agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Limon'un Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10356.htm)

Vildan Sönmez 01-08-2009 21:56

Bunlara benzer bir çiçek oceanheart'ın bahçesinde 70 nolu mesajda vardı. (En sevdiğim bahçelerden biri rengarenk )

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 472786)
Sağol Sebahattin :)

Internette dolaşırken bir kaç güzel bitkiye rasladım. Bir de gitti gidiyorda satış yapılan tohumlara rasladım ki, hepsine talibim :) Herkesin ilgisini çekecek her türden tohum var. Sukulentten tutun da, acı biberler, saksı marulları, çok değişik Pasiflora lar, Sellukalar, çok yıllık çiçek açan değişik sarmaşık türleri vs....
Adresi; http://dukkanlar.gittigidiyor.com/To...ge_num=1&ord=1

Mavi- Mor çiçekler açan "Echium fastuosum(Pride of Madeira)" ya
Eklenti 96061

Eklenti 96062

Eklenti 96063

Eklenti 96064

Vildan Sönmez 01-08-2009 22:00

2 Eklenti(ler)
Atatürk havalimanı orman fidanlığının tellerinin hemem dibinde Acanthuslar var. 12 yıldır izliyorum. Her yıl kendiliğinden çıkıyor ve çok uzun çiçekli kalıyor. Yaprakları da oldukça iri ama kışın pek cansız ve pek de güzel görünmüyor. Ama yol kenarında kendihalinde yetişiyor. Yani bakım ve sulama görmüyor. Sizin bahçede farklı olacaktır. Şu an çiçekteler. Bu yıl tohumlarından alacağım.
Fotoğraflar Ekim 2005 tarihli.

limon 01-08-2009 23:23

Vildan Hanım, oceanheart'ın bahçesindeki buna benzer (belki de bundandır) arka planda olmasına rağmen görüp adını sormuştum ama kendisi de bilmiyordu adını. O sitede güzel sarmaşık tohumları da var, kokulu ve çok yıllık sabah sefaları vs.. ilginizi çekebilir. Gelecek bahara inşallah... :)

Çiçeksever, Lupin bu sene kesinlikle dikmek istiyorum. Her sene niyetlenip, 2 yıl sonra çiçekleniyor diye vazgeçiyordum.

Adalet Hanım, Heuchera kalbimizde yaşıyor ama getiren yok :) Şimdi aklıma geldi, bir bayan fidanlıkta bulup almıştı, ne durumda acaba, konuya gidip bir kolaçan edeyim :)

ACANTHUS çok güzelmiş ama kışın yapraksız kalıyorsa tercih etmem. İstediğim bitkilerin yaz kış iri, canlı yaprakları olsun istiyorum. Daha güzelleri de vardır muhakkak.

Vildan Sönmez 02-08-2009 00:03

Oceanheart'ın bahçesine baktım. Sizin sorduğunuz başka bir çiçek. 70 nolu mesajdaki fotoğrafta çiçeğin adı da var : echia fastuosumun
Çiçeğin rengi ve iriliği dikkatimi çektiği için aklımda kalmış. Adı değil tabii aklımda kalan :)
Verdiğiniz linke de baktım, güzel şeyler var. Ben en son zenbahçe diye bir siteden tohumlar aldım. Adenum da hemen ekin diye not vardı. Diğerleri bekleyecek, zamanı değilmiş.

maki01 02-08-2009 11:42

Sevgili limon,
Tohum alırken hediye edilen Russell Strain tohumları var bende. Beğendiklerine yakın gibi geldi. Bahçem yok. Tohumlar bahçesi olan arkadaşımızı bekliyor. İstersen gönderebilirim.
Sevgiler...

maki01 02-08-2009 13:08

Lupin ikinci yıl çiçek veriyor diye istemediğinizi şimdi farkettim. Bendeki tohumların lupin olduğunu da :)

limon 02-08-2009 13:31

Çok sevinirim maki01. Her sene çok isteyip vazgeçtiğim bir bitkidir.

ciceksever70 02-08-2009 21:09

http://gaertnerblog.de/blog/garten-p...artenpflanzen/

Sevgili Limon bu sayfada oldukca fazla sayida tüm yil yesil kalan bitki cesidi var üstelik hepsi de kis kosullarina dayanikli. Özellikle ilgilendiginiz bir bölüm varsa sizin icin cevirebilirim. Sevgiler...

limon 03-08-2009 15:46

Çiçeksever çok teşekkür ederim. Bakacağım.

