![]() |
Çiçekler mi daha güzel yoksa fotoğraflar mı karar veremedim. :)
|
1 Eklenti(ler)
Vildan Hanım, Adıyaman Lalelerinin hepsi tomurcuklanamadı bazıları şöyle zayıf kaldı. Yalnız her güzelin ir kusuru vardır denir ya Adıyamanın da Ters lalelerin de hem çiçekleri hem yaprakları feci kokuyor. :) Soğanların dikmeden önce keskin bir kokusu vardı, dün bir çiçeğini koklayayım dedim, biraz derin çekmişim kokusu içimi yaktı diyebilirim. :)
Eklenti 131653 Sevgili Gilan, bazen bitkiler fotoğraflarda gerçeğinden daha güzel görünürken bazen de genelde gözle baktığımdaki güzelliği yansıtamıyorum. (genelde geniş alanlarda, ebat küçülünce ayrıntılar fark edilmiyor) Kirazcığım, artık her gün yeni sürprizler olabilir. :) Bir kaç değişik soğanlı dikmiştim, bu sabah gördüm, onlar da topraktan çıkmaya başlamışlar. Yıllardır yaşamaz diye Limon almamıştım, bu sene deneme amaçlı alıp bahçeye dikmiştim. Şansa bakın ki en soğuk kışı yaşadı. :) Uçları ve çiçekleri tamamen donmuştu, ben de havanın ısınmasını beklemeden hemen budamıştım. Sadece ucunda 2 yaprak var ama galiba kurtaracak. Eğer toparlarsa aynı yere 2 Limon daha alıp dikeceğim. |
Adıyaman lalelerimde bu göbekteki oluşum henüz yok. Benim iki tane çok kuvvetli görünüyor, görümcemin ikim soğanda 3 dal vermiş, ama biraz cılız gelişiyor. Beklemedeyiz.
|
2 Eklenti(ler)
"Clematis Armandii"m çiçeklerini açmaya başladı. Şimdilik etrafa yayılan kokusu yok ama yakından koklayınca tıpkı Hanımeli'nin kokusu fakat çok hafifi. Bugün hava bulutlu, belki güneş vurunca ve hepsi açınca daha yoğun kokar. Bir de gece koklamam gerek, Yasemin çiçekleri geceleri daha yoğun kokuyordu, belki bu da öyledir. :)
Eklenti 131988 Eklenti 131989 Adıyaman Lalesinin zerafetine aşık oldum diyebilirim. Seneye çok daha fazla ve daha sık dikeceğim. Bitki boyu 50-60 cm civarı, çiçekleri ufak fakat sayısı fazla, dizilimi şahane, gövdesi çok güçlü, desteksiz durabiliyor. Fotoğraflarını galeriye yükledim. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=11575 |
Sevgili limon, makinenizi ve objektifinizi sorabilir miyim? :)
|
Gilan, makinam Canon EOS 400D. Objektifte eksiğim var, genelde hep üzerindekiyle çekiyorum 18-55 mm. Uyduruk bir de macro lens var, bugün bir fotoğrafı onla çektim. Kaliteli bir macro lens almak istiyorum.
Yeni makinaların hemen hepsi çok güzel çekiyor. |
Bende de Nikon D60 ve 18-135 var ama daha bu işin başındayım. Siz ışığı ve kompozisyonu çok güzel ayarlıyorsunuz, çok beğeniyorum. :)
Benim de sıradaki hedefim bir macro lens. Ama çok da pahalılar... :rolleyes: |
Yağmur sonrası çekilen fotoğraflar çok net ve güzel çıkıyor. Bitkiye direkt güneş ışığı vurduğunda pek güzel olmuyor, fazla parlıyor. O zaman şöyle bir hile yapıyorum, kendi gölgemi bitkiye denk getirip öyle çekiyorum. :) Veya çekeceğim bitki ters ışık alıyorsa, fotoğraf makinasına elimle gölgelik yapıyorum.
Ben de bir fırsat bulup makinanın ayrıntılarını öğrenemedim. Aslında hiç bilmiyorum desem daha doğru olur. Teknoloji sayesinde net çıkıyorlar. |
Sevgili Limon akşam anneme gittim, ona verdiğim Adıyaman lalesinin göbeğinde beyaz tomurcuk oluşumu başlamış.. İyice gelişmesi çok uzun sürüyor mu ?
|
Alıntı:
|
Vildan Hanım, hani size gösterdiğim fotoğraftaki gibi oluşumsa eğer üzgünüm ama çiçek açmıyor. Çiçek açacak tomurcuklar, Sümbüle benzer şekilde çıkıyorlar. Uzun sürmüyor, bir haftada açmaya başlıyor. Benim aldığım 20 soğandan 13 ü yeşermiş. 13 bitkiden sadece 4-5 tanesi çiçeklenecek gibi görünüyor. Sanıyorum seneye yerlerine alışınca daha güzel olacaklar.
