agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

limon 08-09-2009 11:57

Vildan Hanım, O Jineop'tan geldi. Ne olduğunu yazmıştı ama ben hem mesajı silmişim hem de unutmuşum.

jineop 08-09-2009 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 493718)
Sevgili Limon 528 nolu mesajda 3. fotoğraf ayı pençesine benziyor. Yanılıyor muyum acaba?

Sevgili Vildan Hanım,
Yanılmanız mümkün mü?Evet ayı pençesi.
Sevgili Limon,
4tane sakayığım var 2 tanesi katmerli kırmızı ve pembe ama onlar henüz bölünecek kadar büyümediler.Diğer ikisi aynı ama henüz açmadıkları için yorum yok.Pembe-kırmızı passiflora tohum denemesi ben de yapmak istiyorum. Çoban değneğinin tutan çeliğinin birini ayırdım size...

trida 08-09-2009 15:41

sevgili limon,

her köşesinde nasıl bir emek verildiği belli olan çok güzel bir bahçeye sahipsiniz.

Dilerim huzur ve sağlık içinde uzun seneler keyfini çıkarırsınız.

Bu günlerde televizyonda dönen bir reklam filmi var. Dr.Oetker'in belki seyretmişsinizdir, "babannem mi geldi? sloganıyla-supangle " her gördüğümde sizin bahçeniz canlanıyor gözümde sizin verandanıza çok benzetiyorum.

O kadar güzel paylaşımlara şahit oluyorum ki sitede hepiniz harikasınız.

İnşallah bayramdan sonra bende bahçemizin fotoğraflarını paylaşmaya başlayacağım. Bahçe sıfırdan düzenleneceği için siz ağaçlar.net üyelerinin tecrübeleriyle beni yönlendireceğini ümit ediyorum.
Böylelikle önümüzdeki yaz güzel bir bahçeye sahip olma yolunda ilk adımları atmış olacağım.

Sevgilerimle.

limon 08-09-2009 17:08

Sevim Hanım, çok teşekkür ederim.

Trida, güzel dilekleriniz için çoook teşekkür ederim. Reklamı biliyorum ama hiç dikkat etmemiştim, dikkatle seyredeceğim :) Bahçeniz için elimizden gelen yardımda bulunuruz hep beraber.

Kiraz 08-09-2009 17:24

Sevgili Limon, kabaklar bahsettiğin gibi çok güzelmiş ama benim gönderdiğim tohumlardan olmadığı kesin. Lalegüllere ise bakmaya kıyamıyorum, hemen başka fotoğrafa atlıyorum, zamanını nasıl kaçırmışım diye hayıflanıyorum:)

Galanın yaprakları çok güzelmiş, ben üç sene önce zar zor buldum o da küçük yapraklı cins çıktı, seneye tekrar arayacağım.

Bahçenin keyfini çıkar arkadaşım.

imgelem 08-09-2009 17:53

Sevgili Limon kabaklar harika tam kuş evi yapılacak gibi.Benimkiler minik çıktı.O nedenle imrenerek izledim senin dev kabağı...
Ayrıca lisilerin de muhteşem.Çok kısa sürelerle siteye girip hemen kaçtığım için yazamıyordum ama bahçen ilk baktıklarım arasında.Eline sağlık:)

limon 09-09-2009 17:12

Çok teşekkür ederim.

Kiraz, yağmurla beraber o kabak neredeyse 2 katına çıktı, diğer küçük olan onun büyüklüğüne geldi.Yere değdi değecek artık bitki taşıyamıyor. Berdurayın gösterdiği gibi, fileye geçirip, asmam gerekecek sanırım.