Kiraz sende var mı Afrika Zambağı? Internette baktım da çok güzelmiş gerçekten.

limon 03-08-2009 15:56

3 Eklenti(ler)
Kiraz tanıdın mı? :) Bahardan beri, herkes bu baklaları neden buraya diktin dedi durdu. :) Ben de ne olduklarını bilmiyordum, taa ki geçen hafta beyaz yapraklarını ve ufak çiçeklerini açana kadar.
Eklenti 96378

Lale taklidi yapan Clematis :) Bakıma alınca bir çok sürgün vermeye başladı, arada da 5-6 tane tomurcuk vermiş.
Eklenti 96379

Bu Kabak tohumlarını gözümün önüne dikmişim. Muhakkak bir nedenden dolayı öyle yapmışımdır ama hatırlayamıyorum. Ya Tohum bohçasından çıkan değişik kabaklardan bu, ya da lif kabağı olabilir. Bahardan beri 2 hafta önceye kadar hiç büyümemişti, 2 haftada inanılmaz atakta. Oya Ağacının boyunu aştı, çatıya doğru uzanmaya çalışıyor. Bu Oya Ağacımın yerini geçen yıl değiştirmiştim, zaten pek keyifli değildi, boyu fazla uzun gövdesi çok ince. Şİmdi bir de külleme ile boğuşuyor. İlaçlama yapıldı ama bu ağaç toparlayamadı. O kadar nem var ki bir gece dışarda kalsam ben de külleme olurum ;) Dün gece bir ara Maxi sevmeye çıktım, hayvanın tüyleri hortumla su tutmuş gibi ıslanmıştı nemden.
Eklenti 96380

limon 03-08-2009 16:04

5 Eklenti(ler)
İki gündür bahçem Oya Ağaçlarımın da açmasıyla renklendi. Bir Oyamın dibine diktiğim Lisianthuslar bolca çiçekteler. En çok Koyu Mor var ki görüp te rengine vurulmayan yok :)
Eklenti 96381
Eklenti 96382
Bu rengin çiçeği diğerlerinin iki katı büyüklükte.
Eklenti 96383

Bunlar saksıdakiler (ilk koyu mor çiçeğin açtığı saksı), ebruli iki gündür tam açılamadı. Ama çiçek büyüklüğü diğerlerinden çok daha küçük ve yalın katlı.
Eklenti 96384

Bu da genel görünüm. Fotoğrafın büyük boyutunu galeriye yükledim. ( Burada netliği çok bozuluyor.) Karşı sol köşede Oya Ağacının yarısı görünüyor, altında Lisianthuslar (geniş açı çektiğim için çok ufak görünüyorlar), Sağda Ortancalar ve Cam Güzelleri. Yasemin tek tük açıyor artık.
Eklenti 96385

ozgurbilgin 03-08-2009 16:51

Çok emek verilince sonuçda güzel oluyor.

Kiraz 03-08-2009 17:04

Limon afrika zambağı bende var ve çok sevdiğim bir çiçek. Sık dikilmesi gerektiğini bilmiyordum bir de ilk bir iki sene açmıyor, kökü gelişince açıyor. Bir buluşmamız uygun mevsime gelirse senin için bir kök ayırmaya çalışırım.http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1247134546

Seneye lisantuslar farz oldu, lisantus sayfasına girmiyorum ama burada karşıma çıkıyorlar:)

Limon, üçüzlerin iyi gelişmiş. Benim ilk sene başıma geleni biliyor musun? İlk minicik beyaz çiçekler açınca, bunlar İstanbul'da açmayacak diye sökmeye başlamıştım, birinin yaprak kenarlarındaki beyazlıkları görünce işin aslını anlamıştım. Üçüzleri bu mevsimden sonra daha çok seveceksin, daha da çiçeklenecekler, uzun zaman çiçekli kalıyorlar ve vazoya koydukların hiç bozulmuyor, kışa da saklayabilirsin. Dökülen tohumlar seneye çıkıyor.