Geçen gün anneme vermek için 1 soğan diktiğim saksının toprağını eşeledim parmağımla, soğan çürümüş meğer, nasıl berbat bir kokuydu anlatamam. Elimden çıkarmak için defalarca sabunladım. :) |
Annemin çiçeğinde vardı o beyazdan. Neyse şimdilik söylemiyeyim, o çiçek bekliyor, üzülecek...:(
|
Sevgili limon ne kadar güzelmiş adıyaman lalesi.Terslalerinde çok güzel gerçi bahçendeki bütün çiçekler çok güzeller.Bilmediğin ne kadar çok çeşit çiçek varmış sayenizde öğreniyorum. Arkadaşlara katılıyorum gerçekten güzel resim çekiyorsunuz.
|
Yazmak için geç kaldım biraz sanırım, bir süredir bahçelere uğrayamıyordum...
Adıyaman lalelerinin kokusu konusunda size fazlası ile katılıyorum. Köstebeklerin niye bu bitkinin soğanından uzak durduğu belli oluyor :) Şu çiğdemler kadar mağrur ve güzel bir çiçek varmı bilmiyorum :) Clematis armandii'nin kokusunu bende merak ediyorum, bu sene balkona bir clematis alacağım. Fotoğraflarınıza bir şey diyemiyoruz zaten, onları izlemek çok zevkli :) Sevgiler ;) |
Sevgili Limon çok güzel açmışlar Adıyaman lalesi ne kadar güzelmiş benimde olmalı :) Oxalis süs yoncası sanırım yazlıkta ekmişlerdi çim yerine çok rahat etti komşular biçme derdi yok
gün güzeli de çok güzel bir bitki ama çiçekleri 1 günlük :( soğanları bahçeden sökmek gerçekten zor ama bırakılırsa da böcekler yiyiyor buna bir çözüm bulunmamış bu güne kadar halbuki dip kısmı delikli yukarı doğru saplı bir sistem olsa çekince gelse soğan zihni sinir oldum :)) |
Çok güzellermiş, Beklememize değdi;)
|
Sevgili limon, bahçeniz bahara '' merhaba ''demiş bile. Bahçeniz şimdi böyle güzelken, kimbilir, yazın nasıl güzel olur ? Keyfini sağlıkla sürmeniz dileğiyle, ellerinize sağlık.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Her sene yeni şeyler öğreniyorum, yeni yeni bitkilerle tanışıyorum. Bu işin en güzel kısmı da bu olsa gerek, ucsuz bucaksız bir dünya...
Bugün çimleri biçip, Lalelerin altına ağaç kabukları serdim. Sebze tohumlarından ekmediğim bir kaç Domates türü kalmıştı onları da ektim. Sebze bahçesi için Cocopeat aldık, bahçe bellendi, şimdi coco ve gübreyle karıştırılıp fide dikimine hazır hale gelecek. Ters Laleler, çiçeklenmeye devam ediyorlar, boyları sanki daha da uzadı, neredeyse 1 metreye uzandı boyları. Eklenti 133364 Eklenti 133365Eklenti 133366 "Clematis Armadii" nin çiçeklerine güneş vurunca, etrafa muhteşem kokularını yaymaya başladılar. Çok hoş, Hanımeline benzer kokusu var. Eklenti 133367 |
Sayın Limon ço güzeller hairka. Benim perciaların boyları 50 cm bakalım ne zaman açacaklar.Benim en kıza zamanda Clematisim olmalı.Olmadı da nereye dikeceğim ben bi,lmiyorum.yer kalmadı .Bahçeyi tera sa mı döndürmeli acaba?
