![]() |
Gene çok güzel fotoğraflar eklemişsiniz, keyifle baktım.
Çiçekleri kurutmak için sapından bağlayıp ters asmak gerekmez mi? Büyük yapraklı bitkiler yetiştirmek konusunda iklim açısından siz bizden şanslısınız. Ankara'da zor. Püsküllere ben de bayılıyorum. Dikerken yerlerini iyi belirlemek, kendini gösterebilir biçimde dikmek gerekiyor ki seyirlik olabilsin. Gerçi bazı düzenlemelerde önlerine daha alçak bitkilerin dikildiğini, püsküllerin üstten göründüğünü de gördüm. Heucheraları bekliyoruz, değil mi? Birileri sesimizi duyacak. Gelecek yıl bahçelerimizde heuchera olacağından eminim. :rolleyes: |
Sevgili limon bahçeniz muhteşem. Bahçenizin resimlerine bakarken bir çok fikir ediniyorum, a bak bu ne güzel olmuş diye. Kızmayın sizden kopya çekiyorum.
|
Deniz lavantaları güzel görünüyor, bahçedeki hallerinden de memnun kaldın mı? Her ne kadar çeşit azaltacağım diyorsam da buna kendim de zor inanıyorum, bahçedeki halleri güzelse seneye deneyebilirim.
Üçüzler ise daha yeni başlıyor, bahçendeki bir çok çiçek seni terk ettiğinde o pırıl pırıl kalacak. Bir araya getirmekle iyi yapmışsın, o zaman kendini gösteriyor. |
Güler Hanım, Sabah, İlknur Hanım, Kirazcığım çok teşekkür ederim güzel sözlerinize ve yardımlarınıza. Sabah, Heuchera konusunda sana kesinlikle katılıyorum, bu sonbahar yapı marketlerde bulacağız diye düşünüyorum. (inşallah ;) )
Çiçekleri kurutmak için sapından asmanın amacı çiçeklerin dik durması, diğer şekilde çiçekler ağır gelip boyunlarını büküyorlar. Ama bu Lavantalarda durum farklı çünkü çiçekler zaten bitkinin üzerinde kupkurular, tıpkı gramafon kağıdı gibi. Çiçeğin sapı da oldukça güçlü olduğu için ters asılmasa da olur. Ama önceki denememde çiçekler tam kurumadan koparmıştım ve kurudukça ufak çiçekler dökülmüştü. Kiraz, Deniz Lavantasını ben sadece kurusunu kullanmak amacıyla ekmiştim. Çiçekleri ufacık, çok sık bir şekilde yanyana dikilince güzel duruyor ama öyle çok ta muhteşem diyemeyeceğim. Ben seneye ekmeyeceğim. İlknur Hanım, hiç kızar mıyım? Bahçelerimizi açmamızın sebebi bu. Ben de her gördüğüm bahçeden bir fikir alıyorum. Sabah, pembe ve bemyaz püskülleri sütleğen fotoğrafında görülen kısma, internetten yüklediğim fotoğraftaki gibi sıralı dikmek istiyorum. Püsküllerin önüne de yine çok yıllık 80-90 cmlik bitkilerden dikmek istiyorum, onların önüne de 15-20 cmlik çok yıllık çiçek açan yer örtücülerden. Yani her mevsim söküp dikmekle uğraşmayacağım bitkilerden bir köşe oluşturmak istiyorum. Güler Hanım'ın kitaplarında örnek uygulamalar görmüştüm. Bir de veranda da oturduğumda tam karşımda gördüğüm bölüme hareket getirmek istiyorum. (Seneye kaldı tabii bunlar) Tabii durumun maddi tarafı durup düşünmemizi gerektiriyor :) |
Sarı güzel, gerçekten pek güzelmiş. Nazar değmesin.
Güzel ve de estetik olmayan bir oluşuma bahçenizde rastlamak mümkün değil, biliyorum. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler... |
Teşekkür ederim maki01. Kolay da bir bitki gibi "Sarı Güzel". Kışı bir atlatsın bakalım akıbeti ne olacak? :)
|
Sevgili Limon, şu fotoğraflarınıza deli oluyorum artık, inanılmaz güzel kadrajlamanız var, netlik, ışık, kompozisyon 10*10.
Hangi makinayı kullanıyorsunuz merak ettim, makro çekimlere hastayım biliyorsunuz. Ama, Sarı güzelinize de hasta oldum, nedir aslı bu çiçeğin, nereden arayıp buluruz bu güzelliği? Akşam sefalarınız pek keyifliler maşallah, şımarmışlar iyice. |
Sevgili limon, bahçeni yeni keşfettim, site büyük ben yeni olunca, biraz geç kalmışım bu güzellikleri görmek için.