Süs kabağı benim gönderdiğim tohumlardan olabilir mi? Bende tamamı külleme olmuştu, bu sene ekmemeye karar verdim. Bizim buranın nemi de sizden aşağı kalır değil, oyayı zor açtırıyorum. Geçen sene senin böyle bir problemin olmamıştı, belki benimkinin cinsi küllemeye hassastır.

limon 03-08-2009 18:05

Oya Ağacı, geçen sene de külleme olmuştu Kiraz. Ne kadar ilaçlansa da engel olmak zor. Bu sene de ağacın da bir çok alt dalını kesmek zorunda kaldım, yoksa yukarılara doğru ilerliyordu. Alttaki dallar çiçeklenmedi bu yüzden. Ben üçüzleri saksılara da dikmişim, bu kadar büyüyeceğini bilmeden. Ama güzel oldular. Yerde de var, saksıda da. Dezavantajı, tüm yazı baklaya benzeyerek geçirmeleri, Ağustosta güzelleşmeleri. Hoş Lisianthus ta Bakla-Bezelye arası görünüyor çiçeksizken. :)

Nurcan Hanım, ozgurbilgin teşekkür ederim. Afrika Zambağını araştıracağım, alırsam yazdığınız gibi yoğun dikeceğim.

Yaptığım yanlışları seneye düzelteceğim. Birisi, Gün Güzellerinin bir kısmını saksıya dikmiştim ki büyük hata. Saksıda, bir iki kök güzel olmuyorlar, yoğun olarak dikmek gerek. Hepsini bir yere toplayacağım. Glayölleri şimdiki yerinden kaldıracağım, yerine henüz karar vermedim. Çok yıllık, her daim çok iri yapraklı bitkiler edineceğim. Baharın başlarında mümkünse yapı marketlere gitmeyeceğim, gerekli gereksiz her tohumu toplamayacağım.

Aklıma geldikçe listeleyeceğim. :)

Kiraz 03-08-2009 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 473740)
Çok yıllık, her daim çok iri yapraklı bitkiler edineceğim. Baharın başlarında mümkünse yapı marketlere gitmeyeceğim, gerekli gereksiz her tohumu toplamayacağım.

Aklıma geldikçe listeleyeceğim. :)

Ben de böyle planlıyorum ama???

Sevgili Limon, üçüzler doğrudan dikildiği yerde çok uzuyor, şaşırtılınca diğerinin yarısı kadar oluyor ( bu sene yer değiştirdiklerim öyle oldu) ama yine güzel açıyor.

Üçüzlerin açması geç, bu nedenle önüne temmuzda solan çiçekler dikebilirsin ya da üçüzden kısa boylu-uzun ömürlüler.

DefneD. 03-08-2009 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 473661)
Kiraz tanıdın mı? :) Bahardan beri, herkes bu baklaları neden buraya diktin dedi durdu. :) Ben de ne olduklarını bilmiyordum, taa ki geçen hafta beyaz yapraklarını ve ufak çiçeklerini açana kadar.
Eklenti 96378

Bu fotoğraftaki bitkinin adımı ''Üçüzler'' ? Geçen hafta pazarda görmüştüm. Çiçekçi adının ''Gelin çiçeği'' olduğunu söylemişti. Benim gördüğümün üzerindeki çiçekler sizinkilerin büyüklüğünde idi. Çiçekçinin iddiasına göre çiçekleri daha da büyürmüş. Çok güzel bir bitki, güle güle büyütün.

Bu arada lisianthuslarınız coşmuş, tam seyirlik.