KAR-DELEN 10-09-2009 13:03

Harika bir bahçeniz var tıpkı masallardaki gibi

ozbey 10-09-2009 22:01

sevgili limon,
bahçeniz ve her bir çiçeğiniz ayrı güzellikte.minicik birer fide olarak diktiğimiz her çiçek ve ağacımız için, tuttumu? yeni yaprak verdi mi? açan ilk çiçeklerinde duyulan heyecanlar...
bahçenizi dolaşırken ne çok emeğiniz var..ne çok da heyecanlar saklı, diye düşündüm.
elinize sağlık.

limon 11-09-2009 12:41

2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Kardelen, Ozbey. En çok emek ilk başta veriliyor, yerlerine alışıp geliştiklerinde rutin bakımla keyifleri yerinde oluyor. Rutin bakım kısmı kolay...

Acem Boruları ağaçların arkasında kalmıştı, hiç göremiyordum çiçeklerini, Bir tanesi ağacı aşıp bana doğru açınca hoşuma gitti, bırakmaya karar verdim. Bir ağacı Ona feda edebilirim. Yeşil ağırlıklı bahçeme renk kattı. :)
Eklenti 102106

Acı bşberleri ipe astım, güneş te yok ama bakalım kızaracaklar mı bu şekilde? Kıyıya köşeye bir şeyler asmak hoşuma gidiyor. :) Yakında süs biberlerinden avize yaparsam şaşmayın.
Eklenti 102107

limon 14-09-2009 16:08

1 Eklenti(ler)
10 gün kadar yokum, tatile gidiyoruz. Bol bol güzel fotoğraflar çekeceğim inşallah.

Şimdiden Kadir Gecenizi ve Bayramınızı kutlar, sağlıklı, neşeli, huzurlu, sevdiklerinizin yanıbaşında, nice bayramlar dilerim.

Bu nazlı güzelim de sizlere bayram hediyem olsun. :)
Eklenti 102778
Çan Sarmaşığı (Campanula Cobaea)

omar 14-09-2009 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 497118)
Şimdiden Kadir Gecenizi ve Bayramınızı kutlar, sağlıklı, neşeli, huzurlu, sevdiklerinizin yanıbaşında, nice bayramlar dilerim.

Aynı dileklerle, sizin de bayramınız kutlu olsun.

Vildan Sönmez 17-09-2009 21:12

Sevgili Limon eğer yola çıkmdıysan, çan sarmaşığının son durumunun fotoğrafları varsa görmek isterim.
Ben bu akşam yine merdivene tırmandım, kontrol ettim. Tomurcuğa benzer bir şey yok.
Belki izin dönüşü bir sürpriz yapar bana nazlım.

jineop 17-09-2009 22:27

Sevgili Limon,
Bu kadar beklediğimize değdi.Çok zarif,çok güzel...Maşallah...

fikreteren 19-09-2009 09:12

Merhaba,yine çok güzel teşekkürler.yaz dönüşü acaleyle şöyle bir bahçeleri bir bir geziyorum.tekrar uğryacağım görüşmek üzere.

KAR-DELEN 22-09-2009 20:24

güzell

gerçekten çook güzell:p

neconeco 24-09-2009 01:43

1 Eklenti(ler)
Selamlar. geçmiş bayramınız mubarek olsun. Evet bahçeniz çok güzel. fakat mandavillanız eksik.))))) Çiçek te açtılar bir güzel oldular ki sormayın. Bilginiz olsun demiştim.)))
Maksadım sizi özendimek değil ))))))). öz eleştiri ( peki ne ozaman)sadece resmini siteye eklemek o da sizin sayfanıza uygun. Desem inanırmıydınız. Ben olsam inanmam.)))

limon 25-09-2009 11:44

Çok güzel, neconeco. Çiçek ömrü Japon gülü gibi bir gün müdür?

neconeco 25-09-2009 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 501385)
Çok güzel, neconeco. Çiçek ömrü Japon gülü gibi bir gün müdür?

Selamlar. çiçek ömrü yaklaşık 15 günden fazla ilk açan çiçek hala üstünde duruyor. bilgi için bakınız www.salonbitkileri.com eh sitemizi de ziyaret etmiş olursunuz

limon 02-10-2009 12:08

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar güzel beğeni dolu güzel sözlerinize çok teşekkür ederim.