Tek kelime ile bayıldım. İtiraf edeyim biraz da kıskandım. Şaka bir yana ellerine sağlık arkadaşım. Her köşesi özenli, emeğinin karşılığını da veriyor kızların. Eh artık bir çaya kahveye gelmek şart oldu yaz bitmeden. Bu güzellikleri ve tecrubelerini paylaştığın için teşekkür ederim sana. sevgiyle kal. |
Sizin bu ''Sarı Güzel'' gerçekten çok güzel. Başka adı var mıdır? Tohumdan mı yetiştirdiniz?
|
Alıntı:
|
Güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.
"Sarı Güzel" Kantaron değil. Kantaronum da var ama onun çiçekleri yok şu anda. Bazı dalları kuruyunca onu da yere geçirdim, yeni sürgünler veriyor şimdi. "Sarı Güzel" in adını Jineop yazmıştı ama aramam gerek. (yarın bakarım) Baharda Tarabya'daki bir çiçekçiden almıştım. Askılı saksıdaydı, Ferda Hanım arsız olduğunu söyleyince, saksıda da eski keyfi kaçmaya başlayınca yere geçirdim. Yerini sevip bol tomurcuklandı. Tohum değil de galiba dalından kolay tutuyordu. Deneyeyim yarın. Adalet Hanım, fotoğraf makinam "Canon Eos 400D Digital Rebel XTi " Lens eksiklerim var, alabilirsem daha net makrolar çekebileceğim. Yalnız bu modelin LCD ekranı olmadığından, tek gözle bakmak zor geldi bana başta. (Powershot ta alışmıştım rahata) Sonra çıkan modellerde LCD ekran var. Kardeşim Nikon almış, sanki daha kolay gibi geldi bana. |
Günaydın limon, kabalığım için beni bağışla. Sana sorulmuş bir soruya cevap vermemeliydim. Mazeretim yok. Tekrar özür dilerim. Sevgilerimle.:o
|
Yok canım, tabii ki cevap verebilirsin. Özre hiç gerek yok. Hepimiz yanlış hatırlayabiliyoruz. Sarı Kantaronu da, Sarı Güzeli de yeni tanıdım ben de. :)
|
Sevgili limon, mor açmış çiçekleri görünce öyle rahatladım ki. Mor çok mutlu ediyor beni, elinize sabrınıza sağlık. Mor lisianthusa bayıldım. (İnşallah benim de olur.)
|
Teşekkür ederim. Gelecek bahara sahip olursunuz inşallah.
|
Fotoğrafların kalitesi hakkında bir şey söylemiyorum zaten ;)
Bir makrocu olarak hayran hayran bakıyorum sadece onu söyleyeyim :) Bahçeniz ise çok renkli, içimden bunu demek geldi. Çok canlı ve güzeller, tabi bunlar sizin emeklerinizin sonucunda ortaya çıkan güzellikler... Sevgiler ;) |
Sevgili Limon,
Arama:)Lysimachia procumbens adı. Bu arada mor sardunyaya bayıldım. |
Sağol Sebahattin, işte bunun için uğraşıyorum, renkli, neşeli olsun diye. :)
Jineop, sağol. Sardunya da morları kıskandı galiba, pembeden mora doğru yönelme var renginde. :) Bu sıralar Sakızlarımın hepsi pek keyifliler, hava bahar havası gibi ya ondan herhalde. |
Sevgili limon, bahçende neden bir limon yok?
|
On puanlık bir soru :)
|
O kadar da kolay yetisiyor ki... Ben gecen kis saksiya ektigim limon cekirdegini buranin soguk iklimine ragmen yasatmayi basardim.
|
Güler Hanım, hep kafamda alacağım diyorum ama hep te unutuyorum. Galiba soğuğa toleranslı türleri de varmış. Kabak saran, hastalıklı Oya Ağacımın yerine Nar dikecektim ama korunaklı ve bol güneş yer orası, Limon dikeyim en iyisi. İyi ki hatırlattınız. :)
|
5 Eklenti(ler)
Bir kaç yerde avize yapılacak büyüklükteki "Süs Kabağı" ndan bahsetmiştim. Bugün fotoğrafladım.