Vildan Sönmez 03-08-2009 21:06

Bahçeniz emeklerinizi boşa çıkarmıyor, güzelliği ile karşılığını veriyor.
Benim glayöllerde Nurcan Hanım'ınkiler gibi: bir tane bile açmadı. Oysa yeşil yaprakları sararıncaya kadar süper görünüyorlardı. Bu soğanları saklayıp Eneze bahçeye ekeceğim, ne oldu oldu, terasa glayöl ekilmeyecek.

Lisileriniz muhteşem olmuş. Bahçenizi de sevmişler herhalde. Kamil Bey'in gönderdiği kesme lisiler iki boydu. Yerini sevenler dedikleri, diğerlerinin iki katı boydaydı ve vazoda bile neredeyse gül kadar büyüdüler.
Sizin yolladığınız lisi ise kocaman bir tohum kesesi yapma yolunda. İnşallah sizin de sonunda bol bol tohumlarınız olur.

limon 03-08-2009 21:20

Defne Hanım, tam adı Üçüz çiçeği- Alacalı Sütleğen / Euphorbia Marginata. Geçen sene fotoğraflarını görüp çok beğenince tohumlarını Kiraz göndermişti.

Direkt yere dikmemişim, geniş bir kaba ekmişim tohumları ve ne olduğunu yazmamışım. Çok çeşit tohum ekince de ne olduklarını bilemedim. Süs bitkisi olduğundan çok emindim ama bakınca da aynı baklaya benziyordu. Bu hafta güzelleşmeye başladılar. Kiraz yazdığın gibi saksıdan yere geçirdiklerim daha ufak kaldılar. Ve onlar henüz alacalı yapraklarını çıkarmadılar ama haftaya onlar da yetişir diye düşünüyorum.

Nurcan Hanım, Gün Güzellerinin çok kısa sürdü çiçeklenmesi. Ama bu sene Sn. Balıkçıdan gelmişti, daha yerlerine yeni alışıyorlar. Fakat bir bahçede, kocaman bir öbek halinde dikilmişleri gördüm, çiçek büyüklükleri benimkilerin 2 katıydı. Ve yoğun olarak çok güzel görünüyorlardı. Çiçeksiz haldeki yaprakları da güzel.

Glayöl soğanlarını nerden temin ettiniz? Ben bir marketten 20 soğan almıştım, bir iki de benim eskiler vardı. Hepsini bir araya diktim. Ama tek tek bağlamak gerekiyor. Çiçekler ağır gelip kırılabiliyorlar. Ve çiçek daha açarken işi bitiyor diyebiliriz. Tepeye doğru açmaya devam ederken alttaki çiçekler solmaya başlıyorlar hemen. Kısaca ben Glayölü çook sevdim diyemeyeceğim.

limon 03-08-2009 21:32

Vildan Hanım, Lisi bence pek nazlı bir çiçek değil. Kimi iri kimi küçük te olsa illaki açıyor. Oya Ağacı, Güller çok daha nazlılar. Lisilerde daha açmamış o kadar çok tomurcuk var ki. Bunlar solmadan yetişseler keşke diye gözlerinin içine bakıyorum. :)

Lisilerin tek dezavantajı, hepsini tek tek bağlamak zorunda kalmak. Yoksa yere yatıyorlar. En ince bambuları 30 ar cm lik kesip, tek tek görünmeyecek şekilde diplerine saplayıp, iplerle bağladım. Bağladığım halde bile iri açan çiçekler bu sabah sulamasında ıslanınca kafalarını eğmişlerdi. Akşama doğru toparlandılar.

Geçen yıl tek bir Glayöl soğanım vardı. Eski şömine kovasına dikmiştim. (Geçen yıl çekmiştim fotoğrafını) O da çok güzel açıp çok sevindirmişti beni. Bir heves bu sene 20 soğan daha alıp hepsini bir araya diktim. Ama çiçek ömrü bence çok kısa.

hozat 03-08-2009 21:34

Sevgili Limon,

Lisiler güzel, çekimler ayrı güzel.Her ikisi için de ellerine sağlık.