|
Bir baktıkca birdaha bakıyorum sevgili limon,
Beyaz gelinniyini giymiş gibi. |
Sevgili limon;
Ne kadar güzel bitkileriniz var! Siz ne kadar tevazu gösterirseniz gösterin, fotoğraf çekme konusunda da uzmanlığınıza diyecek yok hani.;) Elinize sağlık. |
Sayın Limon,
Adıyaman laleleriniz çok güzel. Bende hem adıyaman lalesi diktim hem de ters lale sağanı dikmiştim. Ters laleler yeşillendi ama adıyaman lalelerinden eser yok ortada da yoklar sanırım soğanları çürüdü. Ters laleler ise çiçek açmadı. |
Sn.tturt, benimkiler de yarı yarıya yeşillendiler, yeşerenlerin de yarısı çiçeklendi. Seneye sanıyorum iklime ve bulunduğu ortama alışınca hepsi aynı anda çiçeklenecek. Genelde sera ortamında yetişmiş bitkileri satın alıp bahçeye diktiğimde sonraki yıllarda adapte olduklarını gözlemledim. Ya da umut dünyası diyebiliriz. :)
Adıyamanlar uzun süredir çiçekteler, bitki boyu 1 metreye yakın. Çiçekleri ufak ama grup halinde açtıklarından çok hoş görünüyorlar bence. Çiçeğin canlı kalma süresi de oldukça uzun bence. Çiçek açmayanlar da uzadılar ama tepelerinde beyaz bir oluşum var tomurcuk yok. 4-5 tanesi henüz yeşerirken birden sararıp soldu. Yaprakları da solunca hepsinin soğanlarını çıkarıp kontrol edeceğim. Orhan Bey, çok teşekkür ederim. Sevim hanım, çiçek ömürleri de fena değilmiş, halen aynı güzellikte duruyor. Fikret Bey, Clematis muhakkak edinmelisiniz. Yerde sorun yaşatmaz, güllerinizin, Manolyanızın veya herhangi bir ağacınızın dibine dikebilirsiniz. Hafif olduğundan ağacı veya gülleri boğmaz. Yalnız tavsiyem, tek bir kök alıp dikmeyin, değişik zamanlarda çiçeklenen türleri beraber dikin. Clematis denizine bir dalarsanız bizim gibi olacağınızdan eminim. O kadar uçsuz bucaksız çeşidi var ki, gözümüz hep olmayanda kalıyor. :) |
Alıntı:
Favori bahçemi tekrar dolaştım. ;) Elinize sağlık sevgili Limon, güzellikleri paylaşımınız için ise teşekkürler. |
Füsun Hanım, bahçeme uğramayı unutmuşum, yazınızı geç gördüm kusuruma bakmayın olur mu?
Sizin fotoğraflarınız en az benimkiler kadar güzel. Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize. |
Limon, armandiinin çiçekleri duruyor mu?
|
Yok Kiraz, Clematis başlığına yazmıştım ne zaman bozulmaya başladığını. Ben de unuttum. :)
Ama 3 hafta kadar çiçekleri aynı güzellikte kaldı. Bence gayet iyi bir süre. Bozulan çiçek dallarını budasam mı diye düşünüyordum, bitki gelişsin tohum bağlamasın. |
Sevgili Limon, bence de tohum bağlamasına izin vermeyin, tohumları işe yaramıyor çünkü :(
|
Maaşallah bahçe değil, cennetten bir köşe. Ben gezip, görme de bayağı geç kalmışım.
Sayın Limon, sağlık ve mutlulukla tadını çıkarın. |
4 Eklenti(ler)
Zafer Bey, teşekkür ederim.
2-3 gündür hava çok kapalı, biraz önce bulutların arasından güneş kendini gösterince Çam Ağaçlarındaki damlalar mücevher gibi parladılar. Doğanın bahar renklerinin güzelliği ise anlatılmaz. Eklenti 137478 Şu küçücük kareye kaç farklı ağaç sığdırmışım bir bilseniz. Şu sağdaki heybetli Kavak Ağacının gövdesine bayılıyorum. Onun hemen altından ufak dere akıyor. Derenin arka tarafı bazen küçük bir göl oluyor. Oradaki bitki örtüsü ve çiçekler de inanılmaz güzel oluyor. Ancak bir kaç defa yılana raslayınca gitmeye korkuyorum. Çokça da Leylek yuvası var. Yakında gelirler. Eklenti 137479 Çocuk kitaplarında olur ya "Bu fotoğrafta gizli bir şey var, bulabildiniz mi?" :) Bizim kuş avcısı pusuda. :) Eklenti 137480 Bu sarı oğlan da yavaş yavaş aileye sızmaya çalışıyor. :) Fazla sahiplenmemek için inatla isim koymuyorum ama o ailesini seçmiş görünüyor. Köpekle de kediyle de arasından su sızdırmıyor. Pencere yakışıklısı. :) Camdaki izler de bizim kedinin beni çağırışının pati izleri. Eklenti 137481 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025