İlk fidesi çıktığından o kadar masum görünüyordu ki, kim bilebilirdi ki neredeyse tüm bahçeyi kaplayacak ;) Bu arada o bölgeye ne ekip diksem coşuyor, Akşam Sefalarının boyu da neredeyse 2 metreye yaklaşıyor. Eklenti 101699 Eklenti 101700 İşte avizelik kabak dediğim budur. Her gün daha da büyüyor. Daha ne kadar olacak çok merak ediyorum. Ağırlığı 3-4 kg arasındadır tahminen. Eklenti 101701 Bunun tohumunu da diğer bir tarafa ekmişim. Bu tohumları muhakkak değişik diye göz önüne ekmişim ama bir de hatırlasam.. :) Bitkiyi önce yere bırakmıştım, uradaki çimleri biçmemeyi göze aldım. Fakat baktım yere feci kök salıp yapışıyor ve kabaklar asma Kabak türü, bu yöntemi buldum. Bu Bambunun uzunluğu 4-5 metre arasında. Önce toprağa saplayıp havaya dikecektim, sonra diğer Kabak gibi çok ağır olursa taşıyamaz diye yatay yerleştirdim. Çok çiçek açıyor ama şimdilik Kabak yok üzerinde. (Ya da ben göremedim) Eklenti 101702 İri süs kabağının kolları dur durak bilmeden uzuyor uzuyor... Bahçeden taşacak yakında. :) Eklenti 101703 |
Sevgili Limon, o kabakları bahçenin her yerinde avize olarak görmek çok güzel olacak.
Bende de bir tane süs kabağı var, aklımı çeldiniz, içini oyup avize yapayım bari. Deniz lavantalarından kurutabildiniz mi? |
5 Eklenti(ler)
Gala yaz başı çiçeklendikten sonra tamamen yapraksız kalmıştı. Şu sıralar dev gibi yapraklar çıkarıyor. Tam istediğim gibi iri yapraklı bitkim oldu :) (Koyu yeşil sayesinde) Soldan ucu görünen de yaz başı cılız bir dal halinde aldığım "Ful" Jineop'un bahçesine diktiğini görünce ben de diktim. Baktım sevdi yerini, dallanıp yapraklandı, yeni sürgünler çıkarıyor.
Eklenti 101709 Bunlar da Jineop'tan gelenler. Bahçem tam bir "Ağaçlar.net" bahçesi oldu. Her köşede biriniz varsınız ;) Jineop, soğanlıların üçü de tuttu görünüyorlar. Tekrar teşekkür ederim. :) "Canna" lar 2 kök, 3-4 kök te benim soğanlar yeşermeye başladılar. En sevdiğim bitkilerdendii bir tane isterken bir sürü oldu. :) Eklenti 101710 "Ayı Pençesi" Eklenti 101711 Melisam henüz kokusunu göstermedi ama o kadar çok tomurcuklandı ki akşama sabaha kaplar yer yanı kokusu. Geçen yıl yetiştirmediğim için çok özlediğim bitkilerimden. (diğeri Cam Güzelleriydi) Eklenti 101712 Bunlar da son Lisiler, sanırım kapanışı bunlar yapacak. :) Üçü bir yerde. ;) Nasıl ayakta durduklarına gelince gizli saklı arkaya bir Bambu sapladım, hepsini tek tek ona bağladım. Ebruli olanlar aynı Laleye benziyorlar, diğerleri de Güle. Bence Türkçe ismi tam yerinde olmuş, "LALEGÜL" Eklenti 101713 |
Adalet hanım, Deniz Lavantalarından çok az kuruttum ama dökülüyor çiçekleri. Çok bayılmadım açıkçası. Seneye yetiştirmeyeceğim. :) (sevenler kızmasın sakın)
|
Sevgili Limon,
Muhteşem bir bahçeniz var bu kadar uyum,zerafet ... Maşallah.Eğer isterseniz sosyete sarımsağı,çoban değneği,passiflora edulis ve pembe şakayıktan da kök ya da fide ayırabilirim.Sevgiyle kalın. |
Sevgili Limon 528 nolu mesajda 3. fotoğraf ayı pençesine benziyor. Yanılıyor muyum acaba?
|
Jineop, teşekkür ederim. Çoban Değneği almak istediğim sarmaşıklardandı, isterim. Passiflora'nın koyu pembesinden almak istiyorum bulursam. (morlu beyazlısını pek sevmiyorum) Şakayık, katmerliyse isterim.
Buldu da bunuyor diyecekler ama :) , seçerek ve düşündüğüm yerlere dikmek istiyorum. Gelişigüzel doldurmak istemiyorum. (Bu da benim takıntım olsun) :) |
Sevgili limon bahceniz çok güzel harika diyeçek söz bulamıyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025