Ben de bahçemde bazı değişikliler yapma kararı almıştım. sitedeki bahçeleri dolaştıkça kafam karışıyor vallahi.

Şurası muhakkak ki "lisi "yetiştirmek şart oldu. Galeriye gönderdiğin fotoğraflar aklımı başımdan aldı.
Yalnız ne zaman ekilir, nasıl ulaşılır öğrenmeye çalışacağım.
Güzel bahçende daha güzüzellerini yetiştirmen dileği ile..

Sevgiler..

limon 03-08-2009 21:51

Çok teşekkür ederim sevgili Hozat. Bize bu sene fideleri KGürsan Bey ulaştırdı sağolsun. Adalet Hanım, tohumdan kendisi yetiştirmişti.

limon 05-08-2009 14:58

Oluyor bazen böyle şeyler. Ben de hem Adalet Hanım'ın hem paketteki yazıya göre çok arsız olan 2-3 paket Hazeran-Delfinyum çiçeğinden bir tanesini bile çimlendiremedim. Bir anda o kadar çok tohum ekiyorum ki çimlenmeyenleri bazen farketmiyorum bile :)Aslında daha bir sürü çimlenmeyen çiçek türü oldu bu yıl. İsimlerini bile hatırlayamıyorum. Boş paketlerini saklamışım, onlara baktıkça hatırlıyorum.

Eser İlhan 10-08-2009 07:04

Merhaba,güzel bahçenizi dolaşırken yaseminlerinizi çok hoş yönlendirmeniz dikkatimi çekti.Ben de verandanın iki yanına yasemin diktim ve naylon iple(çırpıcı ipi deniyormuş) verandanın ayaklarına yönlendirdim.Fakat birtanesi ip yerine yağmur zincirine tutunarak yükselmeyi tercih etti.Oluğu kapatmaması ve yağacak yağmurlardan da zarar görmemesi için sizin yaptığınız gibi yere paralel olarak verandanın üst kenarı boyunca uzatmayı düşündüm.Siz böyle büyümelerini sağlamak için yönlendirici ne kullandınız? Naylon ip ve çatal çiviler yeterli olur mu yoksa daha kalın ve sağlam birşeyler kullanmak mı gerekir?Beni bilgilendiriseniz çok sevinirim :))

Adalet Yağcı 10-08-2009 08:30

Alıntı:

Hazeran-Delfinyum çiçeğinden bir tanesini bile çimlendiremedim.
Bu Sonbaharda göndereceğim tohumları hemen toprağa serpip karıştırırsanız, seneye bahçeniz delphiniumdan geçilmez olacak sevgili Limon.
Yalnız dikkat edin, sadece olmasını istediğiniz yerlere serpin, şaşırtmalar pek başarılı olmayabiliyor.

limon 10-08-2009 21:18

Adalet hanım, çok çok teşekkür ederim. Makinin gönderdiği Dev Acıbaklalarla beraber aynı yerlere ekmeyi düşünüyorum.

Jel77, Çelik telli çamaşır ipleri dayanıklı oluyorlar. Ama onları ana hat olarak çekiyoruz, onun dışında haftada bir elden geçiriyorum. Yazdığınız gibi zincirlere de dolanmayı çok seviyor, olukları kapatabiliyor. İzin vermeden sık sık kontrol etmek gerekiyor. Şu sıralar deli gibi sürgün verip, bir günde bile inanılmaz hızlı uzuyorlar. Her akşam üstü elimde makas, istemediğim yerlere uzanmaya çalışanları kesiyorum. Bu akşam tüm sarmaşıkları budadım, 2 gün yağmurlu olunca çok coşmuşlar, bir ay ellemesem tüm bahçeyi kaplayacaklar. Bahçenin tam ortasında Acem Borusu 6 adet sürgün vermiş. Amerikan Sarmaşıkları Amazon Ormanları gibi Leylandilerin tepesinden aşağıya doğru sarkmışlar. Sarmaşıkları çok seviyorum ama kontrol altında tutmak şart. :)

Kiraz 12-08-2009 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 472256)
Beykoz fidanlığında varmış ama gitmeden önce telefon etmekte yarar var. Bana yakın diye burayı öğrenmiştim, senin taraflarda olabilir.

