyorum, su sorunum da var. Bahçenizde güzel kokular içinde otururken tüm yorgunluklarınızı unutacağınızdan eminim. Kolay gelsin. |
Clematis Armandii yle ilgili bilgim yok aslında. Snowman ın açtığı başlıkta çok çiçek açtığını ve kokulu olduğunu okuyunca bahçemde olsun istedim. Ben Clematis ten nasıl çelik alacağımı kestiremiyorum aslına bakarsan. O kadar ince ve kırılgan dalları var ki kıyamıyorum. Gerçi geçen sene bir iki denemem olmuştu ama başarılı olamamıştım. Hangi mevsim uygundur hiç bilmiyorum.
|
İşte bu sevgili Limon. Bu hafta Bauhauseda 6 TL 'YE Clematisler vardı.Mor ve siklamen rengi. Dallarında sürgünler vermeye başlamış. Ama öyle bakımsız,öyle zayıf, öyle karmakarışıktı ki. Bazı yerlerinde kırılmış. Kurtaramam diye almadım.
Şimdi siz böyle deyince, keşke alsamıydım acaba ? Alıntı:
|
Keşke alsaydınız Vildan Hanım. Benim ilk Clematis serüvenim de Bauhause dan aldığım iki karış boylu, çelimsiz mi çelimsiz, üzerinde bir iki yaprak olan bir çalıyla başlamıştı. :) Oradaki bu işlere meraklı olan bir müşteri, bana bu sarmaşığı bir sene önce alıp diktiğinde ne kadar güzelleştiğini, çok yıllık olduğunu, muhakkak almam gerektiğini anlatınca, alıp denemeye karar vermiştim. İyiki dinlemişim. Şimdi o çelimsiz bitki ilk diktiğim olduğundan diğer Clematislerin içinde en uzun boylusu. Özellikle Koyu Mor renkli olanı tavsiye ederim. Çok can alıcı bir rengi var, çiçek çapı da çok büyük.
|
Sevgili Limon
Bu siteye girer girmez ilk olarak sizin bahçenizin resimlerine bakmıştım.Gerçekten çok güzel,huzurlu ve çok düzenli sizi tebrik ederim. Bu arada unutmadan yazlığımızın bahçesindeki sedir tamamen sizde alıntıdır. Sevgiyle kalın!... |
Yapı Marketten aldığım pembe ve beyaz renkli Glayöl soğanlarını ektim. 2 adet beyaz , 2 adet Gülkurusu Canna soğanlarını da ektim. Akvaryumun camını kapaması için mavi sabah sefası sarmaşığı tohumları ektim. Onların önüne uzun boylu Delfinyum ları, onların önüne de Canna larla Glayöllleri ektim. Bu arada en önde kayaların arasında Kaya Tereleri var. Onların aralarına da bodur boylu küçük çiçekli Bahar Yıldızı Çiçeği tohumlarını ektim. Eğer umduğum gibi hepsi yeşerip açarlarsa o köşe çiçeklerle dolu bir köşe olacak.
Fidanlığa 3 renk Nilüfer geldiğini öğrendim. Fırsat bulur bulmaz 3 renginden de alıp dikmek istiyorum. |
Sevgili Limon
Bahçenizin bu yaz' ki halini inanın çok merak ediyorum.Olağanüstü resimleriyle görmek isterim.Resim çekebilmek gerçekten çok önemli,sizin çektiğiniz resimler bence konuşuyor, işte bu yüzden olağanüstü diyorum. Sedir'le alakalı bütün çalışmalarımı yaptım gerçekten çok nefis oldu.İnşallah bahçemdeki çiçeklerim en kısa zamanda büyürler!... Bahçemin güzeliğini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. |
Sevgili Limon
Gerçekten bahçenize bayıldım çok enfes görünüyor. Ben Yurtdışından geldiğim için ordaki bahçelere benzettim. Bakımı düzeni atmosferi harika bende bahçemi yakında bu şekille getireceğim ama sanırım bilginizden faydalanmalıyım:)
Tekrar ellerinize sağlık böyle bir ortamın fotograflayıp bizimle paylaştığınız için. |
Sn. Limon bahçeniz harika.. kıskanmamak elde değil..
benim bahçem yok ne yazık ki.. apartmanda oturuyorum ama çok geniş bir balkonum var. şimdi sayenizde balkonumu hangi çiçeklerle süsleyebilirim diye düşünüyorum. (biraz yardım da fena olmaz hani ;) ) salonumda çiçeğim çok ama balkonumu hiç düşünmedim kış boyunca.. zaten bu eve de yeni taşındım sayılır 6 ay önce.. inşallah benimde müstakil ev isteğim var.. eğer kendi dairemi iyi fiata satarsam gözüme kestirdiğim 2 katlı müstakil ev bile var. :rolleyes: önünde çok büyük bir erik ağacı var.. biraz evi kapatıyor ama bir çaresini buluruz elbet değil mi?.. |
Tek kelime ile BAYILDIM Sn.Limon...Emeklerinizle nasıl güzel bir bahçe yaratmışsınız.Çok çok güzel Maşallah..
|
Sevgili limon, elinize sağlık başka ne desem bilemiyorum :)
Yasemin, ortancalar ve sardunyalar müthiş. Ve de bahçeniz o kadar bakımlı görünüyor ki, zevkle çok emek harcadığınız belli oluyor. Özellikle çimin bitip çiçeklerin başladığı sınırlarda boşluklar olmaması çok hoşuma gitti. Bu noktaların böyle görünmesi çok özen gerektiriyor. Umarım heucheralar da çok yakışacak buraya :) |
Çok teşekkür ederim. Boşlukları kapamak için bir kaç küçük hile yapıyorum bazen. :)
Mesela Kasımpatılar boylandığında önden bakınca toprak görünüyorsa veya Kasımpatıların iç dalları görünüyorsa, hemen bir kaç tane ufak boylarından alıp önlerine dikiyorum. Veya aralarına dışardan bakınca farkedilmeyecek çubuklar yerleştirip, klipslerle tutturup istediğim formu vermeye çalışıyorum. Ortancalarda da çiçekler çok büyük açıp taşıyamayınca aynı işlemi yapıyorum. Sırlar da tek tek dökülüyor yani :) Ayrıca çimlerde görünür yerlerde kellik olunca hemen ordaki toprağı hafifçe kaldırıp, ağaçların arka tarafındaki çimlerden halı gibi söküp yama yapıyorum. :) Kellik büyük olunca baharı beklemekten başka çare kalmıyor tabii. |
Bahçeniz çok şık arkadaşım. herseferinde bahçenizi bende sizinle beraber geziyorum.ve keyf alıyorum. ellerinize sağlık.güle güle zevkini sürün...
|
Siz bende koyu mor clematis var diyince resimlerinize bir bakayım dedim ve derken fotoğraflarınız arasında kayboldum :) Meğer bu başlığın altına koyduklarınız bahçenizin ufak bir kısmıymış. Pek çok farklı farklı köşe yapmışsınız sanırım, ve çok güzel olmuşlar.
Kasımpatılar harika. (Siz de mi Galatasaraylısınız yoksa :) Bu arada bir de Oya Ağacı'nın adını öğrenmiş oldum sayenizde. Bende de var, adını bilmediğimiz için annem Çiçek Ağacı adını takmıştı. (Gerçi sanırım kışı atlatamadı.) Ve de mor clematisiniz de çok güzel. Daha geriden çekilmiş bir resmi de var mı? Şöyle bol çiçekli bir halini görsem :) Ve de nerden almıştınız bu kadar çok çeşit clematisi? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025