Bahçede yavaş yavaş sonbahar hazırlıkları başladı. Hocam100'den aldığım 20 adet turuncu renkte Ters Lale Ağlayan Gelin ( FRITELLARIA IMPERYALIS)ve 20 adet mor renkte Adıyaman Lalesi (FRITELLARIA PERSICA) nin yerlerini hazırlayıp, dikim işlemini yaptık.

İleride çiçekler solup sökerken karışıklı olmasın diye 20 adeti saksılara yerleştirip öyle ektim. Böylece türler karışmadan seneye yeniden gruplar halinde dikebileceğim. Önce çimi kaldırdık, sonra toprağı derince belledikten sonra, 2 çuval torfla karıştırdık ki toprak ileride çok sıkılaşmasın. Toprak seviyesini çim seviyesinden özellikle aşağıda bıraktım. İlerde soğanlar filizlenip, büyümeye başladığında kök boğazlarını doldurmak için toprak ilavesi yapacağım.
Eklenti 105798

Eklenti 105799

Bu tarafa da yürüme yolu yapmak istiyordum, elimdeki taşlarla bunu da halletmiş olduk. Ancak daha süsleme işlemini gerçekleştiremedim. İstediğim gibi yapınca bir fotoğraf daha eklerim. Şimdiki durum budur.
Eklenti 105800

limon 02-10-2009 12:13

5 Eklenti(ler)
Sonunda Limon'un bir Limon ağacı oldu. :) Meyve ağaçlarından pek anlamam, denk gelince aldım. İri bir limon türü, kışı atlatır dediler. Ağacın tüm gövdesi dikenli, türün özelliğindenmiş.
Eklenti 105802

Üzerinde çiçekleri de var. Acaba bu mevsimden sonra da meyveye döner mi?
Eklenti 105803

Süs Kabakları aldı başını gidiyor.
Eklenti 105804

Çok ağır çoook. :)
Eklenti 105805

10 günde bir de bu çıkmış. Bu da çok büyüyecek gibi. Lif Kabağı olabilir gibi geliyor ama göreceğiz.
Eklenti 105806

limon 02-10-2009 12:23

2 Eklenti(ler)
Bu saksıdaki Cam Güzellerim pek bir güzelleşti.
Eklenti 105807

Çan Sarşağınının 2 gün sonra geldiği esas rengi birebir budur. Kışı solmadan atlatırsa çok sevineceğim. O zaman seneye kimbilir nasıl olacaktır. Eğer bizde kışı atlatamazsa, güneyde yaşayan arkadaşlar muhakkak denesinler derim.
Eklenti 105808

hozat 02-10-2009 12:30

Sevgili Limon,

Güzel bahçenizden yeni haberler gelmeye başladı.İlgiyle izliyorum.
Bakalım önümüzdeki dönem neler çıkacak karşımıza?

Limon ağacınız yedi verense (Bodrum'da) öyle diyorlar.
Hem her mevsim meyve veriyor, hem de meyvesi daha iri oluyor.
Her şey gönlünüzce olsun sevgiler..

trida 02-10-2009 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 504858)
İleride çiçekler solup sökerken karışıklı olmasın diye 20 adeti saksılara yerleştirip öyle ektim. Böylece türler karışmadan seneye yeniden gruplar halinde dikebileceğim.

Gerçekten iyi fikir, tecrübeler sonunda çok güzel fikirler ortaya çıkıyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 504858)
Önce çimi kaldırdık, sonra toprağı derince belledikten sonra, 2 çuval torfla karıştırdık ki toprak ileride çok sıkılaşmasın. Toprak seviyesini çim seviyesinden özellikle aşağıda bıraktım. İlerde soğanlar filizlenip, büyümeye başladığında kök boğazlarını doldurmak için toprak ilavesi yapacağım.