Beykoz fidanlığında kalmamış:(

limon 12-08-2009 19:43

5 Eklenti(ler)
Sağlık olsun Kiraz. Buralarda da vardır ama bakamadım henüz.

Sütleğenler çok güzelleştiler. Bunların hepsi 3 adet büyük saksıdalar. Saksılar merdivenlerde diziliydiler, sütleğenler 1,5 metre boylanınca rüzgarda geçit vermez oldular :) Ben de saksıların hepsini bir araya topladım. Öyle olunca da görüntü pek bir güzel oldu. Rüzgarda dansları muhteşem :)
Eklenti 97759

Sakızlarımla, Cam Güzellerim ikinci baharlarını yaşıyorlar. Sakızlar tüm yaz çok açtı, sonra tüm çiçekleri bitip, yeni yapraklar çıkarmaya başladılar ama küçücük beyaz yapraklar. Biraz demir, biraz da sıvı gübre ilavesiyle yeniden coşmaya başladılar. Üstteki Kırmızı çiçekli normal sardunyam, geçen yıl her saksıda olup gül gibi açan tür. Geçen yılkilerin hepsi bozuldu, sanırım yaşlandılar, bir tek bu kök kaldı gözüm gibi bakıyorum :)
Eklenti 97760

Begonvilim açmaya devam ediyor. Ama çiçekler hep uçlarda açıyor. Bembeyaz sütleğenle yanyana çok yakışıyorlar.
Eklenti 97761

Japon Güllerim de ikinci ataklarındalar. Dün sabah 2 adet kocaman pembe katmerli açtı, onları fotoğraflayamadım, bu sabah ta bu güzel bize günaydın dedi. :)
Eklenti 97762

Bu meşhur "Sarı Güzel 2 " :) "Lysimachia procumbens" Yere geçirince pek bir keyiflendi. Çiçeği hiç eksik olmuyor. Bakalım kışın nasıl olacak?
Eklenti 97763

limon 12-08-2009 19:51

5 Eklenti(ler)
Bu sene hiç Akşam Sefası tohumu ekmedim, hepsi kendisi çıktı, çok ta güzel yerlerde çıktılar. Bunlar geçen sene tohum ektiğim yerde gruplandılar. Boyları feci uzadı (2 metreye ulaşmak üzereler). Adalet Hanım, fazla sulama çok boya gidip az çiçek açarlar dedi. Ben hiç sulamadım aslında bunları. Ama çimler sulanırken geliyordur, onu engellemem mümkün değil. Sert rüzgarda yere yatınca hepsini bağladım. Şimdi pek güzel görünüyorlar gözüme. Biraz önce fotoğraflarını çekerken nasıl güzel kokuyorlardı anlatamam.
Eklenti 97764
Üçerli gruplara ayrılmışlar :)
Eklenti 97765

Eklenti 97766

Kına Çiçeğinin beyaz katmerlisi pek güzel. Ama seneye Kına ekmeyeceğim. Güzel çiçeklerini saklayan bitkileri tercih etmiyorum. :) Çiçeklerini görmek için iki büklüm oluyorum.
Eklenti 97767

Yaseminim az az da olsa açmaya devam ediyor.
Eklenti 97768

limon 12-08-2009 19:52

2 Eklenti(ler)
Deniz Lavantalarını kestim, zaten kupkuru çiçekleri ama dalları henüz kuru değil. Kurumalarını bekliyorum. Yalnız ilk denememde çiçekleri dökülmüştü.
Eklenti 97769

Deniz Kabuklarını çok severim. :) Arkadan Çan Sarmaşığım görünüyor. Boyu 3 metreyi geçmiştir. Çok sürgün verdi.
Eklenti 97770

Güler 12-08-2009 21:53

Sevgili limon, ben de senin yaptığın her şeyi zevk ve heyecanla izliyorum. O kadar güzel resimliyorsun ki, ellerine sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025