Ben direkt bahçe toprağına diktim torf karıştırmadan. Sizce sağlıksız mı oldu? Müdehalede bulunmak gerekir mi? 10 gün oldu dikeli.

limon 02-10-2009 13:00

Hiç bir şey olmaz, hiç ellemeyin sakın. Ben de her sene öyle dikiyordum ama bahçe toprağı üzerine basıldıkça iyice sıkılaşmıştı, biraz gevşekleşsin diye torfla karıştırdım. Üzerine bir çuval ağaç kabuğu alıp dökeceğim, çıplak toprak görmeyi sevmediğimden. Ön kenara da dekoratif taşlardan sereceğim.

trida 02-10-2009 13:04

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç 02-10-2009 13:06

Sevgili Limon,
Hala canlı bir bahçe görmek ne güzel!
Su kabaklarını görünce, benimkileri görür gibi oldum. demekki daha kuruma başlamamış. Kasıma kadar kururlar umarım.
Kolay gelsin.

kılıç 02-10-2009 13:18

Sevgili limon güzel bahçenizede size de limonunuz çok yakışmış.Merak etmeyin limonunuzun çiçekleri meyvaya döner üzerinde 3 kuşak göreceksiniz (hem çiçek hem sarı hemde yeşil)tecrubeyle sabit aynısından bendede var ,ama buyu çok küçükse 1 2 kış içeri almanız gerekiyor.

mmavi 02-10-2009 13:40

sonbahar çiçekleri

merhaba,bahçeniz harika,özenli."çiçek çiçektir hepsini rastgele dikerim" mantığından ziyade,böyle özen gösteilmiş bahçeleri çok seviyorum.Çok yeniyim,çiçekli küçük bitkiler istiyorum,balkon ve evde.Bugünlerde dikilebilecek olanlar varsa neler,birde nelere dikkat etmeliyim?Cevaparı heyecanla bekliyorum,teşekkürler

limon 02-10-2009 15:26

Sevgili Hozat, çok teşekkür ederim ilginize. Satıcı da pek bilgi sahibi değildi ama sanırım sizin ve kılıç'ın yazdığı gibi yediveren türü olsa gerek. Hem yeşil hem sarı hem çiçek görmek te ne zevktir kimbilir.

Haklısın Orijin bence de sizinkilerle aynı tür. Kurumayı bırak daha hafiflemeye bile başlamadı, sanırım biraz daha büyüyecekler.

Süs Kabakları kuruyup sökünce, oradaki hastalıklı Oya Ağacını söküp, Limonu dikmeyi planlıyorum. Limon çok küçük sayılmaz, orta büyüklükte. Bahçenin en güneş alan, en kuytu köşesine dikip, durumunu takip etmek istiyorum. Şayet kışı atlatırsa, dün üzeri meyve dolu gördüğüm Mandalinalardan da dikmek istiyorum seneye.

Bu sene meyve ağaçlarına ağırlık vereceğim. Ne gerekiyorsa yapıp, bol meyve almak istiyorum artık. :)

mmavi, teşekkür ederim. Bu ay saksılara dikilecek en güzel ve renkli çiçekli bitki bence Kasımpatı. Artık Kasımpatılar oldukça ucuza mevsimlik fideler halinde de satılıyorlar, çeşitli büyüklükteki saksılarda da. Hem renkte çeşitlilik bol hem çok yıllıklar.

Lale, Sümbül, Nergis soğanlarından da alıp ekebilirsiniz. Aynı renkteki Laleleri saksıya birbirine yakın dikerseniz, çok etkileyici olurlar.

Kışlık Hercailer de çıkmaya başlamışlardır sanıyorum. (Uzun süredir seraya uğramadım)

Ayrıca bir ay kadar sonra Çuhalar da çıkmaya başlar.

O kadar çok alternatif var ki, şimdilik aklıma bunlar geldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025